Dodaj do ulubionych

spóźniona mama

04.02.12, 17:11
W lipcu tego roku kończę 54 lata, a test ciążowy wskazuje ciąże. Nie mam dzieci, ale w 79 miałam zabieg w szpitalu (usuniecie ciąży). Nie miałam żadnych objawów klimakterium, ale sądziłam, że widocznie przechodzę je bezobjawowo. Właściwie to jestem przerażona, bo moja ostatnia miesiączka nastąpiła w grudniu, stosunek tez w grudniu! Jakby nie bylo 2 miesiąc!
Oczywiscie nie moge miec dziecka i to nie podlega zadnej dyskusji. Chcialabym umówić sie z lekarzem na zabieg, taki sam jak mialam te kilkadziesiąt lat temu. Czy to jest w tej chwili mozliwe, bo nie interesowalam sie problemem przez ostatnie lata.
Gdzie sie udac.
Bardzo proszę o poradę.
Obserwuj wątek
    • nati1011 Re: spóźniona mama 04.02.12, 17:27
      w twoim wieku test ciażowy nie jest dowodem ciazy. Zresztą ciaze w tym wieku należałoby rozpatrywać w kategorii cudu - zwłaszcza ze nie masz wiecej dzieci.

O ile to nie żart - bo aż trudno w to uwierzyć- to zgloś się do lekarza.
      Czysto teoretycznie - 15 lat temu zakazano usuwania ciazy.
      • spozniona_mama Re: spóźniona mama 04.02.12, 17:48
        Ciąze potwierdzil lekarz na podstawie badania. Bylam tez po badaniu krwi. Oczywiście trzymam sie tego, ze to niemożliwe. Lekarza zapytalam o zabieg od razu, to powiedział, ze teraz sie ich nie przeprowadza.
        No nic bede szukać wyjścia z tarapatów.
        • nati1011 Re: spóźniona mama 04.02.12, 18:26
          z całym szacunkiem - ale naturalna ciaża w tym wieku jest niemalże niemozliwa - biorac zas pod uwagę, ze nie urodziłaś wcześniej żadnego dziecka jest to po prostu niemożliwe.

Podejrzewam, że przeczytałaś podaną kilka dni temu w mediach informację o najstarszej matce - która właśnie w tym wieku naturalnie zaszła w ciążę - i teraz bawisz się naszym kosztem. Brak ci jednak chyba podstawowej wiedzy biologicznej, ze w przypadku braku historii macierzyńskiej płodnośc wygasa o wiele wcześniej niz u wieloródek.

Inna możliwość to lekarz idiota. Idź do innego, bo może masz poważny problem ginekologiczny. O ile to prawda.
          • spozniona_mama Re: spóźniona mama 04.02.12, 18:43
            Dziękuję. To on odczytywał wyniki krwi, moze sobie ze mnie jaja robil.. Moja matka urodzila 6 dzieci i płodność zatraciła po 40 r.ż. Ja tez od dawna jestem bezpłodna.
            • nati1011 Re: spóźniona mama 04.02.12, 20:15
              naprawdę nie wiesz, ze bezpłodność wyklucza zajście w ciażę?
              • lidka1988 Re: spóźniona mama 04.02.12, 22:04
                Według mnie to kolejna osoba, która drwi z naszych uczuć i bawi się naszym kosztem.
                • bibina Re: spóźniona mama 05.02.12, 21:08
                  Niestety tez podejrzewam. Tym bardziej, ze byl taki news ostatnio o matce ponad 50 lat. Najpierw pisze o tescie, a potem nagle, ze lekarz potwierdzil. Podczas menopauzy mozna rzeczywiscie miec gonadotropine kosmowkowa w moczu. Sa tez inne schorzenia objawiajace sie pozytywnym testem (policystyczne jajniki).
    • mamawif Re: spóźniona mama 08.02.12, 22:01
      nie mieć dzieci....chcąc usunąć ciążę......wymyślić sobie nick spóźniona mama
      interesujące ....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka