Dodaj do ulubionych

JAK najszybciej dostać się z JFK na Newark.

IP: *.kprm.gov.pl 08.07.03, 11:30
Slyszałem że jest jakaś kolejka, nie wiem jak ona sie nazywa, chyba cos jak
SHATO, poradźcie co i jak- przybędę na JFK koło 20:10 i muszę dostać się na
Newar o 22:30 conajmniek. Ile to kosztuje, gdze po wyjściu z JFK szukac
jakiejś kolejki, autobusu czy czegotamkolwiek. Proszę o szybką odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: bartek Re: JAK najszybciej dostać się z JFK na Newark. IP: *.kprm.gov.pl 08.07.03, 12:20
      help help help
    • brunotrzypiatki Newark 08.07.03, 14:33
      No i co tak panikujesz?
      W Newark wsiadasz w autobus ( Olympia) za 12 dol. Jedziesz na Manhattan (
      schedule na linku).Tylko nie wysiadz za wczesnie, dopiero na 42 Street- Grand
      Central Terminal.

www.panynj.gov/aviation/egtsfram.htm

Stamtad- 2 ulice dalej za rogiem- masz regularne polaczenia autobusowe do JFK i
      tyle. Podejrzewam ze za ok. 9-10 dol.
      Newark Manhattan- wieczorem to ok. godziny, Manhattan -JFK okolo 50 minut.

Albo- za 23 dol: Airporter (Princeton Airporter) to Kennedy Airport (connecting
      services available).
      (800) 385-4000 or (609) 587-6600
      $23 Frequent Service 6:00 AM to 8:30 PM
      90 minutes
      Z tego nigdy nie korzystalem i nie wiem czy jest to warte polecenia.

Taksowka- okolo 100 dolcow.
      • brunotrzypiatki JFK.... 08.07.03, 14:42
        Sorry, nie zwrocilem uwagi ze Ty w odwrotna srtrone jedziesz.
        O kolejce zapomnij- to dopiero buduja i bedzie chodzic tylko do Jamaica Station.
        Z Olympii mozesz oczywiscie skorzystac- z Manhattanu chodzi wahadlowo do
        Newarku. link w poscie powyzej.

Ponizej linki do autobusow na Manhattan z JFK:
        www.panynj.gov/aviation/jgtsfram.htm
        W Ground Transportation Info powiedza Ci dokladnie gdzie jest przystanek.
        Przystanki sa zaraz przy wyjsciu z terminali.
        Mozesz tez teoretycznie jechac za 1.50 autobusem Q10 do stacji metra Kew
        Gardens, potem lappiesz subway F lub E, ale to odradzam, bo jest czasochlonne i
        meczace.
        • lalka74 Re: JFK.... 08.07.03, 17:04
          Od maja podrozaly wszystkie srodki transportu i juz nie 1.50 tylko 2.00 :(
          Olimpia chyba tez podrozala. A czy Ty masz za dwie godziny lot czy po prostu 2
          godziny masz na dojazd?
          • Gość: bartek Re: JFK.... IP: *.kprm.gov.pl 08.07.03, 18:56
            za dwie godziny mam pociąg z Newark Penn station, a muszę dotrzeć wpierw na
            lotnisko, aby stamtąd juz bez problemów dotrzeć na tę stację.
            • huncwot Re: JFK.... 08.07.03, 19:08
              Gość portalu: bartek napisał(a):

> za dwie godziny mam pociąg z Newark Penn station, a muszę dotrzeć wpierw na
              > lotnisko, aby stamtąd juz bez problemów dotrzeć na tę stację.

A co to jest Newark Penn Station ?
            • jot-23 Re: JFK.... 08.07.03, 19:51

> za dwie godziny mam pociąg z Newark Penn station, a muszę dotrzeć wpierw na
              > lotnisko, aby stamtąd juz bez problemów dotrzeć na tę stację.

z JFK wez shuttle bus do Penn Station (tego na Manhattanie)

www.panynj.gov/aviation/jgtsfram.htm
              a stamtad wez kolejke PATH (z mala przesiadka po dordze, ale to jest jak
              subway, kursuje co pare minut) do Newark Path Station

www.panynj.gov/path/pathmaplinks2.html
    • Gość: Andrew. Re: JAK najszybciej dostać się z JFK na Newark. IP: *.home.cgocable.net 08.07.03, 20:04
      Autor: Gość: bartek IP: *.kprm.gov.pl
      Data: 08-07-2003 11:30
      -------------------------------------------------

Zapytaj sie szefa Millera , nie musisz pisac z kprm.( kancelaria prezesa rady
      ministrow ) w godz. pracy .
      • Gość: bartek Re: JAK najszybciej dostać się z JFK na Newark. IP: *.csk.pl 13.07.03, 00:15
        jestem tu tylko na praktykach - tak Cię to razi i boli? a że mogę korzystać z
        netu to chyba normalne, nawet do celów prywatnych! Teraz, dla twego zdrowia
        piszę z domu! Pozdrawiam!
        • Gość: Andrew Re: JAK najszybciej dostać się z JFK na Newark. IP: *.home.cgocable.net 13.07.03, 23:08

> jestem tu tylko na praktykach - tak Cię to razi i boli? a że mogę korzystać
          z
          > netu to chyba normalne, nawet do celów prywatnych! Teraz, dla twego zdrowia
          > piszę z domu! Pozdrawiam!
          ===============================================================================

Widac jestes pojetnym uczniem , szybko przyswoiles haslo PANSTWO TO MY , CO
          PANSTWOWE TO NASZE i uwazasz za normalne wykorzystywanie komputera , internetu
          oplacanego przez podatnikow dla prywatnych zachcianek.
          • Gość: bartek Re: JAK najszybciej dostać się z JFK na Newark. IP: *.proxy.aol.com 21.07.03, 03:18
            Oj chlopie masz naprawde duzy problem z soba! Te ciagle niedocenienie Twojej
            szacownej osoby musi silnie oddzialywac na Twoja psychike! Po skonczonych
            praktykach doptarlem do NYC - i opowiem Ci jak to sie stalo, chociaz wiem ze
            g... Cie to obchodzi. Mialem leciec British Airways i oni zastrajkowali (pewnie
            by Cie to ucieszylo ze mi zlodziejowi impulsow internetowych za ktore Ty
            biedaku placisz) ale tu smutna wiadomosc - przebukowali mi bilet na lot
            bezposredni bez przesiadki w Londynie, co wiecej - na klase biznes!!! Haha
            szczescie mialem nie? Ale to nie kloniec - jak wiesz mialem sie dostac na
            Newark i jechac pociagiem dokas (nie wazne dokad ale mialem jechac) Ku twemu
            niezadowoleniu obok mnie usiadla mlodziutka osobka plci pieknej ktora docelowo
            jechala do tego samego miasteczka do ktorego ja mialem jechac pociagiem no i
            mnie zabrala ze soba! Tak wiec nieszczesniku dotarlem sobie w bardzo
            komfortowych warunkach i teraz kradne impulsy internetowe w Ameryce. A tak w
            ogle to zastanawiam sie skad taki problem w Twojej glowie - skoro tam jest
            stale lacze... Coz niektorzy nigdy nie beda mieli nawet szansy aby ogladac
            pewne miejsca i krasc z nich impulsy internetowe. No i oczywiscie wierze ze Ty
            uczciwy obywaltelu nigdy niczego nie ukradles! Pozdrawiam serdecznie i niech
            Cie krew nie zalewa, teraz bede na dahcach pracowal... potrafie sie
            dostosowac ;) z kprm na dach - niezle co?
    • Gość: felusiak Re: JAK najszybciej dostać się z JFK na Newark. IP: *.nyc.rr.com 10.07.03, 01:08
      Zdajac sie na publiczna komunikacje nie ma szans na dostanie sie do Newark
      Penn Station w dwie godziny.
      Yellow Cab zrobi to w 45 minut, problem w tym, ze kierowcy nie znaja Newarku i
      z pewnoscia zabladza. Zabladzenie po zmroku w Newarku nie nalezy do
      przyjemnych. Koszt z oplatami za mosty ok 90 USD.
      Jedynie wczesniej zaaranzowany samochod, ktory juz bedzie czekal na ciebie na
      JFK niezaleznie od tego czy samolot sie spozni czy przyleci wczesniej.
      Niestety to droga przyjemnosc, ok 240 USD.

• lalka74 Re: JAK najszybciej dostać się z JFK na Newark. 10.07.03, 12:37
      najlepiej poszukaj sobie innego pociagu bo masz niestety marne szanse
    • Gość: felusiak A dokad ten pociag ma cie zawiezc? IP: *.nyc.rr.com 10.07.03, 18:24
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka