09.12.04, 20:13
No własnie, chodzi mi o wspomniany wyżej zespó. Znam tylko jedną płytę- in
the land of grey and pink i bardzo mi się ona podoba. Nie da sie ukryć że
budzi skojarzenia z szerzej znanym (i bardzo przeze mnie cenionym) Camelem.
Zresztą basista tegoz zespołu (i chyba jeszcze jeden muzyk)zasilił potem
Camela, stad tez proponowano zmiane zespołu na Caramel. A moje pytanie
brzmi : jakie płyty zespołu są jeszcze warte uwagi???
Obserwuj wątek
    • lostdog Re: Caravan 09.12.04, 20:28
      Ja bardzo lubię "If I Could Do It All Over Again, I'd Do It All Over You" (nie
      zremasterowana, chociaż są niej dodatkowe kawałki). Dobre z tym Caramelem ;).
      Czy ktoś wybiera się na koncert?
    • cze67 Re: Caravan 09.12.04, 22:59
      Ja słyszałem tylko ze dwa, trzy numery, które mi się bardzo podobały. Więc
      także proszę dobrego człowieka o odpowiedź na pytanie luukasza.
      • ihopeyouwilllikeme Re: Caravan 10.12.04, 13:30
        Ja słyszałem kilkanaście piosenek. Nudy, nudy, nudy.
        • lostdog Re: Caravan 10.12.04, 16:16
          ihopeyouwilllikeme napisał:
          > Ja słyszałem kilkanaście piosenek. Nudy, nudy, nudy.

Jakie tam nudy ;)! Wczoraj Kaczor puszczał dużo Caravana, szczególnie
          koncertowego (nawet z Japonii) - trzeba było posłuchać...
          • argus1 Re: Caravan 10.12.04, 18:31
            Świetna grupa. Mój ulubiony album to "if i could do it all..." - z chyba ich
            najlepszym utworem "For Richard". Ale...W zasadzie każda płyta do "For girls
            who..." jest warta polecenia. Bo i na debiucie o tytule po prostu "Caravan" z
            1968 roku jest wiele świetnych utworów, podobnie na nagranej ze skrzypkiem-
            chyba ostatniej wielkiej płycie zespołu "For the girls who grow plump at the
            night".Nie dość, że świetni muzycy - to jeszcze wyjątkowa lekkość bije z ich
            melodii.
        • joseph80 Re: Caravan 10.12.04, 18:24
          ihopeyouwilllikeme napisał:

> Ja słyszałem kilkanaście piosenek. Nudy, nudy, nudy.

Ihope chyba Ci się pomyliło z The Caravans,

www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&uid=MIDMR0412101222&sql=11:8j77gjvr26im~T2
          Prośba, następnym razem dobrze przeczytaj nazwę zespołu, a dopiero później
          zabieraj głos w dyskusji.
    • joseph80 Re: Caravan 10.12.04, 18:31
      Caravan to zajebisty zespół zostawiający daleko w tyle, wspomniany już w tej
      dyskusji, Camel. Jest coś w ich muzyce co mnie przyciąga, coś co intryguje. A
      Camel to dla mnie po prostu zwykły, dobry zespół.

Jeśli chodzi o płyty Caravan to polecam: debiut, If I could do it..., In The
      Land of..., For Girls Who Grow..., i zdecydowanie powalający koncert Live At
      Fairfield Halls - miazga, zajebioza, cud, miód i orzeszki. Zespół w szczytowej
      formie. Za to unikajcie dużym łukiem Waterloo Lily. Ostatnią studyjną płytę
      Caravan znam słabo. Ale mogę napisać, że znajdują się na niej miłe, przyjemne
      piosenki.
      Oczywiście wybieram się na koncert. Wszystkie recenzje na oficjalnym forum
      Caravan są bardzo optymistyczne, i chwalące formę muzyków (podobno najlepsze
      tour od kliku tras).

pzdr
      • argus1 Re: Caravan 10.12.04, 18:41
        joseph80 napisał:
        > Caravan to zajebisty zespół zostawiający daleko w tyle, wspomniany już w tej
        > dyskusji, Camel. Jest coś w ich muzyce co mnie przyciąga, coś co intryguje. A
        > Camel to dla mnie po prostu zwykły, dobry zespół.

Radziłbym nie wartościować i nie porównywać tych dwóch zespołów - bo to bez
        sensu. Jeden i drugi zdobył uznanie już bardzo dawno temu. Czy karawana zawsze
        wyprzedza wielbłąda? - nie sądzę. Myślę, że prą do przodu mniej więcej na tym
        samym poziomie ;-) A Camel swoją drogą to niezwykły zespół. pzdrw.

• joseph80 Re: Caravan 10.12.04, 21:41
      Właśnie otrzymałem telefon od Independii, podobno Hastings jest w szpitalu, z
      jakich powodów nie wiem. Dlatego, koncert został przesunięty na inny termin.
      Prawdopodobnie luty.

Mam nadzieję, ze Pye szybko wróci do zdrowia.
      • lukas_log Re: Caravan 12.12.04, 16:33
        Sie ,cholera, fajny koncert zapowiadal.No coz,trzeba czekac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka