Dodaj do ulubionych

Bozenko - na jaki wozek sie zdecydowalas?

01.02.05, 03:24

Bozenko,

na jaki wozek zdecydowalas? wlasnie czytalam sobie tamta dyskusje na temat
wozkow sprzed kilku miesiecy. i jeszcze wiekszy mam metlik w glowie :)

szukam lekkiego wozka, skladanego tak aby zmiescil sie do bagaznika mojego vw
beetle, praktyczny i latwy w manewrowaniu. cholender im wiekszy wybor tym
trudniej sie zdecydowac.

Twoje malenstwo rosnie tak szybko. sliczny chlopczyk!
Obserwuj wątek
    • edytkus Re: Bozenko - na jaki wozek sie zdecydowalas? 01.02.05, 04:48
      Zanim kupisz wozek sprawdz czy do Twojego auta wejdzie odwrocony tylem fotelik dzieciecy! (NB
      wygladaja na takie male ;) )
      • hannamay Re: Bozenko - na jaki wozek sie zdecydowalas? 01.02.05, 04:58

w czwartek policjanty nam zainstalowal foteliki w moim i mojego meza
        samochodzie. super pasuja! teraz tylko ten wozek .. uff .. :) zupelnie sie
        pogubilam :)

• edytkus Re: Bozenko - na jaki wozek sie zdecydowalas? 01.02.05, 06:23
          Do malego bagaznika chyba najlepsza bedzie jakas parasolka, duze kola na 100% odpadaja.

Moze cos takeigo: www.babycare.nl/product_info.php?
          products_id=159&osCsid=8bef0ca1 87ddfb9b18e774a6e79272f1 ? Tylko czy mozna go dostac na
          tutejszym rynku?
    • bozena73 Re: Bozenko - na jaki wozek sie zdecydowalas? 01.02.05, 16:23
      Po strasznie dlugich poszukiwaniach zdecydowalam sie PegPerego Venezia 2004
      model. W sumie jestem zadowolona, ma gondole i sie sklada tez jako spacerowka
      pozniej dla starszego dziecka. Nie jest ciezki i bardzo latwo nim sie
      manewruje. Ale gdy jest snieg, to niestety kola sie nie sprawdzaja i troche
      trudno sie sklada do samochodu, dlatego musze kupic jeszcze jedna lekka
      spacerowke na wiosne bym mogla wozek brac do samochodu. Mysle o Maclaren gdyz
      jest lekki i zreczny.
      • kotorybka Re: Bozenko - na jaki wozek sie zdecydowalas? 02.02.05, 01:42
        Czesc Bozena,
        My takze mamy 2004 Venezie - jeszcze nie spotkalam sie z inna mama uzywajaca tego wozka! W
        sumie bardzo go lubie przez ta gondolke i przekladana raczke, no ale te kolka... Wlasnie w sniegu... Po
        pierwszych 40cm kupilismy wozek Mountain Buggy Urban - na trzech ogromnych kolach jest super!
        Lekki, zreczny i bardzo wygodny w uzytku, sklada sie prawie na plasko... wychodze nim prawie
        codziennie - bardzo polecam.
        Marta z Mattim
    • kashunda Re: Bozenko - na jaki wozek sie zdecydowalas? 02.02.05, 04:12
      My rowniez mamy venezie 2004, ogolnie jestesmy zadowoleni .W moim bagazniku
      miesci sie bez problemu ,ze skladaniem nie ma problemu robie to praktycznie
      jedna reka.Z lekkich wozkow typu parasolka mamy Maclaren volo raczej nie
      polecam siedzonko jest z siatki mysle ze niewygodne dla naszej malej nigdy nie
      spi w nim dluzej niz 10 minut.
      • ewap_mama_alexa Re: Bozenko - na jaki wozek sie zdecydowalas? 02.02.05, 16:15
        No to mozemy zalozyc klub posiadaczy Peg Perego Venezia! My juz wprawdzie nie
        uzywamy, ale uzywalismy ponad dwa lata i bardzo sobie go chwale. Jedyne minusy
        to te male kolka, beznadziejne na snieg (ale kolo mnie nie ma chodnikow, wiec w
        ogole najlepiej wybierac sie plugiem snieznym) i na warszawskie krzywe chodniki.
        I trudno sie do kosza dostac przy opuszczonym oparciu. Ale poza tym - swietny,
        zwlaszcza ta przekladana raczka i rozpinana budka. No i sklada sie jedna reka -
        naprawde! Nie chcialo mi sie go kiedys zabierac w podroz do Polski, na miejscu
        pozyczylam od kolezanki specerowke z duzymi kolami i przeklinalam to przez cale
        dwa miesiace. Bo nie dosc ze ciezka, to jeszcze do skladania potrzeba trzech
        rak. A dziecko chyba w zebach trzymac.
        Tak wiec niech zyje Venezia!
        • bozena73 Re: Bozenko - na jaki wozek sie zdecydowalas? 02.02.05, 17:59
          Dziewczyny!
          nauczcie mnie skladac ten wozek!!!
          skladacie go jedna reka???? ale jak jest z gondolka czy bez niej?
          niesamowite..ide trenowac go zlozyc moze tym razem mi sie uda..
          • ewap_mama_alexa Re: Bozenko - na jaki wozek sie zdecydowalas? 02.02.05, 20:12
            jak Ci nic nie wyjdzie z treningu to daj znac. Z pamieci nie odtworze,
            rzeczywiscie na poczatku wydawalo mi sie skomplikowane. Wozek mam gleboko
            schowany, ale moge wyciagnac i pocwiczyc ;)
            • ewap_mama_alexa Re: Bozenko - na jaki wozek sie zdecydowalas? 02.02.05, 20:16
              Zaraz, zaraz, ta gondolka to co to jest? Fotelik dla niemowlaka nakladany na
              wozek? Bo za naszych czasow to jeszcze nie bylo takiego wynalazku.
              • edytkus Re: Bozenko - na jaki wozek sie zdecydowalas? 02.02.05, 20:32
                ewap_mama_alexa napisała:

> Zaraz, zaraz, ta gondolka to co to jest? Fotelik dla niemowlaka nakladany na
                > wozek? Bo za naszych czasow to jeszcze nie bylo takiego wynalazku.

To nie fotelik, a czesc inaczej zwana "wozkiem glebokim" (bassinet albo carrycot).
                • mamaagnieszka Re: Bozenko - na jaki wozek sie zdecydowalas? 11.02.05, 19:07
                  ja tez mam venezie i bardzo go lubie. Bozenko, zeby go zlozyc wystarczy
                  nacisnac te dwa guziki z numerem 1 i 2 i sam sie sklada. Ja to robie noga i
                  pozniej podnosze go za ta raczke z boku. Zajmuje mi to doslownie 2 sekundy:)
                • hannamay Re: Bozenko - na jaki wozek sie zdecydowalas? 31.03.05, 01:45
                  raz jeszcze pytam o wozki ... moze mi pomozecie cos zrozumiec ..czy ten bassinet
                  przy per perego venezia to dodatek do wozka? wciaz poszukuje wlasciwego wozka
                  dla mojej malej, i widzialam per perego ale naprawde jakos nie mam pojecia co to
                  tak naprawde ten bassinet/gondola. wozek ten ktory widzialam ma fotelik jako
                  dodatek.
                  • bozena73 Re: Bozenko - na jaki wozek sie zdecydowalas? 31.03.05, 03:41
                    Peg Perego Venezia to jest jeden wozek i mozna z niego zrobic wozek gleboki i
                    spacerowke. Nic wiecej nie musisz dokupywac, no chyba ze chcesz fotelik
                    samochodowy ale to juz kosztuje extra. Od razu do tego jest doczepiony
                    material ktory sie zapina do wozka i z tego wychodzi niby taka gondolka. Na
                    zime bylo super gdyz moj maluszek mial tam cieplo. Dzisiaj juz mu odpielam te
                    gondolke i ma fajna spacerowke, bardzo lubie tez to ze ma raczke przekladana,
                    amerykanskie wozki raczej tego nie maja.
                    Kupilam go na internecie i zaplacilam $300 (od razu z shipping and handling)
                    przyslali mi go po dwoch dniach od chwili zamowienia. Zamawialam z tej strony:
                    amos.shop.com/amos/cc/main/catalog/pcd/10738549/prd/16566123/ccsyn/260/_x_/Comfort1st-com-Peg-Perego-2004-Venezia-SA-Stroller---FREE-SHIPPING
                    • hannamay Re: Bozenko - na jaki wozek sie zdecydowalas? 06.04.05, 19:59
                      dzieki bozenko za wyczerpujaca odpowiedz. i ja dolaczylam do uzytkownikow peg
                      perego venezia pare dni temu. jest to jedyny wozek ktory miesci sie w bagazniku
                      mojego vw. jestem bardzxo zadowolona, tylko moja Olenka nie bardzo lubi spacerki
                      w wozku woli sling. i co tu zrobic? ..
                  • edytkus Re: Bozenko - na jaki wozek sie zdecydowalas? 31.03.05, 03:43
                    hannamay napisała:

> nie mam pojecia co t
                    > o
                    > tak naprawde ten bassinet/gondola.

Hmm, ten wozek to przyklad gondoli na stelazu ;) :
                    www.godex.com.pl/grandstyle/grandstyle00.html
          • kotorybka Skladanie Venezii 02.02.05, 20:52
            Witam!
            Ja tak z pamieci:
            - najpierw trzeba raczke przelozyc by dziecko patrzylo do przodu
            - (noga) nacisnac na "1",
            - (noga) naciskajac na "2" (jesli pamietam, z lewej strony), zarzucic raczke do przodu.
            Ten ostatni ruch zacznie skladanie wozka - kontynuuj az jest zlozony na plasko, potem mozna go
            jeszcze troche "ugniesc" i za raczke podniesc - sam moze stac. Acha, jesli budka jest otwarta wozek sie
            nie dobrze sklada, musisz ja przymknac "lamiac" te plastikowe klamerki.
            Powodzenia!
            marta
    • edytkus Re: Bozenko - na jaki wozek sie zdecydowalas? 11.02.05, 20:49
      Fajnie wygalda (przynjamniej na zdjeciu) Evenflo Ellipse. Teraz w babies R us do konca miesiaca jest
      baby sale.

Czy ktos ma moze wozek Maclaren Triumph i moglby cos o nim napisac?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka