jotesz 20.09.04, 11:19 co sądzicie o Jeffie Buckley'u?... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cze67 Re: Jeff Buckley??? 20.09.04, 11:23 Po dwukrotnym przesluchaniu kilka miesiecy temu plyty Grace moge powiedziec, ze czlowiek ow tworzyl muzyke niezwykla, z glebi serca, tworzyl z pasja. I wielka szkoda, ze nie stworzy juz niczego wiecej. Odpowiedz Link
ilhan Re: Jeff Buckley??? 20.09.04, 11:26 Ja sądzę, że był to niepowtarzalny geniusz, a "Grace" chyba już na zawsze będzie w mojej dziesiątce ukochanych płyt. Odpowiedz Link
dziewczyna_mickiewicza Re: Jeff Buckley??? 20.09.04, 11:28 ze sie posluze nie swoimi slowami: "a decade later we hear jeff bucley's influence everywhere. in coldplay and starsailor, ryan adams and bright eyes. jeff lives as a character in other people's songs, too, from pj harvey to radiohead. it turns out thet not being part of its moment is what made grace a record of all time" i chyba tak jest. to musial byc powiew czystego piekna kompozycji, gdy buckley wydal grace. inny wyraz niz piekno nie oddaje tak dobrze charakteru tych nagran. jesli idzie o buckleya, to jest nieodzalowana strata, ze juz go nie ma. na szczescie, jak napisal autor powyzszego fragmentu, zyje w muzyce innych znakomitych artystow. Odpowiedz Link
grimsrund Re: Jeff Buckley??? 20.09.04, 13:21 Wielki, niepowtarzalny artysta. Jego śmierć była zaś ogromną strata dla świata muzyki - oraz ostatecznym argumentem przeciwko dziwacznej czynności zwanej pływaniem. Odpowiedz Link
jotesz Re: Jeff Buckley??? 21.09.04, 15:17 dzięki za wrażenia - ja się zaciekawiłem słuchając po raz pierwszy podwójnego Sketches (For My Sweetheart The Drunk) - i tu chwilami wyczuwałem ten smutek, tak znany w Coldplay, ale potem trafiłem na Songs To No One oraz na Live At L'Olympia i to już mnie raczej wymęczyło... Postaram się dotrzeć do tak przez Was zachwalanego Grace... Odpowiedz Link
tgk Re: Jeff Buckley??? 21.09.04, 16:55 dobry chlopak byl, szczegolnie "dream brother" i "angel mine" btw nie podejrzewalem, ze ktos tego slucha, poza mna oczywiscie, ale w sumie co ja tam wiem, a tu taka niespodzianka .. Odpowiedz Link