Dodaj do ulubionych

żal mi was :-(

15.12.06, 09:12
żal mi was, kobiety, nadal mieszkajace w Polsce, tym coraz dziwniejszym
kraju... Dostalyscie sie w rece psychpatow! Dokad oni prowadza ten kraj? Do
skrajnej paranoi?
Wiem, to tylko w skromnej czesci dotyczy tematu forum.
Rozwazalam powrot do kraju po latach zycia poza jego granicami, ale jak
czytam co sie w Wariatkowie dzieje, to... bede chyba przyjezdzac tylko na
wakacje.

Co zrobic, aby umocnic pozycje polskiej kobiety? Aby kobiety wolne i
niezalezne nie byly elita w tym kraju??? (nie mylic wolnosci i niezaleznosci
z samotnoscia bo mozna byc i wolnym i niezaleznym zyjac w udanym zwiazku!)

ps: wybaczcie brak polskich znakow, wiem ze ciezko sie taki tekst czyta, ale
ciagle mam problemy z kompem a nie mam czasu na przekopiowanie kazdej
literki...
Obserwuj wątek
    • techmaster2004 Re: żal mi was :-( 15.12.06, 09:46
      Oszczędź sobie i nam tego "współczucia" i nie przyjeżdżaj do Polski nawet na
      wakacje. Buduj swój wolny związek i ciesz się życiem. Wybierz się na Białoruś i
      tam składaj swoje kondolencje albo zmień forum.
      • ma_dre Re: żal mi was :-( 15.12.06, 09:58
        Masz racje, nie żalem tu cos da sie zrobic. Zreszta nie was mi zal ale siebie,
        co oni robia z MOIM krajem? To po pierwsze, a po drugie nie masz prawa
        zabraniac mi wizyt w Polsce, czyzbys miala wylacznosc na ten kraj a ja o tym
        nie wiem?

Jak czytam to forum to wlos mi sie jerzy i tyle. Tyle burz o tak proste sprawy!
        Chcialabym wrocic na stale, ale jak sobie pomysle jakim problemem jest chocby
        znalezienie szpitala w ktorym da sie urodzic po ludzku (nie mylic z "rodzeniem
        po ludzku" tak opiewanym w polskich mediach!) wsrod zyczliwego personelu, gdzie
        nikt mnie nie wyklnie gdybym nie chciala karmic, gdzie nie musze walczyc o
        dobrze wykonane zzo czy cc... gdzie o reedukacji poporodowej nikt nie slyszal..?

I jeszcze jedno: tak daleko lepsza sie czujesz od Bialorusinek??? Pewnie ci to
        pomaga przezyc, co? Swiadomosc ze gdzies jest gorzej... ? Pomysl o Rwandzie a
        wpadniesz w ekstaze.
        • joanna666 Re: żal mi was :-( 25.12.06, 00:43
          Coś słyszałam o reedukacji poporodowej. Czy to chodzi o zajęcia dla kobiet (z psychoterapeutą, rehabilitantem, itp.), które poród przeżyły jako traumę? O ile pamiętam, to takie zajęcia odbywają się w Niemczech. Widocznie w tym bogatym kraju tez nie wszystko jest OK...
          Nie każda kobieta potrzebuje takich zajęć. Są one generalnie dobrym wynalazkiem (podobno), ale czy ma to jakiś związek z tematyką forum?
          A o dobrze wykonane ZZO, niezłą położną czy lekarza też nie wszędzie trzeba walczyć.
          Na tym forum rozważane jest zagadnienie aborcji. Najmniejszym problemem jest chyba jej nielegalność. Największym - tragizm tego wyboru. I według mnie nie ma ona zbyt wielkiego związku z zamożnością kraju. Owsze, łatwiej jest urodzić nieplanowane dziecko bez wsparcia rodziny w kraju o bogatym socjalu. Dostępność aborcji na życzenie nie jest jednak miarą postępu cywilizacyjnego.
          • ma_dre Re: żal mi was :-( 27.12.06, 19:10
            jesli chodzi o reedukacje po porodzie to nie chodzi o mamy ktore przezyly
            traume w czasie porodu ale o te ktore rodzily SN. jest to reedukacja krocza u
            specjalisty (polozne czesto robia z tego specjalizacje). Po prostu idziesz do
            gabinetu i cwiczysz odpowiednie miesnie albo "recznie" tzn polozna uzywa w tym
            celu palcow) albo za pomoca gadzetow : sondy, ktora wysyla impulsy elektryczne
            i ekranu na ktorym obserwujesz prace swoich miesni. Taka reedukacja fajna
            rzecz, zmniejsza ryzyko problemow ze zwieraczami (nie sikasz w majtki przy byle
            kichnieciu) i pozwala na opanowanie prostych cwiczen pozwalajacych na
            utrzymanie w formie tej czesci ciala.

Joanno, zakaz aborcji jest dla mnie wiekszym zlem niz jej dostepnosc, nie bede
            jednak polemizowac jesli sie ztym nie zgadzasz, bo to temat rzeka.

Nasz kraj nie jest wyjatkiem od reguly : w Posce ofiar zle wykonanych zabiegow
            jest oraz wiecej i wiecej... osieroconych z tego powodu dzieci tez.
    • nati1011 Re: żal mi was :-( 15.12.06, 19:11
      A ja mieszkałam na tym "lepszym zachodzie" i wiesz, wcale ludzie tam nie są
      szczęśliwsi. Poziom szczęścia nie zależy od poziomu zasobności ani nawet od
      wolności zewnętrznej. Ja jestem szczęśliwa, mimo otaczającej mnie szarej
      rzeczywistości.
      • karolinka1116 Re: żal mi was :-( 23.12.06, 14:03
        ale jak sobie pomysle jakim problemem jest chocby znalezienie szpitala w
        ktorym da sie urodzic po ludzku (nie mylic z "rodzeniem po ludzku" tak
        opiewanym w polskich mediach!) wsrod zyczliwego personelu, gdzie nikt mnie nie
        wyklnie gdybym nie chciala karmic, gdzie nie musze walczyc o dobrze wykonane
        zzo czy cc... gdzie o reedukacji poporodowej nikt nie slyszal..?

tak tak tak
        rozcianie krocza
        golenie tu i tam
        wkladanie calych lap,zeby soprawdzic rozwarcie
        docinki

a na czym polega to ucywilizowanie na zachodzie odnosnie aborrcji
        tam sie to jakos po ludzku wykonuje?
        moze i tutaj da sie zaszczepic humanitarne metody aborcji
        • jol5.po Re: żal mi was :-( 23.12.06, 14:35
          >moze i tutaj da sie zaszczepic humanitarne metody aborcji<
          co Ty piszesz Karolina??
          humanitarne metody??? przecież i tak jest pod znieczuleniem
          i na pewno nie o humanitaryzm tu chodzi, przecież efekt jest własnie antyhumanitarny
          • karolinka1116 Re: żal mi was :-( 25.12.06, 18:06

to byl taki sarkazm

[url=www.TickerFactory.com/]
            [img]tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;0;121/st/20061012/k/7116/preg.png[/img]
            [/url]
        • ma_dre Re: żal mi was :-( 27.12.06, 19:18
          ironizuj, ironizuj, ale osobiscie wole kraj, w ktorym nikt nie dorzuca do i tak
          istniejacego cierpienia.

Byloby wspaniale gdyby w Polsce dalo sie zaszczepic humanitarne podejscie do
          pacjenta po prostu.

W Polsce jest coraz gorzej i gorzej, niedlugo zacznie sie palenie czarownic w
          Krolestwie Jezusowym.
          • genepis Re: żal mi was :-( 06.01.07, 13:17
            ma_dre napisała:

> W Polsce jest coraz gorzej i gorzej, niedlugo zacznie sie palenie czarownic w
            > Krolestwie Jezusowym.

Miałaś jakąś wizję, czy gdzieś to przeczytałaś i powtarzasz?
    • genepis Re: żal mi was :-( 06.01.07, 13:15
      Ale właściwie, to o co ci chodzi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka