Dodaj do ulubionych

Przepędzić bydło!

25.11.05, 19:51
Brrr...Wróciłem właśnie z sesji rady miasta. Nie mogę wyjść z podziwu,jak
zachowują się nasi radni. Prawiczek Grześ, spaślak Zenuś a nawet wielkolud
Oktaba!. To bydle, czyli Zenek nie nadaje się nawet do zapładniania krów! A
prawiczek powinien wylądować w zakładzie poprawczym! To bydło jest hańbą da
Sulejówka. Nie wspomnę już w jaki sposób traktują prasę. Chyba najwyższa pora
dobrać się do d...y tym rozwydrzonym darmozjadom! Krysieńkę już "przebadano",
a więc pora na resztę.Miarka się przebiera. Sybir - to zbyt łagodna kara dla
tego sukinsyństwa! A jeszcze ten "denaturat" Linek, obrońca bandy łobuzów
śmie wtrącać swoje pięć groszy, pijaczyna! Tacy jak on, wybierali to doborowe
towarzystwo, które za każdy głos dawało piątaka na owocowego "mózgojeba". To
są dopiero wybrańcy narodu. Przepędzić to bydło z Sulejówka na trzy wiatry!
Obserwuj wątek
    • pa.kol.p Re: Przepędzić bydło! 04.12.05, 07:48
      Zbyt wielu chętnych nie ma do przepędzania
      • obserwator.2236 Re: Przepędzić bydło! 05.12.05, 08:37
        No wlaśnie,tylko pokątnie ujadają....
        • krzysztofus Re: Przepędzić bydło! 07.12.05, 00:04
          Zdaje się, że arcybiskup Leszek Sławoj Głódź troszeczkę te "owieczki" w dniu 28
          listopada pogonił...
        • obserwatorka15 Re: Przepędzić bydło! 16.12.05, 20:45
          Na internetowej stronie "Lokalnej" radny Dabrowski. Domaga się sprostowania od
          gazety. Kliknięcie na jego fotkę uruchamia plik mp3. Posłuchajcie sami. Radny
          ma swój "styl"!
          www.lokalna.pl/
          • krzysztofus Re: Przepędzić bydło! 23.12.05, 05:16
            Mam lepsze fotki tego gbura np. z wywalonym ozorem...
      • krzysztofus Re: Przepędzić bydło! 25.12.05, 18:34
        Pewnie wystarczyłoby przepędzić "byka Zenusia" i wszystko by się poszło j...
        • obserwator.2236 Re: Przepędzić bydło! 25.12.05, 19:57
          krzysztofus napisał:

> Pewnie wystarczyłoby przepędzić "byka Zenusia" i wszystko by się poszło j...
          Jaki on tam byk, chyba byk - eunuch...
    • zkpl Re: Przepędzić bydło! 28.12.05, 20:09
      obserwator.2236 napisała:

> Brrr...Wróciłem właśnie z sesji rady miasta. Nie mogę wyjść z podziwu,jak
      > zachowują się nasi radni. Prawiczek Grześ, spaślak Zenuś a nawet wielkolud
      > Oktaba!. To bydle, czyli Zenek nie nadaje się nawet do zapładniania krów! A
      > prawiczek powinien wylądować w zakładzie poprawczym! To bydło jest hańbą da
      > Sulejówka. Nie wspomnę już w jaki sposób traktują prasę. Chyba najwyższa pora
      > dobrać się do d...y tym rozwydrzonym darmozjadom! Krysieńkę już "przebadano",
      > a więc pora na resztę.Miarka się przebiera. Sybir - to zbyt łagodna kara dla
      > tego sukinsyństwa! A jeszcze ten "denaturat" Linek, obrońca bandy łobuzów
      > śmie wtrącać swoje pięć groszy, pijaczyna! Tacy jak on, wybierali to doborowe
      > towarzystwo, które za każdy głos dawało piątaka na owocowego "mózgojeba". To
      > są dopiero wybrańcy narodu. Przepędzić to bydło z Sulejówka na trzy wiatry!
      Obyś był dobrym prorokiem Krzysztofusie. Coraz powszechniej mówi sie o
      referendrum które maja zorganizować miejscowe "platformersy". Ich apel o
      dobrowolne odejście tych co to łapią po 10 srok za ogon i pieniaczą się po
      sądach to tylko rozgrzewka. Wiosna ma być podobno wyjątkowo ciepła dla
      niektórych.
      • krzysztofus Re: Przepędzić bydło! 28.12.05, 21:59
        zkpl napisała:
        > Obyś był dobrym prorokiem Krzysztofusie. Coraz powszechniej mówi sie o
        > referendrum które maja zorganizować miejscowe "platformersy". Ich apel o
        > dobrowolne odejście tych co to łapią po 10 srok za ogon i pieniaczą się po
        > sądach to tylko rozgrzewka. Wiosna ma być podobno wyjątkowo ciepła dla
        > niektórych.
        Ale nie będzie ciepła dla Krychy i Zenusia, im po prostu będzie bardzo gorąco i
        coraz biedniej...
        • krzysztofus Re: Przepędzić bydło! 30.12.05, 02:33
          na sesji 29 grudnia znowu "brylował" Zenuś... nie pomogła miesięczna
          kwarantanna! Ulubione odzywki: "napiszemy", "zaskarżymy", "to jest
          chore", "korupcjogenne", "przyjrzymy się"
    • babajaga22 Re: Przepędzić bydło! 12.01.06, 23:10
      Publiczność na tej sesji stanowiły 4 osoby: ja, mój mąż, p. Linek i
      p.Maciąg.Kogo więc chcesz nabrać podszywając się pod Obserwatora?Za taki tekst
      już dawno powinno się ciebie wywalić z tego forum za ubliżanie ludziom, co jest
      równoznaczne z łamaniem regulaminu.
      • obserwator.2236 Re: Przepędzić bydło! 12.01.06, 23:18
        A ty nikogo nie obrażasz Marysiu? Wysyłasz po żółte papiery, zalecasz leczenie
        u psychiatry itp. E, tam... Samo twoje imię jest juz obraźliwe. Dla ciebie
        rzecz jasna. Gdyby moja żona tak się nazywała, to chyba bym się "wyhuśtał"...
        • babajaga22 Re: Przepędzić bydło! 13.01.06, 00:21
          Nie, nikogo nie obrażam, reaguję na twoje bardzo pospolite chamstwo, które się
          niektórym osobom na tym forum podoba, bo jesteś użyteczny.Ponieważ żadne uwagi
          do ciebie nie trafiają, a weszelkie okoliczności wskazują, że pochodzisz z
          kulturalnego domu, ukończyłeś dobre szkoły i wykonujesz zawód publicznego
          zaufania a nie np.oborowego u farmera, nic więc nie usprawiedliwia takich
          prymitywnych i wulgarnych zachowań.Psychiatra zaś jest takim samym lekarzem jak
          kazdy inny, a żółte papiery niejednego już wyciągnęły z kłopotów
          prawnych.Przemyśl to sobie.
          • krzysztofus Re: Chcesz mieć kłopoty? Służę... 13.01.06, 00:32
            babajaga22 napisała:

żółte papiery niejednego już wyciągnęły z kłopotów
            prawnych.Przemyśl to sobie.
            Ciebie już wyciągnęły, czy dopiero zaczniemy tango?
            • babajaga22 Re: Chcesz mieć kłopoty? Służę... 13.01.06, 16:02
              Do tanga trzeba dwojga,, a ty z racji potężnie rozbudowanej klaty możesz mieć
              za krótkie ręce.Na wszystko jest jednak rada.Wyobraż sobie, że w gabinecie
              rehabilitacyjnym w zozie przy Armii Krajowej usprawniają nie tylko kończyny,
              ale jeszcze prowadzą aerobic i kurs tańca towarzyskiego/ walc, tango, latino
              itd.itp./. Rehabilitacja tańcem odbywa się za jedyne 100 zł miesięcznie i
              pacjent czuje się podobno jak nowo narodzony.Sa jeszcze miejsca, zapisz się, a
              przy okazji zapytaj panią dyrektor, czy z uwagi na kwitnącą w zozie działalność
              gospodarczą na mieniu komunalnym, prowadzoną przez wynajmującą pomieszczenia
              firmę pana M., jest ona usatysfakcjonowana wysokością czynszu?
              • zkpl Re: Chcesz mieć kłopoty? Służę... 13.01.06, 18:53
                babajaga22 napisała:

> Do tanga trzeba dwojga,, a ty z racji potężnie rozbudowanej klaty możesz mieć
                > za krótkie ręce.Na wszystko jest jednak rada.Wyobraż sobie, że w gabinecie
                > rehabilitacyjnym w zozie przy Armii Krajowej usprawniają nie tylko kończyny,
                > ale jeszcze prowadzą aerobic i kurs tańca towarzyskiego/ walc, tango, latino
                > itd.itp./. Rehabilitacja tańcem odbywa się za jedyne 100 zł miesięcznie i
                > pacjent czuje się podobno jak nowo narodzony.Sa jeszcze miejsca, zapisz się,
                a
                > przy okazji zapytaj panią dyrektor, czy z uwagi na kwitnącą w zozie
                działalność
                >
                > gospodarczą na mieniu komunalnym, prowadzoną przez wynajmującą pomieszczenia
                > firmę pana M., jest ona usatysfakcjonowana wysokością czynszu?
                Nareszcie jakiś konkretny argument. Tylko czego on ma dowodzić faktu że Pani
                przyjaciółka Radna M została zwolniona z pracy bo przeszkadzała panu L. M w
                niezgodnym z prawem biznesie? I tylko wyłącznie za to ? Proszę tak bezczelnie
                nie kłamać bo tą pania radną już całe miasto dobrze zna.
                • babajaga22 Re: Chcesz mieć kłopoty? Służę... 13.01.06, 19:17
                  ZKPL-u, czy ty masz kłopoty ze zrozumieniem słowa drukowanego, czy pomyliły ci
                  się posty?Sam sobie zadajesz pytania i sam na nie odpowiadasz.Może jeszcze coś
                  ciekawego wymyślisz, nieżle ci idzie.
                  • zkpl Re: Chcesz mieć kłopoty? Służę... 13.01.06, 19:48
                    babajaga22 napisała:

> ZKPL-u, czy ty masz kłopoty ze zrozumieniem słowa drukowanego, czy pomyliły
                    ci
                    > się posty?Sam sobie zadajesz pytania i sam na nie odpowiadasz.Może jeszcze
                    coś
                    > ciekawego wymyślisz, nieżle ci idzie.
                    Nie uciekaj sfrustrowana kobieto od odpowiedzi na pytania. To że nie chcieli
                    ciebie nawet za darmo oglądać w VOX POPULI nie oznacza że możesz bezkarnie
                    szkalować tych którzy dżwigają to miasto do góry vide Pan Leszek..

• babajaga22 Re: Chcesz mieć kłopoty? Służę... 13.01.06, 21:55
                      Czy ty pracujesz może w maglu lub na bazarze /nie uwłaczając i jednemu i
                      drugiemu miejscu pracy/, bo przekomarzasz się niczym przekupka lub maglarka? O
                      co ci chodzi?Czy ja muszę zaspokajać twoją głupią, plotkarską ciekawość? Czy ty
                      uważasz, że należenie do Vox Populi to jest najlepsze, co może mnie w życiu
                      spotkać? Ja nie muszę się dowartościowywać uczestnicząc w nowej koterii, którą
                      tworzy między innymi kilku radnych.Co ty uważasz, że ja będę za unijne
                      pieniądze mieszała biednym bezrobotnym ludziom w głowach i dawała im nadzieję
                      na pracę?Zgłoś się do nich, to może sobie dorobisz na umowę zlecenie.Co za pan
                      Leszek dżwiga to miasto do góry?Co ty pleciesz?
                      • zkpl Re: Chcesz mieć kłopoty? Służę... 13.01.06, 22:16
                        babajaga22 napisała:

> Czy ty pracujesz może w maglu lub na bazarze /nie uwłaczając i jednemu i
                        > drugiemu miejscu pracy/, bo przekomarzasz się niczym przekupka lub maglarka?
                        O
                        > co ci chodzi?Czy ja muszę zaspokajać twoją głupią, plotkarską ciekawość? Czy
                        ty
                        >
                        > uważasz, że należenie do Vox Populi to jest najlepsze, co może mnie w życiu
                        > spotkać? Ja nie muszę się dowartościowywać uczestnicząc w nowej koterii,
                        którą
                        > tworzy między innymi kilku radnych.Co ty uważasz, że ja będę za unijne
                        > pieniądze mieszała biednym bezrobotnym ludziom w głowach i dawała im nadzieję
                        > na pracę?Zgłoś się do nich, to może sobie dorobisz na umowę zlecenie.Co za
                        pan
                        >
                        > Leszek dżwiga to miasto do góry?Co ty pleciesz?
                        Co do Leszka to niech się pani najpierw dopyta u znajomej którą tak
                        tak bardzo "boli" prowadzenie przez niego działalności gospodarczej z rzekomą
                        krzywdą dla budżetu miasta.
                        • babajaga22 Re: Chcesz mieć kłopoty? Służę... 13.01.06, 23:05
                          Ja o krzywdzie czy też rzekomej krzywdzie dla budżetu się nie wypowiadałam -
                          znowu nadinterpretujesz, trzymaj sie tematu.Skoro wiesz ile ten pan płaci
                          czynszu ,to napisz, sami ocenimy czy faktycznie" dżwiga to miasto "płacąc za
                          wynajem grubo ponad 100 m2.poradni dziecięcej + gabinety na godziny.Od stycznia
                          do maja 2002/ jeszcze za poprzedniczki obecnej dyrektor/ płacił 50 zł., co
                          ustaliła komisja rewizyjna.Rady i zawarła w swoim protokóle. W odróżnieniu od
                          ciebie ZKPL-u opieram się na dokumentach, a nie na informacjach ustnych
                          przeróżnych pań, których znam mnóstwo..Ta kwota zapewne wzrosła.Skoro
                          aż "dżwiga to miasto", to musi być znaczna.Prosta sprawa, napisz ile i wszystko
                          się wyjaśni.Czy zaspokoiłam twoją ciekawość odnośnie moich związków z Vox
                          Populi, czy coś jeszcze chcesz wiedzieć o mojej frustracji?
                          • krzysztofus [...] 14.01.06, 10:46
                            Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
                          • zkpl Re: Chcesz mieć kłopoty? Służę... 14.01.06, 15:27
                            babajaga22 napisała:

> Ja o krzywdzie czy też rzekomej krzywdzie dla budżetu się nie wypowiadałam -
                            > znowu nadinterpretujesz, trzymaj sie tematu.Skoro wiesz ile ten pan płaci
                            > czynszu ,to napisz, sami ocenimy czy faktycznie" dżwiga to miasto "płacąc za
                            > wynajem grubo ponad 100 m2.poradni dziecięcej + gabinety na godziny.Od
                            stycznia

>
                            > do maja 2002/ jeszcze za poprzedniczki obecnej dyrektor/ płacił 50 zł., co
                            > ustaliła komisja rewizyjna.Rady i zawarła w swoim protokóle. W odróżnieniu od
                            > ciebie ZKPL-u opieram się na dokumentach, a nie na informacjach ustnych
                            > przeróżnych pań, których znam mnóstwo..Ta kwota zapewne wzrosła.Skoro
                            > aż "dżwiga to miasto", to musi być znaczna.Prosta sprawa, napisz ile i
                            wszystko
                            >
                            > się wyjaśni.Czy zaspokoiłam twoją ciekawość odnośnie moich związków z Vox
                            > Populi, czy coś jeszcze chcesz wiedzieć o mojej frustracji?

Pan Leszek jako osoba prowadząca działalnosć gospodarczą opłaca ściśle
                            okreslone podatki i w zwiazku z tym podobnie jak wielu innych przedsiębiorców
                            przyczynia się nie tylko do rozwoju Sulejówka a i całego kraju. Tak trudno to
                            zrozumieć? O tym ile dokładnie płaci naturalnie najlepiej wie on sam no i
                            jeszcze Urząd Skarbowy w Mińsku-Mazowieckim.
                            Jeśli ma Pani dowody że jest nieuczciwy to proszę iść z tym do prokuratury a
                            nie oczerniać tego młodego człowieka na forach internetowych. Natomiast jeśli
                            tylko jako mieszkanka chce Pani zaspokoić swoją ciekawosć odnośnie wysokości
                            płaconego przez ww. czynszu polecam bezposrednią rozmowę z dyr Gruzińską.
                            Przekona się Pani wtedy i ż ww. jest zrównoważonym człowiekiem który, wcale nie
                            ma żadnych "rogów" na głowie i chętnie odpowiada na podnoszone przez
                            mieszkańców wątpliwości. Radzę również mieć na wzgledzie iż z osób które
                            najczęsciej ją atakują w ramach komisji rewizyjnej jedna ma już wyrok za
                            bezpodstawne nazywanie urzędników złodziejami a druga wykonuje swoją funkcję
                            kontrolną tłumacząc się w tym czasie przed prokuratorem. Jak to możliwe że tacy
                            ludzie są dla Pani autorytetem?

• babajaga22 Re: Chcesz mieć kłopoty? Służę... 14.01.06, 19:14
                              Szanowny ZKPL-u, ty chyba naprawdę nie jesteś w stanie zrozumieć o co ja
                              pytałam.Cały czas z uporem maniaka wybiegasz przed orkiestrą i bronisz najemcę
                              przed zarzutami, które tu nie padły.Czyniąc w ten sposób sam poddajesz w
                              watpliwość korzyści, jakie ma miasto z tego wynajmu lub bezpośrednio ZOZ, bo
                              nie wiem na czyje konto wpływają pieniądze.Jeśli chodzi o dyr Gruzińską to ja
                              nigdy nie słyszałam, by ktokolwiek poddawał w wątpliwość jej opanowanie, wręcz
                              przeciwnie,mówi się, że dąży do celu niczym" żelazna dama".Czy z tego powodu
                              mogą komuś" wyrosnąć rogi "?Chyba mogą,ale osobiście cieszę się, że pani
                              Grażyna tego nieszczęścia uniknęła.Tym łatwiej będzie jej otoczyć skuteczną
                              opieką medyczną swego zausznika i mego nieszczęsnego kolegę Krzysia, który
                              wymaga pilnej hospitalizacji w Tworkach.Pani Grażyna podobno bywa na forum, mam
                              więc nadzieję, że przychyli się do mojej prośby i przyśle pilnie wirtualne
                              pogotowie ratunkowe.Kaftan bezpieczeństwa wskazany, a jak w zozie nie ma, to
                              uszyję.P.S.Jedynym dla mnie autorytetem jest Wielki Papież Polak, który
                              niestety opuścił nas w zeszłym roku, nikt inny.Radny. o którym piszesz jedną
                              sprawę przegrał, drugą/ z dziennikarzem ;/wygrał/nie wiem czy wyrok jest
                              prawomocny/,natomiast "spowiedż" w prokuraturze o niczym jeszcze nie świadczy.
                              • zkpl Re: Chcesz mieć kłopoty? Służę... 14.01.06, 19:39
                                To że Radny wygrał (myślę że zasłużenie) sprawę z redaktorem Z. nie zmienia
                                faktu że wczesniej został skazany za bezpodstawne pomawianie kilku uczciwych
                                ludzi o złodziejstwo. Z kolei osoba publiczna "spowiadająca" się w
                                prokuraturze powinna dla dobra sprawy (i dobrego imienia rady miasta) czasowo
                                zrezygnować z pracy w komisji rewizyjnej/kontrolnej. Tak byłoby lepiej dla
                                wszystkich w tym i dla niej. Co pani o tym sądzi?
                                • babajaga22 Re: Chcesz mieć kłopoty? Służę... 14.01.06, 23:43
                                  Zadałeś mi ZKPL-u bardzo trudne i ciekawe pytania.Dają one także dużo do
                                  myślenia innym forumowiczom.Radny D.,/postać barwna i wyrazista /działa w
                                  samorządzie Sulejówka już 10 rok i bodajże tyle samo lat pracuje w komisji
                                  rewizyjnej.Jest radnym o dużym doświadczeniu i w pracę swojej komisji zawsze
                                  bardzo się angażował, tropiąc niegospodarność kolejnych zarządów, czyli
                                  marnotrawienie publicznych pieniędzy.Nie będę się na ten temat rozpisywała, bo
                                  musiałabym sięgnąć do materiałów sprzed lat, ale podam tylko dwa jaskrawe
                                  przykłady marnotrawstwa: bezużyteczny betonowy zbiornik na stacji uzdatniania
                                  wody, który stoi tam pewnie 8 lat i nikt nie ma pomysłu na to, co z nim
                                  zrobić, i fragment wyasfaltowanej ul. Sobieskiego, która po zimie rozleciała
                                  się w drobny mak.Dziś ta ul. wygląda pięknie, ale musiano ten fragment jezdni
                                  wykonać od nowa.Wyrzucono więc w błoto kupę pieniędzy podatnika ,a na te sprawy
                                  radny Zenon jest bardzo uczulony. Ma on jednak tę wadę, że bywa impulsywny, a
                                  wtedy szybciej mówi niż myśli.Wyrok jaki zapadł w sprawie cywilnej /nie karnej/
                                  z 2 urzędnikami chyba to potwierdza, ale ja uzasadnienia wyroku nie znam. Za
                                  skandal natomiast uważam to , co wyrabiała "Lokalna" w podgrzewaniu atmosfery,
                                  zarówno w sprawie z urzędnikami/zanieszczenie na własną rękę przeprosin/, jak i
                                  w sprawie milusińskiej, za którą stoją racje obydwu stron -Fundacji i
                                  opozycyjnej grupy radnych.Tak rasowy dziennikarz, jak pan Z. powinien zachować
                                  przynajmniej jakieś pozory obiektywizmu, a nie stawać się rzecznikiem jednej
                                  ze stron, tj. Fundacji Rodziny Piłsudskich.Może wtedy zniesławiające ozdobniki
                                  w rodzaju; sowieckie mózgi ośmiornicy, bolszewicy, wyciąganie macek po działki
                                  zastąpiłyby argumenty.Obydwaj ponieśli konsekwencje i na tym należałoby
                                  poprzestać.Pytasz mnie czy osoba "spowiadająca" się w prokuraturze dla dobra
                                  sprawy i Rady nie powinna czasowo zrezygnować z pracy w komisji rewizyjnej.Nie
                                  umiem na to odpowiedzieć, bo nie znam w ogóle sprawy, mogę sie tylko domyślac o
                                  co chodzi.Czy postawiono jej jakieś zarzuty? Wiele osób tam się "spowiada" i na
                                  tym się sprawa kończy. Słyszę, że do ABW w Radomiu też radni i burmistrzowie
                                  pielgrzymują, czy w związku z tym ratusz powinno się zamknąć na patyk?
                                  Szczerze mówiąc, świat w Sulejówku z tego powodu by się nie zawalił.
                                  • zkpl Re: Chcesz mieć kłopoty? Służę... 15.01.06, 00:44
                                    Jak znam życie to żaden prokurator jeszcze radnej M zarzutów nie postawił i nie
                                    prędko postawi (o ile w ogóle postawi) a po tym wszystkim z powodu natłoku
                                    spraw trzeba będzie 2 lata czekać aby jej sprawa w ogóle weszła na wokandę.
                                    Moje wątpliwości wynikają z faktu iż publicznie zarzucono jej pospolite
                                    przestępstwo- oszustwo i 8 radnych co do popełnienia przez nią takiego czynu
                                    nie miało wątpliwości. Jak ta historia obniżyłą prestiż Rady Miasta na pewno
                                    Szanowna Pani zdaje sobie sprawę. W dodatku jeszcze to zdjecie w Lokalnej
                                    na "chorobowym" całkowita kompromitacja. Według mnie ta pani dość dobra
                                    pielęgniarka nie powinna w ogóle pchać się do rady i przynajmniej dla mnie w
                                    ogóle nie jest wiarygodna. Co nie zmienia faktu że Lokalna zazwyczaj ukazuje
                                    tylko jedną stronę medalu. Tę korzystną dla urzędu w którym pracuje małżonka
                                    jednego z redaktorów. Ogólnie dziwię się że ktoś nią jeszcze kupuje mi po
                                    prostu szkoda na takie coś pieniędzy. Mimo wszystko myślę iż w zaistniałej
                                    sytuacji olbrzymiego konfliktu pomysł z odwołaniem Rady Miasta nie jest zły.
                                    Jednak po przeczytaniu listu aktywistów PO i wypowiedzach osób które krążą z
                                    tym sporządzonym w klasycznym handlowym "języku korzyści" pismem raczej nie mam
                                    złudzeń. Jak było tak i bedzie tu nikt nikogo nie będzie odwoływał i to jest
                                    własnie szkodliwe mieszanie ludziom w głowach.
                              • krzysztofus [...] 14.01.06, 19:53
                      • krzysztofus [...] 14.01.06, 10:42
                        • babajaga22 Re: Chcesz mieć kłopoty? Służę... 15.01.06, 00:06
                          Mężusia, to ty zostaw w spokoju, bo z wrażenia nie może zasnąć, a po drugie
                          przeszkadzasz mi w poważnych pracach krawieckich. Co zrobią chłopaki z
                          pogotowia, gdy twój kaftan bezpieczeństwa rękawy będzie miał za krótkie?
                          • krzysztofus Re: Chcesz mieć kłopoty? Służę... 15.01.06, 03:33
                            babajaga22 napisała:

> Mężusia, to ty zostaw w spokoju, bo z wrażenia nie może zasnąć, a po drugie
                            > przeszkadzasz mi w poważnych pracach krawieckich. Co zrobią chłopaki z
                            > pogotowia, gdy twój kaftan bezpieczeństwa rękawy będzie miał za krótkie?
                            Już się możesz pakować i zaraz ci wywiozą razem z jureczkiem
                      • zkpl Re: Chcesz mieć kłopoty? Służę... 14.01.06, 15:54
                        Zaspokoiła Pani prawie w zupełności. Jeśli organizowanie bezplatnych szkoleń
                        dla kilkuset osób szukających pracy np. nauka języka angieleskiego, kursów
                        zawodowych mp. kelnerskich barmańskich ochroniarskich nazywa pani "mieszaniem
                        ludziom w głowach" to powiem krótko oby takich 'mieszających" było w Sulejówku
                        jak najwięcej. Gdybym to ja był bezrobotnym mając małżonkę i dzieci na
                        utrzymaniu przyjąłbym taki kurs z dużą wdzięcznosćią, Znając angielski mógłbym
                        bowiem szukać pracy praktycznie wszędzie nawet na Madagaskarze. Pani pogardliwa
                        wypowiedź o pracy w Vox Populi na zlecenie wynika niewątpliwie z dużego
                        osobistego zawodu. A na co szanowna Pani liczyła na 10 tys pensji i posadę
                        etatowego Prezesa. To jest przeciez tylko stowarzyszenie bardzo skrupulatnie
                        rozliczane z każdej złotówki otrzymanej w ramach EFS. Ja nie wiem jak to jest
                        że jeśli tylko jakaś organizacja otrzymuje sporo pięniędzy zawsze nagle na
                        wieść o tym pojawiają się jacyś "przyjaciele". Pewnie nie inaczej było i w
                        przypadku VOX Populi.
                        Doprawdy nie wiem natomiast co może Szanowną Panią najlepszego w życiu spotkać
                        bo po pierwsze nie jestem jasnowidzem a po drugie sądząc po powyższych wpisach
                        to Pani ego jest wielkie jak Syberia.

• zkpl Re: Chcesz mieć kłopoty? Służę... 14.01.06, 16:13
                          Jeszcze jedno apropo "koteriii" czy zawsze musi Pani "pluć" na wszystkie
                          inicjatywy?
                          • krzysztofus Re: Ona musi 14.01.06, 16:18
                            zkpl napisała:

> Jeszcze jedno apropo "koteriii" czy zawsze musi Pani "pluć" na wszystkie
                            > inicjatywy?
                            Ona musi, bo sama nie jest w stanie niczego wymysleć!
                        • krzysztofus Re: Chcesz mieć kłopoty? Służę... 14.01.06, 16:17
                          zkpl napisała:

Doprawdy nie wiem natomiast co może Szanowną Panią najlepszego w życiu spotkać
                          > bo po pierwsze nie jestem jasnowidzem a po drugie sądząc po powyższych
                          wpisach
                          >
                          > to Pani ego jest wielkie jak Syberia.
                          Ona ma jakieś w ogóle ego? Niemożliwe!
                          >
                        • babajaga22 Re: Chcesz mieć kłopoty? Służę... 15.01.06, 01:52
                          Nie bardzo chyba zrozumiałeś moje intencje.Absolutnie na nikogo, ani na tę
                          inicjatywę nie pluję, jak to obrazowo ująłeś, ale wyrażam swoją opinię na jej
                          temat.Tyle mi chyba wolno.Dla mnie wymienione przez ciebie szkolenia miałyby
                          sens gdyby faktycznie dały tym ludziom pracę, bo ona jest, czeka tylko na
                          fachowe siły.Przedstawione propozycje kursów może mają jakiś sens dla ludzi
                          młodych.Jeśli gdzieś trafi się praca w restauracji czy w ochronie, to szansę ma
                          człowiek młody i to nie na etat, a na umowę o dzieło bez żadnego ubezpieczenia
                          lub umowę - zlecenie, przedłużane co miesiąc.Do ochrony obiektów przem.,placów
                          budów itp. przyjmują tylko emerytów, bo nie trzeba odprowadzać ZUS-u. Gdzie
                          dziś znajdzie pracę kobieta 40, 50 letnia po kursie kelnerskim? Ile może trwać
                          darmowy kurs językowy? Dwa, trzy miesiace? Czy po takim kursie naprawdę ktoś
                          dostanie dobrą pracę/warunek: znajomość języka/, nawet na wspomnianym
                          Madagaskarze? Bądż realistą ZKPL-u.Ta inicjatywa nie przysporzy również nowych
                          miejsc pracy,, bo to jest projekt badawczy, który zajmuje się ustalaniem barier
                          na rynku pracy i ułatwianiem wchodzenia lub powrotu na ten rynek bezrobotnym.Wg
                          mnie polscy pracodawcy doskonale wiedzą co należy zrobić,by koło zamachowe
                          ruszyło , przybyło miejsc pracy, a tym samym zmalało bezrobocie.Właściwie każdy
                          to wie, że koszty pracy są za wysokie, że trzeba dobrać się do zusu i obniżyć
                          podatki, dać ulgi i zlikwidować lichwiarskie kredyty.Dać ludziom wędkę i
                          poczucie bezpieczeństwa, i gwarancję, że znowu jakaś nowelizacja przepisów nie
                          wpuści ich w maliny.Owszem pracę dzięki Vox Populi już ma jakaś tam grupa
                          swojaków i pewnie przybędą nowi: psycholodzy, socjolodzy, pedagodzy, bo było
                          takie ogłoszenie w ich biuletynie.Nie wiem jakie zadanie będą mieli do
                          wykonania, ale wyobrażam sobie, że będzie ono polegało na podtrzymywaniu
                          bezrobotnych na duchu.Ja ZKPL-u lubię robić to, do czego mam przekonanie, a
                          uprawianie fikcji to raczej nie w moim stylu. Chyba że chodzi o fikcję
                          literacką, to i owszem, od czasu do czasu.Co się tyczy mego ego, to jest raczej
                          typowe,takie w sam raz jak u gospodyni domowej.Jaka tam Syberia, to już lepiej
                          Madagaskar, bo przynajmniej w nogi ciepło. Pozdrawiam i już mnie nie dręcz.
                          • krzysztofus Re: tandem krycha /baba jaga?Brrr6 15.01.06, 03:35
                            babajaga22 napisała:

> Nie bardzo chyba zrozumiałeś moje intencje.>
                            Jak zwykle bredzisz jak potłuczona. Czy ty nie za często przebywasz z krychą?
                • krzysztofus Re: Radna M. próbowała też w Wesołej 14.01.06, 10:40
                  zkpl napisała:

> Nareszcie jakiś konkretny argument. Tylko czego on ma dowodzić faktu że Pani
                  > przyjaciółka Radna M została zwolniona z pracy bo przeszkadzała panu L. M w
                  > niezgodnym z prawem biznesie? I tylko wyłącznie za to ? Proszę tak
                  bezczelnie
                  > nie kłamać bo tą pania radną już całe miasto dobrze zna.
                  Nie tylko całe miasteczko Sulejówek ją zna, póbowała także w Wesołej ale j ą
                  popędzono...Na tą panią radną to tylko kij, bo jest niereformowalna jak PZPR
                  nieboszczka!
              • krzysztofus Re: Zapisz sie do US w MM 14.01.06, 10:37
                babajaga22 napisała:

> Do tanga trzeba dwojga,, a ty z racji potężnie rozbudowanej klaty możesz mieć
                > za krótkie ręce.Na wszystko jest jednak rada.Wyobraż sobie, że w gabinecie
                > rehabilitacyjnym w zozie przy Armii Krajowej usprawniają nie tylko kończyny,
                > ale jeszcze prowadzą aerobic i kurs tańca towarzyskiego/ walc, tango, latino
                > itd.itp./. Rehabilitacja tańcem odbywa się za jedyne 100 zł miesięcznie i
                > pacjent czuje się podobno jak nowo narodzony.Sa jeszcze miejsca, zapisz się,
                a
                > przy okazji zapytaj panią dyrektor, czy z uwagi na kwitnącą w zozie
                działalność
                >
                > gospodarczą na mieniu komunalnym, prowadzoną przez wynajmującą pomieszczenia
                > firmę pana M., jest ona usatysfakcjonowana wysokością czynszu?
                Zapisz sie sekutnico, której się w życiu nic nie udało do pracy w mińskim
                urzędzie skarbowym , tam potrzebuja takich jak ty, tylko uważaj bo pierwszą
                kontrolę zlecą ci w redakcji "Co słychac?" Tak zupełnie po znajomości...Polecam
                szczególnie przekręty z artykułami wyborczymi
                • babajaga22 Re: Zapisz sie do US w MM 15.01.06, 15:37
                  W skarbówce też nie będą mieli ze mnie żadnego pożytku, bo umiem liczyć tylko
                  do dziesięciu i to na liczydłach.
                  • krzysztofus Re: Zapisz sie do US w MM 15.01.06, 23:27
                    babajaga22 napisała:

> W skarbówce też nie będą mieli ze mnie żadnego pożytku, bo umiem liczyć tylko
                    > do dziesięciu i to na liczydłach.
                    to licz na siebie!
      • krzysztofus [...] 13.01.06, 00:28
        • babajaga22 Re: Przepędzić i to bydło! 13.01.06, 14:25
          Gdy się samemu ze sobą dyskutuje, to jest nie tylko miło, jest również chorobo -
          twórczo.
          • mecenas24 Re: Przepędzić i to bydło! 13.01.06, 23:15
            babajaga22 napisała:

> Gdy się samemu ze sobą dyskutuje, to jest nie tylko miło, jest również
            chorobo
            > -
            > twórczo.

No jasne pani doktorowo. Tylko myj się przed wejściem tutaj, bo roznosisz te
            chorobotwórcze zarazki...
          • krzysztofus Re: Chora z chorym! 14.01.06, 10:50
            babajaga22 napisała:

> Gdy się samemu ze sobą dyskutuje, to jest nie tylko miło, jest również
            chorobo
            > -
            > twórczo.
            Ty jesteś chora od urodzenia a najlepiej dyskutuje ci się z chorym jzp. Darował
            ci już te 8 paczek?Jak zapłaciłaś, bo chyba nie w naturze?!
            • kzbyszynski Re: Chora z chorym! 14.01.06, 11:03
              krzysztofus napisał:

Ty jesteś chora od urodzenia a najlepiej dyskutuje ci się z chorym jzp. Darował
              >
              > ci już te 8 paczek?Jak zapłaciłaś, bo chyba nie w naturze?!
              Nawet on by się nie połakomił zresztą woli stare baby...
            • babajaga22 Re: Chora z chorym! 15.01.06, 15:49
              7 paczek mi darował, a jedną /w naturze/ z piernikami na choinkę wysłałam dla
              ciebie.Wrąbałeś i nawet nie podziękowałeś.
              • krzysztofus [...] 15.01.06, 23:26
          • ewimus [...] 14.01.06, 20:14
        • krzysztofus usuwajcie dalej 14.01.06, 10:48
          gratulacje, poczytajcie ze zrozumieniem te bzdury jzp w kilku odsłonach ( jako
          jazon42 między innymi). Czy to nie śmierdzi przypadkiem czosnkiem, albo
          trolowaniem?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka