Dodaj do ulubionych

Jeff Buckley???

20.09.04, 11:19
co sądzicie o Jeffie Buckley'u?...
Obserwuj wątek
    • cze67 Re: Jeff Buckley??? 20.09.04, 11:23
      Po dwukrotnym przesluchaniu kilka miesiecy temu plyty Grace moge powiedziec, ze
      czlowiek ow tworzyl muzyke niezwykla, z glebi serca, tworzyl z pasja. I wielka szkoda,
      ze nie stworzy juz niczego wiecej.
      • ilhan Re: Jeff Buckley??? 20.09.04, 11:26
        Ja sądzę, że był to niepowtarzalny geniusz, a "Grace" chyba już na zawsze będzie w mojej dziesiątce ukochanych płyt.
      • dziewczyna_mickiewicza Re: Jeff Buckley??? 20.09.04, 11:28
        ze sie posluze nie swoimi slowami:
        "a decade later we hear jeff bucley's influence everywhere. in coldplay and
        starsailor, ryan adams and bright eyes. jeff lives as a character in other
        people's songs, too, from pj harvey to radiohead. it turns out thet not being
        part of its moment is what made grace a record of all time"
        i chyba tak jest. to musial byc powiew czystego piekna kompozycji, gdy buckley
        wydal grace. inny wyraz niz piekno nie oddaje tak dobrze charakteru tych nagran.
        jesli idzie o buckleya, to jest nieodzalowana strata, ze juz go nie ma. na
        szczescie, jak napisal autor powyzszego fragmentu, zyje w muzyce innych
        znakomitych artystow.
    • grimsrund Re: Jeff Buckley??? 20.09.04, 13:21
      Wielki, niepowtarzalny artysta. Jego śmierć była zaś ogromną strata dla świata
      muzyki - oraz ostatecznym argumentem przeciwko dziwacznej czynności zwanej
      pływaniem.
      • ihopeyouwilllikeme Re: Jeff Buckley??? 20.09.04, 22:10
        Kochamy !!!!!!!!
        • jotesz Re: Jeff Buckley??? 21.09.04, 15:17
          dzięki za wrażenia - ja się zaciekawiłem słuchając po raz pierwszy podwójnego
          Sketches (For My Sweetheart The Drunk) - i tu chwilami wyczuwałem ten smutek,
          tak znany w Coldplay, ale potem trafiłem na Songs To No One oraz na Live At
          L'Olympia i to już mnie raczej wymęczyło...
          Postaram się dotrzeć do tak przez Was zachwalanego Grace...
    • tgk Re: Jeff Buckley??? 21.09.04, 16:55
      dobry chlopak byl, szczegolnie "dream brother" i "angel mine"
      btw nie podejrzewalem, ze ktos tego slucha, poza mna oczywiscie, ale w sumie co
      ja tam wiem, a tu taka niespodzianka ..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka