ninel_marx 04.09.05, 03:17 moze ktos opisze bo dyskusja o greenpoincie staje sie nudna ? a ja jestem ciekawa.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polisham1 Ridgewood in Queens? 04.09.05, 04:17 Voila : www.queens.about.com Care to discuss? Odpowiedz Link Zgłoś
kendy Jak wyglada ridgewood na queensie ??? 05.09.05, 09:42 A wiec wyglada tak ...... Ze spac nie moge wlasnie na ridgewood..... Dopiero co sie przeprowadzilem I slysze w oddali jak mka sobie przemyka......gora ....a poza tym cisza I drzewka przed domem I przyjemnie ........nie ma porownania z moim wczesniejszym zamieszkniem.......... Rok czasu na greenpoincie......... Toz to wies w wielkim miescie ........ a ludzie ..... Polacy w kazdym wieku ...... Niegeneralizujac........ Ale mnie rozwalaja......... Bezsenna noc w NY bogi boski bogdan Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Jak wyglada ridgewood na queensie ??? 05.09.05, 18:49 najlepiej pojedz i sama zobacz - wybierz sie w weekend po poludniu, przejdz sie po okolicy, wejdz do jakiejs kafejki, paru sklepow, przyjrzyj sie ludziom (tylko sie nie gap, bo moga to odebrac niewlasciwie), zorientujesz mniej wiecej jak WYGLADA a reszty poszukaj w sieci/prasie dlaczego chcesz wiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
aputnam Re: Jak wyglada ridgewood na queensie ??? 05.09.05, 20:45 Dla mnie okropne miejsce ,brak zieleni ,brudno ,smutne brzydkie domki,wiekszosc sklepow to 99c ,pelno latynoamerykanow i Jugoslawian ,a pozatym beton ,beton...szaro ,brzydko ,fujj Odpowiedz Link Zgłoś
assessor Re: Jak wyglada ridgewood na queensie ??? 09.09.05, 21:39 Ridgewood polecam, jest całkiem inaczej bo nie ma tu takiego chamstwa jak na Greenpoincie. Mieszkałem na Palmetto przez pół roku, to zaraz przy Fresh Point ave. Na Greenpoint jeździłem do pracy. Pytaj napiszę więcej. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Jak wyglada ridgewood na queensie ??? 10.09.05, 07:42 A ja na odwrót, dojeżdżam na Ridgewood do pracy. Podoba mi się, spokojnie, etnicznie różnorodnie, dwupiętrowe domy szeregowe. Czy też spokojnie wieczorami i w nocy? Odpowiedz Link Zgłoś
usr2 Re: Jak wyglada ridgewood na queensie ??? 12.09.05, 05:12 Witam. Okolica Fresh Pond Road to dzielnica wlosko-polsko-balkanska. Oczywiscie sporo hiszpanow, jak wszedzie. Za to rzadko widuje sie Afroamerykanow. Jest spokojnie, przyjemnie, dobra komunikacja. Odpowiedz Link Zgłoś
aputnam Re: Jak wyglada ridgewood na queensie ??? 12.09.05, 06:07 Tak spokojnie ze kolezanka ktora wracala ostatnio z pracy wieczorem (ze stacji metra M na FP)zostala napadnieta przez 3 mlode spaniszki .Jedna przylozyla jej niz do gardla droga do zeber ,a 3 zajela sie przeszukiwaniem i sciaganiem pierscionkow. Cudna dzielnica Odpowiedz Link Zgłoś
assessor Re: Jak wyglada ridgewood na queensie ??? 12.09.05, 20:48 He, he, to tylko były portoriki(anki). Wielka szkoda że na mnie nie chciały napadać. Na Putnam jest trochę ponuro, mam tam kumpla. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aputnam Re: Jak wyglada ridgewood na queensie ??? 13.09.05, 02:01 Ale moj nick nie ma nic wspolnego z ul. Putnam ,niegdy tam nie mieszkalam .Putnam to nazwisko Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Jak wyglada ridgewood na queensie ??? 12.09.05, 21:46 A w Warszawie Portorykanek nie ma... Ale napady są. Odpowiedz Link Zgłoś
usr2 Re: Jak wyglada ridgewood na queensie ??? 13.09.05, 02:30 Taki napad moze zdarzyc sie wszedzie. Przy stacji M na Fresh Pond jest zawsze sporo ludzi, wieczorem tez. Twoja kolezanka na pewno zostala napadnieta w nocy, lub bardzo poznym wieczorem. A kto chodzi po nocach obwieszony bizuteria, sam sie prosi o klopoty. Nie zmienia to faktu, ze w tej okolicy mozna sie czuc bezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mxp4 Re: Jak wyglada ridgewood na queensie ??? 25.11.05, 08:51 Okropnosc. Wszechobecne karaluchy wszelkiej masci od malych az po te wielkie fruwajace. Szczury. Niebezpiecznie! Dzielnica zdominowana przez latynowsow, nie radze chodzic wieczorami stoja na rogach i przy sklepikach spozywczych calymi grupami. Brudy, posepne domy. Niebezpiecznie na stacjach metra. Kiedys tam krotko mieszkalam. Koszmar. Nigdy wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Tak wygląda: 19.09.05, 21:54 Instrukcje: wprowadzić strzałkę pod tę drabinkę po lewej bo tutaj jest Ridgwood i trzymając lewy przycisk wciśnięty ściągnąć ten rejon do centrum. Na "drabince" podnieść wskaźnik do 3ciej kreski od góry. Skorygować ostatecznie położenie. kliknąć na "satellite" lub "hybrid". Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Jak wyglada Ridgewood na Queensie ??? 24.09.05, 02:42 O Ridgewood: queens.about.com/od/neighborhoods/p/ridgewood.htm Zdjęcia (poklikać na "next"): queens.about.com/library/weekly/ridgewood/bl-ridgewood1.htm Odpowiedz Link Zgłoś