humbak Re: koncer 25.12.04, 23:56 Nie ma to jak intrygujący tytuł;) PS Mnie Gazeta dziś nieco denerwuje swoim działaniem:) Odpowiedz Link
pirx13 koncert 2004 25.12.04, 23:35 swietnie, uwielbiam jak mnie wywala z forum wyborczej i potem zostaja dziwne tematy watkow :-) a chodzilo mi o koncert roku 2004 czyli kolejny ranking, takiego chyba jeszcze nie było w tym roku ;-) tym razem w mim przypadku kolejność istotna: 1.Tim Berne's Science Friction - Hipnoza - Katowice potem przepaść, a przynajmniej szeroka i głęboka fosa :-) 2. Osjan - Alchemia- Kraków 3. Oleś/Trzaska/Oleś - ulica Mariacka - Gdańsk 4. Burnt Friedman & The Nu Dub Players feat Jaki Liebezeit - Hipnoza - Katowice 5. Nils Petter Molvaer - Hipnoza - Katowice (w kategorii impreza taneczna roku bez wątpienia numer jeden :-)) 6. Ścianka - znowu uświadomilem sobie, że to najlepszy zespół "rockowy" w Polsce, klasa światowa, ciekawe jak będzie ich nowa płyta, nowy utwór grany pod koniec koncertu, rozwalił i ogłuszył :-) mogą grać z Wolf Eyes :-)a jednocześnie potrafia zagrać szaletnie delikatnie i spokojnie... a póżniej już bez numerkow: Paul Wirkus, Donna Regina, Pogodno, The Hub, muzycy z wytwórni mik musik p.s. koncertowe błędy roku - moja nieobecność na koncertach Tortoise, Acid Mother Temple, Horace Andy to chyba tyle :-) Odpowiedz Link
humbak Re: koncert 2004 25.12.04, 23:54 No, dużego wyboru to ja niestety nie mam, ale pracuję nad tym:) I walę bez zastanowienia a także bez niespodzianek jeden strzał: Yoshida/Uchihashi, Re Cracow No szok! Dalej nie będę kombinował bo jeszcze ze 4 widziałem czy 5:( Błędy roku: Molvaer i Patton+ Rahzel Załamanie nerwowe w drugim przpadku, a w pierwszym "tylko" wielki żal. Odpowiedz Link
pirx13 Re: koncert 2004 26.12.04, 00:14 humbak napisał: > I walę bez zastanowienia a także bez niespodzianek jeden strzał: > Yoshida/Uchihashi, Re Cracow No szok! a to zazdroszczę, ze 2 czy 3 lata temu żałowałem, że nie byłem na solowym koncercie Uchihashi w krakowei, teraz ominął mnie duet, moze do trzech razy sztuka, czyli pora na trio ;-) Odpowiedz Link
humbak Re: koncert 2004 26.12.04, 01:11 He:) Trudna sprawa. Uchihashi wziął się teraz za pracę z ichniejszą wschodzącą (choć podobno już) gwiazdą wokalną... tylko mi nazwisko wyleciało, a nie mam przy sobie karteczki mądrej stanowiącej moją pamięć:) Tak czy siak jest i kompozytorem i wykonawcą muzyki, więc może to trochę potrwać. A wogóle to był on chyba jeszcze nad Wisłą wraz z Altered States, ale to chyba w Wawce było. No tak, czy siak, czekam z niecierpliwością na jego powrót... a Yoshidę chyba jeszcze chętniej bym usłyszał. Odpowiedz Link
martolka Re: koncert 2004 26.12.04, 01:15 ja mam do wybory raptem dwa koncerty w tym roku (malo oj malo sie bywalo) Al Di Meola w Lazienkach i Archive w Stodole, i oba byly super. Odpowiedz Link
jazzkam Re: koncer 26.12.04, 11:41 Archive w Stodole - super, mimo braku wokalisty (nie podejrzewałbym, że może wyjść bez niego tak dobrze, że do końca zastanawialiśmy się, kto jest wokalistą Archive tak naprawdę :PPP) Lali Puna we Wro - wyśmienita atmosfera, nieoczekiwanie taka muzyka na żywo brzmi jeszcze lepiej niż na płycie, miłe zaskoczenie Jeśli chodzi o polskie koncerty to sporo ich zaliczyłem, na pozytyw zasługuje na pewno Pogodno (ach jak oni się wydzierają wespół w zespół), Tworzywo Sztuczne z Budyniem (za rockową wersję Warszawki), Na minus na pewno zaliczyłbym Ściankę, ich nowy materiał i w ogóle podejście strasznie mnie rozczarowało oraz Hey, który chyba już na mnie nie działa tak jak rok temu... Odpowiedz Link
jazzkam JANERKA! 26.12.04, 11:43 Lechu jest wyrąbany w kosmos! Koleś który jest ode mnie starszy o dobre 40 lat ma więcej energii niż cała moja klasa przed wfem!!! Odpowiedz Link