Gość: MM IP: *.aster.pl 28.12.06, 09:56 Pytanie do oberżyświatów: ile odwiedzieliście krajów? Nie liczac małych księst jak Lichtenstain, Andorra, Watykan, ale jedynie kraje. Moja liczba to 36 MM Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tierralatina Re: Ile krajów odwiedziliście 28.12.06, 12:36 Czy to ma jakiekolwiek znaczenie? Takie statystyki? Czy np. ktos kto leci do Varadero moze powiedziec ze byl na Kubie? No teoretycznie byl, ale kraju nie zna... Przyklady moznaby mnozyc. Ale skoro pytasz: bylem w 40 panstwach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deo Re: Ile krajów odwiedziliście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 14:23 na razie wyszło mi tylko 22 ale zamierzam poprawic wynik ..... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deo Re: Ile krajów odwiedziliście IP: *.smrw.lodz.pl 27.09.07, 20:55 dodaje dwa i jest 24 ... tzn Tunezje i Libię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skromny Re: Ile krajów odwiedziliście IP: *.hsd1.il.comcast.net 28.09.07, 05:46 Malo podrozuje, bylem tylko 3 razy w Berlinie ale zato w 3 krajach: NRD, NRF i w Niemczech. W zasadzie nie trzeba duzo jezdzic po roznych krajach - one same sie czlowiekowi podsuwaja pod nos. Skromny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opt Re: Ile krajów odwiedziliście IP: *.tsi.tychy.pl 28.09.07, 14:08 Tylko 31,ale wyłącznie objazdówki Odpowiedz Link Zgłoś
iwwo2 Re: Ile krajów odwiedziliście 28.12.06, 14:33 Również 40, ale nigdy nie będę twierdził, że dobrze znam jakiś kraj, mimo, że niektóre odwiedziłem kilkukrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frequentflyer Re: nie da się wyliczyć IP: 80.241.133.* 28.12.06, 15:34 tzn Reunion jako terytorium zamorskie Francji sie nie liczy? szkoda. a jak liczyć Hongkong, dziś autonomiczny region Chin? albo Macau? a co z bałkanami, co z czechosłowacją (bo np byłem tak w czechosłowacji, jak i w czechach i słowacji - czyli 3?), co z litwą - byłem w wilnie, wówczas w ZSRR, drugi raz w Wilnie, stolicy wolnej Litwy? - 1 czy 2? Odpowiedz Link Zgłoś
hamburczyk29 Re: Ile krajów odwiedziliście 28.12.06, 15:54 odwiedzilem 65 krajow, duzo z nich kilkakrotnie i wzsystkie kontynenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sokrates Re: Ile krajów odwiedziliście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 21:56 aaaaaaaa bedzie ze dwiesta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ile krajów odwiedziliście IP: *.234-203-24.mc.videotron.ca 28.12.06, 23:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ile krajów odwiedziliście IP: *.234-203-24.mc.videotron.ca 28.12.06, 23:21 nie pamietam, ale mozesz policzyc na tej stronie : pages.infinit.net/lmcpuryk/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hamburczyk29 Re: Ile krajów odwiedziliście IP: *.adsl.alicedsl.de 29.12.06, 00:45 Zostalo mi kilka do ktorych jednak nie musze sie wybierac jak np. Meksyk czy Indie. Nie lubie tez podrozowac do krajow do ktorych trzeba miec wize jak Rosja czy Bialorus, ja podrozuje zawsze indywidualnie i nie cierpie tych ceregieli . Po raz drugi pojeachalbym jeszcze do RPY i Brazylii wysoka przestepczosc w tych krajach mnie przeraza, bedac pierwszy raz w Rio i potem w Kapsztadzie nie moglem sie cieszyc tym wyjazdem bo ciagle musialem miec oczy " t tylu i z przodu" Najgorzej wspominam Kube bo w Hawanie w bialy dzien zostalem obrabowany- ale to juz moja wina ( jezeli nosi sie gruby lancuszek ze zlota na wierzchu , to nie ma sie cos dziwic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aha Re: Ile krajów odwiedziliście IP: *.chello.pl 29.12.06, 09:13 16 europejskich +Egipt. Teraz czas na Azje :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Ile krajów odwiedziliście IP: *.aster.pl 29.12.06, 10:21 Odpowiadając kilku osobom: ta statystyka nie ma nauralnie nic wspólnego z odpowiadaniem na pytanie o dogłębnym poznaniu krajów. Np. mój kolega, który spędził 5 lat w USA napewno lepiej zna Amarykę niz ja będąc tam raz przez tydzień. Jakie znaczenie ma to pytanie, żadne poza ciekawością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynarz Re: Ile krajów odwiedziliście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 12:34 z szubkiego wyliczenia wyszlo mi jakies 75 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psikus Re: Ile krajów odwiedziliście IP: *.acn.waw.pl 29.12.06, 21:04 a czy nie lepiej (korzystniej i przyjemniej) odwiedzać ten tajemniczy kraj pod własnym kapeluszem ? a potem ,może , te inne ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sokrates Re: Ile krajów odwiedziliście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 08:49 Nasz kraj jest zajefajny, ale jest tylko jeden minus - zawsze nieprzewidywalna pogoda gwarantowana!!! NIestety. Dla kogoś takiego jak ja ma to znaczenie decydujące i dyskwalifikujące jednocześnie. Lubie ciepełko i ni ma to tamto sramto. A z tymi 200 krajami - to oczywiście był bluff z mojej strony, żarcik taki. Hej ha, hej ho, na Sylwka by się szło. Odpowiedz Link Zgłoś
kj6 Re: Ile krajów odwiedziliście 30.12.06, 09:43 Mój znajomy zna sześć języków. Ale w żadnym z nich nie potrafi niczego ciekawego powiedzieć. Podobnie jest z ilością odwiedzanych krajów. Ktoś może całe życie podróżnować po Rosji - jeden kraj. Ktoś inny w czasie wakacji zjeździ np. cały Benelux - 3 kraje. I co z tego? Kilka lat temu jakaś Polka biła rekord - z iloma mężczyznami będzie współżyć z czasie jednej doby. Podobnie można podróżować. Np. będąc stewardessą i odwiedzając dziesiątki lotnisk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sokrates Re: Ile krajów odwiedziliście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 14:13 Zazdrość co poniektórych bierze co widać gołym okiem. Dlaczego mnogość zaliczonych krajów wzbudza aż takie emocje, co????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phiphi Re: Ile krajów odwiedziliście IP: 217.116.110.* 30.12.06, 17:35 taka polakow natura za zazdroszcza jak ktos ma lepiej. ja dopiero 10 panstw odwiedzilam ale wszystko przede mna. moj cel zyciowy to zwiedzanie swiata i tylko na to odkladam kase. teraz planuje polinezje fr zobaczyc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sokrates Re: Ile krajów odwiedziliście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 17:42 bezinteresowna zawiść - jako cecha narodowa Polaków. Może ktoś napisze o tym pracę doktorską. chętnie poczytam i przyjdę na obronę jako publika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n_nataliaa Re: Ile krajów odwiedziliście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 20:25 ... Odpowiedz Link Zgłoś
senim80 Re: Ile krajów odwiedziliście 31.12.06, 03:45 Wyliczylam 11, a tak dluzej badz conajmniej 2-krotnie to 3 kraje. ale jeszcze mam nadzieje, ze wszystko przede mna! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uglyduckling Re: Ile krajów odwiedziliście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 21:23 Bylam tylko w 12 krajach europejskich + 5 razy w RPA, oraz w tamtym rejonie Namibia, Mozambique, Botswana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krafla Re: Ile krajów odwiedziliście IP: 217.96.126.* 08.01.07, 12:03 czterdziesci kilka, w tym wiele europejskich i np. USA wielokrotnie. Choc niektorych malenstw (Monako) chyba nie powinnam liczyc wedlug wskazowek autora watku, wiec niech stanie na 40. Odpowiedz Link Zgłoś
tempak1 Re: Ile krajów odwiedziliście 13.01.07, 23:10 pytanie nie najmądrzejsze ale jak w przypadku każdego sondażu moge wziąć udział, jako kryterium zastosowałem co najmniej jedną noc spędzoną na terytorium danego landu: litwa, łotwa, rosja, białoruś, dania, w. brytania, niemcy, francja, holandia, hiszpania, włochy, słowenia, chorwacja, grecja, cypr, węgry, austria, chiny (hong kong), korea pł. japonia, usa, kuba, zjednoczone emiraty arabskie. w sumie daje 23. mogłem coś pominąć Odpowiedz Link Zgłoś
rudziel Re: Ile krajów odwiedziliście 15.01.07, 16:10 Ja byłem w 63 (niebawem dojdą 2 kolejne), przy czym wliczyłem Monako i Liechtenstein, które jednak są suwerennymi państwami. Ale faktem jest, że liczba jeszcze o niczym nie świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: Ile krajów odwiedziliście 11.02.07, 14:12 Wyszło 15. Bo nie liczymy chyba krajów, przez które przeżdżaliśmy (lub nawet się zatrzymywaliśmy) w drodze do jakiegoś celu? - bo to w sumie żadna wizyta. wizyta też wizycie nie równa....bo w niektórych byłam przez 5 dni w innych przez dwa miesiące. W niektórych widziałam tylko stolice w innych podróżowałam po kraju. No i przede wszystkim w niektórych byłam wielokrotnie (tak jak np. Niemcy, które prawie zapomniałam dodać do listy) a w innych tylko raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: Ile krajów odwiedziliście IP: *.igo.wroc.pl 12.02.07, 12:20 20,dopiero:-) Odpowiedz Link Zgłoś
veronica3d Re: Ile krajów odwiedziliście 12.02.07, 14:48 20 ale mam dopiero 26 lat i cale zycie przed soba wiec mam zamiar znacznie powiekszyc te liczbe:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staruszek Re: Ile krajów odwiedziliście IP: *.dsl.bell.ca 13.02.07, 07:44 Ktos z forumowiczow zaliczyl Brunei i Borneo.......dluzej niz dwa tygodnie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daleko i dalej Re: Ile krajów odwiedziliście IP: *.aster.pl 14.02.07, 16:13 39 w wieku 25 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Ile krajów odwiedziliście IP: *.lodz.dialog.net.pl 15.02.07, 16:17 438 Odpowiedz Link Zgłoś
jetlag1 Re: 101..... 20.02.07, 22:55 wliczajac male ksiestwa i sporo wysp na caraibach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ankieta Re: Ile krajów odwiedziliście IP: *.aichi.ocn.ne.jp 16.09.07, 20:02 Z moich wyliczen to nie bylo tego zbyt wiele: Niemcy, Francja, Wegry, Hiszpania, Czechy, Słowacja, Austria, Włochy, Rumunia, Bługaria, Chorwacja, Bosnia i Hercegowina, Turcja, Dania, Tunezja, Japonia. Ale dalszy ciag napewno nastapi, juz kolejne plany na przyszly rok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paf Re: Ile krajów odwiedziliście IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.09.07, 22:46 dokładnie 100 Odpowiedz Link Zgłoś
wujo601 Re: Ile krajów odwiedziliście 28.09.07, 09:12 Ja chyba z 15, ale to dawno temu było:( Odpowiedz Link Zgłoś
wujo601 Re: Ile krajów odwiedziliście 28.09.07, 09:15 sorry -policzyłem dokładnie i wyszlo mi 13! Odpowiedz Link Zgłoś
visham77 Re: Ile krajów odwiedziliście 28.09.07, 10:50 Policzyłem. 10+kilkanaście europejskich. Tych drugich nawet nie liczę bo to przeważnie służbowo, albo odwiedzając kogoś znajomego. Chyba nigdy turystycznie. Patrząc po innych to "górna strefa stanów niskich" i bez szans na znaczące poprawienie wyniku, bo lubie "oglądać na niebie krzyż południa" Visham77 Odpowiedz Link Zgłoś
julia30bb Re: Ile krajów odwiedziliście 17.10.07, 16:40 Europejskich 11 + Egipt + Australia (w tym roku) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Ile krajów odwiedziliście: 102, wiecej iz Jetlag:) 30.09.07, 23:16 Ale nie wiem czy sie liczy bo #102 to North Mariana Islands. Liczy sie??? Ciekawy SP Odpowiedz Link Zgłoś
katahdin Re: D U Z O 02.10.07, 01:20 ale na 100% jestem pewna ze mniej niz 101 :)))) A co z South George Island, dopisac ??? wybieram sie Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola No wlasnie; South GeorGIA Island ... 02.10.07, 03:50 ... taki sam status jak Falklandy, wiec sie chyba nie liczy. I inne dziwolagi: Guam? Marianas? I czy jak bylem w Kazachstanie jak byl czescia ZSRR to sie tez liczy jako osobny kraj? A Antarktyka? A Tanganika i Zanzibar licza sie za dwa czy za jeden? Ta sama wluta, ale osobni prezydenci i parlamenty. I oba wieksze od Lichtenstein'u. A jak bylem w Csiskei gdy byl "niepodleglym" panswem w S. Afryka, a teraz nie jest, to sie liczy czy nie? Ah, juz nie wiem .... Komisje by jakas powolac do ustalenia regul? A co Ty myslisz?? Skonfundowany SP Odpowiedz Link Zgłoś
s.wawelski Re: No wlasnie; a Texas i Chiapas.. 02.10.07, 06:39 ...ze swoimi seperatystycznymi tendencjami to przeciez tez jak osobne kraje. To liczy sie? Czy jak bylem na Alasce to mozna to podciagnac pod Rosje? A propos Tanzanii to ja absolutnie licze ja za 3 kraje: Zanzibar, Tanganike i Tanzanie Wlasciwa. Tak, specjalna komisja to swietny pomysl! Trzeba tu zaprowadzic porzadek! Boje sie jednak, ze Antarktyda Ci sie nie bedzie liczyla osobno, bo pewnie bedziesz albo w Argentynie albo w Chile. Kurcze! Tyle wysilku na nic. No, chyba, ze szanowna Komisja popatrzy na to przychylnym okiem. Czy widzisz juz jakies kandydatury? S.W. Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Kandydatury: 02.10.07, 12:43 Przewodniczacy: Smok Wawelski (bo z Krakowa!) Sekretarz: Jetlag (bo pisze ladnie i obiezyswiat) Czlonek: SP (proponent Komiski) Czlonek(...kini?): Katahdin (inicjator podejrzanych dyskusji) Czlonek (...kini?): Borasca (bo wola Brrrr.... przywolujac wszystkich do porzadku) W ten sposob bedziemy miec wszystko "pokryte", wlaczajac "gender balance" :)) Pozdrawiam SP Odpowiedz Link Zgłoś
s.wawelski Re: Kandydatury: 02.10.07, 21:58 Poczulem sie bardzo wyrozniony i zaszczycony. Musze teraz pomyslec nad jakimis postulatami aby pokazac, ze jestem powaznym kandydatem. S.W. Odpowiedz Link Zgłoś
julia30bb Re: Ile krajów odwiedziliście: 102, wiecej iz Jet 17.10.07, 16:42 Starypierdoło jesteś wielki ! Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Hmm.... moze dlugi, albo wysoki :) 17.10.07, 17:59 A komputer jest cierpliwy. Akceptuje wszystko co sie pisze :)) Zakladam ze u Ciebie wszystko wrocilo do normy. I ze z AU zapoznalas sie gruntownie :)) I co w koncu z tym wypadkiem? Mieliscie ubezpieczenie? Pozdrawiam SP Odpowiedz Link Zgłoś
julia30bb Re: Hmm.... moze dlugi, albo wysoki :) 17.10.07, 22:28 Samochód jest mojego znajomego, już jest naprawiony, sporo kosztowało, ale niestety taki los, że przy prędkości ok. 90km/h na autostradzie wyskakuje kangur przed maskę. U mnie wróciło wszystko do normy, z małymi wyjątkami, ale radzę sobie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Kazdy pierwszy raz jest trudny :) 18.10.07, 05:22 WLiczajac w to pierwsze bliskie spotaknie z kangurem. Na pocieche: teraz juz mozecie jezdzic spokojnie: macie doswiadczenie! Na marginesie ci ktorzy jezdza duzo w outback maja zwykle roobar ktory lagodzi tego typu spotkania. To na jak rafe planujesz plynac nastepnym razem :)) Scuba diver SP Odpowiedz Link Zgłoś
julia30bb Re: Kazdy pierwszy raz jest trudny :) 18.10.07, 20:43 Na rafie było cudownie, chciałabym jeszcze tam wrócić. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feelsky Re: Ile krajów odwiedziliście IP: 124.6.166.* 05.11.07, 13:20 Ale pytanie:))) A ile kobiet miales w zyciu? Czasem liczy sie jakosc nie ilosc. filipontheroad.com Odpowiedz Link Zgłoś
osme Re: Ile krajów odwiedziliście 06.11.07, 07:50 Ludzie skad wy macie ten szmal na te wycieczki?? 100, 102, 130 Anktartyda, jakies wyspy, niektorych nawet trudno na mapie znalezc Jak wy na to zarabiacie?? Ja zaczelam jezdzic 5 lat temu i na moim koncie jest 8 panstw Musza minac wieki zanim dotre do 100. Chyba nie w tym zyciu. Całkiem zazdrosna Olinka Odpowiedz Link Zgłoś
s.wawelski Re: Ile krajów odwiedziliście 06.11.07, 21:45 osme napisała: > Ludzie skad wy macie ten szmal na te wycieczki?? 100, 102, 130 > Anktartyda, jakies wyspy, niektorych nawet trudno na mapie znalezc > Jak wy na to zarabiacie?? Ja zaczelam jezdzic 5 lat temu i na moim > koncie jest 8 panstw Musza minac wieki zanim dotre do 100. Chyba nie > w tym zyciu. > Całkiem zazdrosna Olinka Odpowiedz Link Zgłoś
s.wawelski Re: Ile krajów odwiedziliście 06.11.07, 22:07 osme napisała: > Ludzie skad wy macie ten szmal na te wycieczki?? 100, 102, 130 > Anktartyda, jakies wyspy, niektorych nawet trudno na mapie znalezc > Jak wy na to zarabiacie?? Ja zaczelam jezdzic 5 lat temu i na moim > koncie jest 8 panstw Musza minac wieki zanim dotre do 100. Chyba nie > w tym zyciu. Kraj krajowi nierowny. 8 krajow w 5 lat to nie musi byc zle. Aby zwiedzic takie kraje jak Brazylia czy USA to na kazdy potrzebujesz przynajmniej 3-4 miesiace ciaglego podrozowania. Wystarczy tylko, ze przekroczysz kilka kilometrow w glob kraje graniczace z Polska i juz bylas w 7 krajach. Mozesz to zrobic w przeciagu podrozy po Polsce. Ktos inny zwiedxzajac tylko jeden z nich - Rosje, poswieci pol roku i widzial 7 razy mniej krajow niz Ty. Wiecej sensu mialoby podzielic swiat na, powiedzmy, 1000 regionow. Wowczas porownania bylyby bardziej wiarygodne i ewentualnie reprezentujace stan wiedzy o swiecie. Np. to, ze ktos w jeden dzien objedzie kraje Beneluxu ma sie nijak z kims, kto objechal dookolo Chiny, Australie i Brazylie... > Całkiem zazdrosna Olinka Zamiast zazdroscic innym czerp przyjemnosc z tego, co Ty widzialas. Pozdrowienia, S.W. Odpowiedz Link Zgłoś
osme Re: Ile krajów odwiedziliście 07.11.07, 07:18 Z ta zazdroscia to zartowalam. Jesli chodzi o moje zwiedzanie mialam na mysli kraje ktore naprawde zwiedzilam a nie lezalam na plazy czy tez przejezdzalam przez nie Skad bierzecie czas na tak dlugie podroze? Ja pracujac mam 26 dni urlopu i nie mam szans np na czteromiesieczne zwiedzanie Rosji czy Stanow Moze .... Kiedys..... Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krafla Re: Ile krajów odwiedziliście IP: 217.96.126.* 07.11.07, 10:50 Osme, wiekszosc z nas ma tzw. urlopy. Niektorzy sa studentami, nauczycielami i maja tego urlopu wiecej, ale sadze, ze znakomita wiekszosc ma jednak te 26 dni. Ja tez mam 26 dni. W zaleznosci od rodzaju pracy i ukladow, to moze oznaczac 4-5 tygodni nieprzerwanego zwiedzania albo 2 dwutygodniowe wyjazdy i jeden krotszy, tygodniowy. I jasne, ze przez 2 tygodnie nie zwiedzisz Stanow ale mozesz calkiem milo pozwiedzac np. Kalifornie. Powodzenia w dalszych podrozach. Jesli podroze sa dla Ciebie pasja, to zobaczysz, ze liczba odwiedzonych miejsc bedzie rosla. Ale przeciez jak wielokrotnie juz to napisano, ta liczba nie ma wiekszego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś