jazzfoxy 09.12.05, 14:38 Juz w niedziele w Hybrydach koncert - Ralph Towner. www.hybrydy.com.pl/index.php?option=content&task=view&id=137&Itemid=59 13.03 w kongresowej Wayne Shorter! 24.04 w kongresowej Dianne Reeves! Zapowiada sie ciekawy Nowy Rok. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jasiek_natolin Re: koncerty cd. 09.12.05, 15:06 Shorter powiadasz? A co to ma znaczyc w takim razie?: www.jazz.pl/concerts.html A moze Shorter wystapi jako support przed Scofieldem? Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: koncerty cd. 09.12.05, 15:10 O Shorterze pisalismy juz wczesniej, nie wiedzialam kto organizuje jego koncert, na erze jazzu dopiero teraz ukazalo sie to info, to kiedy i kto organizuje ten koncert do cholery? Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: koncerty cd. 09.12.05, 15:13 tu pisalismy, rockserwis i cgm podaly info: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10967&w=32552172&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: koncerty cd. 09.12.05, 15:27 Czekam na Shortera, az sie to wyjasni, poki co nie moge nigdzie znalezc info. Scofielda moge sobie odpuscic, choc lubie jego muzyke, ale nigdy nie bylam na koncercie Jean-Luc Ponty'ego, a bardzo lubie jego skrzypce. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: koncerty cd. 12.12.05, 19:48 no...Nowy rok zapowiada sie calkiem niezle...niech jeszcze przyjada: PHAROAH SANDERS i KAHIL EL'ZABAR, a bede calkowicie szczesliwy... Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: koncerty cd. 17.12.05, 00:24 aja wlasnie wrocilem z jazzowego koncertu... w lubelskim Trybunale Koronnym zagral niejaki Stan Breckenridge.mowi Wam cos to nazwisko? pewnie nie...Mr.Breckenridge prowadzi zajecia ze studentami anglistyki UMCS-przybliza im afro amerykanska muzyke i kulture...jak sie okazalo swietnie gra tez na pianinie,spiewa i...nawiazuje fantastyczny kontakt z publicznoscia...mozna bylo posluchac min.song of my father(h.silvera),summertime,i got rhythm,the entertainer,take five,wlazl kotek na plotek,stormy monday blues,i got mojo workin',stand by me oraz koled...wspanialy koncert i swietna zabawa...tlum ludzi i w dodatku za darmo...czasem nie trzeba wielkich nazwisk... Odpowiedz Link Zgłoś
foto_muza Re: koncerty cd. 24.01.06, 23:56 W Diunie 2.02. g. 21 zagra Kadabra Acoustic (Piotr Ruciński - guitar, Waldek Baryło - guitar, Magda Borkowska - vocal, Kornel Jasiński- double bass) Kadabra serwuje program autorski - jazz & blues zabarwiony etnicznymi rytmami. Niebywała fuzja ekspresji kolesi Baryło & Ruciński - nie mylić z Olesiami - oraz wzajemnych inspiracji. W charakterystyczny tylko dla siebie sposób, gitarzyści ci przenikają w różne stylistyki. Lekki ukłon w stronę tradycji jazzu i bluesa uwspółcześniają dynamicznymi rytmami, jednocześnie pozwalają odczuć swing. Obok instrumentalnego trio występuje Magda Borkowskam, która nie gorzej radzi sobie z układaniem tekstów. 100 % własnych utwrów, to koncert akustycznego zespołu Kadabra i gwarancja niebanalnego muzycznie wieczoru. Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: koncerty cd. 08.01.06, 21:07 12 stycznia w Diunie (miasto stołeczne Warszawka) zagra kwartet Alka Koreckiego "Z całym szacunkiem dzika świnia". Zespół serwuje jazzowe granie z rockową dynamiką (przynajmniej to co ja słyszałem). Pewnie wszyscy wiedzą, ale napiszę, że Korecki grał m.in. w Young Power, Pick Up, Priest and Big Cork, ale również w Tilcie, Brygadzie Kryzys i Elektrycznych Gitarach. I jeszcze w Dziadach Żoliborskich, a widziałem go też w składzie zespołu The Kuflers (którego kompletnie nie znam). W moim prywatnym rankingu Korek to jeden z dwóch najlepszych saksofonistów w Polsce. www.aktivist.pl/index.php?ID=1001571&OID=102265724 Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: koncerty cd. 10.01.06, 16:46 Warszawa: 30.01 Łoskot w Teatrze Rozmaitosci 12.02 EST w Fabryce Trzciny Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy E.S.T. 11.01.06, 09:58 jazzfoxy napisała: > Warszawa: > 12.02 EST w Fabryce Trzciny + 11.02 Poznań, Blue Note, g.19.00, 13.02 Wrocław, Impart, g.19.00 14.02 Chorzów, Teatr Rozrywki, g.19.00, 15.02 Bielsko-Biała, Centrum Kultury, g.19.00. Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: E.S.T. 18.01.06, 11:30 stilo - 19 stycznia, w-wa, diuna, 20.30 coś dla miłośników jazzujących klimatów etnicznych Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: E.S.T. 18.01.06, 15:31 A mozna prosic o szczegoly?tzn.ile wstep? pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: E.S.T. 18.01.06, 17:02 koss.ania napisała: > A mozna prosic o szczegoly?tzn.ile wstep? 7 zeta www.diunaclub.pl pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
epigrafik Re: koncerty cd. 25.01.06, 00:21 2006 Apr 18 Poznan Poland 2006 Apr 19 Gdansk Klub Zak Poland 2006 Apr 20 Wroclaw Poland www.ecmrecords.com/Tours/index_date.php?year=2006&month=04 Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: koncerty cd. 25.01.06, 20:53 I co Jazzfoxy, przyjeżdżasz do Poznania na koncert? ))) Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: koncerty cd. 25.01.06, 21:03 libl napisał: > I co Jazzfoxy, przyjeżdżasz do Poznania na koncert? ))) Na e.s.t? Beda tez w stolicy. A Ty przyjezdzasz na Scofielda i D.Reeves? Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: koncerty cd. 25.01.06, 21:14 jazzfoxy napisała: > Na e.s.t? Beda tez w stolicy. A Ty przyjezdzasz na Scofielda i D.Reeves? Nie na e.s.t. Zerknij jeszcze raz na stronę, którą podał Epigrafik )))) www.ecmrecords.com/Tours/index_date.php?year=2006&month=04 Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: koncerty cd. 25.01.06, 21:23 Teraz widze, poszlabym chetnie na Hollanda. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: koncerty cd. 25.01.06, 21:31 libl napisał: > To tylko 300 kilometrów ))) az tyle? A poznan ladny? Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: koncerty cd. 25.01.06, 21:36 jazzfoxy napisała: > az tyle? A poznan ladny? 3 godziny pociągiem. A Poznań ładny (mi się podoba) i mały (wszędzie blisko). Choć na pewno ładniejsze są miasta )) Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: koncerty cd. 25.01.06, 21:40 libl napisał: > jazzfoxy napisała: > Choć na pewno ładniejsze są miasta )) Na pewno nie jest to Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: koncerty cd. 25.01.06, 21:51 jazzfoxy napisała: > Na pewno nie jest to Warszawa Teraz poważnie i bez żartów. Należę do tych nielicznych (oprócz warszawiaków rzecz jasna), którzy Warszawę lubią, podoba im się i dobrze się tam czują. I jeszcze należę do tych kilku, którzy wolą Warszawę niż Kraków (to już prawdziwa herezja). Naprawdę! Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: koncerty cd. 25.01.06, 21:30 Nie mialabym tez nic przeciwko temu, aby w lutym pojechac do cieplych Wloch na koncert Enrico Rava Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: koncerty cd. 25.01.06, 21:38 No tak, do Włoch to w każdym miesiącu w roku. Nawet bez koncertu. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: koncerty cd. 25.01.06, 21:46 libl napisał: > No tak, do Włoch to w każdym miesiącu w roku. Nawet bez koncertu. ba!Tylko troszke dalej niz do Poznania) Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: koncerty cd. 06.02.06, 09:22 Susheela Raman - 10 lutego w Fabryce Trzciny. Z ogromna przyjemnoscia sie jej slucha, muzyke ktora wykonuje okresla sie world music. Jest tu mieszanka muzyki indyjskiej, etno, bluesa i troche jazzu. Bilety 50 i 80 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: koncerty cd. 06.02.06, 21:36 Wlodek Pawlik Trio w Filharmonii Narodowej w czwartek. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: koncerty cd. 14.02.06, 09:25 Café Kulturalna (pl. Defilad 1, PKiN - od Marszałkowskiej) 18.03 - Oleś / Jörgensmann / Oleś (Marcin Oleś - double bass, Theo Jörgensmann - bassett clarinet, Bartłomiej Oleś - drums) Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: koncerty cd. 22.02.06, 00:39 Cafe Kulturalna, 24.02, 22.00 Korybalski-Jaros Quintet wstęp wolny www.kulturalna.pl zna ktoś może? Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: koncerty cd. 24.02.06, 11:03 Tu ciekawy koncert w Warszawie: www.adamiakjazz.pl/sfjc_rep.html Odpowiedz Link Zgłoś
ebab Stańko w Zielonej Górze 01.03.06, 16:42 23-04-2006 koncert Stańko & Simple Acoustic Trio w Zielonej Górze na festiwalu jazzowym Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: koncerty cd. - warszafka 07.03.06, 11:31 10,11.03 20.00 tygmont korybalski-jaros quintet ciągle nie wiem jak grają, ale mieli bardzo sympatyczny opis na stronie cafe culturalna 16.03 21.00 aurora meritum bardzo sympatyczny przedstawiciel krajowego klezmer-jazzu. może nie jest to hasidic new wave, ale na pewno warto posłuchać Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: koncerty cd. 15.03.06, 18:23 koss.ania napisała: > Kerd-25 marca w Cafe Culturalna!!!!! Aniu: a co to jest Kerd? Nie slyszalam o nich. W sobote 18 maarca Olesiowie w Kulturalnej za jedyne 20 zeta Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: koncerty cd. 15.03.06, 20:15 Witaj Jazzfoxy Kerd to bardzo mloda grupa, mam na mysli ze niedawno zaczela tworzyc... Sama jeszcze nie wiele moge na ten temat powiedziec, ale mam juz z nimi pierwsze koty za ploty Mysle ze warto popatrzec na nowe zjawisko muzyczne, tym bardziej ze koncert jest za darmo, a zaczyna sie o 22 Polecam strone www.kerd.pl To jak, idziesz? Pozdrawiam ciepło!!!! Gdzie ta wiosna?? Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: koncerty cd. 15.03.06, 23:12 Witajcie wszyscy czekający ciepłych promieni. Byle do czerwca Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: koncerty cd. 16.03.06, 23:29 o tak, ciepłe promienie, to jest to. żona mi mówiła, że jej w pracy ktoś powiedział, że wiosna ma być już od połowy kwietnia. lepiej późno niż wcale, lepiej wcale niż w ogóle Odpowiedz Link Zgłoś
jazzpunk Re: koncerty cd. 17.03.06, 08:09 Już niedługo w Poznaniu będą sie działy ciekawe rzeczy: W cenionym poznańskim cyklu zapowiadają się kolejne wydarzenia. Już 19 marca Oleś / Jörgensmann / Oleś, następnie (2 kwietnia) The Fonda / Stevens Group, 24 kwietnia - Steven Bernstein Diaspora Hollywood, a 4 maja formacja Wiika, Flatena i Vandermarka - Free Fall. Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: koncerty cd. 17.03.06, 21:41 Koncertowo w prowincjonalnym Poznaniu rzeczywiście jest nie najgorzej. A jeszcze w czasie koncertu Olesi (Olesiów?) w klubie Blue Note wystąpi Guru. I co tu wybrać? Chyba zostanę w domu Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: koncerty cd. 17.03.06, 20:26 koss.ania napisała: > Witaj Jazzfoxy > Kerd to bardzo mloda grupa, mam na mysli ze niedawno zaczela tworzyc... > Sama jeszcze nie wiele moge na ten temat powiedziec, ale mam juz z nimi > pierwsze koty za ploty > Mysle ze warto popatrzec na nowe zjawisko muzyczne, tym bardziej ze koncert > jest za darmo, a zaczyna sie o 22 > Polecam strone www.kerd.pl > > To jak, idziesz? Chyba nie dam rady tak pozno W jazz radiu jest sporo inforacji o Kerd i ich muzyki. Podobno ten zespol isstnieje juz 10 lat i wlasnie wydal pierwsza plyte. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: koncerty cd. 18.03.06, 01:48 W Lublinie gra Henryk Miskiewicz-nie ide,bo drogie bilety... poszedlbym,gdyby bylo taniej... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: koncerty cd. 24.03.06, 10:39 Sala Kongresowa PKiN 04.04 g. 19 - San Francisco Jazz Collective 2006 (Bobby Hutcherson - vibraphone, marimba; Joshua Redman -saxophones, Nicholas Payton - trumpet, Miguel Zenón - alto saxophone, Andre Hayward - trombone, Renee Rosnes - piano, Matt Penman - double bass, Eric Harland - drums) ps. wczesniej mial byc w fabryce trzciny, ale widze, ze jest zmiana. Idziecie? Mysle, ze warto. Odpowiedz Link Zgłoś
masaladosa Re: koncerty cd. 24.03.06, 18:00 absolutnie warto-plyta sf jazz collective jest fantastyczna wiec koncert tez pewnie bedzie swietny a w czerwcu trasa garbarka z trilokiem gurtu 3.06.2006 - Gdańsk 4.06.2006 - Koszalin 5.06.2006 - Poznań 6.06.2006 - Bydgoszcz 7.06.2006 - Szczecin 8.06.2006 - Wrocław juz ostrze sobie zeby na koncercik w naszym zamku i szykuje portfel mdosa Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: koncerty cd. 25.03.06, 17:47 z ulubionej strony Pjetrka: WAGLEWSKI&STAŃKO 29 kwietnia 2006 w Janowcu nad Wisłą, w zabytkowej stodole przy dworze, na jedynym koncercie wystąpią Tomasz Stańko i Wojciech Waglewski - akustycznie. Wydarzenie! Tylko we dwóch nie zagrali dotąd nigdy, choć kilka razy zdarzyło im się już wspólnie koncertować (z zespołem Osjan - jeszcze w latach 80., oraz podczas "Tribute to Don Cherry" w roku 1997). Stańko gra na najnowszej płycie Waglewskiego "21" i niewiele mówiąc powiada tak wiele: Mamy wzajemny respect... Niewątpliwie. Przecież, obaj należą do elitarnego grona artystów, którzy pozostają zawsze sobą... A ich dzieło jest rozpoznawane natychmiast. Bo sami (ich droga, ich historia) są częścią swojej sztuki... "Duety, bez użycia elektrycznego instrumentarium, często przybierają charakter muzycznej improwizacji, cechuje je żywiołowa, pełna emocji atmosfera. Każdy nasz koncert jest nową przygodą, nowym niezwykłym wyzwaniem" - mówił Wojtek o swych wystąpieniach z Mateuszem Pospieszalskim. "Nie mamy przygotowanego stałego repertuaru. Wszystko dzieje się na miejscu, tu i teraz. Dopiero wtedy decydujemy, co będziemy grać". Co zdarzy się w Janowcu, podczas tegoż spotkania dwóch niezwykłych indywidualności muzycznych, pozostaje więc jeszcze większą tajemnicą... Ale, na pewno taką, o której dużo się myśli... I którą będzie się chciało kiedyś zagłębić... Więcej na stronach: www.janowiec.com Odpowiedz Link Zgłoś
masaladosa Re: koncerty cd. 26.03.06, 12:34 a 7 lipca-czyli miesiac po garbarku-w szczecinie wystapi richard bona zaprawde gorace muzyczne lato sie w moim miasteczku zapowiada mdosa Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: koncerty cd. 26.03.06, 13:29 Koncert Kerd-a byl niesamowity!!!Czy ktos byl z jazzowego forum? {Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: koncerty cd. 26.03.06, 21:37 Nadchodzący tydzień w poznańskich klubach: Blue Note 28 marca 2006r., wtorek, godz. 20.00 VINCENT HERRING QUARTET feat. JEREMY PELT (USA) 31.03.2005r., piątek, godz. 18.00 oraz 21.30 ANNA MARIA JOPEK 1 kwietnia 2006r., sobota, godz. 20.30 GRZEGORZ KARNAS QUINTET "Pod Pretekstem” JORGOS SKOLIAS, BOGDAN HOŁOWNIA 27.03, godz. 20.00 Sushi Jazz Sarp "Jazzowe Duety" - Jarosław Buczkowski (akordeon) i Bartek Winiarski (gitara) 29.03 "Jazzowe Duety" - Ewa Nawrot (vokal) i Maciej Flaczyński (gitara) 30.03 Piwnica 21 29/03 g. 21.00 WALK AWAY 30/03 g. 21.00 ACOUSTIC GUITAR DUO Te dwa koncerty są pierwszymi z cyklu P21 Jazz Festival Oto pozostałe koncerty z tego cyklu: 05/04 g. 21.00 RGG 06/04 g. 21.00 BUCZKOWSKI PROJEKT 12/04 g. 21.00 ZBYSZEK WROMBEL & FRIENDS 13/04 g. 21.00 FOOL-X trio 19/04 g. 21.00 SOUNDCHECK 20/04 g. 21.00 ROBERT ROBERSON/SWING CONTROL 23/04 g. 21.00 JANUSZ MUNIAK International Quartet 26/04 g. 21.00 ADAM WENDT POWER SET 27/04 g. 21.00 ANNA NOVA & BAND bilety 30 marca i 6,13,20,27 kwietnia Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: koncerty cd. 26.03.06, 23:06 ja nie, bo trafiła mi się okazja dużo przyjemniejsza - udało mi się pójść z żoną do kina przy okazji polecam film "angela" luca besson. ale mam nadzieję, że na kerd też się kiedyś wybiorę, bo to co jest w necie brzmi bardzo zachęcająco. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
lan.kwai.fong Re: koncerty cd. (KERD w Kulturalnej) 27.03.06, 12:22 koss.ania napisała: > Koncert Kerd-a byl niesamowity!!!Czy ktos byl z jazzowego forum? > {Pozdrawiam!! Ja byłem. Też mi się podobał. Aczkolwiek nie było takiego czadu jak na Pink Freud miesiąc temu. Ale to kwestia czasu... Generalnie - koncerty w Kulturalnej nigdy mnie jeszcze nie zawiodły. Z przyjemnością przyjdę znowu. LKF Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: koncerty cd. (KERD w Kulturalnej) 27.03.06, 13:37 lan.kwai.fong napisał: > Generalnie - koncerty w Kulturalnej nigdy mnie jeszcze nie zawiodły. w pełni się zgadzam, kulturalna to bardzo przyjemne miejsce z ciekawą muzyką. pozdr p. Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: koncerty cd. (KERD w Kulturalnej) 27.03.06, 14:42 Pod koniec maja Kerd w Dekadzie))) a zeby bylo fajniej to wstep tez wolny Pozdr. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: koncerty cd. (KERD w Kulturalnej) 27.03.06, 23:29 koss.ania napisała: > Pod koniec maja Kerd w Dekadzie))) > a zeby bylo fajniej to wstep tez wolny > Pozdr. > Ania świetnie, dekadę też bardzo lubię pozdr. p. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: goracy lipiec w stolicy 05.04.06, 22:34 zagraja min. herbie hancock, paco de lucia i taj mahal. Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: goracy lipiec w stolicy 16.04.06, 22:14 21.04 cafe kulturalna, 21.00, meritum 30.04 progresja, 17.00, Foxy Lady (czyżby nasza koleżanka z forum? Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: goracy lipiec w stolicy 16.04.06, 22:22 pjetrek29 napisał: > 21.04 cafe kulturalna, 21.00, meritum > 30.04 progresja, 17.00, Foxy Lady (czyżby nasza koleżanka z forum? A któż by inny? ))) Witaj Pietrku, jednak nie wszyscy świętują i ktoś dba, by forum nie usnęło )) Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: goracy lipiec w stolicy 16.04.06, 22:44 libl napisał: > A któż by inny? ))) > Witaj Pietrku, jednak nie wszyscy świętują i ktoś dba, by forum nie usnęło )) > witaj libl, po prostu nie mogłem się powstrzymać Odpowiedz Link Zgłoś
libl Gorący tydzień w Poznaniu 16.04.06, 23:26 pjetrek29 napisał: > witaj libl, po prostu nie mogłem się powstrzymać Ja to rozumiem, bo ja pracuję w telewizji ))) A w Poznaniu zapowiada się gorący tydzień najbliższy. 18 kwietnia Dave Holland, a 24 Steven Bernstein. Nie znam go dobrze, ale jestem pod ogromnym wrażeniem płyty "Diaspora Blues"; słucham jej od piątku. Oj pięknie grają, pięknie. Może pójdę na ten koncert, bo na Hollanda idę na pewno Pozdrawiam właściwie już poświątecznie, bo to poniedziałek już za chwilę, a i wtorek coraz bliżej (podobnie jak środa i czwartek). Chyba zaczynam już bredzić Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: Gorący tydzień w Poznaniu 18.04.06, 13:58 "A w Poznaniu zapowiada się gorący tydzień najbliższy" No to super Ci sie Libl zapowiada faktycznie)Nie musisz sie nigdzie przemieszczeac w poszukiwaniu muzycznych wrazen Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: Gorący tydzień w Poznaniu 19.04.06, 00:00 Właśnie wróciłem z koncertu kwintetu Dave'a Hollanda. Na razie sygnalizuję tylko, coś więcej napiszę jutro, bom dziś trochę bez sił Dobrej nocy Wam życzę kochani, a sam idę sobie śnić na jazzowo Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: goracy lipiec w stolicy 19.04.06, 18:55 pjetrek29 napisał: > 30.04 progresja, 17.00, Foxy Lady (czyżby nasza koleżanka z forum? A ktozby inny? Oczywiscie jestescie zaproszeni, czeka na Was stolik z najlepszym winem na haslo: forum jazz Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Gotan Project 17.04.06, 15:52 koncert w ramach trasy promującej album "Lunatico" Warszawa, Sala Kongresowa 22 czerwca 2006 godz. 20:00, wejście godz. 19:00 Odpowiedz Link Zgłoś
masaladosa jan garbarek group-szczecin 20.04.06, 17:59 7. 06. 2006 godz 20 dziedziniec zamku ksiazat pomorskich bilety po 85 pln w przedsprzedazy w dniu koncertu po 110 pln rezerwacja: www.infoludek.pl/kultura/rez/11674 mdosa Odpowiedz Link Zgłoś
libl Koncert Dave Holland Quintet w Poznaniu 20.04.06, 21:10 Miałem napisać o koncercie kwintetu Dave'a Hollanda, więc piszę. Koncert był świetny, choć bez większych emocji. To nie jest do końca ten rodzaj jazzu, który najbardziej lubię. Zespół był perfekcyjny i choć muzyka absolutnie odkrywcza nie była, nie przeszkadzało mi to w dobrej zabawie. Rewelacyjnie się tego słuchało, a że i nagłośnienie było doskonałe, czas minął niepostrzeżenie. Lider stał sobie z tyłu i nie zwracał na siebie zbytniej uwagi, a mnie chyba najbardziej podobał się Steve Nelson na wibrafonie. Jego gra była abstrakcyjna i trochę przypominała mi grę Monka na fortepianie; też dźwięki w dziwnych momentach i czasem pojawiały sie dysonanse. Krótko: bardzo fajny (to odpowiednie słowo) wieczór. Pozdrawiam, libl Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: jan garbarek group-szczecin 08.05.06, 11:59 Z prawdziwą przyjemnością informuję, że na początku czerwca br. Jan Garbarek, norweski saksofonista z polskimi korzeniami, jeden z największych współczesnych muzyków, absolutny nr 1 europejskiego jazzu i world music zagra w Polsce 6 koncertów ! Jan Garbarek Group Jan Garbarek - saksofony Rainer Bruninghaus - fortepian, instr. klawiszowe Eberhard Weber - bas Trilok Gurtu - perkusja, instr. perkusyjne Zespół wystąpi w następujących miastach naszego kraju: Gdańsk (3.06), Koszalin (4.06), Poznań (5.06) Bydgoszcz (6.06), Szczecin (7.06), Wrocław (8.06). szczegółowe informacje, ceny biletów i miejsca sprzedaży: www.JanGarbarek.pl Ehh, szkoda ze nie zagra w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
lan.kwai.fong Kulturalna na weekend... 21.04.06, 01:23 21 piątek MERITUM (koncert) Premiera najnowszej płyty Szcz Start: 22:00 Wstęp: 10 pln Już 21 kwietnia w Warszawie, w Cafe Kulturalna przy Teatrze Dramatycznym (PKiN) o godz. 22:00 premiera drugiego albumu zespołu Meritum Szcz! Płyta ukaże się nakładem niezależnej wytwórni LadoAbc (www.ladoabc.com). Koncert rozpocznie trasę koncertową zespołu, która ma zamiar ogarnąć cała Polskę, ale także Berlin i Paryż. Grupa zaprezentuje 12 najnowszych kompozycji w brawurowych aranżacjach i wykonaniu, będzie można zdobyć najnowszą płytę za okazyjną cenę. 22 sobota ADDICTION REC. prezentuje SABBIA live ROS: beats & decks NASQ: keyboard, live programing WIOSNA: vocal WIZUALIZACJE: VJ F/X Start: 22:00 Wstęp: wolny 23 niedziela Yves Robert Trio (FRANCJA) Start: 22:00 Wstęp: wolny O Yves Robert powiedziano już wszystko : genialny puzonista, muzyk wymykający się klasyfikacjom, a nawet najoryginalniejszy ze wszystkich! Yves Robert to punkt odniesienia francuskiego jazzu współczesnego. Wśród jego współpracowników znaleźli się najwięksi: Louis Sclavis i Gérard Marais. To wybitny improwizator, którego żądza muzycznych przygód wciąż pcha do angażowania się w rozmaite, obiecujące projekty. W Warszawie partnerować mu będą : Edward Perraud: perkusja Stefanus Vivens: klawisze i elektronika Muzycy podczas koncertu akompaniować będą do niemieckiego filmu niemego z 1921 roku, pt. Dzika kotka. więcej informacji znajdziesz na www.kulturalna.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lan.kwai.fong Re: Kulturalna na weekend... 21.04.06, 01:24 To do zobaczenia w Kulturalnej... LKF Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: Kulturalna na weekend... 21.04.06, 08:06 Szkoda ze to w niedziele, no i szkoda ze po niedzieli jest poniedzialek, mysle ze fajnie bylo by sie przejsc na Yves Robert Trio , ale zobaczymy...... pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
lan.kwai.fong Re: Kulturalna na weekend... 22.04.06, 01:40 O Meritum już się wypowiedziałem w oddzielnym wątku, a na Yves'a Robert idę napewno! Będzie ciekawie (ciekawe, czy to nie błąd - film ma trwać podobno 181 min ). Do zobaczenia przy barze (chyba, że w porę znajdę wolne krzesło) LKF Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: Kulturalna na weekend... 23.04.06, 09:47 No to juz sobie poszlam....przeziebienie mnie dopadlo, nos i gardlo mowia ze nie chca isc na koncert bo sie zle czuja,chyba musze ich posluchac, niestety A przy barze spotkamy sie chyba innym razem, a niech to!!!!! pozdrawiam,napisz jak bylo!! Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: Kulturalna na weekend... 23.04.06, 10:54 ja też się nie wybiorę, chodzenie na koncerty co drugi dzień w mojej sytuacji byłoby nieprzyzwoitością ale przyłączam się do prośby o recenzję. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: Kulturalna na weekend... 23.04.06, 19:34 Zagadalam ze swoim noskiem i gardelkiem i poszli na kompromis, zgodzili sie zebym poszla na koncert!!!!!! a jednak do zobaczenia przy barze pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
libl Koncert Dianne Reeves 23.04.06, 21:00 Jutro w stolicy koncert Dianne Reeves. Wszystkich wybierających się pozdrawiam i życzę niezapomnianego wieczoru ))))) Napiszcie później o koncercie! Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: Kulturalna na weekend... 23.04.06, 23:52 Mam nadzieje ze ten koncert mnie wyleczy...bylo super, ale wiecej napisze jutro, bo dzis chyba rzeczywiscie pojde juz do lozka , wylezec troche tego wirusa przekletego Pozdrawiam i dobranoc na jazzowo ps.A tak na serio to czuje sie juz lepiej, oby to nie bylo zludzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: Kulturalna na weekend... 24.04.06, 15:37 ....i to nie bylo zludzenie, znacznie mi lepiej, muzyka uzdrawia pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Kulturalna na weekend... 24.04.06, 16:18 czy znany jest juz program na kolejny tydzien, bo ja chetnie wybralabym sie i spotkala z wami. Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: Kulturalna na weekend... 24.04.06, 16:32 Na nastepny tydzien, masz na mysli plany, hormonogram itp.? Czy chodzi Ci o program w Kulturalnej..chyba sie pogubilam Ja wiem tylko ze na majowy weekend wyjezdzam w swoje rodzinne strony, zrekompensowac sobie Swieta spedzone w Warszawie..A po "majach" jestem jak zwykle otwarta na wszystkie propozycje Masz juz jakis konkretny plan?? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Kulturalna na weekend... 24.04.06, 16:55 Myslalam o kulturalnej w przyszlym tygodniu, ale wlasciwie to nie tylko. To moze festiwal Komedy i koncert Urbaniaka 13 maja? Ja jestem chetna jakby co i odliczam kwadranse do dzisiejszego koncertu Dianne Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: Kulturalna na weekend... 24.04.06, 17:14 Ehh, szczesciaro Baw sie dobrze i czuj sie zobowiazana zdac relacje pozdrawiam i zycze milych muzycznych wrazen.. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Libl 26.04.06, 21:55 Libl byles na koncercie Bernsteina? To juz bylo, czy dopiero bedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Erykah 08.05.06, 09:17 www.emuzyka.pl/aktualnosci/wiadomosci/25322.php Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 WSJD 2006 08.05.06, 13:42 Jeśli jeszcze ktoś nie zna programu WSJD 2006, to można sprawdzić tu: www.cgm.pl/aktualnosci/wyswietl.php?O_NEWS=19761384 Warto sobie coś wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: WSJD 2006 09.05.06, 19:21 ewce1 napisała: > Jeśli jeszcze ktoś nie zna programu WSJD 2006, to można sprawdzić tu: > > www.cgm.pl/aktualnosci/wyswietl.php?O_NEWS=19761384 > Warto sobie coś wybrać. ciekawy program sie zapowiada, Ewa przyjedziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: WSJD 2006 09.05.06, 21:04 Możliwe, że się na coś wybiorę. Problem w tym,że duży rozrzut czasowy, a mi szkoda lata na siedzenie w stolicy (wolę jeziora ). Na dodatek 12 lipca w klubie Palladium gra Gov't Mule - ulubiona kapela mojego męża i starszego syna, Jeśli o mnie chodzi, to chętnie usłyszałabym na żywo Hancocka, Medeskiego i Lizz Wright, choć weekend fusion czy np. norweski też brzmią obiecująco. Niewykluczone więc, że urwiemy kilka dni z urlopu i udamy się na jakieś koncerty. Pozdrawiam, Ewa. Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: WSJD 2006 09.05.06, 23:00 ewce1 napisała: > Jeśli jeszcze ktoś nie zna programu WSJD 2006, to można sprawdzić tu: > www.cgm.pl/aktualnosci/wyswietl.php?O_NEWS=19761384 > Warto sobie coś wybrać. dzięki za link Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: WSJD 2006 09.05.06, 23:03 Koncerty w FT od razu sobie daruje ze wzgledu na ceny. Za to w Krolikarni bedzie w czym wybrac, no i Hancock. Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: WSJD 2006 09.05.06, 23:30 jazzfoxy napisała: > Koncerty w FT od razu sobie daruje ze wzgledu na ceny. > Za to w Krolikarni bedzie w czym wybrac, no i Hancock. ja też nastawiam się przede wszystkim na królikarnię. natomiast w ft interesująco zapowiada się drugi dzień weekendu tone industria - dla miłośników jazzawego łojenia może być to łakomy kąsek. a wytwórnia jest polska, więc może nie będą zdzierać Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: WSJD 2006 10.05.06, 07:05 Nie chcę Was martwić,ale na stronie Akwarium jest napisane,że Hancock zagra właśnie w Filharmonii. Jakoś nie chce mi się wioerzyć,że Kronos Quartet zagra w Królikarni. Pożyjemy,zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
lan.kwai.fong Hiram Bullock 10.05.06, 20:20 Byl 2 dni temu w Lomiankach... ;=((( nie wiedzialem... ale w Akwarium pare lat temu byl doskonaly... Kto byl? LKF Odpowiedz Link Zgłoś
lan.kwai.fong Re: WSJD 2006 w Krolikarni 10.05.06, 20:22 jasiek_natolin: > Jakoś nie chce mi się wioerzyć,że Kronos Quartet zagra w > Królikarni. Pożyjemy,zobaczymy... W zeszlym roku zagral tam NPM, a KQ mam nadzieje, ze nie odwola znowu wystepu... LKF Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: WSJD 2006 w Krolikarni 26.05.06, 20:04 jest program wsjd na stronie adamiaka: www.adamiakjazz.pl/WSJD%202006_Program_OK.pdf wygląda na to, że wypadła lizz wright. szkoda, bo wybierałem się z żonką czy ktoś zna jean-paul'a bourrely'ego? Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: WSJD 2006 w Krolikarni 26.05.06, 20:08 nie wiem, czy dobrze widzę, ale z tego programu wynika, że koncerty w fabryce trzciny nie są biletowane. rewelacja )) Odpowiedz Link Zgłoś
kod_kreskowy Re: koncerty cd. 08.05.06, 14:30 14.05.2006, godz. 20.00, Jazz Club Hipnoza Omar Sosa Trio Omar Sosa – piano Julio Barreto – drums Childo Tomas - bass guitar więcej Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: koncerty cd. 11.05.06, 18:56 omara sose moge polecic z czystym sumieniem-warto chyba sie wybrac na jego koncert-mam jego plyte z davidem murrayem...jest swietna...do klubu hipnoza mam za daleko...a szkoda...kolejny ciekawy koncert...warszawskie lato jazzowe tez zapowiada sie ciekawie...weekend amerykanski,kronos w krolikarni,james carter w fabryce trzciny i erykah badu w parku sowinskiego to koncerty dla mnie...najgorszy w tym wszystkim jest brak czasu i niedobor srodkow finansowych,aby to wszystko sobie zobaczyc...pozdr.(warszawiakow szczegolnie...) Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: koncerty cd. Grazyna Auguscik 19.05.06, 12:01 trasa Grazyny Auguscik: muzyka.onet.pl/10179,1325003,newsy.html Odpowiedz Link Zgłoś
lan.kwai.fong Projekt Praga juz od dzis przez caly weekend 19.05.06, 13:43 Uwaga Warszawa i Okolice! W ramach "Przetworni Dzwieku" (3 dniowy event Projektu Praga) w PZO na Grochowskiej posluchac bedzie mozna masy ciekawych dzwiekow. Szczegolnie polecam projekt wojtka mazolewskiego (Pink Freud) Stworywodne (w sobote o 13:00). Poza tym cala gama dzwiekow mogacych uchodzic za awangarde jazzowa. Tradycjonalistow takze zapraszam. WWW: projektpraga.com/index.php?pp=2 LKF Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Projekt Praga juz od dzis przez caly weekend 19.05.06, 22:20 lan.kwai.fong napisał: > Uwaga Warszawa i Okolice! > > W ramach "Przetworni Dzwieku" (3 dniowy event Projektu Praga) w PZO na > Grochowskiej posluchac bedzie mozna masy ciekawych dzwiekow. Szczegolnie poleca > m > projekt wojtka mazolewskiego (Pink Freud) Stworywodne (w sobote o 13:00). Poza > tym cala gama dzwiekow mogacych uchodzic za awangarde jazzowa. Tradycjonalistow > takze zapraszam. > > WWW: projektpraga.com/index.php?pp=2 > > LKF LKF: czy Ty tez bedziesz grac i kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
lan.kwai.fong Re: Projekt Praga juz od dzis przez caly weekend 19.05.06, 23:49 nie. tym razem nie. dopiero zabieramy sie za program. moze w przyszlym roku. ale bede koniecznie na Stworach jutro o 13:00 i moze pozniej tez. do zobaczenia LKF Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: Projekt Praga juz od dzis przez caly weekend 20.05.06, 21:07 dzięki za zaproszenie. program rzeczywiście bardzo ciekawy. niestety w ten weekend jestem zupełnie nieczasowy. pozdrowienia pjetrek Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Projekt Praga juz od dzis przez caly weekend 21.05.06, 09:37 Wybralabym sie dzis chetnie, bedzie ktos? 11 czerwca Stanko/Chorosinski: www.aktivist.pl/index.php?ID=101100477&eid=3985 Odpowiedz Link Zgłoś
lan.kwai.fong Uprasza się o poprawność tematyczną! 21.05.06, 14:58 ...a już myślałem, że chodzi o wrażenia z Grochowskiej... a tu... nie żeby nasunęły się jakieś wątpliwości, ja się chętnie wybiorę na ten koncert Stańki, ale wypadałoby zmienić nazwę tematu - potem będzie ciężko się odnaleźć. To tylko 3 sekundy więcej pracy przy klawiaturze... LKF Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Uprasza się o poprawność tematyczną! 21.05.06, 15:31 lan.kwai.fong napisał: > ...a już myślałem, że chodzi o wrażenia z Grochowskiej... a tu... nie żeby > nasunęły się jakieś wątpliwości, ja się chętnie wybiorę na ten koncert Stańki, > ale wypadałoby zmienić nazwę tematu - potem będzie ciężko się odnaleźć. To tylk > o > 3 sekundy więcej pracy przy klawiaturze... > > LKF sorry LKF, juz sie poprawiam Co mozna dzis po poludniu i wieczorem jeszcze zobaczyc ciekawego na Pradze? Napisz cos wiecej o filmach, to chyba dzis? Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: Uprasza się o poprawność tematyczną! 26.05.06, 22:51 temat calego watku to : koncerty...wiec chyba nikt nie zarzucimi braku poprawnosci tematycznej...troche sie dzieje w kraju...w mozgu gral joey baron,szykuja sie wystepy jana garbarka,taj mahala,dzis w kedzierzynie -kozlu al di meola...zaraz wsjd...wybieracie sie na jakis koncert w najblizszym czasie?...ja musze sie przyznac,ze jeszcze w tym roku nie bylem na zadnym...czas chyba nadrabiac zaleglosci...zachecajaco wyglada oferta p.Adamiaka...ja zastanawiam sie nad koncertami Hamida Drake'a,sluchajac jego plyty z Fredem Andersonem....a Wy macie jakies plany koncertowe?muzyki najlepiej sluchac na zywo! Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Uprasza się o poprawność tematyczną! 27.05.06, 08:57 Drake juz 24 czerwca w FT - koncert darmowy. To chyba obowiazkowo? Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: Uprasza się o poprawność tematyczną! 27.05.06, 09:29 nie słuchałem nic ani freda andersona, ani hamida drake'a. właśnie próbuję coś ściągnąć, żeby się dokształcić na pewno chciałbym się wybrać na drugi dzień weekendu tone industria. dwa razy wybierałem się na neumę z korkiem, ale nie wyszło. a czy komuś coś mówi nazwisko jean-paul bourrely albo nazwa fuzz noir? bo nasz ulubiony program na razie milczy na ich temat Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Uprasza się o poprawność tematyczną! 27.05.06, 10:30 Bourelly rok temu zagrał na koncercie w Królikarni zamiast Sandersa w zespole Calhouna.Jest świetnym guitarmanem,często grał z Sandersem właśnie,choćby na WSJD kilka lat temu. Mam to czadowe nagranie.Zagrali tam pięćdziesieciominutowe "Ole". Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Uprasza się o poprawność tematyczną! 27.05.06, 10:33 A Hamid Drake to teraz bodaj najbardziej rozchwytywany perkusista w Ameryce.Z kim on nie grał! Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: Uprasza się o poprawność tematyczną! 27.05.06, 10:37 na temat hamida drake'a przeczytałem sobie w diapazonie i było to bardzo zachęcające. a bourrely'ego nie kojarzyłem z nazwiska, ale byłem na tym koncercie rok temu i bardzo mi się podobała jego gra - chyba najbardziej z całego zespołu. no i mam problem, bo te dwa koncerty są jednego dnia. ale obym miał tylko takie problemy Odpowiedz Link Zgłoś
lan.kwai.fong ...i znowu to samo. tematy postów 27.05.06, 15:43 Proszę, aby niezależnie od tego, czy wątek "taki i śmaki" (tu: koncerty), temat był przemyślany i oddawał treść postu - zwłaszcza, że wątek ten to WĄTEK INFORMACYJNY. Język służy do komunikacji (chyba, że tworzymy z jego elementów nową wartość, np. czysto figuratywną), w związku z tym, jeżeli używany jest publicznie, musi spełniać tę przesłankę (to jest forum!) Zaglądam na to forum przede wszystkim w celach informacyjnych, nie ukrywam, że najbardziej interesują mnie wieści o nadchodzących koncertach / wydarzeniach około-jazzowych, recenzje takich oraz sugestie repertuarowe - chętnie inspiruję się Waszymi propozycjami i w ten sposób poszerzam swoje "jazzowe spektrum". Proszę zatem, aby w tym szczególnie wątku zadać sobie trud napisania w temacie o co chodzi, jeżeli temat postu odbiega od tego, na który odpowiadamy. Wiele rzeczy umyka, jeżeli dyskusja mająca pozostawiać za sobą ślad (w odróżnieniu od dyskusji pozamaterialnej, czyli ustnej) ślad ten kamufluje, zamazuje i utrudnia odnalezienie. ...i proszę nie pisać, że jazz jest także nieprzewidywalny Z góry dziękuję za zrozumienie, LKF Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: ...i znowu to samo. tematy postów 27.05.06, 16:57 moze otworzymy nowy watek o WSJD, bo to dopiero przed nami? Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: ...i znowu to samo. tematy postów 27.05.06, 17:05 jazzfoxy napisała: > moze otworzymy nowy watek o WSJD, bo to dopiero przed nami? > do it Odpowiedz Link Zgłoś
patjopek Koncert Jana Garbarka 28.05.06, 22:39 Ja planuje pojsc na koncert Jana Garbarka,posluchalam ostatnio muzyki z jego trzech plyt i bardzo mi sie spodobalo.Wiele sobie obiecuje po tym koncercie. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: Koncert Jana Garbarka 28.05.06, 22:58 Dla tych,którzy z różnych względów nie będą mogli ciałem i duszą uczestniczyć w koncercie Garbarka niezawodny Kanał Kultura przygotuje telewizyjną transmisję. Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: Koncert Jana Garbarka 28.05.06, 23:01 Szczesliwi ci, ktorzy maja telewizor.... Innym pozostaje tylko wyobraznia. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Koncert Jana Garbarka 29.05.06, 14:14 na Garbarka warto pojsc, szczegolnie dlatego, ze na bebnach zagra Trilok Gurtu! Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: Koncert Jana Garbarka 29.05.06, 14:16 No wlasnie! I nie moge sobie darowac ze nie bedzie dane mi tam byc... Odpowiedz Link Zgłoś
epigrafik Re: Koncert Jana Garbarka 30.05.06, 11:01 a na basie wuj Eberhard że o Bruninghausie nie wspomnę... tylko tak: daleko wszędzie a i ceny biletów nie zachęcają, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Koncert Jana Garbarka 30.05.06, 20:59 Fabryka Trzciny: 7 czerwca - Matthew Herbert (65 zl) 22 czerwca - Skalpel (40 zl) Odpowiedz Link Zgłoś
patjopek Re: Koncert Jana Garbarka 31.05.06, 22:39 Koncert Jana Garbarka to bedzie wydarzenie.Juz zaczynamy odliczac dni. Odpowiedz Link Zgłoś
patjopek Re: Koncert Jana Garbarka 31.05.06, 22:44 A wlasnie mozecie cos napisac wiecej o muzykach z jakimi zagra Jan-o Eberhardzie i Bruninghasie,bo ja niewiele o nich wiem.Czego sie po nich mozna spodziewac?No,ale jezeli graja z Janem to musza byc dobrxy Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Masakra!!! 23.10.06, 21:35 Jazzowa Jesien w Bielsku-Bialej...sprawdzcie sobie program...jest niezle...Ja ostrze sobie zebiska na 1.12(piatek) Jack De Johnette Trio...w skladzie jest muzyk,ktorego bardzo chcialbym zobaczyc na zywo-Foday Musa Suso!...Ciekawe ile to wszystko by kosztowalo i jak jest z baza noclegowa...jest troche czasu do namyslu...zastanowie sie...warto by bylo tam byc... Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: koncerty cd. 01.06.06, 16:53 Jakby kogos interesowalo dzisiaj BAABA w Kulturalnej. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
lan.kwai.fong BAABA 01.06.06, 19:51 koss.ania napisała: > Jakby kogos interesowalo dzisiaj BAABA w Kulturalnej. Do zobaczenia? LKF Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: BAABA 01.06.06, 20:59 No niestety bawie dzieci (brata, zeby nie byloale poslucham sobie BAABY z plytki "Con Gas", "Ludzie" .....takze lacze sie z Toba duchem Do zobaczenia innym razem! POzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: BAABA 01.06.06, 21:04 Czekam na jak zwykle wysmienita relacje...., zapomnialam dodac Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 stały fragment gry 04.06.06, 17:44 dla osób, których nie będzie stać na koncert pink freud w dekadzie - bardzo sympatyczna alternatywa: koncert stałego fragmentu gry, też 12.06, na małym dziedzińcu uw. sfg to oryginalna mieszanka jazzu, rocka i etno. nie potrafię porównać ich muzyki do kogokolwiek/czegokolwiek, bo takiej mieszanki jeszcze nie spotkałem. byłem kiedyś na ich koncercie w kulturalnej i wyszedłem bardzo zadowolony, a są jeszcze na tyle mało znani, że grają za darmo www.gumtree.pl/warszawa/30/4823930.html Odpowiedz Link Zgłoś
kossace dla yassowców i free-improzowiczów 06.06.06, 14:21 Kwartet Mazzoll/Peteras/Janicki/Majewski zaprosił jednego z największych improwizatorów - Fred Frith wystąpi w klubie „Mózg” w Bydgoszczy, przy ul. Gdańskiej 10, o godz.21:00, w dniu 24.06.2006, wstęp - 40 zł. Koncert odbywa się w ramach hasła "Mistrzowie Muzyki Improwizowanej". Idąc za ciosem yassu, Bassisters Orchestra koncertuje w Gdyni, klub Ucho, ul. Św. Piotra 2 w dniu 16.06.2006 (Pt), 20:00. Dodatkowo album Bassisters Orchestra „Numer jeden” ukaże się nakładem Asfalt Records 23 czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Jazz i raga 06.06.06, 14:28 Gratka dla fanów muzyki world fusion, w szczególności muzyki hinduskiej, orientalnej. Już 12 czerwca wystąpi w Warszawie wirtuoz sitaru Shujaat Khan. W czasie koncertu zagrają z nim Sławomir Kulpowicz (fortepian) i Krzysztof Ścierański (bas elektr). Koncert jaki zaprezentują będzie nawiązywać do korzeni tradycyjnej muzyki indyjskiej i współczesnego jazzu. Filharmonia Narodowa, 12 czerwca godz. 19.00 Bilety: Filharmonia Narodowa (ul Jasna 5), Empik (ul. Nowy Świat 15/17 i Marszałkowska 116/122), „Rondo” (przejście podziemne Al. Jerozolimskie/Marszałkowska). Nie wiem, w jakiej cenie są bilety, ale nieśmiało podejrzewam, że mogą być nie na każdego kieszeń, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
lan.kwai.fong Re: Jazz i raga - akurat PF gra w Dekadzie... 06.06.06, 16:22 Znowu w W-wie symultaniczna synchronizacja ciekawej sztuki... LKF Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: Jazz i raga - akurat PF gra w Dekadzie... 06.06.06, 19:55 to prawda, trudno jest się zdecydować, nie pierwszy to juz raz... i nie ostatni... Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Coś dla fanów agresywnego dźwięku.. 06.06.06, 23:07 Zbigniew Karkowski i terminy koncertów: - 09.06 Łódź, Akademicki Ośrodek Inicjatyw Artystycznych (ul.Zachodnia 54/56), 20.00, 10-13 zł (koncert i prezentacja multimedialna "Composing chaos" w ramach cyklu "Poza Horyzont") - 10.06 Warszawa, Aurora (ul. Dobra 33/35), 20:00, 10 zł - 13.06 Kraków, CSW Solvay (Zakopiańska 62), 20:00, 10 zł + Zenial - 15.06 Gdańsk, CSW Łaźnia, 18.00, wstęp wolny Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: Coś dla fanów agresywnego dźwięku.. 06.06.06, 23:32 Zbigniew Karkowski Ktos sie wybiera??? Bo ja sie chyba skusze propozycja kossace! Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah lublin w warszawie 18.06.06, 19:07 30.06. w cafe kulturalna wystapi lubelski zespol koolor squad...mozna pojsc i zobaczyc...widzialem kiedys pol ich koncertu...calkiem niezly...zachecam... Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: lublin w warszawie 18.06.06, 20:50 pharoah napisał: > 30.06. w cafe kulturalna wystapi lubelski zespol koolor squad... a mógłbyś napisać coś o ich muzyce, bo to co znalazłem na stronie cafe kulturalna jest tak ogólne, że może znaczyć wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: koncerty cd. 17.08.06, 20:59 19 sierpnia (sobota) KERD w Kulturalnej bańan veins : bębny jakiś facet : bas miki spectacular : gitara przyspieshaq : klawisze Start: 22:00 Wstęp: wolny więcej informacji znajdziesz na www.kulturalna.pl Odpowiedz Link Zgłoś
benita5 Re: koncerty cd. 25.08.06, 00:18 Juz dzis, czyli w piatek w Sopocie w Krzywym Domku koncert zespołu "For Friends" Polecam goraco, wlasnie wrocilam z dzisiejszego koncertu gdzie baza byly rewelacyjne kompozycje Adama Skrzypczyka, ale nie tylko bo i chocby "Sing a song of song" GArretta i wiele, wiele innych. Jutro, a wlasciwie dzis- ciag dalszy. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka.latania 31.08. w Sopocie 25.08.06, 18:19 W chińskiej restauracji Zhong Hua (ajj 2-3 lata temu, to tam się działo, co tydzień jakis smaczny kąsek był ...) o godz. 20 zagra kwartet Macieja Sikały, który ma ponoć prezentować swoje utwory z trzech autorskich płyt (info z "Dziennika Bałtyckiego"). Ponadto wyczytałam, że wstęp wolny pozdrawiam Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 III Festiwal Kultury Żydowskiej Warszawa Singera 03.09.06, 21:11 tutaj program: shalom.org.pl/index.php?mid=95 w ramach festiwalu odbędą się recitale adama makowicza i urszuli dudziak oraz koncerty zespołów klezmerskich, m.in. klezzmates, który się inspiruje również jazzem. tak przynajmniej piszą na swojej stronie: www.klezzmates.pl Odpowiedz Link Zgłoś