techuby za szybko... 19.07.07, 21:46 wybieram sie na wakacje do niemiec ,moja mala pije formule ktorej nie ma w niemczech,rozmawialam z lekarzem i chociaz corka ma juz prawie 12 m-cy to na razie nie chca jej zmienic mleka, ze wzgledu na reflux i krztuszenie sie mlekiem...no i bedziemy daleko od domu a on nie wie jak mala zareaguje...mamy sprobowac po powrocie z wakacji..,po pudrze ma straszne wzdecia i boli ja brzuszek,placze ,wiec daje jej liquid ready to feed, na samolot nie moge wziac duzej ilosci, bo ciezkie to...,chcialam wiec wyslac kilka paczek z puszeczkami do niemiec, ale na poczcie powiedzieli ze nie wysylaja juz zadna droga ,ani morska ani tym bardziej ladowa paczek z liqiud do niemiec,a w ups-ie chcieli ze mnie zedrzec 600 dolcow...cholewcia,czy ktoras wysylala jakas droga plyny do niemiec ??? macie pomysl jakis ?? Odpowiedz Link Zgłoś
eve77 Re: za szybko... 19.07.07, 22:16 a Twoja formula nie ma odpowiednika w formie proszku? wtedy zawsze mozesz wziasc ze soba do bagazu ze 3-4 puchy... Odpowiedz Link Zgłoś
techuby Re: za szybko... 19.07.07, 22:21 ma, ale mala po rozrobieniu tej w proszku z woda ma bole brzuszka i gazy,placze mi po tym pol nocy :( Odpowiedz Link Zgłoś
eve77 Re: za szybko... 19.07.07, 22:26 hm....z jaka woda mieszasz ta formule? 1. kup wode spoecialna dla niemowlat i ja zagotuj i wtedy rozrob z formula... 2. na poczatku moze zmniejsz proporcje wiecej wody niz formuly.. kurcze moim zdaniem dziecko nie powinno tak reagowac na ta sama formule...nawet jesli jest w proszku Odpowiedz Link Zgłoś
beatamc Re: za szybko... 20.07.07, 00:29 u mnie jest odwrotnie. Mala nie moze "ready to use". Wydaje sie niemozliwe, a jednak. Tez ma reflux, dzis podalam jej lek po raz pierwszy. Mam nadzieje, ze pomoze :) eve77, przy reflux nie mozna wiecej wody. Odpowiedz Link Zgłoś
zapomnialamnicka Re: za szybko... 20.07.07, 00:40 > kurcze moim zdaniem dziecko nie powinno tak reagowac na ta sama > formule...nawet jesli jest w proszku > a u nas formula w proszku wchodzila slicznie a gotowa do uzycia zawsze wracala na zewnatrz, mlody zdrowy jak rydz Odpowiedz Link Zgłoś
magdziol18 Re: kto wysylal formule wplynie do niemiec?? 20.07.07, 02:22 a jesli bedziesz miec specjalne pismo od lekarza, to moze linie lotnicze jakos Ci ulatwia sprawe? powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
4me1 Re: kto wysylal formule wplynie do niemiec?? 20.07.07, 02:45 Faktycznie wez od lekarza zaswiadczenie,ze dziecko ma reflux, nie moze zmieniac formuly, sadze,ze moze linie sie zgoadza i wezmierz to jako bagaz,zaplacisz za nadwage , kilka razy mniej niz chce UPS. Ale najpierw moze zadzwon do linii. Odpowiedz Link Zgłoś
nuna27 Re: kto wysylal formule wplynie do niemiec?? 24.07.07, 03:02 nie wiem, czy juz znalazlas firme wysylkowa, ja znalazlam cos takiego, moze pomoze :) www.watzmann.net/scg/faq-24.html Odpowiedz Link Zgłoś