hagneia 02.11.07, 14:51 nie wiecie przypadkiem czy (a jeśli tak to gdzie) w Mińsku można pograć w badmintona? w tej chwili na korty biegam w Warszawie i zastanawiam się czy nie dałoby się gdzieś bliżej Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snowcraft Re: Badminton w MM ? 03.11.07, 18:37 Hmmm, podpisuję się pod tematem. Dawno nie grałem, ale od tygodnia chodzi mi po głowie, a d W-wy najzwyczajniej trochę daleko. Odpowiedz Link
hagneia Re: Badminton w MM ? 05.11.07, 21:50 w Warszawie pracuję więc teoretycznie daleko nie mam - niedogodność polega na konieczności wypełnienia dziury czasowej między pracą a badmintonem, nie zapominając o drobnym fakcie, że wszędzie ze sobą trzeba tachać 'zabawki' Odpowiedz Link
25spider Re: Badminton w MM ? 06.11.07, 08:41 "da sie grac" pewnie na niejednej sali w MM i okolicach, ale obawiam sie, ze wiekszosc (jak nie wszystkie) nie sa przystosowane do badmintona (nie ma poprawnie narysowanych linii, dobrej siatki zawieszonej na odpowiedniej odleglosci itp.) Pozdrawiam, Maciek Odpowiedz Link
hagneia Re: Badminton w MM ? 06.11.07, 11:20 przystosowanie sali to nie problem - gorzej bywa z jej znalezieniem a nierzadko także z odpowiednią liczbą zapaleńców.. niestety badminton zbyt często kojarzy się z dziećmi pykającymi na trawniku Odpowiedz Link
miko100 Re: Badminton w MM ? 06.11.07, 20:55 Cześć, Znam pare osób w Mińsku grywających regularnie w badmingtona. W szkole Nr 5 na Małopolskiej jest siatka i namalowane boisko. Spróbuj tam właśnie wynająć salę.W gimnazjum na Sienickiej jest możliwość ustawienia słupków i gry nawet na 3 boiskach jednocześnie,ale nie wiem jak tam się przedstawia sytuacja. Można tez pograć w Rembertowie w hali AON ( treningi 3 razy w tygodniu w godzinach późnowieczornych).W Rembertowie raz w miesiącu odbywa się też turniej dla amatorów gdybyś chciał porównać swoje umiejętności. Pozdrawiam Odpowiedz Link
hagneia Re: Badminton w MM ? 07.11.07, 10:28 dzięki za informacje :) na Małopolskiej kto wynajmuje boisko: szkoła czy jakaś osoba prywatna? w tej chwili grywam w hali na Bytnara (Mokotów). przy czym 'grywam' to o tyle dobre określenie, że więcej mnie nie ma niż jestem a jeśli mowa o zawodach to na razie raczej podziękuję - różnice widać gołym okiem (muszę się jeszcze podszkolić), poza tym regularnie jestem namawiana na udział w WYAC w Konstancinie.. Odpowiedz Link
miko100 Re: Badminton w MM ? 07.11.07, 22:33 Czołem, Myślę,że szkoła, trzeba sprawdzić. Zawody sa dla amatorów o różnym poziomie. A swoją drogą skoro jest trochę osób zainteresowanych grą to należy powrócic do idei mistrzostw Mińska - były kiedys takie zawody. Pozdrawiam Odpowiedz Link
25spider Re: Badminton w MM ? 14.11.07, 09:19 pod koniec podstawowki i szkole sredniej gralem czesto w badmintona (nawet bylem wicemistrzem mazowsza...) ale nie mialem wtedy gdzie trenowac (nie bylo pozadnego klubu) i przerzucilem sie na lekkaatletyke... czasami zdaza mi sie pograc, ale raczej nazwalbym to "kometka", bo jak z kims gralem w badmintona, to po 10 minutach nie chcial ze mna grac... wiec zaczynalismy grac po prostu podajac do siebie nad siatka - wiec "kometka"... z checia bym pogral, ale na razie chyba nie mam czasu, ani pieniedzy na wynajem sali... ;) Odpowiedz Link
hagneia Re: Badminton w MM ? 16.11.07, 22:21 hm... mi bardziej odpowiada termin badminton :) nie to że jestem dobra ale przy kometce można z nudów umrzeć... i cóż tu dodać lubię grać z lepszymi od siebie - przynajmniej później wiem że żyję ;) wykręty... czas się zawsze znajdzie, a co do pieniędzy - ktoś się może orientuje ile się płaci za salę/kort w piątce ? (ja ostatnio płaciłam 20zł za 1,5 godziny) Odpowiedz Link
25spider Re: Badminton w MM ? 21.11.07, 08:23 za siatkowke w Halinowie na sali, place 60 pln za semestr szkolny (1 w tygodniu po 2 godziny - ok. 8 godzin miesiecznie, wiec 60 pln place za ok. 40 godzin) ogolnie placimy ok. 700 pln za semestr wiec dzielac na 12 osob, to mniej wiecej wychodzi po 60 pln / os. wiec godzina wynajmu kosztuje nas ok. 18 pln. Pozdrawiam, Spider Odpowiedz Link
hagneia Re: Badminton w MM ? 21.11.07, 09:16 Przykładowo AON (Rembertów): ceny wynajmu kortu abonament miesięczny 13,-/za trening, jednorazowa wizyta na hali to 18,-. Godziny otwarcia: wtorek 21.00-22.30, środa 20.00-21.30, piątek 21.00-22.30 (info pochodzi ze strony www.badmintonnews.pl/?v=kluby&id=93) wypada niestety drożej niż siatkówka Odpowiedz Link
25spider Re: Badminton w MM ? 23.11.07, 08:21 niestety sale (cene wynajmu) do badmintona dzieli sie najczesciej na 2 osoby, ew. 4... te 18 pln u nas dzieli sie na 12 osob, ktore gra w dwoch druzynach... Pozdrawiam, Spider Odpowiedz Link