Dodaj do ulubionych

Czesc. Jestem tu nowy

23.03.05, 13:55
czy moze zna ktos jakies ciekawe zespoly w stylu Bauhaus, Joy Division, wczesne S. & The Banshees, 1919, Red Lorry Yellow Lorry, Southern Death Cult, Tones on Tail, Sex Gang Children albo cos ciekawego z deathrocka albo cos w stylu Alien Sex Fiend i Cassandra Complex? lubi ktos taka muzyke? jak widac wszystkie te kapelki mozna smialo okreslic jako "gotyckie" ale nazwa jest malo wazna. zapodajcie cos ciekawego (tylko mam byc mrocznie a nie jakis nudny new-wave) no i zeby bylo najlepiej z pierwszej polowy lat 80. (ale niekoniecznie)

PS. tylko nie wymieniac mi tu jakiegos badziewia w stylu Sisters of Mercy albo Fields of The Nephilim bo zatluke!
Obserwuj wątek
    • pagaj_75 Re: Czesc. Jestem tu nowy 23.03.05, 13:58
      z.x.c.v.b napisał:

> PS. tylko nie wymieniac mi tu jakiegos badziewia w stylu Sisters of Mercy albo
      > Fields of The Nephilim bo zatluke!

Uuuuuu... Właśnie zaskarbiłeś sobie dożywotnią przyjaźń Nefila i Jacka
      Dziewiątego ;-))))
      • grimsrund Re: Czesc. Jestem tu nowy 23.03.05, 18:35
        I jeszcze moją dozgonną, proszę nie zapominać :))

Swoją drogą jak ładnie tak się witać i na dzień dobry rękoczynami grozić. Mnjut
        po prostu. Do tego trza mieć stajla :))
    • cze67 Re: Czesc. Jestem tu nowy 23.03.05, 14:09
      z.x.c.v.b napisał:

> PS. tylko nie wymieniac mi tu jakiegos badziewia w stylu Sisters of Mercy
      albo Fields of The Nephilim bo zatluke!

Spokojnie, spokojnie. Na tym forum używamy czasami takich słów jak "proszę"
      i "dziękuję", próbujemy nie obrażać słuchających innej niż my muzyki i nie
      grozimy im uszkodzeniami ciała:-)

PS. Witam.
      • maff1 Re: Czesc. Jestem tu nowy 23.03.05, 16:20
        j.w.
        • jack9 Re: Czesc. Jestem tu nowy 23.03.05, 18:43
          Między Bauhaus a np: Tones on Tail a jeszcze np: Alien Sex Fiend są tak
          ogromne różnice że trudno wrzucić te zespoły do jednego wora - trudno w sumie
          zgadnąć o co Ci chodzi
          Bo jeśli lubisz Joy Division to może spodobało by Ci się The Names
          a jeśli Bauhaus to może pierwsza płyta Love Like Blood ( choć oni są też troche
          w stylu Sisters)
          A może ( dla mnie drugoligowi) zapomiani Gene Loves Jezebel albo Flesh For
          Lulu albo ( dla mnie tacy sobie) Christian Death
          • z.x.c.v.b Re: Czesc. Jestem tu nowy 23.03.05, 20:50
            owszem, ASF jest troche inne od tego zestawu ale nadal uwazam, ze bardzo tu pasuje, po prostu troche slyszalem zespolow z tych klimatow [nie mowie, ze duzo, wlasnie troche slyszalem i latwo mi znalezc podobienstwa]. a Bauhaus i Joy Division to takie rozne zespoly? dla mnie maja sporo wspolnego. dzieki za przypomnienie o Flesh For Lulu, bo sie zbieram aby ich troche poznac. a wspolne cechy muzyki Bauahaus, Joy Div. i ASF mozna zauwazyc w muzyce Red Lorry Yellow Lorry, ktora czerpie z tych zespolow (niekoniecznie zrzyna).

co ciekawe, kiedys sluchajac "Closer" J.D. naszla mnie mysl, ze to jakies takie podobne do Throbbing Gristle, podobny klimat, momentami brzmienie. [o ile ktos wie co to bylo T.G.].
            • d84 Re: Czesc. Jestem tu nowy 23.03.05, 21:16
              >[o ile ktos
              > wie co to bylo T.G.].

Wiemy wiemy, to nie forum TerazRocka ;)

A w temacie - może troche z innej beczki - The Chameleons? Josef K? Kitchens of
              Distinction?
              • ilhan Re: Czesc. Jestem tu nowy 23.03.05, 21:26
                d84 napisał:

> A w temacie - może troche z innej beczki - The Chameleons? Josef K? Kitchens of Distinction?

Nie wiem czy to dobry trop, bo te rzeczy lubię, a wymienione wcześniej (poza JD oczywiście) są mi raczej obce. Chyba za mało mroczne ;)
              • z.x.c.v.b Re: Czesc. Jestem tu nowy 23.03.05, 22:05
                >The Chameleons? Josef K? Kitchens of
                >Distinction?

a nie znam, nie znam, chetnie sprobuje, dziekuje bardzo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka