Dodaj do ulubionych

Środa popielcowa

09.11.04, 21:21
Tym razem "środa popielcowa" nastała w Sulejówku szybciej. Podczas spotkania
zorganizowanego przez TPS z Krzysztofem Jaraczewskim głowę popiołem posypał
sobie m. inn. prezes Forum Gospodarczego Zenon Pokojski,
którego "wielogodzinne rozmowy z architektem Krzysztofem Jaraczewskim
przekonały do idei Muzeum Józefa Piłsudskiego. " Radny Grzegorz Radziszewski
nic sobie nie posypywał, ale zjawił się wraz z obstawą w osobie ordynansa
Pietniczki ( nie zabrał głosu bo rzekomo był onieśmielony obecnością wnuka
Marszałka, z którym przecież podobno - według oświadczenia na spotkaniu w
dniu 5 listopada tak serdecznie rozmawiał...), w tle miał jeszcze Oktabę,
Dąbrowskiego i krzątającego się w drzwiach spóźnionego Janusza Czarnockiego.
Może ja byłem ślepy, ale spotkanie prowadził prezes TPS Mirosław Krzysztof
Smosarski ( w loży honorowej siedzeli ponadto wszyscy byli prezesi TPS), a
nie Grzegorz Radziszewski który tak serdecznie zapraszał wszystkich obecnych
( poza mną zapewne!!!) podczas spotkania w dniu 5 listopada... Trójka
wspaniałych Wójcik, Myślińska i Borowska nie zaszczyciły, mimo że ta ostatnia
podobno pracowała wspólnie tyle lat z rodziną Józefa Piłsudskiego...? W innym
miejscu piszę o pobycie w szpitalu niejakiej Myślińskiej. Kolejne posypywanie
głów popiołem nastąpi zapewne w przeddzień sesji( 16 listopada)w poniedzialek
15 listopada, albowiem radni z osady "Rosoła" poprosili o zamknięte dla
publiczności spotkanie z Krzysztofem Jaraczewskim, by jeszcze głębiej poznać -
tym razem już ciekawą - koncepcję Muzeum. Czyżby w Sulejówku w miejsce
chamstwa zapanowała epidemia posypywania sobie głów popiołem???!!! Ja, aż w
taką odnowę nie wierzę, ale może się mylę...
Obserwuj wątek
    • obserwator.2236 Re: Środa popielcowa 09.11.04, 21:36
      CO TO ZNACZY "ZAMKNIĘTE SPOTKANIE". W OBECNYM USTROJU NIC TAKIEGO NIE MOŻE MIEĆ
      MIEJSCA PLEBS! CZY ONI ZDAJĄ SOBIE SPRAWĘ, ŻE PRZEBIEG SPOTKANIA NIE POWINIEN
      BYĆ OBJĘTY TAJEMNICĄ?! MOZESZ MI TO WYJAŚNIĆ?
      • krzysztofplebs Re: Środa popielcowa 09.11.04, 22:18
        Ja mogę Tobie OBSERWATORZE wyjaśnić, ale kto to im wyjaśni? Jedyna pociecha, że
        na spotkaniu będą radni z obu stron stołu. Może to i dobry pomysł, bo percepcja
        Zenusia, Pietniczki, czy Oktaby jest jakby wolniejsza...A my byśmy mogli się na
        takim spotkaniu nudzić!
        • obserwator.2236 Re: TY RACZEJ NIE... 09.11.04, 22:25
          ALE JA, JAKO ZWYKŁY OBSERWATOR - NA PEWNO!
          • krzysztofplebs Re: TY RACZEJ NIE... 09.11.04, 22:36
            Czyżby wdzięk dwuczłonowej i równie kościstej B.J. Ci nie wystarczyły
            OBSERWATORZE?!
            • nikita121 Re: TY RACZEJ NIE... 10.11.04, 00:05
              A ja, a ja, a ja!!!
              • szepiet.07 Re: TY RACZEJ NIE... 10.11.04, 11:18
                Czego się drzesz głupia, chyba jednak OBSERWATOR ma rację, że czasem jesteś
                nawiedzona niczym te trzy radne ...
                • obserwator.2236 Re: Brawo Szepiet! 10.11.04, 13:43
                  Nareszcie trafna ocena...czasami jest nawiedzona, ale możemy jej to wybaczyć,
                  prawda?
                  • krzysztofplebs Re: Do kieszeni "oszołomy"!!! 10.11.04, 22:11
                    Mój felieton z nr. 46 w Tygodniku „Co słychać?”
                    Rysy Demokracji
                    Śniło mi się, że niekompetentny urzędnik osobiście z własnej kieszeni buli
                    za wyrządzoną stratę. To samo dotyczy radnego, prokuratora, sędziego, słowem
                    każdego, kto ma cokolwiek do zrobienia w życiu publicznym. Oczywiście lądowanie
                    było twarde.
                    Gawiedź wie...
                    Zaledwie po 31 dniach wojewoda mazowiecki uchylił durną uchwałę
                    sulejóweckiej „siódemki”o budowie Belwederku. Dwa buble, jakie wypichcono
                    ostatnio w Sulejówku ( druga uchwala dotyczyła niezgodnego z prawem powołania
                    rady społecznej SP ZOZ) pochłonęły ileś tam godzin czyjejś pracy. A przecież
                    odrobina wiedzy – tych radnych - speców od wszystkiego co się rusza – kazałaby
                    dmuchać na zimne, a przynajmniej spytać się kogoś, kto po prostu wie... Bez
                    konserwatora zabytków, pan Radziszewski i spółka może po prostu skoczyć na
                    Berdyczów. Ale nie! On się teraz będzie odwoływał, bo on ma rację, a poza tym
                    nie będzie ( padło to publicznie na spotkaniu z wyborcami) zezwalał na to, żeby
                    Żydzi ( niektórzy radni) oddawali Żydom ( rodzina Józefa Piłsudskiego)
                    nieruchomość. Ot, prawdziwy Polak się znalazł, który gdzieś w USA zmywał
                    talerze... Gdyby nie wielki Marszałek ( najbardziej przekonywującą wersją jest
                    ta, że akurat nie był ani Polakiem, ani Żydem tylko Żmudzinem), to 27 letni
                    Radziszewski mówiłby pewnie po rosyjsku, a w najlepszym wypadku po niemiecku...
                    Gawiedź prowadzą takie oryginały jak ten właśnie radny, czy „autorka”
                    sulejóweckiego statutu Halina Borowska – Krupkowska. Ta z kolei nie wie, że
                    budżetu nie uchwala burmistrz tylko ona sama w 1/15 części i robi wodę z mózgu
                    słuchaczom. Ale „gawiedź” czasem przejrzeć potrafi na oczy i wtedy
                    sulejóweckie „oszołomy” powinny się spalić ze wstydu. Nie! Oni są najlepsi,
                    najmądrzejsi, po prostu wspaniali...
                    To jest tragiczna złośliwość rzeczy martwych, że w mieście nie tylko Marszałka
                    Józefa Piłsudskiego, ale także miejscu działania Macieja Rataja, czy Jędrzeja
                    Moraczewskiego doszło w przededniu rocznicy odzyskania niepodległości do tak
                    gorszących zdarzeń!!! Rzadko się niestety zdarza tak, jak w Wesołej, by upór
                    ludzi doprowadził do posadzenia na ławie oskarżonych byłego wiceburmistrza i
                    przewodniczącego rady. Bogdan W. bez względu na to, czy zostanie skazany, już
                    poniósł karę. Ale ilu takim małym „wilczkom” udaje się przewaletować przez
                    życie bez żadnej praktycznie odpowiedzialności ?!
                    Plebs

• szepiet.07 Re: Brawo Szepiet! 10.11.04, 22:38
                    obserwator.2236 napisała:

> Nareszcie trafna ocena...czasami jest nawiedzona, ale możemy jej to wybaczyć,
                    > prawda?
                    Wybaczamy. My Szepiet też wybaczamy!
                    • nikita121 Re: Brawo Szepiet! 10.11.04, 22:55
                      Ja Wam też wybaczę, ale tym zgniłkom, którzy mienią się być radnymi nie
                      wybaczam!
                      • obserwator.2236 Re: Brawo Nikita! 10.11.04, 23:25
                        Masz rację! Zgniłki to mało powiedziane. To banda łobuzów, złodziei i
                        krwiopijców. Jestem mieszkańcem Sulejówka i przyznaje, że wstyd mi za nich!
                        Precz z kliką oszołomów o wypaczonym rozumowaniu! Borowska, Myślińska,
                        Oktaba,Wójcik, Zenuś i reszta: Przeproście wyborców! Aport jest chyba im obcy?!
                        Prawda Nikita? Nie ma chyba przeciwwskazań do tresury nierozumnych zwierzaków?
                        • krzysztofplebs Re: Brawo Nikita! 10.11.04, 23:32
                          Zobaczymy jak to towarzystwo zachowa się w najbliższych dniach, ale raczej są
                          niereformowalni. Jak dobrze pójdzie to jutro może ruszyć wielka akcja zbierania
                          podpisów - spotkanie organizacyjne w okoliach 16.00. Chyba bez referendum w
                          Sulejówku się nie obędzie, chyba że "osada Rosoła" sama złoży swoje mandaty,
                          ale na to się nie zanosi!
                          • krzysztofplebs Re: Podpisy?! 10.11.04, 23:39
                            krzysztofplebs napisał:
                            > Zobaczymy jak to towarzystwo zachowa się w najbliższych dniach, ale raczej są
                            > niereformowalni. Jak dobrze pójdzie to jutro może ruszyć wielka akcja
                            zbierania podpisów...
                            wysłany: Lis 10, 2004 07:29:07
                            Cytat
                            To w końcu jest jeszcze kilka dni, w tym świąteczne więc dla chcącego nic
                            trudnego!
                            Anonim
                            Wysłany: Lis 10, 2004 07:47:43
                            Cytat
                            No to do roboty, zeby nikt nie powiedział, ze tu tylko sami krzykacze i
                            pieniacze.basia
                            Anonim
                            Wysłany: Lis 10, 2004 16:07:16
                            Cytat
                            Musimy się konkretnie zdeklarować, no i najlepiej gdzieś umówić na konkretne
                            spotkanie, żeby dopracować wszystko co do najdrobniejszego szczegółu... Mój
                            numer GG 2856750 można też pisać na maila axtomek@wp.pl
                            Pozdrawiam, Atomek.
                            Anonim
                            Wysłany: Lis 10, 2004 16:47:45
                            Cytat
                            Czy np. Pan, Panie Krzysztofie mógłby taki list napisać? Jeśli tak, to możemy
                            się spotkać Ja, Pan i inne osoby, zainteresowane losami dworku i jego
                            najbliższego otoczenia, spotkać jutro, podczas obchodów dnia niepodległości.
                            Pozdrawiam, Atomek.
                            P.S. Kontakt j.w.
                            krzysztofplebs
                            Użytkownik
                            Wysłany: Lis 10, 2004 21:08:20
                            Cytat
                            Oczywiście, z tego co pamiętam zaczynają się o 16.00, możemy się spotkać "U
                            Dziadka" albo pod Kopcem, jestem otwarty na propozycje. Pozdrowienia.
                            • eraser19 Re: Podpisy?! 11.11.04, 00:07
                              Nie mówcie tylko zbierajcie te podpisy!
                              • obserwator.2236 Re:A jednak... 11.11.04, 00:28
                                Moja przepowiednia sprawdziła się. I tak trzymać! Gdybyś coś więcej wiedział
                                Szepiet, to daj znać. Chetnie złożę swój autograf...
                                • szepiet.07 Re:A jednak... 11.11.04, 11:28
                                  Oczywiście Cie powiadomię, ale na razie sam wiem niewiele. No wiesz, jako
                                  starego SLD-iwca nie dopuszczają mnie w tym Sulejówku do żłóbka
                                  • eraser19 Re:A jednak... 13.11.04, 23:39
                                    Wielka szkoda, bo ja też jestem czerwony, przejściowo...
                                    • obserwator.2236 Re:A jednak... 14.11.04, 14:53
                                      A ja przejściowo dopiero będę...
                                      • krzysztofplebs Re:A jednak... 15.11.04, 07:31
                                        To akurat wiem OBSERWATORZE
                                        • obserwator.2236 Re:Lubię te środy... 25.11.04, 21:47
                                          Tylko nie popielcowe, na litość boską!!! I bez tych (bez)radnych ławników!
                                          • krzysztofplebs Re:Lubię te środy... 25.11.04, 23:15
                                            To fakt,ławnicy w takim wydaniu mogą zepsuć każdy dzień tygodnia, w tym środę
                                            oczywiście także!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka