aniolekdragon2 28.07.09, 15:30 Hej, czy możecie polecić jakąś solidną firmę lub fachowca, którzy wykonają szafę wnękową solidnie i za rozsądna cenę. Może macie kogoś sprawdzonego lub sami się tym zajmujecie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i_ja_tez Re: Szafa wnękowa-szukam wykonawcy 28.07.09, 16:14 Mi ostatnio szafę wnękową robiła firma z Sokołowa Podleskiego. Zapłaciłam 800 zł mniej niż proponowały mi firmy mińskie. Odpowiedz Link
zawsze-mamarysia Re: Szafa wnękowa-szukam wykonawcy 28.07.09, 19:51 Polecam Pana Bronisza z Kryp koło Węgrowa. Bardzo solidni i tani Odpowiedz Link
aniolekdragon2 Re: Pan Bronisz 29.07.09, 07:58 A możesz podać jakieś namiary i koszt? Dostałam już jedną ofertę z Wołomina, ale ceną dorównywali Komandorowi. I rozumiem, że szafę robioną miałaś w Mińsku? Pozdrawiam aniolek Odpowiedz Link
ci_nek Re: Pan Bronisz 29.07.09, 13:25 > ale ceną dorównywali Komandorowi. A ja właśnie mailem polecić Komandora. Zamawiałem u nich w szafę w marcu wybrałem nieco droższe ale ładniejsze drzwi aluminiowe. Jeżeli zależny Ci na jakości i estetyce to polecam właśnie Komandora, jak tylko na cenie to szukaj stolarza, kup płyty w jakiejś stolarni i może coś ładnego z tego ulepi. Odpowiedz Link
zawsze-mamarysia Re: Pan Bronisz 29.07.09, 18:54 www.meble-bronisz.pl/ tu masz stronę i kontakt do nich. Umawiałam się telefonicznie, przyjechali wszystko zmierzyli po czym zrobili projekt, który zaakceptowałam i umówiliśmy się na montaż w MM. Za dwie duże szafy z szufladami półkami, wieszakami i lustrami zapłaciłam 3 tys. Ogromna kuchania pod zabudowę 6 tys. Polecam Odpowiedz Link
i_ja_tez Re: Pan Bronisz 29.07.09, 20:23 Co znaczy "ogromna kuchnia"? Ile metrów bieżących? Odpowiedz Link
snowcraft Re: Szafa wnękowa-szukam wykonawcy 13.08.09, 09:57 Nie tylko system Komandora istnieje :) Polecam też Senatora. Mam juz od kilku lat i świetnie się sprawdza. Nawet w W-wie (licząc z dojazdem i dowozem do MM) jest taniej niż w Mińsku. Ja robiłem drzwi przesuwne z podwójnego szkła matowego z profilami i listwami Senator w kolorze szampan. 3 skrzydła po 1,1 m szerokości i 2,5 m wysokości. Zapłaciłem 3 tys, a w Mińsku chcieli 4 tys. Nie pamiętam nazwiska, ale sam nr. 506 469 319 Odpowiedz Link
rafre Re: Szafa wnękowa-szukam wykonawcy 13.08.09, 11:25 Identycznych rozmiarów szafę w jednej z mińskich firm wyceniono mi na ok 5,6 tys... porażka Odpowiedz Link
aniolekdragon2 A może drzwi łamane(składane)-przesuwne??? 14.08.09, 22:01 Hej,dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Sprawdziłam firmy,które polecaliście i kilka, które sama namierzyłam.Opowiem Wam o moich doświadczeniach, może jeszcze coś doradzicie :).Ceny w sumie porównywalne, bo tam gdzie miało byc niby taniej,proponowano mniejszy wybór może nie wypełnień ale np. koloru ościeżnic i listew ozdobnych i troche staroświeckie jak na nasz gust wzory. Jednak pod tymi względami komandor jest niedościgniony. I właśnie na nich ostatecznie się zdecydowaliśmy. Niestety jako laicy, nie wzieliśmy pod uwagę głębokości naszej wnęki. 58 cm okoazało się za mało.Po zamontowaniu prowadnic byłoby za mało miejsca na wieszaki.Tak więc pomysł na szafę z drzwiami przesuwanymi padł. I wtedy znalazłam na forum wątek o drzwiach łamanych. System do montażu takich drzwi można kupić w np. w Leroy. Wygląda to świetnie i zajmuje dużo mniej miejsca. Tylko gdzie kupić takie drzwi. Te ażurowe i panelowe są takie sobie. Może zwyczajnie zamówić odpowiedniej wielkości płyty np. z mdf u stolarza? Odpowiedz Link