Dodaj do ulubionych

Hotel Formuła1 przy CDG

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 16:10
czy ktoś korzystał z tego hotelu? jak się z niego wydostać /albo i do niego
dostać ;-) - na stronce hotelu nie ma nic o metrze, chyba tylko jakiś
gratisowy transport /info tylko po franc./; czekam na podpowiedzi kogoś kto
juz tam nocował. Mam podróż łączoną - ląduję na Orly, ale potem za 2 dni z
CDG ruszam dalej, i zależy na b.tanim noclegu i zobaczeniu miasta choć przez
półtora dnia.
Obserwuj wątek
    • bella43 Re: Hotel Formuła1 przy CDG 14.02.07, 09:40
      Witam!!!
      Wysiadająć na Orly musisz się dostać do Antony coś w rodzaju pociągu który się
      znajduje przy wyjściu z lotniska, ale wcześniej lepiej sie zaopatrzyć
      bilety(najlepszy tygodniowy który jest wazny i na metro i na pociąg i autobus)
      miejsce kupienia biletu tez przy wyściu z lotniska.
      Jak wysiądziesz na Antony to musisz przesiść się w pociąg B i wysiąść na
      ST-Michel i potem przesiąść się w metro 4 i jechać do końca czyli do Porte d
      Orleans. A dalej to musisz sie zapytac jak dojść do hotelu bo niestety nie znam
      nazw ulic.
      Pozdrawiam i
      • Gość: mała-mi Re: Hotel Formuła1 przy CDG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 14:59
        z metrem sobie poradzę, chciałam informacji praktycznej /od kogoś kto juz tam
        nocował/, ale coś mi nie pasuje w twojej trasie - Porte Orleans jest blisko
        Orly, lotnisko CDG jest po drugiej stronie miasta... radzisz bilet tygodniowy,,
        a ja pisałam że będę 1/5 dnia... chyba sama już wiem wiecej o Paryzu ;-) ale
        dzięki za chęci ;-)Linią B dojadę z Anthony do samego CDG... szukam sobie
        dalej... i też pozdrawiam!
        • Gość: Isabelle Re: Hotel Formuła1 przy CDG IP: *.fbx.proxad.net 15.02.07, 00:31
          Z lotniska Orly sa bezposrednie autobusy (Air France) do lotniska CGD - 15€ od
          osoby. Przed lotniskiem CGD jest bezposredni (za darmo)autobus dla osob, ktore
          jada do Hotelu Formule 1. Czy hotel o ktorym piszesz ma w katalogu Nr 3506?
          • Gość: mała-mi Re: Hotel Formuła1 przy CDG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 14:59
            tak też kombinowałam, żeby z jednego lotniska na drugie Les Cars lub podobnym
            autobusem się przemieścić, tylko brakowało mi tej informacji po polsku, że z
            lotniska CDG do hotelu formuly jest transport. A potem z hotelu do miasta już
            poradzę ;-) Dzięki. Tak, on ma symbol 3506.
            • Gość: Isabelle Re: Hotel Formuła1 przy CDG IP: *.fbx.proxad.net 15.02.07, 15:51
              Autobusy, ktore jada na lotnisko CDG zatrzymuja sie zaraz przy wyjsciu. Bilet
              kupuje sie u kierowcy. Kiedy przylatujecie, bo ja za tydzien lece z Orly, wiec
              bede mogla Ci napisac przed jakim wyjsciem stoja autobusy i do ktorej godziny
              jezdza. O ktorej godzinie przylatujesz?
              Pozdrawiam, Isabelle.
              • Gość: pawcio Re: Hotel Formuła1 przy CDG IP: *.proton.net.pl 15.02.07, 17:13
                sorki,że się wtrącę ...15Euro za bilet z lotniska? ... to lepiej kupić sobie
                bilet Mobilis i mamy za 12.30Euro(1-5 stefa)cały dzień jazdy po Paryżu.Wsiadamy
                we wszystkie środki i zwiedzamy Paryż do 24.00
                • Gość: pawcio Re: Hotel Formuła1 przy CDG IP: *.proton.net.pl 15.02.07, 17:19
                  gafa, bo nawet taniej to wychodzi bo ORLY to 4 strefa więc 9,15Euro tyle co
                  bilet jednorazowy z ORLY do centrum
                  • Gość: Isabelle Re: Hotel Formuła1 przy CDG IP: *.fbx.proxad.net 15.02.07, 20:33
                    Orly jest w 4 strefie, ale CDG jest w 5, wiec nie 9,15 a 12,30. Wszystko zalezy
                    od tego o ktorej przyjezdzaja i czy maja zamiar tego dnia jechac do Paryza na
                    zwiedzanie. Jezeli tylko do hotelu, to lepiej jest doplacic i jechac
                    bezposrednio, bo niestety z Orly na CDG trzeba sie przesiadac w Antony i jedzie
                    sie dluzo dluzej niz bezposrednim autobusem.
              • Gość: mała-mi Re: Hotel Formuła1 przy CDG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 21:08
                wróciłam 14 dni temu, a kolejny raz... wrzesień, mam czas; teraz koordynuję
                pobyt dla znajomych; dzięki za wszystkie podpowiedzi; dotychczas korzystałam z
                karnetów, które sobie chwalę, bo poruszałam się w centrum, i więcej na nogach.
                Pasowałoby mi lecieć do Hiszpanii via Paris, i właśnie z CDG. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka