Dodaj do ulubionych

Naprawa auta

19.05.12, 12:49
Gdzie w MM można dobrze (i ewentualnie tanio) naprawić tłumik samochodu?
Obserwuj wątek
    • sophia4 Re: Naprawa auta 19.05.12, 20:52
      Na Serbinowie. Jadąc w kierunku Siedlec, z ul. Warszawskiej skręcamy w prawo przed starym basenem i zaraz po lewej stronie są garaże, w jednym z nich jest naprawa tłumików- jest szyld.
      • 2tlumik Re: Naprawa auta 21.05.12, 09:49
        Dzięki.
        Tylko o tym gościu opowiadał znajomy, że kombinuje i przy naprawie wstawia np. stare uszczelki na połączeniach. Ponadto niezły cwaniak z niego.
        Czy jest jeszcze inny mechanik od tłumików w Mińsku?
        • coroner3 Re: Naprawa auta 22.05.12, 09:59
          A ja uważam, że nie kombinuje. Robił mi tłumiki w kilku samochodach i zawsze wymieniał ten element który trzeba tzn. jeżeli była dziura w końcowym- to wymieniał końcowy, a jak środkowy to wymieniał środkowy, po za tym jak widział, że da się coś jeszcze reanimować (tzn pospawać) to spawał i brał za to śmieszne kwoty- 15-25 zł. Jak jeździłem po różnych warsztatach to nikomu nie chciało się bawić i naciskali żeby wymieniać tłumik kompletny... "kup pan se cały tłumik w sklepie, a my przełożymy....". Oczywiście można to zrobić tylko to już były koszty rzędu 500-600 zł.... Jedyną jego wadą jest to, że ciężko się z nim umówić- gość bardzo się szanuje- jak byłby jednym majstrem w tym temacie w UE, ma rozpisany grafik co do minuty i nie może nic kolidować. Nieraz podjeżdżałem i myślałem, że naprawi z marszu... a on na to: " zaraz zaraz kochaniutki... mam czas w przyszłą środę ;))))
          • 2tlumik Re: Naprawa auta 29.05.12, 12:26
            Byłem, sprawdziłem. Najlepiej posługuje się palnikiem. Bez iego nie zrobiłby nic. Tam gdzie powinna być obejma gość spawa aż miło. I jeszcze jedno - nie znosi krtyki, uważa się za najlepszego fachowca pod słońcem. Nie radzę mowić, że zrobił coś nie tak. Jak zaspawał dziurę to po tygodniu pojawiła się w tym samym miejscu. Szczrze i bardzo nie polecam.
            • sempre_dritto Re: To chyba drogie auto 29.05.12, 22:15
              ja wymieniłbym ten tłumik zamiast go spawać. Z rdzą ciężka sprawa, a oszczędności są pozorne.
    • k_a_p_p_a Re: Naprawa auta 22.05.12, 10:16
      To tylko tłumik, każdy to zrobi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka