bubcia75 31.08.07, 08:26 Czy ktoś coś wie o tych nowych blokach na Piłsudskiego? Czy deweloper ma stronę www, jakie ceny za metr, standard, itp. Chciałabym zamienić moje mieszkanie na jakieś fajniejsze:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
c43 Re: Nowe bloki na Piłsudskiego 31.08.07, 08:43 Firma nieznana to ich pierwsza budowa cena 5tys. zł za metr blisko centrum ale duży hałas. Ja też chcę zmienić mieszkanie na wieksze zrobiłem rezerwację u Partrnera na Klonowej cena u nich 4tys. zł dalej od centrum ale okolica spokojniejsza. Odpowiedz Link
bubcia75 Re: Nowe bloki na Piłsudskiego 31.08.07, 11:12 Dziękuję za informację. Wydaje mi się, że okolica wcale nie jest tam głośna, zważywszy, że już mieszkałam przy Warszawskiej:) Na Piłsudskiego nie ma dużego ruchu. Tylko ta cena...mam nadzieję, że te 5 tys. to już z dobrym wykończeniem. Z kolei kusząco jeżeli chodzi o cenę wygląda propozycja Partnera... Ciekawe tylko jaki standard...Mi sie marzy mieszkanie około 65-70 m, z ustawnym salonem co najmniej 24 metry, z dużym balkonem lub tarasem, do tego 2 ustawne sypialnie, kuchnia przylegająca do salonu, żeby nie trzeba było biegać z talerzami po przedpokoju. Do tego niewielki przedpokój, żeby nie tracić metrażu. Do tego garaż podziemny, winda, jeżeli wysokie piętro, ale najlepiej mieszkanie na I piętrze... Się rozmarzyłam...W Mińsku chyba tak nie budują: jak ładne mieszkanie, to brak tarasu, jak jest duży balkon, to salon prostokątny, kiszkowaty. Obejrzałam niedawno wiele mieszkań na rynku wtórnym i żaden się nie umywał do mieszkań, jakie budują teraz w Warszawie. Odpowiedz Link
emeelka Re: Nowe bloki na Piłsudskiego 31.08.07, 11:48 No to koniecznie musisz zakupić mieszkanie w Warszawie. W koncu to warszawa, prawda? Odpowiedz Link
bubcia75 Re: Nowe bloki na Piłsudskiego 31.08.07, 12:01 No tak, ale w Warszawie jest duuuuużo drożej. Na mieszkanie takie jak by mi się podobało wydałabym 600-700 tys., a w Mińsku ze 350-400 tys. Odpowiedz Link
c43 Re: Nowe bloki na Piłsudskiego 31.08.07, 12:17 Własnie na klonowej są takie mieszkania jak opisałaś z tarasami nawet do 25m2 z windą i podziemnym parkingiem a niektóre mają salony nawet po 35 m2, tylko czy teraz coś znajdziesz ciekawego rezerwacja trwała od 4.06.2007 Odpowiedz Link
bubcia75 Re: Nowe bloki na Piłsudskiego 31.08.07, 13:03 No to pięknie! A ta Klonowa to gdzieś na Anielinie? Odpowiedz Link
c43 Re: Nowe bloki na Piłsudskiego 31.08.07, 13:12 Dokładnie boczna Siennickiej a osiedle ma być na wschód od Siennickiej około 300m jak wejdziesz na stronę Partnera to jest mapka z dokładna lokalizacją osiedla i wizualizacją osiedla Odpowiedz Link
bubcia75 Re: Nowe bloki na Piłsudskiego 31.08.07, 14:26 To całkiem dobry punkt. A nie będzie to za blisko torów kolejowych, tzn. z widokiem na tory? Będzie duże "podwórko"? tzn. teren z ławkami, plac zabaw itp. Mam na myśli miejsce, gdzie mógłby spędzać czas ewentualny potomek. Zastanawiam się tylko jak rozwiązać kwestie finansowe. Partner pewnie chce szybko kasę, a jak sprzedam teraz mieszkanie, to gdzie będę mieszkać...Obawiam się, że zostaje mi rynek wtórny. Czy ktoś z Was jest w takiej sytuacji, że chce kupić mieszkanie w budowie, a będzie miał kasę dopiero jak sprzeda mieszkanie w którym mieszka? Odpowiedz Link
c43 Re: Nowe bloki na Piłsudskiego 31.08.07, 14:47 Tak jak zobaczysz na planie ma tam być osiedle z siedmioma blokami z miejscami parkingowymi placami zabaw i nawet z kortem tenisowym(w to nie bardzo wierzę) samo osiedle od torów będzie w odległości około 500m. Jestem w tej samej sytuacji co ty też mam mieszkanie i chce kupic nowe, po prostu na nowe biorę kredyt a po jego wybudowaniu sprzedaję stare z pieniędzy ze sprzedaży wykańczam nowe i spłacam większą część kredytu Odpowiedz Link
bubcia75 Re: Nowe bloki na Piłsudskiego 31.08.07, 15:23 Ty masz pewnie troszkę łatwiej, bo ja mam na moje kredyt hipoteczny i zostało mi jeszcze prawie 100 tys. do spłaty:( Może by mi bank dał nowy kredyt, a tamten spłacę jak sprzedam. Muszę zbadać swoją zdolność kredytową. Odpowiedz Link
c43 Re: Nowe bloki na Piłsudskiego 31.08.07, 15:32 Ja akurat swój niedawno spłaciłem, jeżeli rata twojego starego kredytu plus rata nowego nie przekracza twojej zdolności kredytowej to możesz brać drugi kredyt a mieszkanie możeżesz sprzedać nawet z obciążoną hipoteka Odpowiedz Link
bubcia75 Re: Nowe bloki na Piłsudskiego 31.08.07, 15:43 Wiem, że mogę sprzedać obciążone, bo tak zrobiłam niecały rok temu, jak przeprowadzałam się z kawalerki do większego (które jednak nie do końca mi odpowiada). W sumie pewnie się dziwisz, po co zakładałam wątek o bloku na Piłsudskiego, skoro teraz kombinuję jak koń pod górę... Na razie się tylko interesuję z ciekawości, ale chyba zacznę coś działać, bo niedługo nie będzie gdzie w Mińsku kupić mieszkania. A wogóle to wolałabym domek...tylko, że poniżej 600-700 tys w MM nie kupisz... Odpowiedz Link