Dodaj do ulubionych

Prośba o przesłanie materiałów

19.01.11, 18:15
Witam serdecznie,

Zwracam się do Państwa z prośbą o przesłanie mi (jeśli Państwo, się z tym spotkali) oszczerczych, nieprawdziwych ulotek rozdawanych w różnych częściach miasta na mój temat, przed II turą wyborów na burmistrza.

Adres:
05-300 Mińsk Maz.
ul. Warszawska 255

Pozdrawiam
Radny Rady Miasta Mińsk Mazowiecki
Robert Ślusarczyk
Obserwuj wątek
    • skunk-anansie Re: Prośba o przesłanie materiałów 19.01.11, 22:05
      Ja sie spotkałem z takimi ulotkami ale ich adresatem był teraźniejszy burmistrz miasta - pan Marcin Jakubowski. Były ponoć w tesco, żabkach, na targowisku i pewnie w paru jeszcze innych miejscach. W perfidny sposób oskarżały go o łapówkarstwo:(
    • dewajtis1 Re: Prośba o przesłanie materiałów 19.01.11, 22:14
      aż mnie zamurowało...
      ja również spotkałam się z ulotkami oszczerczymi na pana M.Jakubowskiego, na pana Ślusarczyka pierwsze słyszę- zresztą bez obrazy panie Robercie - przecież wisiał pan na KAZDYM słupie w Mińsku wiec jeśli takowe nawet byłyby to chyba nie byłyby w stanie panu zaszkodzić przy tej ilości plakatów
    • fastidious Re: Prośba o przesłanie materiałów 19.01.11, 23:31
      Ja rozumiem, ze tonący brzytwy się chwyta.
      Ale pan już chyba dawno "utonął" i raczej nic juz nie pomoże.
      Pozostało zachować twarz i nie dopatrywać się spiskowej teorii dziejów.
      Rozumiem rozżalenie - przegrał pan - ale musi się pan z tym pogodzić.
      • robert_slusarczyk Re: Prośba o przesłanie materiałów 20.01.11, 07:22
        fastidious ja nie utonąłem, mam się dobrze. Rozumiem ,że twój wpis ma być prowokujący i wyprowadzający z równowagi.
        Prośba jest podyktowana licznymi sygnałami od mieszkańców, że takie "akcje" miały miejsce.
        To nie spiskowa teoria dziejów tylko fakty. Postępowanie wyjaśniające w podobnej sprawie toczyło się bądź jeszcze się toczy.
        • elle1100 Re: Prośba o przesłanie materiałów 20.01.11, 10:13
          robert_slusarczyk napisał:

> fastidious ja nie utonąłem, mam się dobrze. Rozumiem ,że twój wpis ma być prowo
          > kujący i wyprowadzający z równowagi.
          > Prośba jest podyktowana licznymi sygnałami od mieszkańców, że takie "akcje" mia
          > ły miejsce.
          > To nie spiskowa teoria dziejów tylko fakty. Postępowanie wyjaśniające w podobne
          > j sprawie toczyło się bądź jeszcze się toczy.

I ci mieszkańcy chcą "sprawiedliwości"? jakoś nie chce mi się wierzyć.
          Myślę, że lepiej by Pan zrobił jakby się Pan zajął innymi problemami tych mieszkańców a nie tracił energię na proces (mniemamm, że o to Panu chodzi) który może się toczyć bez końca i w którym trudno udowodnić winę.
          • elle1100 Re: Prośba o przesłanie materiałów 20.01.11, 10:17
            Ach i jeszcze jedno. Podczas kampanii wyborczej na tym forum były zadawane różne pytania do przyszłego burmistrza ale Pan nie raczył wziąć udziału w dyskusji, może dlatego, że to "plugawe forum" a może dlatego, że dla garstki forumowiczów nie warto było przerywać kwesty pod Urzędem Miasta. Teraz prosi Pan na forum o pomoc w dostarczeniu materiałów - trochę nie fair.
          • jefka12 Re: Prośba o przesłanie materiałów 20.01.11, 11:36
            elle1100 napisała:

> I ci mieszkańcy chcą "sprawiedliwości"? jakoś nie chce mi się wierzyć.
            > Myślę, że lepiej by Pan zrobił jakby się Pan zajął innymi problemami tych miesz
            > kańców a nie tracił energię na proces (mniemamm, że o to Panu chodzi) który moż
            > e się toczyć bez końca i w którym trudno udowodnić winę.

elle1100 nie jest napisane w poście Pana Roberta, że to mieszkańcy chcą "sprawiedliwości".
            Myślę, że jeżeli chodziłoby o Ciebie to też zajęłabyś się sprawą.
            Ponad to, uważam że nie koliduje tutaj działalność na rzecz miasta i mieszkańców z dochodzeniem "sprawiedliwości' jak to ujęłaś.

A tak na marginesie, to ja spotkałam się z tego typu donosami, które na mieście rozdawali członkowie i kandydaci do Rady i nie tylko PO. Również tego typu ulotki było powywieszane na przystankach w centrum Mińska. Oczywiście anonimy, i tyczyły się Mińskiego Forum.
            Miałam taki egzemplarz w domu, ale do tego czasu już to wyrzuciłam.

Pozdrawiam
            • dewajtis1 Re: Prośba o przesłanie materiałów 20.01.11, 12:15
              pan Robert nie jest z Mińskiego Forum tylko z PISu a takowych materiałów ani ja ani nikt z zapytanych przeze mnie osób nie widział... a skoro te osoby jak mówi pan Robert widziały, to powinny dwa miesiace temu powiedzieć o tym kandydatowi oraz przede wszystkim policji, a nie teraz......
              należy pogodzic się z przegraną, ale PIS ma z tym duży problem- patrz przykład Jarosława K.
              • jefka12 Re: Prośba o przesłanie materiałów 20.01.11, 12:21
                A czy nie sądzisz że tu nie chodzi o przegraną w wyborach???? hello...
                Jak można uważnie przeczytać post Pana Roberta, został o tym poinformowany teraz a nie dwa miesiące temu.
                • dewajtis1 Re: Prośba o przesłanie materiałów 20.01.11, 12:34
                  hello, sądzę,że właśnie o to

jak już pisałam, te osoby powinny zgłosić sprawę dwa miesiące temu na policję a nie teraz
                  • afrikana Re: Prośba o przesłanie materiałów 20.01.11, 14:23
                    > jak już pisałam, te osoby powinny zgłosić sprawę dwa miesiące temu na policję a
                    > nie teraz

DOKŁADNIE:)
                    Z tego co mi wiadomo, Pan Marcin Jakubowski zgłosił. Widocznie miał na tyle wiernych i oddanych wyborców, że sami go informowali o takich kwestiach i nie czekali z tym tyle czasu. Oszczercze ulotki miał od nich samych w ręku odrazu bez latania i szukania. I dlatego teraz nie musi w pocie czoła biegać po miescie i forach szukając ostatniej deski ratunku, ośmieszając sie przy tym.

Panie Ślusarczyk - widać, ze musi być panu ciężko i nie pogodził się pan z porażką, ale najbardziej przykre dla pana powinno być nie to, że mińszczanie pana nie wybrali, a to że własni koledzy podzielili między soba krzesełka a pana zostawili w skarpetkach.
                    • dewajtis1 Re: Prośba o przesłanie materiałów 20.01.11, 14:50
                      do afrikana: chodzą słuchy,że jednak koledzy chcą się zrehabilitować i p. Robert będzie miał przewodnictwo w którejś z komisji, wszystko bedzie jasne 31 stycznia
                      • jefka12 Re: Prośba o przesłanie materiałów 20.01.11, 15:09
                        dewajtis1 napisała:

> do afrikana: chodzą słuchy,że jednak koledzy chcą się zrehabilitować i p. Rober
                        > t będzie miał przewodnictwo w którejś z komisji, wszystko bedzie jasne 31 stycz
                        > nia

O dewajtis1 jaki poinformowany.. słuchy chodzą... no no wszystko okaże się 31 stycznia.

• jefka12 Re: Prośba o przesłanie materiałów 20.01.11, 15:12
                      Do afrikany

Pan Marcin zgłosił bo dowiedział się wcześniej.
                      A Pan Robert zgłosi teraz jeśli będzie miał taką ochotę, bo na to nie jest nigdy za późno.

• afrikana Re: Prośba o przesłanie materiałów 20.01.11, 23:35
                        Do jefki:

> A Pan Robert zgłosi teraz jeśli będzie miał taką ochotę, bo na to nie jest nigd
                        > y za późno.
                        Gucio mnie to obchodzi, jak dla mnie moze zgłaszać i za rok. Mnie to po prostu śmieszy (a moze i zniesmacza) i tyle:D

> Pan Marcin zgłosił bo dowiedział się wcześniej
                        NO, a ciekawe dlaczego Pan Marcin dowiedział sie wcześniej a panu Ślusarczykowi nic nie było wiadomo aż do teraz:)
                        To tez o czymś świadczy:)
    • ksiezyc_owka Re: Prośba o przesłanie materiałów 19.01.11, 23:45
      Panie Robercie.
      Ja też nie spotkałam się ze szkalującymi Pana ulotkami. Ale za to bardzo zdziwiło mnie nagłe poparcie jakiego udzielił Panu jeden z mińskich tygodników do tej pory zorientowany raczej pro - platformersko. Było to tym bardziej niesamowite że przecież stanął za Panem b. burmistrz Grzesiak który nigdy nie był faworytem tego pisma. Teraz kiedy miast ma już burmistrza z "właściwej" strony barykady p. Piątkowski przypuszcza na niego nie gorsze ataki niż na jego poprzednika - ataki niekiedy wręcz poniżej krytyki. Jak Pan to wytłumaczy? Bo mnie ciśnie się pewne wyjaśnienie ale pozwolę sobie go tu nie przytoczyć liczac na dedukcję forumowiczów.
      • pre-fix Re: Prośba o przesłanie materiałów 20.01.11, 19:58
        No tak, Ślusarz...
        Jak Jakubowski odpowiadał na wiele niewygodnych pytań na tym forum to Ciebie nie było ale nagle wyłoniłeś się z pod ziemi żeby szukać spisku. Taktyka PISuarów... Tak swoją drogą to obiecałeś zniżkę dla dzieci niepełnosprawnych na basenie i w ogóle obniżkę cen... i co z tego wyszło... pre-fix
        • robert_slusarczyk Re: Prośba o przesłanie materiałów 20.01.11, 20:49
          Nieźle. Takich wpisów można było się spodziewać.
          Z nikim do sądu iść nie zamierzam, chciałem wiedzieć czy takowe były (kartki) i tyle.
          • fastidious Re: Prośba o przesłanie materiałów 20.01.11, 23:40
            > Z nikim do sądu iść nie zamierzam, chciałem wiedzieć czy takowe były (kartki) i
            > tyle.

???????????????????????
            I dlatego prosi pan o przesłanie materiałów ??????
            Trzeba było zapytać czy ktoś się spotakał z takim procederem i tyle. Po co panu te materiały w takim razie ?
        • jefka12 Re: Prośba o przesłanie materiałów 20.01.11, 21:03
          pre-fix napisała:

> No tak, Ślusarz...
          > Jak Jakubowski odpowiadał na wiele niewygodnych pytań na tym forum to Ciebie ni
          > e było ale nagle wyłoniłeś się z pod ziemi żeby szukać spisku. Taktyka PISuarów
          > ... Tak swoją drogą to obiecałeś zniżkę dla dzieci niepełnosprawnych na basenie
          > i w ogóle obniżkę cen... i co z tego wyszło... pre-fix

pre-fix
          Niech Pan Jakubowski załatwi Ci obniżki na basenie, o cenach decyduje burmistrz i dyrektor basenu a nie rada. Ta sprawa była już poruszana na tym forum.
          Wiesz, i nie każdy ma obowiązek siedzieć przed tym forum i czekać na pytania, zresztą były debaty i tam kandydaci odpowiadali na pytania. Trzeba było iść i zapytać.

• fastidious Re: Prośba o przesłanie materiałów 20.01.11, 23:42
            FAKT: nie każdy MA obowiązek. Ale niektórzy, tak jak pan Marcin, jednak mimo wszystko się do takowego poczuli, bez przymusu, z własnej woli i dobrej chęci - i to się chwali.
        • parlophone76 Re: Prośba o przesłanie materiałów 21.01.11, 11:45
          pre-fix napisała:

> No tak, Ślusarz...
          > Jak Jakubowski odpowiadał na wiele niewygodnych pytań na tym forum to Ciebie ni
          > e było ale nagle wyłoniłeś się z pod ziemi żeby szukać spisku. Taktyka PISuarów
          > ... Tak swoją drogą to obiecałeś zniżkę dla dzieci niepełnosprawnych na basenie
          > i w ogóle obniżkę cen... i co z tego wyszło... pre-fix

W najświeższej prasie, możemy przeczytać wywiad z dyrektorem basenu, który mówi ze basen jest i będzie deficytowy. Więc proś dyrektora o obniżkę cen o połowę - było by fajnie.. a cała reszta pływaków niech niech dopłaca do Twojego biletu.
          • pre-fix Re: Prośba o przesłanie materiałów 21.01.11, 15:48
            >a cała reszta pływaków niech niech dopłaca do Twojego biletu.

Nie do mojego biletu tylko do biletu osób NIEPEŁNOSPRAWNYCH a dokładnie takich DZIECI. Nadal się upierasz? Jakoś w innych miastach baseny także są deficytowe (a przy okazji tańsze) a dzieci niepełnosprawne albo mają zniżkę albo wchodzą za darmo. Tak trudno to zrozumieć? Trochę człowieczeństwa. To, że basen jest deficytowy to norma! Tyle, że ja ze swoich podatków (niemałych) spłacam ten basen, który w końcu kosztował ponad 2 razy tyle to OK? Ale Ty pływaku nie będziesz schylał się dla dzieci...Ponadto chyba Rada ma jakiś wpływ na włodarzy? Jeśli nie to po co w ogóle jest...pre-fix
            • parlophone76 Re: Prośba o przesłanie materiałów 21.01.11, 16:43
              Otóż, drogi pre-fix wymyślasz, oskarżasz i krzyczysz na tym forum, a tu okazuje się że racji nie masz.
              www.mosir.org.pl/basen-aquapark-w-minsku-mazowieckim/
              Na tej stronie masz podany aktualny cennik do aquaparku, i okazuje się że są zniżki dla dzieci:
              Dzieci do 6 roku życia mają wstęp darmowy.
              Dzieci od 6 lat uprawnione są do biletów ulgowych, również młodzież do 25 roku życia po okazaniu legitymacji uczniowskiej lub studenckiej.
              Jako że w cenniki nie było nic o dzieciach niepełnosprawnych pozwoliłem sobie wykonać telefon do aquaparku, gdzie pani poinformowała mnie że dzieci niepełnosprawne również mają takie same zniżki.
              Ponad to, emeryci i renciści również mają prawo do ulgowych biletów.

I proszę nie wyskakuj z sądami do mojej osoby odnośnie człowieczeństwa, bo nic o mnie nie wiesz i nie masz prawa tego robić.
              A sam zanim coś nachlapiesz forum to upewnij i zastanów się może tak ze 100 x.
              I może wypadało by kogoś przeprosić!!
              • pre-fix Re: Prośba o przesłanie materiałów 21.01.11, 16:53
                Polecam tą stronę i nikogo nie będę przepraszała za to, że dzieci niepełnosprawne muszą płacić i za to, że będę spłacała basen, który kosztował 2.5 raza tyle ile miał kosztować:

www.icsir.pl/strona.php?29565
                Dla przykładu:

1. Do bezpłatnego korzystania z pływalni są uprawnieni mieszkańcy miasta Józefowa:

1) osoby niepełnosprawne /inwalidzi I i II grupy inwalidzkiej/,
                2) dzieci niepełnosprawne do 18 lat z opiekunem.

Podpowiem: dla nich TEN BASEN jest także DEFICYTOWY... pre-fix
                • pre-fix Re: Prośba o przesłanie materiałów 21.01.11, 16:56
                  >I proszę nie wyskakuj z sądami do mojej osoby odnośnie człowieczeństwa, bo nic o mnie nie wiesz i nie masz prawa tego robić.

Nie wyskakiwałam... prosiłam... pre-fix
                • dropsio Re: Prośba o przesłanie materiałów 21.01.11, 17:07
                  Jeśli tak bardzo chcesz być dokładna w swoich racjach, to zwracam Ci uwagę, że basen miał kosztować prawie 20 mln., a kosztował prawie 30. W żaden sposób nie wychodzi mi 2,5 raza więcej... Pozdrawiam.
                  • gumis-6 Re: Prośba o przesłanie materiałów 24.01.11, 11:17
                    A tak odnośnie cen na basenie to w Józefowie płacisz za 45 minut,a u nas za 75 minut i jak się przeliczy to nasz basen jest bardziej konkurencyjny cenowo.
                  • kewel Re: Prośba o przesłanie materiałów 24.01.11, 13:09
                    Nie chcę być drobiazgowy, ale w pierwszej uchwale Rady Miasta kwota przeznaczona na basen wynosiła 12 mln. zł i burmistrz Grzesiak przekonywał wtedy, że jest to bardziej ekonomiczne niż wspólne budowanie z powiatem hali i basenu, gdzie miasto miałoby wyłożyć 15 mln zł. Dopiero potem te kwoty zaczęły się zmieniać.
                  • mortal_kombat11 Re: Prośba o przesłanie materiałów 25.01.11, 01:26
                    dropsio napisał:

> Jeśli tak bardzo chcesz być dokładna w swoich racjach, to zwracam Ci uwagę, że
                    > basen miał kosztować prawie 20 mln., a kosztował prawie 30. W żaden sposób nie
                    > wychodzi mi 2,5 raza więcej... Pozdrawiam.

i co dropsio?? łyso Ci teraz?? kłamstwo krótkie nogi ma;)
                    • dropsio Re: Prośba o przesłanie materiałów 25.01.11, 18:38
                      Nie jest mi głupio, bo wiem o czym mówię. Jeśli chcesz znać fakty, poprostu bardziej wnikliwie zbadaj temat. Ja takoż uczniłem. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka