rozklapciocha 10.04.07, 23:53 dostałam od niuńka samochodzik na urodziny i teraz musze wiedzieć, gdzie mam go tankować na orlenie czy bp? gdzie są lepsze nagrody za punkty gromadzone na karcie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aagata4 Re: orlen czy bp ??? 11.04.07, 08:42 mąż mówi ze to zależy, weź katalogi ze stacji lub zajrzyj do netu na ich stronę ... prawdopodobnie maja... poza tym różnie są przyznawane punkty, wiec zależy jakie paliwo tankujesz to u jednych lepiej a u drugich gorzej ... ropa verva (o ile sie tak pisze)do diesel-a w Orlenie ponoć nienajlepsza wg obiegowych opinii kumpla ale tego nie sprawdziliśmy ... pozdrawiam Agata my korzystamy z BP bo mamy większe zaufanie do jakości paliwa ... choc nie jest to patriotyzm.. chociaż nie wiem .... Odpowiedz Link
rozklapciocha Re: orlen czy bp ??? 11.04.07, 11:09 samochód mam na gaz, przejrzałam te katalogi, ale jakoś nie znalazłam nic o tym jak się przynaje punkty - tak konkretnie, chyba będę tankowała tam gdzie jest taniej :) Odpowiedz Link
nie.my Re: orlen czy bp ??? 11.04.07, 11:30 rozklapciocha napisał: > chyba będę tankowała tam gdzie jest taniej :) -->Nie chyba a na pewno, najtaniej jest na stacji JET w Wesołej, ale tam nie ma gazu. Pozdrawiam NieMy Odpowiedz Link
emeelka Re: orlen czy bp ??? 11.04.07, 11:42 No i dobrze, ze nie ma gazu. Gaz jest dobry w Junkersie, a nie w samochodzie. Im mniej takich na drodze tym lepiej. Odpowiedz Link
rozklapciocha Re: orlen czy bp ??? 11.04.07, 12:33 Junkersy z tego co pamiętam nie latały na gaz... a ja myślę, że samochody na gaz są czystsze niż te na ropę czy benzynę i chyba tak jest szkoda że w polsce tam mało powszechne są stacje z CNG, wprawdzie można tankować w domu, ale trzeba mieć instalcję na 20 tys ;) zresztą najlepiej dla naszych dzieciaków i ekologii byłoby gdyby wszyscy przerzucili się na gaz (ale już wodór) lub na samochody elektryczne Odpowiedz Link
elutek.ch Re: orlen czy bp ??? 11.04.07, 13:05 najtańszy gaz jest w stronę Siedlec :D a najdroższy to chyba na Orlenie zawsze przynajniej 20 -30 gr więcej :( Odpowiedz Link
rozklapciocha Re: orlen czy bp ??? 11.04.07, 13:14 nie bedę tankowała na takich niby stacjach, bo juz się nacięłam po tankowaniu na orlenie przejechałam spokojnie 350 km na całym zbiorniku a na takiej niby stacji gazu wystarczyło mi na 280 km podobno na takich stacyjkach skład gazu odbiega mocno od normy Odpowiedz Link
mmpio Re: orlen czy bp ??? 11.04.07, 13:30 hmmm, jeśli chodzi o gaz to w mińsku polecam jedna "niby stację" koło pks-u, od kilku lat bez zastrzeżeń, a ceny, hmmm, w MM chyba ciężej o lepsze. dość często jeżdżę na spore dystanse i z czystym sumieniem polecam, a na inne to rzeczywiście warto uważać, choć wszystko zależy oczywiście od właściciela:). W stronę siedlec faktycznie jest jeszcze jedna sympatyczna budka, tylko jak powiedzieć kóra to;P Odpowiedz Link
rozklapciocha Re: orlen czy bp ??? 11.04.07, 13:44 a gdzie jest ta niby stacja koło pks-u??? Odpowiedz Link
mmpio Re: orlen czy bp ??? 11.04.07, 14:13 hmmm, tam jak piłsudskiego zbiega się z kazikowskiego to jest taka odnóżka którędy autobusy objeżdżają parczek i wjeżdżają na stanowiska... i przy tej odnóżce;) Odpowiedz Link
mmpio Re: orlen czy bp ??? 11.04.07, 17:41 no na tej samej działce jest jakiś plac nauki jazdy Odpowiedz Link
raf26 Re: orlen czy bp ??? 11.04.07, 23:25 jeśli już chodzi o gaz to tanio jest też w dawnym "minolu" - kawałek za biedronką. podobno to taż BP-partnera ,a jakość gazu wydaje mi sie wieksz Odpowiedz Link
emeelka Re: orlen czy bp ??? 11.04.07, 23:47 Ja mam swoje zdanie na temat gazu w samochodzie, ale nie będę polemizować z Toba, bo nie zrozumiesz. > a ja myślę, że samochody na gaz są czystsze niż te na ropę czy benzynę i chyba > tak jest Czystsze to są po umyciu a nie po zatankowaniu. > zresztą najlepiej dla naszych dzieciaków i ekologii byłoby gdyby wszyscy > przerzucili się na gaz (ale już wodór) lub na samochody elektryczne to żeś pojechała z tym gazem! Natomiast jezeli na Twoj wybór stacji paliw zależy od fajnosci nagród za punkty.... no to już chyba komentarza nie potrzeba. Może by tak Cię niuniek nauczył pewnych zasad korzystania z auta, bo niedługo zapytasz gdzie umyć auto, zeby ładniej pachniał lakier z zewnątrz. A gaz podobno faktycznie nalepszy i niedrogi jest na placu OSK "Rondo" - od kilku osób takie opinie słyszałam, więc coś w tym musi być. Odpowiedz Link
elutek.ch Re: orlen czy bp ??? 12.04.07, 08:40 ja prawie zawsze tankuje na NIBY STACJACH i liczba kilometrów nie jest mniejsza ! A najfajniejsza Niby stacja jst w Ignacowie - tam maja najtańszy gaz.(jadac do Siedlec po lewej stronie przy A 2) A gadanie, że gaz mocno odbiega od normy tylko na NIBY stacjach jest smieszne - wiem bo mam znajomego, który prowadzi taka stację! Wszedzie jest syf i tyle! Ale oczywiście każdy tankuje gdzie chce - jego sprawa w końcu stacje benzynowe tez musza funkcjonować :P Odpowiedz Link
bor0wy Re: orlen czy bp ??? 12.04.07, 10:16 Ani to ani to wg. rankinku testy.autocentrum.pl/go/327__zlota_lista_stacji.html najlepiej to NESTE. Co ciekawe tam tez jest najtaniej, ale nie ma punktow No i cennik sredni paliwa: www.vwgolf.pl/index.php?id=paliwa Odpowiedz Link
rozklapciocha Re: orlen czy bp ??? 13.04.07, 00:08 przeczytaj całość zanim coś napiszesz głupia cipo Odpowiedz Link