karolinka251 27.11.05, 05:42 czy ktos sie orientuje gdzie moge kupic ksiazki po przystepnych cenach?moze jakies antykwariaty albo dobre ksiegarnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marxx Re: Polskie książki 27.11.05, 06:35 www.merlin.com.pl/frontend/static/ jesli Ci chodzi i cokolwiek z Polski to tu www.merlin.com.pl/frontend/static/ Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Polskie książki 27.11.05, 20:31 podales dwa razy ten sam link merlin jest bardzo Ok pod warunkiem,ze z dostawa w PL bo przesylka tutaj czesto kosztuje wiecej niz sama ksiazka. ja czesto od nich zamawiam, dostarczja do warszawy a pozniej ktos mi to poczta lub sam przywozi. dobrym wyjsciem jest tez amazon, tzn te same pozycje jeno po angielsku. Odpowiedz Link Zgłoś
claudia207 Re: Polskie książki 27.11.05, 20:41 W tam watku znajdziesz linki do polskich sklepow internetowych i opinie o niektorych z nich. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16726&w=20283772&a=20283772 Niestety nie slyszalam o zadnych antykwariatach w Stanach. Znam pare fajnych ksiegarnii w NYC, ale nie wiem czy masz po drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Polskie książki 27.11.05, 22:11 W Chicago jest księgarnia, która sprowadza zamówione ksiązki i wysyła. Nie znam adresu stronu, może Marxx zna? Może pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś
marxx Re: Polskie książki 28.11.05, 03:13 www.domksiazki.com/ jest to najwieksza normalna i naprawde fajna ksiegarnia w Chicago...maja juz w sieci 3 miejsca...sa najwieksi w Chicago czyli w calej Ameryce Pn :) Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Polskie książki 28.11.05, 04:08 dzieki za ten link, na pewno skorzystam nie raz :) w ramach ciekawostki, kilka dni temu zamowilam ksiazke z merlina cena wraz z dostawa rownala sie cenie w domksiazki.com tez z dostawa ( licza $5.5 minimum) lecz pewnikiem bede na nia dluzej czekala :( Odpowiedz Link Zgłoś
marxx Re: Polskie książki 28.11.05, 05:26 jesli chodzi o Merlina...jestem pewny ze oplaca sie laczyc zamowienia ...np kilka osob szuka dla siebie czegos odpowiediego i nastepnie dziela sie oplatami pocztowymi...i jest sposob na obnizenie ceny transportu Odpowiedz Link Zgłoś
claudia207 Re: Polskie książki 28.11.05, 05:31 wybor ksiazek maja spory. korzystalam dotad z merlina, bo nie moglam znalesc wiekszosci ksiazek w polonijnych ksiegarniach wysylkowych. teraz moze skorzystam z tej firmy. nawet jesli nie zaoszczedze finansowo, oprzesylke dostane w ciagu paru tygodni a nie miesiecy. dzieki za link. Odpowiedz Link Zgłoś
marxx Re: Polskie książki 01.12.05, 01:45 www.domksiazki.com/ maja teraz jakies przeceny Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka251 Re: Polskie książki 28.11.05, 02:03 duzo jezdze po NY wiec mozesz mi podać za co zgory piekne dzięki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
claudia207 Re: Polskie książki 28.11.05, 05:21 Ksiegarnia Nowego Dziennika: 333 West 38 St na Manhattanie Ksiegarnia Literacka: 161 Java St, prawie na rogu Manhattan Ave, na Greenpoincie Mozna u nich zamawiac wysylkowo: www.polbook.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
newyorkcity100 Re: Polskie książki 30.11.05, 18:42 Nie polecam Literackiej - ceny sa wyzsze niz gdziekolwiek indziej. Polecam natomiast ksiegarnie Polonia przy Manhattan Avenue, za kosciolem idac w strone Greenpoint Ave(druga lokalizacja na Nassau, nazywa sie ExLibris). A najlepiej przyjsc do mnie do biblioteki na 107 Norman Ave, rog Leonard :) claudia207 napisała: > Ksiegarnia Nowego Dziennika: 333 West 38 St na Manhattanie > Ksiegarnia Literacka: 161 Java St, prawie na rogu Manhattan Ave, na Greenpoinci > e > Mozna u nich zamawiac wysylkowo: www.polbook.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
claudia207 Re: Polskie książki 30.11.05, 19:01 Aby zapisac sie do bibioteki na Greenpoincie, trzeba byc rezydenterm Brooklynu. Odpowiedz Link Zgłoś
newyorkcity100 Re: Polskie książki 30.11.05, 19:58 Nie. Nie trzeba byc rezydentem Brooklynu. Mozna mieszkac gdzie sie chce w stanie Nowy Jork. Jesli sie mieszka w jednym ze stanow sasiednich, a chce sie tu nalezec, to placi sie $50 rocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka251 Re: Polskie książki 01.12.05, 01:35 do biblioteki juz dawno sie zapisalam,ale z racji tego ze jestem ksiazkocholiczka to coraz trudniej znalezc tam ciekawa pozycje. maja bardzo malo nowosci Odpowiedz Link Zgłoś
newyorkcity100 Re: Polskie książki 01.12.05, 13:13 Co miesiac kupuje okolo 12-15 nowych tytulow, a raz w roku, zwykle w styczniu, wydaje okolo 15 tysiecy dolarow na nowosci. Oprocz Greenpointu polskie ksiazki sa w kliku innych oddzialach i jesli czegos nie ma u nas, mozna zawsze zamowic i sprowadzic z innego oddzialu. Faktem jest, ze po Rosjanach, jestesmy druga grupa etniczna w czytaniu i dlatego 80 procent kolekcji jest zawsze "out". Ale mozna zawsze zarezerwowac sobie ksiazke. Odpowiedz Link Zgłoś
w5w7 Re: Polskie książki 01.12.05, 22:24 newyorkcity100...12-15 tytułów miesięcznie? Czytasz czy kolekcjonujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Polskie książki 02.12.05, 00:51 kurtka na wacie, to jest naprawde w czym wybierac!!!!! jeno ja jestem kiepska z oddawania :((((( jakie masz kary za przetrzymywanie knig?? Odpowiedz Link Zgłoś
newyorkcity100 Re: Polskie książki 02.12.05, 21:26 25 centow za dzien od ksiazki ale jest automatyczna przedluzarka przez telefon Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Polskie książki 02.12.05, 00:52 nie chce byc hmmm upierdliwa ale ksiazkoholiczka chyba chcialabys byc.... Odpowiedz Link Zgłoś
samo Re: Polskie książki 01.12.05, 05:01 Najlepsza ksiegarnia w NYC: www.strandbooks.com/home/ Odpowiedz Link Zgłoś