dziewczyna_mickiewicza 28.01.05, 10:31 www.ryan-adams.com/default.asp uwielbiam tego goscia:))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mameluch Re: to bedzie piekny rok jednak:) 28.01.05, 11:27 ja juz nawet nie pytam kim jest ta parka w prawym dolnym rogu;) ciesze sie Waszym szczesciem;P Odpowiedz Link
dziewczyna_mickiewicza Re: to bedzie piekny rok jednak:) 28.01.05, 11:32 :))))) ps. ale kurka mame trzy albumu!!!! (no w tym jeden podwojny:))) ). no i trasa po euro wreszcie (znajac moje szczescie, akurat wtedy bede miaal sesje... ale i tak sobie poradze:P ) Odpowiedz Link
mameluch Re: to bedzie piekny rok jednak:) 28.01.05, 11:38 ja obstawiam ze on dowiedzial sie o takiej strasznie dziwnej fance z Polski i jakos w okolicach 20 wrzesnia pojawi sie w Warszawie pod blokiem i zacznie zawodzic 'hepi berzdej':) i jak dobrze pojdzie moze nawet plyty da Ci w prezencie;) Odpowiedz Link
dziewczyna_mickiewicza Re: to bedzie piekny rok jednak:) 28.01.05, 11:47 takich strasznie dziwnych fanow (tak samo dziwnych jak on zreszta:P) to on ma w stanach na peczki - gdyby tak chcial kazdemu hepi berzdej zaspiewac, to pewnie musialby tak jezdzic od okna do okna reszte zycia;))) jejciu, alez sie ciesze!!! to bedzie rajanowy rok:P Odpowiedz Link
grimsrund Re: to bedzie piekny rok jednak:) 28.01.05, 12:14 Zaiste, kiepskim jest artysta, który ma fanów mniej pokręconych od siebie samego :) Ja skupię się natomiast na trzymaniu kciuków za pomyślny transport GOLD z eBay'a. Trza małymi kroczkami naprzód... :) Odpowiedz Link
dziewczyna_mickiewicza Re: to bedzie piekny rok jednak:) 28.01.05, 12:26 > Zaiste, kiepskim jest artysta, który ma fanów mniej pokręconych od siebie > samego :) swieta prawda:P > Ja skupię się natomiast na trzymaniu kciuków za pomyślny transport GOLD z > eBay'a. Trza małymi kroczkami naprzód... :) w takim razie tez bede trzymac kciuki:) jedna z plyt ("29") bedzie produkowal ethan johns, gosc od "heartbreakera". Odpowiedz Link
mameluch Re: to bedzie piekny rok jednak:) 28.01.05, 12:14 no dobra, ale chyba nie kazdy (kazda;) z nich bedzie jego fjuczer łajf, no nie?;P Odpowiedz Link
dziewczyna_mickiewicza Re: to bedzie piekny rok jednak:) 28.01.05, 12:24 masz racje, mame, zdecydowanie nie kazda:)))) Odpowiedz Link
dziewczyna_mickiewicza prawdopodobne daty:) 30.01.05, 11:20 Ryan Adams & The Cardinals, 'Cold Roses' 19.04 Ryan Adams, 'Jacksonville' 19.07 Ryan Adams, '29' 01.11 Odpowiedz Link
dziewczyna_mickiewicza hehehe... 02.02.05, 09:53 ..pitchfork atakuje: www.pitchforkmedia.com/news/05-02/01.shtml#story3 ciekawe, jak to jest pisac o plycie, ktorej jeszcze sie nie slyszalo... a co dopiero o trzech plytach? ciekawe, co beda gadac za pol roku... pewnie znowu to samo, bo przeciez nie moga sami sobie zaprzeczac:))) Odpowiedz Link
grimsrund Re: hehehe... 02.02.05, 11:24 Ale tłumoki... Pewnie że zdania nie zmienią, "sthaciliby wiahygodność" przecie. Zresztą popatrz sobie na ich listę singli 2004 roku, to się już zupełnie przestaniesz frustrować :) Odpowiedz Link
dziewczyna_mickiewicza Re: hehehe... 02.02.05, 11:47 alez oni mnie nigdy nie frustrowali zbytnio, raczej mnie smiesza... jak sie uczepia na pozytywnie, to jakikolwiek shit by to nie byl, bedzie genialny, a jak na negatywnie, to facetowi noz w plecy wbijaja w kazdej recenzji, pomijajac fakt pisania o plytach, ktore dopiero maja sie ukazac... a lista singli przyprawila mnie o powazny bol brzucha... ze smiechu:))) Odpowiedz Link
dziewczyna_mickiewicza juz jest:) (no, prawie..;) ) 19.04.05, 18:22 singiel promujacy 'cold roses' - czyli bardzo sympatyczny 'let it ride':) jak ktos ma ochote, to wystarczy kliknac w linka w sygnaturce, a potem w granatowa okladke ktora powinna pojawic sie na ekranie Odpowiedz Link
ihopeyouwilllikeme Re: juz jest:) (no, prawie..;) ) 01.05.05, 14:11 Słucham sobie " Cold Roses ". Bardzo ładne. Odpowiedz Link
grimsrund Re: juz jest:) (no, prawie..;) ) 01.05.05, 16:40 Tyż już mam, ale jeszcze nie słucham, bo słucham czego innego :) Odpowiedz Link
dziewczyna_mickiewicza cold roses 01.05.05, 20:26 jest dokladnie osiemnascie powodow, dla ktorych warto posluchac tej plyty. dokladnie osiemnascie wspanialych utworow, na ktore czekalam dlugo. oplacalo sie czekac. jedyne, co mnie martwi, to koncert w londynie, ktory pokrywa sie z moim egzaminem z biofizyki... ale na razie po prostu slucham dalej i sie nie przejmuje zbytnio:) wszyscy, ktorzy maja taka slabosc do jakiegos wykonawcy jak ja do pana adamsa, wiedza, jak cudownie czuje sie fan, ktory dostaje w prezencie taka plyte:))) simply a masterpiece. przynajmniej dla mnie:) Odpowiedz Link
dziewczyna_mickiewicza pitchfork przemowil;) 12.05.05, 10:10 no coz... juz chyba samo nie wiedza, czy go gnebic czy chwalic:) www.pitchforkmedia.com/record-reviews/a/adams_ryan/cold-roses.shtml Odpowiedz Link
grimsrund Re: pitchfork przemowil;) 12.05.05, 19:58 Bo babie pozwolili recenzjum pisać :)) Ale niezal-eżnie od tego i tak mam w d***e Piczforka, dziś se kupiłem Rajana po prostu w MM, no :)) (ale za linkiem i tak radzę wszystkim panom pójść, jeśli nie dla recenzji, to przynajmniej dla tej pani z reklamy Le Tigre na lewym pasku ekranu :))) ) Odpowiedz Link
dziewczyna_mickiewicza Re: pitchfork przemowil;) 13.05.05, 08:45 > Ale niezal-eżnie od tego i tak mam w d***e Piczforka, dziś se kupiłem Rajana to masz go szybciej, niz ja, bo ja dostane dzis albo jutro z merlina:) koniecznie daj znac, co sadzisz o 'cold roses'. dla mnie to surowosc brzmienia 'heartbreakera' zmiksowana z melodyjnoscia i plynnoscia 'gold', do tego troche melancholii z 'love is hell'. ktos gdzies stwierdzil, ze nie brakuje jej nawet... rock'n'rolla z 'r'n'r':))) Odpowiedz Link
madee1 Re: pitchfork przemowil;) 13.05.05, 09:11 Wreszcie Ryan na jakiego czekałam. Na razie moja ulubiona płyta (płyty) tego roku. Odpowiedz Link
dziewczyna_mickiewicza Re: pitchfork przemowil;) 13.05.05, 16:30 > Wreszcie Ryan na jakiego czekałam. Na razie moja ulubiona płyta (płyty) tego ro > ku. madee1, moja rajanowa bratnia duszo, wreszcie ktos, kto uwaza tak samo jak ja:))) pozdrawiam cieplo Odpowiedz Link
grimsrund Re: pitchfork przemowil;) 13.05.05, 18:49 Dodatkowe refleksje: 1) Rajan to niezły cwaniak, każda płytka trwa poniżej 40 minut, czyli materiał dałoby się upchnąć na jednej płycie :(( (z drugiej strony w MM COLD ROSES w cenie 58.99 i tak tańsze niż pozostałe płyty Rajana, które poniżej 60 NIGDY nie zeszły :) ) 2) I znów te k***y dały pudełko, z którego po otwarciu wysypują się wszystkie ząbki!!! To jest k***a "porozumienie ponad podziałami", trzeci raz w ciągu paru tygodni mnie to spotyka: najpierw DEADWING Porcupine Tree z Warnera, potem GATTACA Nymana z EMI i teraz Rajan z Universalu. W d***e nas wszystkich mają. Skończy się na tym, że jednak będę już wszystko kupował w Hameryce :((( Odpowiedz Link
dziewczyna_mickiewicza Re: pitchfork przemowil;) 13.05.05, 20:10 > 1) Rajan to niezły cwaniak, każda płytka trwa poniżej 40 minut, czyli materiał > dałoby się upchnąć na jednej płycie :(( ale on ma chyzia z tymi podwojnymi plytami. kojarzy mu sie chyba z dwustronnymi winylami czy jakos tak. inna sprawa, ze obie plyty dobrze wypadaja i razem, i jako pojedyncze egzemplarze. (pierwsza zakonczona pieknym how do you keep love alive, druga sentymentalnym friends) Odpowiedz Link
dziewczyna_mickiewicza september/29 04.08.05, 19:25 czyli kilka zdan info (od samego adamsa) na temat dwoch pozostalych plyt, ktore maja sie ukazac jeszcze w tym roku info pochodzi z wywiadu z adamsem z pitchforka z koncowki lipca, ktory w calosci znajduje sie tu: pitchforkmedia.com/interviews/a/adams_ryan-05/ september/jacksonville city nights: Adams: I'm really curious to see what you guys think about the next one, how you feel about it, because it's the darkest, most fucked up shit I could do. Adams: Well, it's called September, but it comes out in August. That sounds confusing, but the reason why is there's a song on there called "September" that's really pretty amazing. It's about this girl who's sitting with her lover, and she's got an illness, and it's the end of the summertime, and she picks up the phone, and makes a noose with the telephone cord, kind of in a jokey way, to her boyfriend. And then she hangs up the phone and says "I'm never going to see the winter again." And then she smiles. There's a line that says "They carved her name into a stone/ And put it in the ground/ I run my fingers through when no one's around." And then "I drink 'till I'm sick/ And talk to myself/ In the dog days of the summer/ I feel you coming, but I don't know how/ September." You get a feeling, like, is her name September? Did something happen? It's just severe, you know? But worth it. The stories are worth it. We used piano and violin and strings and stuff like that, almost Patsy Cline- type arrangements. But we didn't do it in an ironic way. I kept saying that I didn't want the sad songs to be sad, I wanted them to be angry, violent. I wanted to compositions to feel like your dad, or my dad, or anybody's dad who's from the south, went into an actual southern, honky-tonk bar, like Merle Haggard, knife-fight country. Not pretty, not gussied up. None of the songs were victimized or self-defeated. I wore myself out. I don't drink anymore if I can help it, not beer or whiskey or anything like that. Maybe some red wine, try to be a cork dork, keep it cool. I obviously smoke way too much weed. But when we did this record, I would take a shot of Jack Daniels and then sing the track. And I would try not to be whiny. 29: Adams: That one's really fucked up. It has nine songs, and all the songs are nine minutes long, they're all story-songs. And it's basically just me and a piano, me and a guitar, with Ethan. It's really cerebral. The theme of it was that I wanted to write a record where I could write myself out of my twenties. So for each year of my life, in my twenties, I kind of assigned different parts of my character, I gave them names. The last song is a song from the perspective, believe it or not, of a ghost. When it's just passed out of a body, and it goes "Don't go to the light/ I'll show you how to haunt." This spirit is trying to conjure this dead child, this dead person, back to the house where they died. So they can haunt it. It's really fucked up. ps. september - premiera pod koniec sierpnia 29 - premiera najprawdopodobniej w grudniu Odpowiedz Link
grimsrund Re: september/29 04.08.05, 21:23 It has nine songs, and all the songs are > nine minutes long, they're all story-songs 9 x 9 = 81 :) Wreszcie kurde jakiś porządny format a nie ściema z dwoma płytami po 39. Tak już lepiej :) I niech jeszcze przeprosi za zerwanie trasy po Europie, o :)) Odpowiedz Link
dziewczyna_mickiewicza Re: september/29 04.08.05, 21:26 > 9 x 9 = 81 :) tez sie na to ciesze:) (a pitchfork znow napisze, ze "record is definately too long"...) > I niech jeszcze przeprosi za zerwanie trasy po Europie, o :)) zdecydowanie tak. domagam sie osobistych przeprosin, darmowych wejsciowek na afterparty przez najblizsze trzy lata i kilkugodzinnej (co najmniej) randki z winem w tle w jakiejs przyjemnej knajpce w nyc:D Odpowiedz Link
grimsrund Re: september/29 04.08.05, 21:25 Hie hie, a na tym koncercie, co Ty wisz a ja rozumię, to Rajan już gra kawałki z tych nowych płytków :) Odpowiedz Link
dziewczyna_mickiewicza Re: september/29 04.08.05, 21:26 no, to przynajmniej sobie odbije troche ten nieszczesny 30.06... Odpowiedz Link
dziewczyna_mickiewicza september - a jednak we wrzesniu 07.08.05, 11:42 RYAN ADAMS & THE CARDINALS will release their new album ’SEPTEMBER’ on September 26. The LP will be the second of three releases from the band in 2005, and follows on from May’s double LP ’Cold Roses’. It had previously been announced the album would be titled ’Jacksonville’ Produced by Tom Schick, the album will feature 15 tracks including ’Dear John’ - a duet with Norah Jones. The full tracklisting for September is: ‘A Kiss Before I Go’ ‘The End’ ‘What Sin Replaces Love’ ‘Hard Way To Fall’ ‘Dear John’ ‘The Hardest Part’ ‘Games’ ‘Silver Bullets’ ‘Peaceful Valley’ ‘September’ ‘My Heart Is Broken’ ‘Trains’ ‘Pa’ ‘Withering Heights’ ‘Don’t Fail Me Now’ (za NME) swoja droga to juz od dawna sie zastanawialam czemu ryan nie nagral niczego z nora... no i prosze:) Odpowiedz Link
ihopeyouwilllikeme Re: september - a jednak we wrzesniu 07.08.05, 12:32 > Produced by Tom Schick, the album will feature 15 tracks including ’Dear > John’ - > a duet with Norah Jones. Woooooooooow ! To jednak posłucham tej płyty :D Odpowiedz Link
dziewczyna_mickiewicza pierwsze recenzje... 20.09.05, 23:19 www.rollingstone.com/reviews/album/_/id/7640658/ryanadams?pageid=rs.Artistcage&pageregion=triple1&rnd=1127177510357&has- player=true&version=6.0.12.1212 www.ryanadams.org./mb.asp?id=966837 www.ryanadams.org./mb.asp?id=955476 Odpowiedz Link