Dodaj do ulubionych

Vader - " The Beast "

25.09.04, 18:32
Bardzo fajna plytke wysmazyl najslynniejszy polski zespol. Mimo, iz w paru
fragmentach ( np. " Insomnia " ) slychac cos w rodzaju samoinspiracji,
tudziez autoplagiatu, calosci swietnie sie slucha. Nie ma tez az tak duzo
eksperymentow, jak to z zapowiedzi mozna bylo wywnioskowac, niemniej
melodyjny, akustyczny wstep do zamykajacej album kompozycji " Choices " (
zreszta moim zdaniem cienki ) jest czyms, czego wczesniej w tworczosci
zespolu nie bylo. Jest ok.
Obserwuj wątek
    • humbak Re: Vader - " The Beast " 25.09.04, 18:35
      Znaczy się sugerujesz, że chłopaki wracają do formy? Ostatni album był tylko
      momentami dobry. Moim zdaniem w każdym bądź razie.
      • ihopeyouwilllikeme Re: Vader - " The Beast " 25.09.04, 18:40
        Nowy album, moim zdaniem, jest lepszy od " Revelations ". Takze brzmieniem. No
        i nowy perkusista wniosl sporo swiezosci w muzyke zespolu, to naprawde slychac.
        • humbak Re: Vader - " The Beast " 25.09.04, 18:52
          To jeszcze pytanie odnośnie perkusji. Bo tej właśnie u Wejdera nie lubiłem. Czy
          zmienili jej brzmienie jako takie? Bo było jakieś takie suche. Brakowało jej
          niskich tonów.
          • ihopeyouwilllikeme Re: Vader - " The Beast " 25.09.04, 19:16
            humbak napisał:

> To jeszcze pytanie odnośnie perkusji. Bo tej właśnie u Wejdera nie lubiłem.
            Czy
            >
            > zmienili jej brzmienie jako takie? Bo było jakieś takie suche. Brakowało jej
            > niskich tonów.

Brzmienie, na moj gust, jest bardziej przestrzenne. Niskich tonow za bardzo
            rowniez i na tej plycie nie ma, ale zwaz, ze sluchalem jej na raczej kiepskim
            sprzecie, moge sie mylic :)) Z tym ze mi brzmienie perkusji nigdy nie
            przeszkadzalo.
            • grimsrund Re: Vader - " The Beast " 25.09.04, 19:23
              Na temat Vadera nie mam zbyt wiele do powiedzenia, ale cieszę się, że wreszcie
              chłopaki rozmawiają tutaj o metalu :)))
              • humbak Re: Vader - " The Beast " 25.09.04, 19:33
                Cieszę się, że ktoś się cieszy:)))
              • cze67 Re: Vader - " The Beast " 25.09.04, 22:48
                grimsrund napisał:

> Na temat Vadera nie mam zbyt wiele do powiedzenia, ale cieszę się, że
                wreszcie chłopaki rozmawiają tutaj o metalu :)))

Jak tylko zauważyłem ten wątek pomyślałem sobie to samo co kolega powyżej
                wyartykuował...
            • humbak Re: Vader - " The Beast " 25.09.04, 19:33
              Oj, ale to nawet na słabym sprzęcie słychać, jaka ta perksja jest. Jeżeli
              zbliżyła się do brzmienia bębnów Behemotka kotka to fajnie. Jak pozostała taka
              jak była to nie będę płakał. Mayhem cechuję się podobnym brzmieniem perkusji i
              wcale mi to nie przeszkadza. Muszę jutro przesłuchać ten album wracając z
              kościółka;) A więc posłucham i napiszę co myślę.
              • kwiat_paproci Re: Vader - " The Beast " 25.09.04, 22:12
                a ja piątego wybieram się na koncert wejdera i wtedy napiszę, jak to wypada na żywo.
                • ihopeyouwilllikeme Re: Vader - " The Beast " 25.09.04, 22:39
                  kwiat_paproci napisała:

> a ja piątego wybieram się na koncert wejdera i wtedy napiszę, jak to wypada
                  na
                  > żywo.

Skladam szczere wyrazy zazdrosci.
                  • kwiat_paproci Re: Vader - " The Beast " 25.09.04, 23:10
                    nie ma co zazdrościć, tylko trzeba iść.
                    • ihopeyouwilllikeme Re: Vader - " The Beast " 25.09.04, 23:18
                      kwiat_paproci napisała:

> nie ma co zazdrościć, tylko trzeba iść.

Heh, chcialbym. Na razie sie na to nie zanosi, ale zobaczymy co sie da zrobic.
                      Zwlaszcza, ze fajnie Cie bedzie znowu zobaczyc :)
                      • kwiat_paproci Re: Vader - " The Beast " 25.09.04, 23:29
                        Z wzajemnością :D
                        Nie ukrywam, że trochę się boję iść na ten koncert. Mały, garbaty skrzat pośród
                        setek wyznawców szatana ;-)
                        • ihopeyouwilllikeme Re: Vader - " The Beast " 25.09.04, 23:32
                          kwiat_paproci napisała:

> Z wzajemnością :D
                          > Nie ukrywam, że trochę się boję iść na ten koncert. Mały, garbaty skrzat
                          pośród
                          > setek wyznawców szatana ;-)

Aaaa tam, ja ide w koszulce U2 :D:D:D
                          • kwiat_paproci Re: Vader - " The Beast " 26.09.04, 00:00
                            to ja założę z logo Stereolab i na pewno nas polubią ;-)
                • kwiat_paproci Re: Vader - " The Beast " 06.10.04, 21:36
                  kwiat_paproci napisała:

> a ja piątego wybieram się na koncert wejdera i wtedy napiszę, jak to wypada na
                  > żywo.

Wiem, że mój głos w sprawie tego koncertu jeszcze o niczym nie świadczy, bo co
                  ja tam wiem o Vaderze, ale napiszę słów parę, żeby nie było, że stchórzyłam ;)
                  Panowie się nie oszczędzali, co było widać i po nich, i po sponiewieranej
                  publiczności (w tym po mnie ;). Nie moge powiedzieć, co zagrali z nowej płyty i
                  jak to wypadło, bo jeszcze jej nie znam, ale jako całość koncert wypadł bardzo
                  na plus. Szkoda tylko, że nie mogłam zostać do samego końca, bo inaczej, to
                  musiałabym na piechotę 60 km wracać. A kto nie był, jego strata (niech Ajhołp
                  się teraz wytłumaczy)
                  • humbak Re: Vader - " The Beast " 07.10.04, 00:25
                    Byłaś na koncercie jako jedyna z osób piszących na tym faorum. Uprzejmie proszę
                    o naisanie czegoś więcej:)
                  • ihopeyouwilllikeme Re: Vader - " The Beast " 07.10.04, 11:52
                    kwiat_paproci napisała:

> A kto nie był, jego strata (niech Ajhołp się teraz wytłumaczy)

Wykład miałem no :))) Ale żałuję, i owszem, napisz coś więcej :))
                    • kwiat_paproci Re: Vader - " The Beast " 07.10.04, 20:58
                      wykład o 21 ?? Ciekawe... :P
                      Ale pytajcie o to, co chcecie, bo nie bardzo wiem, co was może interesować
                      (tylko błagam, nie pytajcie o tytuły piosenek ;-)
                      • humbak Re: Vader - " The Beast " 08.10.04, 11:04
                        Mnie zawsze to samo nurtuje. Jak brzmienie:) I ich własne i nagłośnienie.
                        • kwiat_paproci Re: Vader - " The Beast " 08.10.04, 20:37
                          brzmienie było takie, że mi na drugi dzień mało głowy nie rozwaliło ;-) Z tych
                          wszystkich kapel, które wystąpiły tego wieczoru, to (jak mozna było się
                          spodziewać) Vader wypadł najbardziej profesjonalnie i przestrzennie. Choć muszę
                          przyznać, że niekorzystnie wpłynęło na mój odbiór tego koncertu to, że byli na
                          końcu, bo ja juz byłam wtedy praktycznie głucha ;-)
                          A klub spisał się całkiem w porządku, chociaż boleśnie doskwierała za mała
                          powierzchnia, bo cały czas ktoś mi po stopach deptał...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka