Dodaj do ulubionych

Skandal w Sulejówku

24.04.05, 18:53
W dniach Żałoby Narodowej po smierci Papieża pod ratuszem Sulejówka można
było słyszeć różne przekleństwa pochodzące z ust kobiety.Nic nie byłoby w tym
nadzwyczajnego ale wulgarne słownictwo padało z ust samej Radnej -
Przewodniczącej Rady Miasta Hanny M.,która nie mogąc pogodzic sie z pracą i
służbą dla miasta innych Radnych zawezwała na nich policję i wszczynała
awantury.Było to w tygodniu w którym miały odbyc się konsultacje -referendum
w sprawie włączenia Sulejówka do Warszawy.Radni kserowali druki informacyjne
dla mieszkańców bo ponad połowa mieszkańców nie wiedziała o referendum.Ani
burmistrzowi ani Przewodniczącej Hannie M. nie zalezało o poinformowaniu
mieszkanców o referendum bo musiało by przyjśc 40 % uprawnionych do
głosowania aby Prezydent Warszawy uznał ten wynik za miarodajny.Burmistz i
przewodnicząca stracili by wtedy swoje posady i woleli niedoinformowywac nas -
mieszkanców o wyborach.Wstyd jest nam ze ludzie nie umieją uszanować nawet
takich dni kiedy wszyscy wyciszyli swoje serca.Spadła w Polsce
przestepczość ,zwolnili kierowcy ,wszyscy byli dla siebie uprzejmi i
mili.Ciszę po śmierci Wielkiego Polaka Ojca Swiętego musiała zabyrzyć
wojskowa osobowość emerytowanej mieszkańki osiedla wojskowego .W takiej
sytuacji spaliłabym sie ze wstydu i uciekała skad mnie tu przywieziono ale
widac honor to nie wszystko.Wulgaryzmy z ust kobiety które padły pod urzędem
słyszało wielu ludzi .Ja znam tylko z relacji jaką mi powtórzono.Bywam jednak
na sesjach dość często.Kiedyś uważałam że przewodnicząca to jedna z niewielu
rozsądnych Radnych ale teraz zmieniłam zdanie bo widzę jak przewodnicząca
zachowuje się na sesjach .Wstyd i Hańba.Mam nadzieję ze Radni się opamiętaja
i zwolnią tę kobietę z obowiązku Przewodniczącej Rady Miasta aby dalej nie
hańbiła Sulejówka
Obserwuj wątek
    • tu.joanna Re: Skandal w Sulejówku 24.04.05, 19:42
      maciong1 napisała:

(...) Nic nie byłoby w tym
      > nadzwyczajnego ale wulgarne słownictwo padało z ust samej Radnej -
      > Przewodniczącej Rady Miasta Hanny M.,która nie mogąc pogodzic sie z pracą i
      > służbą dla miasta innych Radnych zawezwała na nich policję i wszczynała
      > awantury.(...)

Czy ja dobrze rozumiem, że ta miła pani awanturowała się, bo jacyś radni,
      zapewne z innej orientacji politycznej,pracowali?? He, he, he :P
      • obserwatorka15 Re: Skandal w Sulejówku 27.04.05, 09:36
        > Widzę,że odpowiedż na moje pytanie sprawia pani kłopot.

W nawiązaniu do postu wcześniejszego. Jeżeli myślisz BJ, że ktoś mnie olał to
        masz do tego prawo, i nie zamierzam wyprowadzać Cię z błędu. Po prostu Ty
        odebrałaś to tak, ja inaczej. Ktoś się zapewne myli, ale żadna z nas nie ma
        patentu na mnieomylność. To tyle.

Natomiast sprawa KP. Wielokrotnie zwracałam na innym forum uwagę komu wiesz
        sama. Chociaż żadne z was nie było bez winy, wzięłam pod uwagę to czyja była
        wina była zdecydowanie mniejsza. Uważam, że krytykowanie czyjej osoby
        za "zasługi" męża, syna czy też innych osób z nią związanych jest chwytem
        poniżej pasa i jestem temu zdecydowanie przeciwna. Ale to jest mój punkt
        widzenia chciaż myślę, że słuszny.
        Dlatego mi było również przykro, kiedy TY ten sam chwyt zastosowałaś w stosunku
        do mnie. Nie bedę wskazywać miejsca sama wiesz gdzie. MOżesz się ze mną w wielu
        miejscach nie zgadzać, ale nigdy nie przekroczyłam tej granicy.
    • obserwatorka15 Re: Skandal w Sulejówku 24.04.05, 19:53
      Skandaliczna to jest wypowiedź pana podszywacza. Radni z opcji politycznej, o
      której tu napisano w dniach żałoby narodowej pracowali na chwałę kłamstwa i
      dezinformacji. Popsuli przy tym ksero UM, za naprawę zapłacą podatnicy. I to
      jest kolejny skandal!!!
      • wanda43 Re: Skandal w Sulejówku 25.04.05, 09:15
        z tresci mozna wnioskowac,ze podszywacz jest kobietą.
        • obserwatorka15 Re: Skandal w Sulejówku 25.04.05, 16:48
          Wando z tego postu rzeczywiście tak wynika, ale z kilkudziesięciu
          wcześniejszych wynika dokładnie odwrotnie. Tak więc jak widać (on, ona)
          niedość, że korzysta z czyjegoś nazwiska, cierpi na rozdwojenie osobowości, a
          najgorsze że pisze bzdury (mylnie informując). Na dodatek jest hipokrytą.
          Chociaż myślę, że możesz mieć rację. Mam już nawet żelazną kandydatkę w radzie
          miasta, która jak ulał pasuje do tego opisu. Sprzedawanie nieprawdy, obłuda,
          pokrętny styl i osobowość.
          • tu.joanna Re: Skandal w Sulejówku 25.04.05, 20:57
            obserwatorka15 napisała:

(...) Sprzedawanie nieprawdy, obłuda,
            > pokrętny styl i osobowość.

Schizofrenia? próba mataczenia? a może zwykłe trollowanie na forum?
            • obserwatorka15 Re: Skandal w Sulejówku 25.04.05, 21:22
              ... a może, a może, a morze się wzburzyło...
    • maciong1 Re: Skandal w Sulejówku 25.04.05, 21:45
      Zawsze znajdą sie obrońcy i będą bronić ale przeklinać w tak ważnym czasie ????
      Na to nie ma żadnego wytłumaczenia
      • obserwatorka15 Re: Skandal w Sulejówku 25.04.05, 21:50
        Zawsze znajdą sie przeciwnicy i będą się stawiać i stawiać. Na to nie ma
        żadnego wytłumaczenia!
        Jest jedno głupota!

• babajaga22 Re: Skandal w Sulejówku 26.04.05, 01:06
          Zbyt łatwo dostrzegasz ją u innych, a belki w swoim oku ani, ani? Korzystając z
          okazji, uprzejma prośba o wyjaśnienie panu Plebsowi, kto podjał się zrobienia
          wywiadu z prezesem Smosarskim i kogo szanowny pan prezes, mówiąc językiem
          rzecznika prasowego Towarzystwa Przyjaciół Sulejówka, miał "olać"? Wygląda na
          to, pani Ulu, że nie mnie, skoro na interwju z nim się nie umawiałam. I w
          najbliższym czasie nie przewiduję spotkania I kontaktu.
          • babajaga22 Re: Skandal w Sulejówku 26.04.05, 01:09
            Chodzi o wywiad w Co słychać? - dla przypomnienia.
        • heniek121 Re: Skandal w Sulejówku 26.04.05, 10:48
          Widze Obserwatorko, ze we wszystkich watkach nie wazne czego dotyczacy
          sprowadzasz swoje odpowiedzi do jednego, ze mieszkancy Sulejowka ktorzy
          zaglosowaki za przylaczeniem do Warszawy sa glupcami. Radni, ktorzy sa za
          Minskiem sa dla ciebie bez zarzutu bo nigdy ich nie krytykujesz, ale za to
          reszte radnych zawsze krytykujesz.
    • obserwatorka15 Re: Skandal w Sulejówku 26.04.05, 06:32
      Dlaczego taka nerwowa reakcja BJ, czyżbyś zaliczała się do przeciwników?
      • babajaga22 Re: Skandal w Sulejówku 26.04.05, 21:27
        Nie mam pojecia kto zacz ci przeciwnicy. Widzę,że odpowiedż na moje pytanie
        sprawia pani kłopot. A ja myślałam,że potrafi pani odpowiednio zareagować, gdy
        Plebs odwraca kota ogonem i wykorzystuje jakieś pani prywatne ustalenia z panem
        Smosarskim przeciwko mnie.Czy na moim miejscu dobrze by sie pani czuła.? Moja
        reakcja nie jest nerwowa tylko normalna i uzasadniona.
      • paziczek Re: Skandal w Sulejówku 02.05.05, 01:28
        ........a Ty masz jeszcze jakieś wątpliwości?
    • obserwatorka15 Re: Skandal w Sulejówku 26.04.05, 11:45
      Ta nie ja dokonuje podziałów. To politycy tworzą opozycję i koalicję. Chcąc
      przekonać potencjalnych wyborców do swoich racji, stosują różne chwyty i
      przeważnie dzielą. Zawsze ktoś wygra (dla mnie wszystko jedno kto, oby dobry,
      mądry gospodarz). Za każde zwycięstwo płacimy MY. I tyle. Nie atakuję żadnych
      politków tylko niektóre, bzdurne pomysły. Gdyby niektórzy politycy lokalni
      (których pomysłów nie popieram) wykazali się jakąś dobrą inicjatywą z pewnością
      poparłabym ich pomysł, pomysły. Mają jeszcze dwa lata zamiast walczyć o swoje
      racje, niech pracują dla miasta. Mają jeszcze szansę, no to, żeby zaistnieć
      pozytywnie, zwłaszcza jeżeli myślą poważnie o następnych wyborach. Wśród ludzi
      panuje taka opinia, że takiej rady jeszcze nie było w historii tego miasta. Na
      taka opinię radni pracowali tylko 2 lata, co powiedzą mieszkańcy po czterech
      latach? Az starch pomysleć. Ale zawsze można się zrehabilitować. Wszystko
      tylko zależy od radnych.

Ps. do Heńka. Widzę, że trochę pochopnie wyciągnąłeś wnioski z mojej
      wypowiedzi.Zobacz jak wygląda zła krytyka, i kogo ona dotyczy (pierwszy wątek).
      Czy autor powinien wskazywać palcem na obobę. Wg. mnie nie. Ale na tym forum
      panuje inny regulamin.
      • maciong1 Re:Takiej Rady jeszcze nie było 26.04.05, 22:47
        To prawda Obserwatorko.Takiej Rady jeszcze nie było.Kiedyś Radni to nawet
        mieszkania sobie sami sprzedawali po 7 tys .złSprzedawali sobie te gminne i
        nikt nie mógł kupić tylko Ci którzy wiedzieli jak skorzystać z uchwały dbając
        wyłacznie o swoje dobro.Żeby nie być gołosłownym to wymienić należy Radnego
        ubiegłej kadencji a obecnego już Radnego Powiatowego Arkadiusza Śliwę-
        nauczyciela historii w Liceum który to właśnie skorzystał z uchwały Rady Miasta
        i kupił miejskie mieszkanie za niespełna 7000 zł w Centrum Sulejówka.Wtedy
        żaden z Radnych nie alarmował i NIE KRZYCZAŁ ani NIE INFORMOWAŁ MIESZKAŃCÓW o
        poczynaniach Rady ubiegłej kadencji.Dziś jest innaczej i są inni Radni.To oni
        wykrywają nieprwidłowości i bronią daremnego wydawania pieniędzy i pokazują
        inne nieprawidłowości i DLATEGO WAM KTÓRYM ODCINA SIĘ "RYJEK OD KORYTKA" NIC
        NIE PASUJE.Będziecie krzyczeć bo gdybyście nie mieli w tym interesu
        (finansowego) to na tym forum byłaby cisza.Teraz jest rada podzielona na tych
        uczciwych ,mniej uczciwych ,głupich ,mądrych ,świadomych i
        nieświadomych .Niestety trzymasz zły kurs Obserwatorko .Nie tędy droga
        • babajaga22 Re:Takiej Rady jeszcze nie było 27.04.05, 00:52
          Szanowny Maciongu 1.Przy całym szacunku dla twego zaangażowania dla dobra
          publicznego, przeginasz co nieco z niedoinformowania. Sprawę wykupu mieszkań
          komunalnych w Polsce za symboliczną cenę uregulowała USTAWA SEJMOWA, a nie
          uchwała Rady.Miasto sprzedało b. tanio wiele mieszkań /po to potrzebna była
          zgoda Rady/ komunalnych osobom, które w nich mieszkały, pozbywając się wielu
          uciązliwości z utrzymaniem tych domów .Myślę, że to działania prawidłowe.
          Dlaczego wszyscy mamy dopłacać np. do remontów w takich domach? Radny, jak
          inni lokatorzy, takie mieszkanie kupił taniej, bo miał do tego prawo.Znam
          osobę, która nie skorzystała z takiej okazji / cena była około 10 tys. w
          centrum miasta/, rozwaliła jej się ściana kominowa i zgadnij na czyj koszt był
          przeprowadzany remont? Oczywiście na koszt miasta, czyli nasz. Co lepsze: oddać
          taniej i pozbyć się kłopotu, czy ciągle łozyć w ruiny? Bo te domy sa w
          katastrofalnym stanie.Ciekawa jestem, co Państwo o tym myślicie?
          • obserwatorka15 Re:Takiej Rady jeszcze nie było 27.04.05, 07:34
            babajaga22 napisała:

>Co lepsze: oddać taniej i pozbyć się kłopotu, czy ciągle łozyć w ruiny? Bo te
            > domy sa w katastrofalnym stanie.Ciekawa jestem, co Państwo o tym myślicie?

Myślę BJ, że miasto i TY macie rację. Jestem przekonana że Maciong1 zupełnie
            nie potrafi liczyć. No coż nie każdy miał lekcje matematyki z Nowosielską. A
            jeżeli miał i dalej nie potrafi, to już zostawiam bez komentarza.
            • maciong1 Re:Takiej Rady jeszcze nie było 27.04.05, 22:45
              Babo Jago-Nie porównujmy ludzi biednych z zamożnymi i zasobnymi Radnymi
              Powiatowymi.Dziesiatki ludzi jest bez dachu nad głową a Pan Arkadiusz Śliwa ma
              niejedną nieruchomośc a wiem doskonale bo bywałam u niego swego czasu często
              ale nie przy Okuniewskiej.Wiem co mówię.Mieszkania komunalne śa dla osób
              pozbawionych szansy na własne lokum a nie dla bogaczy
              • babajaga22 Re:Takiej Rady jeszcze nie było 27.04.05, 23:40
                Maciongu 1, ja nie znam jego sytuacji majątkowej i w ogóle tej sprawy. Mówię
                tylko, że prawo na to zezwalało, jeśli miał mieszkanie komunalne. A może to
                było mieszkanie żony?
    • maciong1 Re:Takiej Rady jeszcze nie było 27.04.05, 23:00
      Nie rozgryzaj tego tematu i nie susz głowy bo ci sie czupryna bardziej
      przerzedzi i posiwieje a wąsy bardziej się wyciągną
      • obserwator.2236 Re:Dobra rada 27.04.05, 23:21
        Uważaj skarbeńku, żeby tobie nie wyciągnęło się coś innego, bo żona szukając
        końca wypadnie za okno
        • alf.net Re:Dobra rada 28.04.05, 01:52
          obserwator.2236 napisała:

> Uważaj skarbeńku, żeby tobie nie wyciągnęło się coś innego, bo żona szukając
          > końca wypadnie za okno

Rany! Toż to nie żona, tylko mąż będzie miał kłopoty! "Ten" Maciong to BABA !!!
    • alf.net Re: Skandal w Sulejówku 28.04.05, 02:17
      maciong1 napisała:

> W dniach Żałoby Narodowej po smierci Papieża pod ratuszem Sulejówka można
      > było słyszeć różne przekleństwa pochodzące z ust kobiety.Nic nie byłoby w tym
      > nadzwyczajnego ale wulgarne słownictwo padało z ust samej Radnej -
      > Przewodniczącej Rady Miasta Hanny M.,która nie mogąc pogodzic sie z pracą i
      > służbą dla miasta innych Radnych zawezwała na nich policję i wszczynała
      > awantury.

To się nazywa Goebbels w spódnicy!!! Chcesz odwrócić kota ogonem, żeby
      ukryć (co już niemożliwe!), jak zachowywała sie grupka kilkorga RADNYCH w dni
      najcięższej żałoby po śmierci JP II ??? Pisząc i drukując za pieniądze
      PODATNIKÓW bezczelne ulotki, pełne jadu, nienawiści, kłamstw, którymi zalano
      ulice miasteczka ???? I to nazywasz nieszczęsna kobieto 'pracą dla miasta' ???
      I nie podobały sie wam 'brzydkie słowa' - jakby nie było - waszej szefowej i
      interwencja policji? A kto wam do chol*ry pozwolił na takie działania, hę???
      Trzeba było ten jad wylewać za własną kasę, a teraz nie usiłować wybielać
      własnego tyłka!

Napisałaś:
      >>>Radni kserowali druki informacyjne
      > dla mieszkańców....

Ekstra 'druki informacyjne' !!! Czy jesteś aż tak głupia, że ZAPOMNIAŁAŚ,
      iż tę lawinę papieru jednak ludzie czytali i WIEDZĄ jaka to była 'informacja'?
      I jeszcze: jakoś NIE ZAUWAŻYŁEM na żadnej z czterech ulotek-paszkwili podpisu:
      'wasi radni' i nazwisk autorów!!! A teraz to są 'drukli informacyjne' ?
      Zasoby twojego tupetu są zaiste niezmierzone, nie licz jednak na głupszych od
      siebie!

>>>Wstyd jest nam ze ludzie nie umieją uszanować nawet
      > takich dni kiedy wszyscy wyciszyli swoje serca.......Ciszę po śmierci
      Wielkiego Polaka Ojca Swiętego musiała zaburzyć
      > wojskowa osobowość emerytowanej mieszkańki osiedla wojskowego........

Przestań hipokrytko! Wstydu to wy nie mieliście! I niestety ludzie WAS WIDZIELI
      w tej akcji ulotkowej, było was aż gęsto! Porażające, do jakiego dna ludzkiego
      można dojść - na nic twoje marne wysiłki, niestety nie zamówiliście czapek-
      niewidek i daliście niestety ciała. Ludzie nie chcą wam tego zapomnieć i na nic
      teraz akcja-dezinformacja!!!

>>>>> Bywam jednak
      > na sesjach dość często.....

Myślę, że bywasz ZAWSZE, jako.... radna (!) A teraz właśnie bronisz własnej
      d....!!!

>>>Mam nadzieję ze Radni się opamiętaja
      > i zwolnią tę kobietę z obowiązku Przewodniczącej Rady Miasta aby dalej nie
      > hańbiła Sulejówka..

Masz serdeńko ochotę na tę fuchę, no nie??? Dobrze trafiłem?
      • obserwatorka15 Re: Skandal w Sulejówku 29.04.05, 13:56
        >Zasoby twojego tupetu są zaiste niezmierzone, nie licz jednak na głupszych od
        >siebie!

Pokłady tego tupetu są rozległe niczym nieskończoność i tak głębokie jak ocean.
        Niestety oni mogą liczyć tylko na głupszych od siebie. A tych Alfie jak
        ostatnio zdąrzyłeś się przekonać nie brakuje. I to jest smutne. Nawet cyrk,
        który robią na sesji nie jest w stanie zrekompensować tego faktu.

• maciong1 Re: kiedy Ona zrezygnuje sama 01.05.05, 17:13
      Kto lub co ją tak przyspawało do fotela .Czy te blisko 2000 zł jest droższe od
      honoru
      • kogut15 Re: kiedy Ona zrezygnuje sama 01.05.05, 19:39
        Dla niektórych radnych napewno... tych, co to tak chcą ją zdjąć... Wstyd, jak w
        prasie lokalnej pojawiają się relacje z sesji i stałym punktem jest próba
        odwołania przewodniczącej. A pokazaliby choć trochę honoru i daliby coś zrobić w
        tym mieście, bo choć jest to już śmieszny punkt, to czasu mu trzeba poświęcić
        tyle, co normalnemu innemu. Najbardziej honorowe byłoby, gdyby jakichś 8 radnych
        złożyło mandaty... Ale weź tu znajdź takich Z.D. to by chyba nam osiwiał do
        konca prędzej, niż to zrobił :]
        • tygrys7 Re: kiedy Ona zrezygnuje sama 01.05.05, 22:51
          Ty maciongówna, przecież ty masz niewiele mniejszą dietę. Widzieliśmy, jak
          pierwsza podniosłaś łapkę za podwyżką. Co jeszcze ci mało?
      • paziczek A nie mogłabyś wreszcie....... 02.05.05, 01:35
        ......zmienić tej płyty??? :-)))
    • maciong1 Re: Skandal w Sulejówku 04.05.05, 23:04
      Pół osiedla śpiewa piosnkę tę...........
      • kogut15 Re: Skandal w Sulejówku 04.05.05, 23:08
        Oj ciekawe, jak śpiewać będzie radna Borowska, jak jej mieszkańcy wreszcie
        pokażą bezpośrednio swoje zdanie.
        • obserwatorka15 Re: Skandal w Sulejówku 05.05.05, 09:34
          ...oj cieniutko, cienitko, cicho, cichutkto, aż ten fałsz przemieni się w krzyk
          rozpaczy, a potem będzie milczenie...
          • maciong1 Re: Skandal w Sulejówku 05.05.05, 17:51
            Cieniutko to też pięknie.Czasem lubie posłuchac jak ktoś śpiewa.Uwielbiam Irenę
            Santor-bo nie fałszuje jak niektórzy na tym forum
            • kogut15 Re: Skandal w Sulejówku 05.05.05, 18:35
              Tak... ale w takim razie myślę, że radna Borowska powinna zmienić branżę i zająć
              się karierą muzyczną... Zapewne zrobiłaby furorę... Natomiast w polityce
              "śpiewanie cieniutko" jest jednoznaczne i oznacza na ogół koniec kariery.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka