pszemcio1 26.06.06, 10:10 Zauroczony albumem "This is our music" otwieram o nich wątek (bo chyba jeszcze nie było). Prosze o info na temat zespołu i albumów i jakis kontekst. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grimsrund Re: Galaxie 500 26.06.06, 12:42 Wypowiem się w temacie dopiero jak wreszcie dorwę po jakiejś normalnej cenie ich 'ostateczny box', GALAXIE 500. Z racji, iż poluję na niego już od 5 lat, moja wypowiedź może się nieco opóźnić :) (z drugiej strony, z roku na rok nie-manie owego zestawu coraz bardziej mnie irytuje, więc może być i tak, że owa wypowiedź nie opóźni się tak bardzo, jak wydawać się może, iż może się opóźnić) Póki co mogiem jeno napisać, że Luna jest ołrajt i Damon i Naomi też są ołrajt :) Odpowiedz Link
pszemcio1 Re: Galaxie 500 26.06.06, 16:02 grimsrund napisał > Wypowiem się w temacie dopiero jak wreszcie dorwę po jakiejś normalnej cenie > ich 'ostateczny box', GALAXIE 500 o to chodzi? www.djangomusic.com/item_music.asp?id=R+++240899&dt=1&cid=&sid=&mediatype= Odpowiedz Link
grimsrund Re: Galaxie 500 26.06.06, 17:03 No właśnie o to, tyle że ciągle jakoś nie chcą dać mi znać, że już jest :( Odpowiedz Link
ilhan Re: Galaxie 500 26.06.06, 12:55 Zespół trochę z kategorii: gramy w kółko ten sam numer, ale i tak zawsze jest zajebisty. Mało kapel potrafiło zrobić tak wiele przy tak niewielkich umiejętnościach. Choć w sumie nie znam wszystkiego co nagrali, głównie "On Fire". (Plus zapewne bez Galaxie 500 i ich brzmienia British Sea Power graliby nieco inaczej.) Odpowiedz Link
pytajnick Re: Galaxie 500 26.06.06, 14:35 Trochę ich ostatnio wałkowałem, mocno zachęcony ogromną fascynacją kumpla, ale niestety nie zrobili na mnie większego wrażenia - ani pozytywnego (ani też negatywnego), co może wynikać z mojej umiarkowanej sympatii do gatunku szugejz i okolic. Nic więc niestety nie mogę polecić, ale i zniechęcał nie będę, bo choćby dla samego klimatu/brzmienia poznać można. Odpowiedz Link
janek0 Re: Galaxie 500 26.06.06, 20:19 pszemcio1 napisał: > Zauroczony albumem "This is our music" otwieram o nich wątek (bo chyba > jeszcze nie było). Prosze o info na temat zespołu i albumów i jakis kontekst. o, ja lubię, oj lubię. i d&n i lunę też. (btw, zauważyłeś pszemciu1, że mamy raczej podobny gust ?) Odpowiedz Link