Dodaj do ulubionych

Zepsute mleko w Tesco

09.11.07, 09:13
Zawsze robimy zakupy w Biedronce albo w Lidlu czasami w sklepie osiedlowym, ostatnio zona wstąpiła do Tesco kupiła mleko z terminem ważności do 11.10 mleko okazało się zepsute, w innch sklepach nigdy nie spotkałem się z takim przypadkiem mam pytanie czy to jest reguła że w Tesco wszystkie rzeczy są zepsute czy to tylko przypadek
Obserwuj wątek
    • nie.my Re: Zepsute mleko w Tesco 09.11.07, 12:06
      c43 napisał:

> Zawsze robimy zakupy w Biedronce albo w Lidlu czasami w sklepie osiedlowym, ost
      > atnio zona wstąpiła do Tesco kupiła mleko z terminem ważności do 11.10 mleko ok
      > azało się zepsute,
      -->Tak się kończą wycieczki do centrum, trzeba było siedzieć/kupować na zadupiu.
      Kupowanie mleka przeterminowanego prawie miesiąc wiąże się z ryzykiem. Mam
      nadzieję, że go nie wypiliście.

w innch sklepach nigdy nie spotkałem się z takim przypadkiem
      -->słabo szukałeś, wśród masy produktów na pewno znajdziesz jakieś po terminie,
      zwykle sklepy starają się to wyłapywać ale nie zawsze się udaje.

> mam pytanie czy to jest reguła że w Tesco wszystkie rzeczy są zepsute czy to t
      > ylko przypadek
      -->Nie bywam zbyt często w Tesco ale widziałem tam kiedyś popsutego pomidora.
      Myślę, że to aż nadto potwierdza Twoje obawy, tam jest tak zawsze, lub prawie
      zawsze lub bardzo często. Tak czy inaczej pozostaje nam Lidl, Biedronka lub
      sklepy osiedlowe.

Pozdrawiam

NieMy
      • c43 Re: Zepsute mleko w Tesco 09.11.07, 12:32
        Przepraszam za pomyłkę to mleko miało termin przydatnośći 11.11.2007
        • nie.my Re: Zepsute mleko w Tesco 09.11.07, 12:47
          c43 napisał:

> Przepraszam za pomyłkę to mleko miało termin przydatnośći 11.11.2007
          -->Nie ma za co przepraszać, to Tesco powinno przeprosić Ciebie i jak sądzę
          Prezydenta Kaczyńskiego (on lubi być przepraszany ;-).

Pozdrawiam

NieMy

P.S. Na pocieszenie dodam, że kiedyś było gorzej chociaż Tesco nie było ;-)
          tiny.pl/jrm2
    • gixera Re: Zepsute mleko w Tesco 10.11.07, 13:31
      Wydaje mi się, że takie produkty jak mleko, to w ogóle łatwo się psują i łatwo
      jest trafić na nieświeże, nie mam tu oczywiście na myśli UHT, które może stać
      miesiącami. Kiedyś kupiłam świeże, mleko, prosto od krowy i na drugi dzień już
      się nie nadawało do picia.
      • eszi Re: Zepsute mleko w Tesco 13.11.07, 08:44
        to żart? z tym mlekiem od krowy?:-000
        • gixera Re: Zepsute mleko w Tesco 13.11.07, 12:18
          Nie rozumiem, czemu żart?
      • c43 Re: Zepsute mleko w Tesco 13.11.07, 08:55
        Kiedyś pamiętam zepsute mleko w sklepie to była codzienność za czasów komuny, ostatnio robiąc zakupy w rzadko takie spotykam dopiero teraz przy mojej pierwszej wizycie w Tesco takie napotkałem. Mleko UHT w ogóle się nie psuje ale smak jego nie ma porównania się zwykłym mlekiem
        • audi sztuczne mleko 13.11.07, 12:55
          coś, co się psuje przynajmniej jest prawdziwe, czy to nie
          pocieszające?
    • mmpio Re: Zepsute mleko w Tesco 01.12.07, 13:58
      hmmm, gdyby to było powszednie to myślę że nikt by tam nie kupował, więc podejrzewam że to jakieś niedopatrzenie a nie reguła, co oczywiście nie usprawiedliwia właścicieli sklepu.
      Niemniej z doświadczenia wiem, ze w Mińsku można sobie pozwolić na zakupy bez spoglądania na daty - raz "udało" mi się kupić zgęstniały serek wiejski, ale z datą jeszcze właściwą więc podejrzewam złe przechowywanie <sklep? hurtownia?>. Dla kontrastu - Białystok - trzeba uważać żeby nie wdepnąć w brunatną ciecz wyciekającą dołem ze skrzynek z <czy to jeszcze można nazwać> jabłkami...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka