braineater 13.06.07, 13:27 Dobra, wiem, że nikt go pewnie nie słuchał, ale parę istotnych hiciaków miał na koncie, więc forumowy pomniczek się należy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maff1 Re: Jacek Skubikowski R.I.P. 13.06.07, 13:42 braineater napisał: > Dobra, wiem, że nikt go pewnie nie słuchał sa tacy co słuchali. Dla mnie nr 1 był jego utwór "Hotel Patria" zablokowany w radiu przez cenzure, bo słowo Patria zle sie cymbałom kojarzyło. W refrenie była linijka: "hotel Patria na godziny..." Odpowiedz Link
cze67 Re: Jacek Skubikowski R.I.P. 13.06.07, 13:46 Puszczali ten utwór pół godziny temu w Trójce. Odpowiedz Link
glebogryzarka1 Re: Jacek Skubikowski R.I.P. 13.06.07, 15:42 to się nazywało 'jedyny hotel w mieście'. strasznie mi się ten numer podobał jak byłem mały. Odpowiedz Link
gripweed Re: Jacek Skubikowski R.I.P. 13.06.07, 15:56 Cała płytka "Jedyny hotel w mieście" ('84) całkiem niezła, a utwór "Wata w uszach" doskonały (ta cudowna prymitywna elektronika!). Odpowiedz Link
luukasz4 Re: 13.06.07, 16:56 Coz, zaden utwor przez niego spiewany mi sie nie podobal, teksty przez niego popelnione tez nie naleza do ulubionych...ale.. pokoj jego duszy Odpowiedz Link
nefil Re: 13.06.07, 22:58 Zmarł na taką samą chorobę co Jacek Kaczmarski. Talent kompozytorski na pewno, czy do końca wykorzystany - kwestia dyskusji. Niech będzie pokój Jego duszy... Odpowiedz Link