Dodaj do ulubionych

Wyprzedaże

14.08.06, 10:53
teraz jest masa fajnych wyprzedaży.

MM przy okęciu Wawka - dwa regały płyt które sie wyprzedawały po cenach od 19-
29
jest tam wszystko
ok 5-6 tytułów Levelersów (ale trzeba rzeszpilić wszystko)
Meredith Monk
Faust
Faust and Dalek
Holger Chukay - millenium
...
reszty nie pamiętam bo pamiętam teraz tylko to co nabrałem w łapy
potem wypuściłem bo sie okazało że przy sobie mam jeno 20 zyli
ale godzinkę szperanka było bardzo fajnym poczuciem bycia poszukiwaczem
skarbów.

niemniej tez opowiem moją przyuważankę.
obok mnie szperał facet, po 40 pieknie ubrany koszulka garniak i ładował
hurtowe ilości płyt z tzw muzyka klasyczną, najwyższym stadium rozwoju
kulturowego zarezerwowanego dla niezwykle wyczulonych na wrażliwości tam
zawarte. nagle krzyczy na pół sklepu:
- kurrrrrwwwwaaaaa co za jebane pojebyyyyyy....... ta płyta nie jest w
promocji

i z obrzydzeniem odrzucił z powrotem Bhramsa na półkę
Obserwuj wątek
    • ilhan Re: Wyprzedaże 14.08.06, 10:57
      Ja nie o tym, ale w Music Cornerze w Krakowie "Watershed" Granta McLennana kosztuje 9 zł (komis, dział alternatywa). Otwórz Małopolsko oczy.
      • obly Re: Wyprzedaże 14.08.06, 11:01
        to jest jak najbardziej o tym.
        przypominam sobie jeszcze
        siostrzyczkowe nożyce
        dezerter za 5 pln
        ksu za 5pln
        ale płyt było naprawdę w pyteczkę
        • pszemcio1 Re: Wyprzedaże 14.08.06, 11:23
          na www.plays.pl nadal promocja w zakładce indie. polecam jak ktoś przegapił, bo
          wiele dobrego (palace music, the go! team, smog itd w zajebistych cenach)
      • grimsrund Re: Wyprzedaże 14.08.06, 12:39
        Kolega Ilhan to ma naprawdę dobry wzrok, że aż ze stolicy wypatrzył.

Ta płyta McLennana turla się po MC-komisie od dobrych 4 lat, i jest obiektem
        mojego nie kończącego się eksperymentu. Celem owego eksperymentu jest pytanie:
        czy kiedyś znajdzie się w Małopolsce osobnik, którego zainteresuje ta płyta?
        Eksperyment bolesny, bo sam mam od dawna na nią ochotę. Ale nauka to nauka,
        twardym trza być, nie mientkim.

• ilhan Re: Wyprzedaże 14.08.06, 12:42
          grimsrund napisał:

> Kolega Ilhan to ma naprawdę dobry wzrok, że aż ze stolicy wypatrzył.

Mi nic nie umknie.

> Ta płyta McLennana turla się po MC-komisie od dobrych 4 lat, i jest obiektem
          > mojego nie kończącego się eksperymentu. Celem owego eksperymentu jest pytanie:
          > czy kiedyś znajdzie się w Małopolsce osobnik, którego zainteresuje ta płyta?
          > Eksperyment bolesny, bo sam mam od dawna na nią ochotę. Ale nauka to nauka,
          > twardym trza być, nie mientkim.

Biedny Grimsrund. Eksperyment zakończyłby się dwa dni temu, gdyby nie to, że jedno "Watershed" już mam na półce (żeby nie było, oczywiście przez dobre 30 sekund rozważałem zakup drugiego egzemplarza, wiem że zboczenie).
          • grimsrund Re: Wyprzedaże 14.08.06, 12:48
            No, to po takim wyznaniu oświadczam niniejszym, że i tak eksperyment się
            zakończył - i kupię ją już w środę. Wreszcie wolny!!!

(w założeniu ekserytmentu nie było wszak mowy o tym, iż zainteresowany musi być
            Z Małopolski)
            • ihopeyouwilllikeme Re: Wyprzedaże 15.08.06, 09:26
              Ja też się w środę wybieram do MC :) Tylko że ja idę po winyle Springsteena
              albo Simple Minds ( ciężka decyzja, ale może coś z tego już ktoś wziął ).
              • cze67 Re: Wyprzedaże 16.08.06, 09:25
                Myśląc, że owe wyprzedaże to jakiś ogólnonarodowy trend, po postach Waszmościów
                szybciutko pobiegłem do gdańskiego MM z końcówką kasy, nastawiony na to, że po
                zakupach do końca miesiąca jadać będę chleb z marmoladą. Wpadłem i...

...i gdybym był fanem Anny Marii Jopek (wszystkie jej płyty po 17,77 zł),
                Maryli Rodowicz i Kasi Kowalskiej, zapewne tak by się stało. Na szczęście - nie
                jestem.
            • grimsrund Re: Wyprzedaże 17.08.06, 17:29
              Aby zakończyć ten podwątek, napisać muszę, że eksperyment zakończył się
              chwalebnym zakupem aż dwu (!!) egzemplarzy WATERSHED, drugi bowiem chowany był
              wstydliwie pod kluczem. W związku z tym kolega Id999 uprzejmnie proszony jest o
              kontakt celem otrzymania swojej płyty.
              • cze67 Re: Wyprzedaże 11.09.06, 09:51
                A trafiliście kiedyś na taką super-mega - wyprzedaż (np. z powodu likwidacji
                sklepu), gdzie rewelacyjne tytuły były po dychę, góra - dwie, aż nie
                wiedzieliście, gdzie ręce włożyć?
                • tomash8 Re: Wyprzedaże 11.09.06, 10:28
                  Ehhh ja trafiłem. W Chorzowie likwidowano najzajebistszy sklep muzyczny na
                  świecie, i płyty typu High Tide czy Lucifer's Friend, że o Indian Summer nie
                  wspomne się walały po 15 - 20 zeta. Oczywiście byłem wtedy totalnie bez kasy i
                  zdobyłem tylko "Sea Shanties" High Tide. Dodam że w "Megadiscu" Leśniewskiego te
                  płyty czasem dobijają do 100 zł.
    • aimarek Re: Wyprzedaże 14.08.06, 12:25
      obly napisał:

> niemniej tez opowiem moją przyuważankę.
      > obok mnie szperał facet, po 40 pieknie ubrany koszulka garniak i ładował
      > hurtowe ilości płyt z tzw muzyka klasyczną, najwyższym stadium rozwoju
      > kulturowego zarezerwowanego dla niezwykle wyczulonych na wrażliwości tam
      > zawarte. nagle krzyczy na pół sklepu:
      > - kurrrrrwwwwaaaaa co za jebane pojebyyyyyy....... ta płyta nie jest w
      > promocji
      >
      > i z obrzydzeniem odrzucił z powrotem Bhramsa na półkę

Świetne. HE HE HE <JGL>*

* - Jacek Gmoch's Laughter
    • grimsrund Re: Wyprzedaże 14.08.06, 12:35
      > nagle krzyczy na pół sklepu:
      > - kurrrrrwwwwaaaaa co za jebane pojebyyyyyy....... ta płyta nie jest w
      > promocji i z obrzydzeniem odrzucił z powrotem Bhramsa na półkę

No i widzi Kolega, jak by ów wyrafinowany konsument miał profesjonalnego
      doradcę od repertuaru, to nie musiałby się tak denerwować.

Wracając do wyprzedaży - w krakowskim MM od kilkunastu dni ciekawe rzeczy się
      pojawiają, po 14.99, 19.99 i 29.99 (podwójne). Nawet trzy Zappy tam trafiłem,
      Eno APOLLO oraz D.A.F. DIE KLEINEN..., więc warto zaglądać. Ja wpadnę znów w
      środę.
      • pagaj_75 Re: Wyprzedaże 14.08.06, 21:51
        grimsrund napisał:

> Nawet trzy Zappy tam trafiłem,

Które Zappy? Bo jeżeli jedną z Zapp jest "Uncle Meat", to miałbym romans do Waści...
        • grimsrund Re: Wyprzedaże 14.08.06, 22:03
          Kolega zdecydowanie przecenia zasoby magazynowe krakowskiego MM. Wystawił on
          bowiem jeno po jednym gzegzemplarzu MEETS THE MOTHERS OF PREVENTION, SHIP
          ARRIVING TOO LAT TO SAVE A DROWNING WITCH oraz genialnego YOU CAN'T DO THAT ON
          STAGE VOL. 2, które to wydawnictwa momentalnie przeskoczyły na moją półkę.
          Liczyć na więcej byłoby oznaką rozpasanego optymizmu życiowego, niemniej prośba
          Kolegi została oczywiście zapamiętana.
          • pagaj_75 Re: Wyprzedaże 14.08.06, 22:20
            nie no, ja tylko tak pytałem <zawstydzony>
            niemniej, merci.
    • mameluch Re: Wyprzedaże 14.08.06, 13:15
      cholera, u mnie jak zwykle poprzestawiane wszystko. najlepsze wyprzedaże były
      chyba zimą, a teraz na półce płyt też pełno, ale to niedobitki po tamtej, prawie
      nic ciekawego. widziałem Gomeza 'Split The Difference' za 30zł, ale nie wiem czy
      jeszcze jest, coś tam Charlatans'ów i 'Stankonię' Outkasta za 25zł.
      • pszemcio1 Re: Wyprzedaże 14.08.06, 16:03
        aaaa tam, wyprzedaże...ja se ide do komisu i zawsze se coś ładnego za groszę
        kupię. ostatnio zremastrowny Ultravox - Vienna z bonusami i Bowie - Scary
        monsters, po 20zyli:)
    • mechanikk Re: Wyprzedaże 14.08.06, 21:38
      W Łódzkim MM na Brzezińskiej Orange Juice "The Glasgow School" za 25 zł, ale
      już nie ma, bo kupiłem. Jest za to, w tej samej cenie słynna podobno płyta
      Tortoise z The Ex i to w trzech egzemplarzach. MM w ogóle chyba wyprzedaje
      wszystko co z Tortoise związane, bo 2 miesiące temu kupiłem tam s/t za 15 zł.
      Na to The Ex może jeszcze się załapię. Na półce z wyprzedażą widziałem jeszcze
      trochę staroci z Domino, m.in. Papa M.
      Sonic Youth widziałem jeszcze na zwykłej półce - dość dużo płyt za ok 30 zł
      każda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka