ladyas 08.10.07, 11:40 czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym lekarzem ? bardzo proszę o opinie. pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
c43 Re: dr Wocial - pediatra 08.10.07, 14:11 Bardzo dobry pediatra moja żona jeżeli ma iść do lekarza to tylko do niego Odpowiedz Link
mik5 Re: dr Wocial - pediatra 09.10.07, 19:44 pediatra konkretny i skuteczny oraz sympatyczny Odpowiedz Link
eszi przyjął mnie 2 dni po tym jak wyszłam z 10.10.07, 09:01 noworodkiem ze szpitala (podejrzewałam żółtaczkę) pomimo innych procedur i skończonego dyżuru - dopilnowal wszystkiego, zrobiona na miejscu badania i wyniki.... był bardzo OK..... Odpowiedz Link
robiw Re: dr Wocial - pediatra 01.11.07, 19:02 ladyas napisała: > A czy przyjmuje gdzieś prywatnie? Pediatra zapewne jest z niego dobry tylko brak mu czasu aby być dobrym tzn. jeśli badanie chorego dziecka trwa 5 minut to trochę to nieporozumienie. Chodzimy do niego sporadycznie do przychodni "Mariolka" ale tylko wtedy gdy musimy czyli wtedy gdy "nasza" dr jest niedostępna. Za każdym razem superszybko i aby następny pacjent. Zapisujemy się np. na 18.15 a pani pielęgniarka, mówi, że można być przed 17-tą bo doktor szybko załatwia ;-) Może prywatnie jest lepszy (kasa)..nie wiem...robiw Odpowiedz Link
luczija74 Re: dr Wocial - pediatra 12.11.07, 12:23 Od kiedy o tym,czy lekarz jest dobry czy nie świadczy czas,w jakim przyjmuje pacjenta???Dr Wocial jest po prostu rzeczowy i konkretny,nie bada krócej dziecka niż inni lekarze,a że szybko podejmuje decyzje co do leczenia,to chyba zaleta.Zresztą większość dzieci w przychodniach to dzieci z katarkiem,kaszelkiem itp.-trudno chyba poświęcać każdemu 15 min.A jeśli chodzi o poważniejsze choroby,to zapewniam że poświęca znacznie więcej czasu i nie na samo badanie,bo nie da się chyba badać dłużej,niż to możliwe ale na rozmowę o leczeniu,o dawkowaniu leków,odpowiada na pytania.Ja chodziłam ze swoim synem do różnych pediatrów,ale dopiero po wizycie u dr Wociala wiedziałam,że znalazłam lekarza dla swojego dziecka.I tym sposobem moje dziecko jest leczone mądrze,skutecznie i w miłej atmosferze. Odpowiedz Link
robiw Re: dr Wocial - pediatra 13.11.07, 09:58 A ja już 2 razy musiałem "poprawiać" jego leczenie u innego lekarza a ostatnio przyjął nas prawie w drzwiach bo spieszył się do domku... Odpowiedz Link
robiw Re: dr Wocial - pediatra 13.11.07, 10:01 Fakt, miły i rzeczowy jest ale nie zawsze to działa na korzyść leczenia... Odpowiedz Link
luczija74 Re: dr Wocial - pediatra 13.11.07, 20:32 Mamy więc całkiem odmienne doświadczenia.Ja natomiast dzięki dr Wocialowi nie faszerowałam swojego dziecka przez rok lekiem,który zapisano mu po pobycie w szpitalu.Powiedziano mi tam,że to konieczność aby tak długo dziecko przyjmowało lek,a nasz lekarz skrócił zdecydowanie to leczenie i mija już rok,a dziecko zdrowe.Tak więc ja tylko pochwały mogę pisać:) Odpowiedz Link
wioletta-p Re: dr Wocial - pediatra 05.12.07, 10:56 Ale chyba jak nie zmienisz przychodni to w Marilce Cię nie przyjmą, jak to jest? Odpowiedz Link
ruta.dl Re: dr Wocial - pediatra 15.11.07, 12:49 Owszem, jesli chcesz podam Ci do niego telefon komorkowy. W razie choroby przyjezdza do domu. Jako lekarz uwazam ze jest swietny - uratowal mi dziecko. Odpowiedz Link