Dodaj do ulubionych

pytanie do mojito

IP: *.alxndr01.va.comcast.net 21.08.03, 22:00
skad otrzymales informacjie na temat niemoznosci zmiany wizy j1 na h. jesli
wygasnie ci wiza j1 i znajdziesz pracodawce, ktory cie zasponsoruje - mozesz
starac sie o wize h.
Obserwuj wątek
    • Gość: mojito mojito do lodeczki. IP: *.telan.pl 22.08.03, 00:02
      Witaj slonecznie lodeczko,
      Zajrzyj na strone siodma tego forum. Watek Rezydent USA (cree) z 7.03.03.
      Zmiana kwalifikacji wizy praktycznie niemozliwa ze wzgledu na dluga
      biurokratyczna procedure z kilkoma urzedami ( Urzad Pracy np.). Zostawi Ciebie
      to z wygasla wiza J zanim zblizysz sie do ewentualnych wiz H.
      Pozdrowienia,
      mojito.
      • Gość: lodeczka Re: mojito do lodeczki. IP: *.alxndr01.va.comcast.net 22.08.03, 00:14
        lodeczka to od lodzi - mojego miasta, niestety nie mam polskiej czcionki.
        jesli masz wize j1 (internship), masz czas na otrzymanie nowej wizy. czy
        krotkoterminowosc j1 (przede wszystkim z work&travel) jest jedyna przeszkoda?
        • Gość: lodeczka Re: mojito do lodeczki. IP: *.alxndr01.va.comcast.net 22.08.03, 00:27
          przeczytalam pobierznie wypwiedzi za strony 7 forum. obecnie czekam na papiery
          z ins-u odnosnie ostatecznej decyzji przyznania mi h1. pracodawca, ktory
          zatrudnil mnie na j1, pozostanie ten sam. zaniepokoila mnie wiec twoja
          wypowiedz odnosnie niemozosci zmiany wizy.
          • Gość: baker Re: mojito do lodeczki. IP: *.mentorg.com 22.08.03, 01:32
            Gość portalu: lodeczka napisał(a):

> przeczytalam pobierznie wypwiedzi za strony 7 forum. obecnie czekam na
            papiery
            > z ins-u odnosnie ostatecznej decyzji przyznania mi h1. pracodawca, ktory
            > zatrudnil mnie na j1, pozostanie ten sam. zaniepokoila mnie wiec twoja
            > wypowiedz odnosnie niemozosci zmiany wizy.
            Jak papier sa juz w INS to nie powinno byc problemu. INS jesli chodzi o H1 nie
            jest az tak powolny. Gorzej jest juz jesli chodzi o I-140 i I-485, ale to juz
            historia z innej polki. W ktorym INS-ie sa twoje papiery.
          • Gość: mojito Re: mojito do lodeczki. IP: *.telan.pl 22.08.03, 10:10
            Gość portalu: lodeczka napisał(a):

> pracodawca, ktory zatrudnil mnie na j1, pozostanie ten sam. "

Witaj ponownie rownie slonecznie lodeczko,
            Nie wspomnialas poprzednio, ze pracodawca pozostanie ten sam. W tym przypadku
            nie masz najmniejszych powodow do zaniepokojenia. Powinna to byc formalnosc ze
            strony BCIS.
            Powodzenia i pozdrowienia,
            mojito.

• Gość: ela przepraszam ze sie wtrace IP: 132.198.175.* 22.08.03, 15:46
        lodeczko, sprawdz czy masz ograniczenie na J1 ze musisz wrocic do kraju na rok
        i potem ponownie sie starac o wize. Jest to cos do przebrniecia, ale wymaga
        postarania sie o papier ze Polska zwalnia cie z tego opbowiazku. Mysmy to
        zalatwiali pare lat temu wiec nie pamietam jak to sie dokladnie zalatwialo.
        Jesli twoj pracodawca cie zatrudnia z J1 na H1 to zakladam ze jest to uniwerek
        lub inna agencja naukowa. Powinni ci zapewnic opieke adwokacka. Z nimi wszystko
        jest latwiej a ciebie to nie powinno nic kosztowac a wrecz przeciwnie bo biuro
        adwokackie pokrywa koszty ze swojej kieszeni i potem caly rachunek (z reguly
        jest to ryczalt) wysyla twojemu pracodawcy. Universtytety maja takich prawnikow
        zatrudnionych i tak wiec dla nich nie jest to dodatkowy koszt. Te firmy
        prawnicze z regoly tez wiedza komu i jak wyslac papiery do BCIS i maja
        wewnetrzne kontakty.
        Nie polecam zatrudniania adwokata prywatnie. Z opowiadan wiem ze to koszmar i
        zjedza cie z zelowkami a sprawy opozniaja by dluzej trzymac klienta (no chyba
        ze ci ktos poleci znajomego-sprawdzonego.
        Powodzenia
        • Gość: lodeczka Re: przepraszam ze sie wtrace IP: *.alxndr01.va.comcast.net 22.08.03, 17:46
          moje papiery sa w ins w St. Albans, VT. uniwersytet, ktory ukonczylam
          niewiele mial wspolnego z internshipem (wiza j1), urzednicy uniwertsytetcy nie
          zajmuja sie absolwentami. Jesli chodzi o prawnikow to nie darze ich zaufaniem,
          dlatego tez caly proces przeszlam sama: poczawszy na evaluation a skonczywszy
          na formie I-129. bylam adwokatem dla samej siebie. koszty adwokackie sa bardzo
          wysokie i w tym przypadku -uwazam - niepotrzebne.
          • Gość: lodeczka Re: przepraszam ze sie wtrace IP: *.alxndr01.va.comcast.net 22.08.03, 17:48
            zasada dwoch lat, na szczesie mnie nie dotyczy, az sama bylam bardzo zdziwiona.
            • Gość: ela Re: przepraszam ze sie wtrace IP: 132.198.175.* 22.08.03, 19:08
              a to swietnie to wiele ulatwia.
              A jesli chodzi o prawnikow to racja, chyba ze pracuja nie na twoj koszt ;-)
              a tak apropo to ja mieszkam w VT. BCIS w Vt jest bardzo mily traktuja ludzi jak
              ludzi
              • Gość: lodeczka Re: przepraszam ze sie wtrace IP: *.alxndr01.va.comcast.net 22.08.03, 19:13
                mam nadzieje, ze mnie tez dobrze potraktuja. prawnicy w firmie, ktorej pracuje
                sa opieszali do granic mozliwosci
                • Gość: ELA jesli to vermont to tu tak jest IP: 132.198.175.* 22.08.03, 21:16
                  ... ot zycie na si, nikomu sie nie spieszy. A wolno zapytac co to za firma?
                  • Gość: lodeczka Re: jesli to vermont to tu tak jest IP: *.alxndr01.va.comcast.net 22.08.03, 21:30
                    jest to firma z serii community association
                    • Gość: ela a coz to takiego? IP: 132.198.175.* 22.08.03, 21:59
                      • Gość: lodeczka Re: a coz to takiego? IP: *.alxndr01.va.comcast.net 22.08.03, 22:33
                        osiedle mieszkaniowe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka