Dodaj do ulubionych

Jak wyglada ridgewood na queensie ???

04.09.05, 03:17
moze ktos opisze bo dyskusja o greenpoincie staje sie nudna ? a ja jestem
ciekawa....
Obserwuj wątek
    • polisham1 Ridgewood in Queens? 04.09.05, 04:17
      Voila : www.queens.about.com
      Care to discuss?
    • kendy Jak wyglada ridgewood na queensie ??? 05.09.05, 09:42
      A wiec wyglada tak ...... Ze spac nie moge wlasnie na ridgewood..... Dopiero co sie przeprowadzilem I slysze w oddali jak mka sobie przemyka......gora ....a poza tym cisza I drzewka przed domem I przyjemnie ........nie ma porownania z moim wczesniejszym zamieszkniem.......... Rok czasu na greenpoincie......... Toz to wies w wielkim miescie ........ a ludzie ..... Polacy w kazdym wieku ...... Niegeneralizujac........ Ale mnie rozwalaja......... Bezsenna noc w NY
      bogi boski bogdan
    • zettrzy Re: Jak wyglada ridgewood na queensie ??? 05.09.05, 18:49
      najlepiej pojedz i sama zobacz - wybierz sie w weekend po poludniu, przejdz sie
      po okolicy, wejdz do jakiejs kafejki, paru sklepow, przyjrzyj sie ludziom (tylko
      sie nie gap, bo moga to odebrac niewlasciwie), zorientujesz mniej wiecej jak
      WYGLADA a reszty poszukaj w sieci/prasie
      dlaczego chcesz wiedziec?
    • aputnam Re: Jak wyglada ridgewood na queensie ??? 05.09.05, 20:45
      Dla mnie okropne miejsce ,brak zieleni ,brudno ,smutne brzydkie domki,wiekszosc
      sklepow to 99c ,pelno latynoamerykanow i Jugoslawian ,a pozatym beton
      ,beton...szaro ,brzydko ,fujj
      • polisham1 Queens szmins :). 06.09.05, 01:47
        I Polacy mieszkaja :).
    • assessor Re: Jak wyglada ridgewood na queensie ??? 09.09.05, 21:39
      Ridgewood polecam, jest całkiem inaczej bo nie ma tu takiego chamstwa jak na
      Greenpoincie. Mieszkałem na Palmetto przez pół roku, to zaraz przy Fresh Point
      ave. Na Greenpoint jeździłem do pracy. Pytaj napiszę więcej. :-)
      • ampolion Re: Jak wyglada ridgewood na queensie ??? 10.09.05, 07:42
        A ja na odwrót, dojeżdżam na Ridgewood do pracy. Podoba mi się, spokojnie,
        etnicznie różnorodnie, dwupiętrowe domy szeregowe. Czy też spokojnie wieczorami
        i w nocy?
        • usr2 Re: Jak wyglada ridgewood na queensie ??? 12.09.05, 05:12
          Witam.
          Okolica Fresh Pond Road to dzielnica wlosko-polsko-balkanska. Oczywiscie sporo hiszpanow, jak wszedzie. Za to rzadko widuje sie Afroamerykanow. Jest spokojnie, przyjemnie, dobra komunikacja.
          • aputnam Re: Jak wyglada ridgewood na queensie ??? 12.09.05, 06:07
            Tak spokojnie ze kolezanka ktora wracala ostatnio z pracy wieczorem (ze
            stacji metra M na FP)zostala napadnieta przez 3 mlode spaniszki .Jedna
            przylozyla jej niz do gardla droga do zeber ,a 3 zajela sie przeszukiwaniem i
            sciaganiem pierscionkow.
            Cudna dzielnica
            • assessor Re: Jak wyglada ridgewood na queensie ??? 12.09.05, 20:48
              He, he, to tylko były portoriki(anki). Wielka szkoda że na mnie nie chciały
              napadać. Na Putnam jest trochę ponuro, mam tam kumpla. ;-)
              • aputnam Re: Jak wyglada ridgewood na queensie ??? 13.09.05, 02:01
                Ale moj nick nie ma nic wspolnego z ul. Putnam ,niegdy tam nie mieszkalam
                .Putnam to nazwisko
            • ampolion Re: Jak wyglada ridgewood na queensie ??? 12.09.05, 21:46
              A w Warszawie Portorykanek nie ma...
              Ale napady są.
            • usr2 Re: Jak wyglada ridgewood na queensie ??? 13.09.05, 02:30
              Taki napad moze zdarzyc sie wszedzie. Przy stacji M na Fresh Pond jest zawsze sporo ludzi, wieczorem tez. Twoja kolezanka na pewno zostala napadnieta w nocy, lub bardzo poznym wieczorem. A kto chodzi po nocach obwieszony bizuteria, sam sie prosi o klopoty. Nie zmienia to faktu, ze w tej okolicy mozna sie czuc bezpiecznie.
        • mxp4 Re: Jak wyglada ridgewood na queensie ??? 25.11.05, 08:51
          Okropnosc. Wszechobecne karaluchy wszelkiej masci od malych az po te wielkie
          fruwajace. Szczury. Niebezpiecznie! Dzielnica zdominowana przez latynowsow, nie
          radze chodzic wieczorami stoja na rogach i przy sklepikach spozywczych calymi
          grupami. Brudy, posepne domy. Niebezpiecznie na stacjach metra. Kiedys tam
          krotko mieszkalam. Koszmar. Nigdy wiecej.
    • ampolion Tak wygląda: 19.09.05, 21:39
      maps.google.com/maps?oi=map&q=Queens,+NY
      • ampolion Re: Tak wygląda: 19.09.05, 21:54
        Instrukcje:
        wprowadzić strzałkę pod tę drabinkę po lewej bo tutaj jest Ridgwood i trzymając
        lewy przycisk wciśnięty ściągnąć ten rejon do centrum. Na "drabince" podnieść
        wskaźnik do 3ciej kreski od góry. Skorygować ostatecznie położenie. kliknąć
        na "satellite" lub "hybrid".
    • ampolion Re: Jak wyglada Ridgewood na Queensie ??? 24.09.05, 02:42
      O Ridgewood:
      queens.about.com/od/neighborhoods/p/ridgewood.htm
      Zdjęcia (poklikać na "next"):
      queens.about.com/library/weekly/ridgewood/bl-ridgewood1.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka