Dodaj do ulubionych

Galaxie 500

26.06.06, 10:10
Zauroczony albumem "This is our music" otwieram o nich wątek (bo chyba
jeszcze nie było). Prosze o info na temat zespołu i albumów i jakis kontekst.
Obserwuj wątek
    • grimsrund Re: Galaxie 500 26.06.06, 12:42
      Wypowiem się w temacie dopiero jak wreszcie dorwę po jakiejś normalnej cenie
      ich 'ostateczny box', GALAXIE 500. Z racji, iż poluję na niego już od 5 lat,
      moja wypowiedź może się nieco opóźnić :)

(z drugiej strony, z roku na rok nie-manie owego zestawu coraz bardziej mnie
      irytuje, więc może być i tak, że owa wypowiedź nie opóźni się tak bardzo, jak
      wydawać się może, iż może się opóźnić)

Póki co mogiem jeno napisać, że Luna jest ołrajt i Damon i Naomi też są
      ołrajt :)
      • pszemcio1 Re: Galaxie 500 26.06.06, 16:02
        grimsrund napisał
        > Wypowiem się w temacie dopiero jak wreszcie dorwę po jakiejś normalnej cenie
        > ich 'ostateczny box', GALAXIE 500

o to chodzi?

www.djangomusic.com/item_music.asp?id=R+++240899&dt=1&cid=&sid=&mediatype=
        • grimsrund Re: Galaxie 500 26.06.06, 17:03
          No właśnie o to, tyle że ciągle jakoś nie chcą dać mi znać, że już jest :(
    • ilhan Re: Galaxie 500 26.06.06, 12:55
      Zespół trochę z kategorii: gramy w kółko ten sam numer, ale i tak zawsze jest zajebisty. Mało kapel potrafiło zrobić tak wiele przy tak niewielkich umiejętnościach. Choć w sumie nie znam wszystkiego co nagrali, głównie "On Fire". (Plus zapewne bez Galaxie 500 i ich brzmienia British Sea Power graliby nieco inaczej.)
    • pytajnick Re: Galaxie 500 26.06.06, 14:35
      Trochę ich ostatnio wałkowałem, mocno zachęcony ogromną fascynacją kumpla, ale
      niestety nie zrobili na mnie większego wrażenia - ani pozytywnego (ani też
      negatywnego), co może wynikać z mojej umiarkowanej sympatii do gatunku szugejz i
      okolic.

Nic więc niestety nie mogę polecić, ale i zniechęcał nie będę, bo choćby dla
      samego klimatu/brzmienia poznać można.
    • janek0 Re: Galaxie 500 26.06.06, 20:19
      pszemcio1 napisał:

> Zauroczony albumem "This is our music" otwieram o nich wątek (bo chyba
      > jeszcze nie było). Prosze o info na temat zespołu i albumów i jakis kontekst.

o, ja lubię, oj lubię. i d&n i lunę też.

(btw, zauważyłeś pszemciu1, że mamy raczej podobny gust ?)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka