cze67 23.06.06, 10:13 W magazynie Mojo jest taka płyta: kofis-hat.blogspot.com/2006/06/mojo-cd-revolver-reloaded.html ktoś zna któregokolwiek z wykonawców? I jeszcze o tym wydawnictwie ktoś mógłby napisać?: www.thisbirdhasflown.com/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilhan Re: Tribute to Rubber Soul i Revolver 23.06.06, 10:19 Ed Harcourt jest znany. Thea Gilmore - zdolna dziewczyna z ładnym głosem. Odpowiedz Link
cze67 Re: Tribute to Rubber Soul i Revolver 23.06.06, 10:20 ilhan napisał: > Ed Harcourt jest znany. Z czego? > Thea Gilmore - zdolna dziewczyna z ładnym głosem. Acha. Odpowiedz Link
pszemcio1 Re: Tribute to Rubber Soul i Revolver 26.06.06, 09:47 cze67 napisał: > > Ed Harcourt jest znany. > Z czego? no dosyć znany, nagrał 2 bardzo ładne płyty, które cieszyły sie uznaniem krytyki, debiut "Here Be Monsters" i "From Every Sphere". Kolejny "strangers" to niestety lekka obnizka formy (choc też warto dla kilku przebłysków). generalnie klimat w stylu tych różnych zagubionych chłopaków. cos między baddly drown boyem a jeffem buckleyem. warto Odpowiedz Link
ilhan Re: Tribute to Rubber Soul i Revolver 25.06.06, 00:08 Skoro już jesteśmy przy najnowszym wydaniu Mojo, jest tam lista 101 najlepszych utworów The Beatles - każdy z notką autorstwa jakiejś znaczącej postaci. Oczywiście wszystkich nie jestem w stanie przytoczyć, ale może jedna. Zupełnie przypadkowo to wypowiedź Andy'ego Partridge'a. 20. RAIN "Mógłbym mówić o tym utworze w nieskończoność. Dla mnie Rain reprezentuje wielką eksplozję na znak śmierci starych The Beatles, po tym jak znaleźli się na szczycie, gdy już zrobili wszystko co się dało z samymi gitarami, basem i bębnami. (...) Po raz pierwszy usłyszałem Rain w radiu w młodzieżowym klubie w Swindon mając 13 lat i zanim utwór się skończył, już go śpiewałem. Byłem zdumiony dźwiękami zagranymi od tyłu. Czemu śpiewali 'Nair'? Brzmiało jak nazwa kremu do depilacji, którego używa moja mama. (...) Posiadam zdolność synestezji, więc za każdym razem kiedy słyszę Rain, widzę kolor brązowy. Gitary brzmią jak uderzające o siebie tarcze dwóch starożytnych Greków, cudowna jest partia basu, a perkusja jest potężniejsza niż kiedykolwiek wcześniej. (...) Graliśmy w Liverpoolu w dniu, w którym umarł Lennon. Rain jest podobne do [piosenki XTC] Towers Of London, więc zagraliśmy go podczas cody. Czułem się rozdarty i miałem łzy w oczach. To było jedno z najdziwniejszych doznań". No straszny mam apetyt na ten numer teraz. Odpowiedz Link
cze67 Re: Tribute to Rubber Soul i Revolver 26.06.06, 09:24 Rain to jedno z moich najukochańszych nagrań Beatlesów. Wydaje mi się, że brzmi bardzo świeżo, i mógłbyby być równie dobrze skomponowany i nagrany obecnie. Odpowiedz Link
cze67 Re: Tribute to Rubber Soul i Revolver 26.06.06, 10:35 A tak w ogóle, to dziękuję za przetłumaczenie tekstu o Rain. Bo chyba nie był on w Mojo pisany po polsku? Odpowiedz Link
ilhan Re: Tribute to Rubber Soul i Revolver 26.06.06, 10:46 Nie był. Ale nie ma za co. Odpowiedz Link
cze67 Re: Tribute to Rubber Soul i Revolver 26.06.06, 10:51 ilhan napisał: > Nie był. Ale nie ma za co. Jakbyś jeszcze chciał jakiś tekst przetłumaczyć - np. o Tommorow Never Knows czy She Said She Said to naprawdę nie musisz się krępować:-) Odpowiedz Link
ilhan Re: Tribute to Rubber Soul i Revolver 26.06.06, 10:59 cze67 napisał: > ilhan napisał: > > > Nie był. Ale nie ma za co. > > Jakbyś jeszcze chciał jakiś tekst przetłumaczyć - np. o Tommorow Never Knows > czy She Said She Said to naprawdę nie musisz się krępować:-) Nieporozumienie - niestety nie mam tego numeru :) Znalazłem tylko w sieci skan z fragmentem Andy'ego. Oczywiście jak trafię na więcej, to wrzucę. Odpowiedz Link
pszemcio1 Re: Tribute to Rubber Soul i Revolver 26.06.06, 09:38 > ktoś zna któregokolwiek z wykonawców? ej no Jima Reida to chyba znamy wszyscy co nie? Odpowiedz Link
maff1 Re: Tribute to Rubber Soul i Revolver 26.06.06, 12:45 szczerze mówiąc - po co nagrywać te tribute? Odpowiedz Link
cze67 Re: Tribute to Rubber Soul i Revolver 26.06.06, 12:50 Żeby odddać hołd coverowanej płycie i zespołowi, który ją nagrał? Odpowiedz Link
cze67 Tribute to Sgt. Pepper's tym razem 14.02.07, 10:32 W Mojo kontynuowany jest ów cykl, tym razem padło na Pieprza. Jest też płyta z tributami: tiny.pl/cxx6 Odpowiedz Link
ilhan Re: Tribute to Sgt. Pepper's tym razem 14.02.07, 10:35 Captain i "A Day In The Life" - R.I.P. Mojo. Ponadto chciałem zauważyć, że w ten weekend mamy czterdziestą rocznicę singla wszechczasów a ja już zastanawiam się w jaki sposób uczcić to w audycji. Odpowiedz Link
cze67 Re: Tribute to Sgt. Pepper's tym razem 14.02.07, 10:39 Mógłbyś puścić forumowy kower. Tyle, że zdaje się, iż nie powstał:-( Odpowiedz Link