miuz4 Re: wydarzenia muzyczne, koncerty w TV 09.02.08, 17:54 plecam walentynkowy koncert zyczen walentynki.polskalive.com.pl/ Odpowiedz Link
frank_76 Re: wydarzenia muzyczne, koncerty w TV 09.02.08, 17:57 Godzinny skrót "Trilogy" The Cure, dziś o 1.05 w TV4. A do koncertu w Wawie 9 dni :) Odpowiedz Link
cze67 Re: wydarzenia muzyczne, koncerty w TV 20.02.08, 19:35 Na Planete dzisiaj coś dla heavy metalowców i w ogóle wszystkich kochających dobrą muzę: Przaśny heavy metal Heavy Metal in the Country środa 20.02.2008 Planete 21:45 Położony w Badenii Donzdorf z pozoru nie różni się niczym od innych typowych niemieckich miasteczek. Jest to jednak miejsce specjalne, bowiem tu znajduje się siedziba "Nuclear Blast Records" jednej z największych niezależnych metalowych wytwórni płytowych na świecie. Jej założyciel Marcus Steiger był fanem muzyki metalowej i na swym hobby i pasji zbudował imperium z oddziałami w wielu innych miastach, m.in. Los Angeles. Odpowiedz Link
cze67 Scott Walker 15.03.08, 14:01 Nie znam człowieka, ale nazwiska wypowiadające się za nim w filmie zachęcają: Scott Walker muzyk trzydziestego wieku Scott Walker: 30 Century Man dokument sobota 15.03.2008 Planete 20:45 Film jest niezwykłym spojrzeniem w świat Scotta Walkera najbardziej enigmatycznej postaci w historii rocka. Nazywany "największym głosem swego pokolenia" był jednym z czołowych piosenkarzy lat 60. i członkiem amerykańskiego zespołu The Walker Brothers, który największe sukcesy osiągnął na brytyjskiej scenie muzycznej. W 1965 roku liczba jego wielbicieli była większa niż w fan clubie Beatlesów. W latach 1967-69 wydał trzy najlepiej sprzedawane albumy w Wielkiej Brytanii. Przed każdym koncertem paraliżowała go ogromna trema. Acha, potem jest Śmierć człowieka pracy. Świetny, ale miejscami mocno drastyczny dokument. Jak to piszą w Gazecie - na własną odpowiedzialność. Odpowiedz Link
ktmajcher the the na kulturze 07.07.08, 20:42 czyli jak dobrze, że w wakacje lecą powtórki the the w piątek chyba jakoś po 23 (ważne żeby po glinie) w cyklu wyrośli z lat 80.-tych, mam nadzieję, że powtórzą też the smiths Odpowiedz Link
ktmajcher Re: the the na kulturze 15.07.08, 22:04 pozwolę sobie zacytować klasyka "ładnie grali panie doktorze" Odpowiedz Link
maff1 Re: the the na kulturze 19.07.08, 12:46 jej, a ja byłem na wakacjach - tht the ... buuuu. A teraz na Kulturze koncert Paula Wellera. kto jeszcze pamieta the jam? lub Style Council ? Odpowiedz Link
maff1 Apocalyptica w Muzeum Powstania Warszawskiego 19.07.08, 18:45 za GW - Koncert z okazji 64 rocznicy Powstania Warszawskiego, 27 lipca o 20.30, w Parku wolnosci - wstęp wolny uwaga - liczba miejsc ograniczona Odpowiedz Link
maff1 Iron Maiden na Gwardii - dziś 07.08.08, 13:34 słychać jak już sie grzeją piecyki Odpowiedz Link
tysia2 Re: Iron Maiden na Gwardii - dziś 07.08.08, 15:03 Właśnie jadąc do pracy, zauważyłam mnóstwo młodzieży w czarnych koszulkach. Zgrzeją się biedactwa w takim upale. Odpowiedz Link
pytajnick Re: wydarzenia muzyczne, koncerty w TV 11.10.08, 21:01 W tej chwili na sitka.pl/radio/ transmitują koncert A Silver Mt. Zion z Wrocławia. Na moje ucho jakość brzmienia i wykonania lepsza niż na płytach studyjnych :-) Odpowiedz Link
maff1 Xanadu - teraz TVP 2 18.10.08, 12:57 Xanadu - słynny film z muzyka Electric Light Orchesta, Olivią Newton- John, Gene Kellym... Kto nie widział - niech żałuje mimo ze trochę zestarzał sie. Ale efekty w stylu filmu T.R.O.N. Odpowiedz Link
maff1 Re: Xanadu - teraz TVP 2 10.01.09, 07:16 czyżbym tylko ja oglądał wczoraj o skandalicznej porze na TVP Kultura ok 23 z minutami koncert Genesis - Three Sides Live? trudno pozbyć się refleksji ze kilkanaście lat temu emisję koncertu Genesis reklamowano by jako wydarzenie kulturalne miesiąca, a teraz? tak na odwal się, emisja o północy. Odpowiedz Link
cze67 Re: Xanadu - teraz TVP 2 10.01.09, 08:55 A tam, bez przesady, start o 22.20, to wcale nie jest jakaś straszliwa pora dla starszej młodzieży. Sam film nieco zawodzi po latach, za dużo gadania, za mało muzyki. Ciekawe, że muzycy zespołu o jednej ze swoich słabszych płyt (abacab) opowiadają jako o nowej jakości i są nią dosyć podekscytowani. Ale tak pewnie jest po nagraniu każdego nowego albumu. Nie wiem, nigdy tego nie robiłem. Odpowiedz Link
maff1 Genesis 10.01.09, 10:21 a wiesz, sam się zdziwiłem ze to było o 22.20. Ale może to dlatego ze po smakowitej kolacji (mniam) przysnąłem w fotelu - a gdy ocknąłem się i włączyłem tv - to już grał Genesis. Z całą pewnością za dużo gadania - i to czasem w kółko to samo. Ale dawno nie słuchałem Genesis - i gdyby nie pora już wczoraj załączyłbym w wieży np. "seconds live" albo Selling... Odpowiedz Link
tomash8 Re: wydarzenia muzyczne, koncerty w TV 22.04.09, 14:51 w piątek o 22:40 w tvp kultura koncert AC/DC LIVE AT THE HIPPODROME 1977 Czyli występ z najbardziej "punkowego" okresu grupy. Odpowiedz Link
maff1 Uriah Heep "Gypsy" TVP Kultura, 31.07 godz.21.40 31.07.09, 19:57 jeszcze w całkiem dobrej formie, dla wielu podróz w mało znane klimaty i dzwieki. Jazda obowiazkowa. Odpowiedz Link
maff1 gratka dka fanów The Beatles 16.01.10, 09:22 niestety w niszowym kanale FilmBox The Beatles - Eksplozja cyt: Film dokumentalny o Beatlesach przedstawiający konferencje prasowe zespołu i przeprowadzane z nimi wywiady telewizyjne www.teleman.pl/prog-3239026-the-beatles-eksplozja.html Odpowiedz Link