patsik 18.06.07, 15:51 Szukam zajęć dla ośmiolatki i jedenastolatka na kawałek lipca i sierpień, żeby mi z nudów w domu nie zwariowały.... Coś się dzieje w naszym mieście w tym zakresie? MDK? Smok? Inny klub? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzeg_sz1 Re: Wakacje w Otwocku 18.06.07, 17:31 www.otwock.pl/default.asp?ID=99&IDs=179 może coś takiego Cię zainteresuje, chociaż nie wiem;) Odpowiedz Link
patsik Re: Wakacje w Otwocku 19.06.07, 08:38 dzięki, grzeg :) wynika z tego, że albo MDK nic nie organizuje, albo się samofinansuje - no,no,no ;) Odpowiedz Link
chiste Dla osmiolatków trochę starszych, 19.06.07, 08:16 zwłaszcza tych świeżo upieczonych otwocczaków i byłych warszawiaków, mam info, że w drugi albo trzeci łikend lipcowy organizuję subiektywny spacer rowerowy po Otwocku. Dokładny termin podam po 30 czerwca. Jeżeli chcecie się czegoś dowiedzieć o mieście sosen, to zapraszam. Trasa zacznie się przy moście kolejki na Turystycznej. Odpowiedz Link
patsik Re: Dla osmiolatków trochę starszych, 19.06.07, 08:35 w drugi, w drugi, to mi dzieciaki jeszcze nie wyjadą...... albo w trzeci, to się będę mogła bardziej skupić na opowieściach ;) bo będą opowieści, nie? Odpowiedz Link
xycho1 Re: Dla osmiolatków trochę starszych, 27.06.07, 01:22 > zwłaszcza tych świeżo upieczonych otwocczaków i byłych warszawiaków, mam info, że w drugi albo trzeci łikend lipcowy organizuję subiektywny spacer rowerowy po > Otwocku. Dokładny termin podam po 30 czerwca. > Jeżeli chcecie się czegoś dowiedzieć o mieście sosen, to zapraszam. Trasa > zacznie się przy moście kolejki na Turystycznej. Świetny pomysł z tym rowerowym poznawaniem okolic. Brawo dla pomysłodawcy. Jako świerzo upieczony otwocczak i były warszawiak tego właśnie potrzebuję :) Odpowiedz Link
patsik Re: Dla osmiolatków trochę starszych, 13.07.07, 12:33 ej, christe, co z tym spacerem rowerowym? ten, czy przyszły weekend? sobota czy niedziela? tak czy inaczej - chyba odpadam, bo jakieś wyjazdy mi się kroją :( może jednak czwarty weekend lipcowy? albo poproszę o powtórkę w sierpniu :) Odpowiedz Link
chiste Re: Dla osmiolatków trochę starszych, 13.07.07, 12:52 Jak będzie pogoda i chetni. Na razie ani jednego, ani drugiego. Odpowiedz Link
patsik Re: Dla osmiolatków trochę starszych, 13.07.07, 17:19 a jest jakieś miniumum? nas jest aż 4 sztuki, jeśli impreza odbędzie się w sierpniu ( bo w lipcu dwie sztuki odpadają...) Odpowiedz Link
doomi Re: Dla osmiolatków trochę starszych, 14.07.07, 11:34 No to ja jestem piąta :) i z niecierpliwością czekam na wycieczkę! Odpowiedz Link
czempis Re: Wakacje w Otwocku 19.06.07, 11:42 Lato w miescie - swietlica "Swietej Rodziny" przy kosciele ul.Kollataja Odpowiedz Link
funcia2 Re: Wakacje w Otwocku 21.06.07, 23:08 Wydaje mi się, że we wszystkich (no może prawie) klubach osiedlowych organizowane są półkolonie. Musiałabyś przejść się na Andriollego do OSM, tam na szybie są ogłoszenia. Z czasów podstawówki pamiętam, jak sama chodziłam na takie na Batorego. Odpowiedz Link
amigo9 Re: Wakacje w Otwocku 22.06.07, 14:52 Chiste na ten spacer rowerowy, byśmy się chętnie ze starszakiem pisali. Daj znać:) Odpowiedz Link
patsik Re: Wakacje w Otwocku 22.06.07, 16:34 załatwione Małe mam w Smoku, Duże w MDK-u - nie chcieli razem... ;) - lepiej dla prowadzących ;) teraz się zastanawiam, czy wakacji nie zaczną anginą, przejętą ode mnie.... :( Odpowiedz Link
amigo9 Re: Wakacje w Otwocku 24.06.07, 22:08 Patsik a napiszesz, co w Smoku ciekawego i za ile? Jakoś nie mogę się doturlać... Odpowiedz Link
patsik Re: Wakacje w Otwocku 25.06.07, 11:16 napiszę po południu, co dziś było i tu i tu :) i czy Towarzystwo zadowolone... wiem, że dwa razy w tygodniu - basen, raz w tygodniu wyjazd do Warszawy, poza tym rózne piesze wyprawy i zajęcia stacjonarne w Smoku chyba jeszcze są miejsca, bo zrobili dodatkową grupę, w MDKu raczej miejsc już brak koszt - Smok 75 zł/tydzień, MDK - 100 zł/tydzień Odpowiedz Link
patsik Re: Wakacje w Otwocku 25.06.07, 16:29 zdaję relcję: MDK - dużo gier zespołowych na świeżym powietrzu, ale też gry planszowe widziałam rozłożone ( tylko moje dziecię to z tych piłkolubnych, dla niego to nie była atrakcja), obiad podobno pyszny. Pewnie też jakieś rysunki itp, ale to zupełnie nie w kręgu jego zainteresowań. W czwartek jadą do kina, basen środa i piątek. Dziecek zadowolony ;) Smok - rozłożony stół do ping - ponga, był spacer do lasu, poza tym nie wiem co jeszcze, bo krótko rozmawiałam, ale najważniejsze: FAJNIE. I obiad też smaczny. Jutro rano idą na 2 godz. do sali zabaw, środa i piątek basen, czwartek kino. Odpowiedz Link
amigo9 Re: Wakacje w Otwocku 26.06.07, 09:09 Dzięki patsik. No muszę się doturlać. Nie wiesz jeszcze przypadkiem, czy tak jest tylko teraz, czy również dzieje się coś w sierpniu? W sumie to wyszło, że leniwe to będą dwa ostatnie tygodnie sierpnia. Odpowiedz Link
patsik Re: Wakacje w Otwocku 26.06.07, 10:25 W sierpniu Smok odpoczywa, MDK - nie wiem. Wiem, że w tym tygodniu w MDKu jest jedno miejsce luźne - mój dziecek zachorzał na anginę:( Odpowiedz Link
amigo9 Re: Wakacje w Otwocku 27.06.07, 14:34 Dzięki jeszcze raz. Byłam w Smok-u i dowiedziałam się, że w całym Otwocku, co roku "lato w mieście" jest w pierwsze 3 tygodnie po skończeniu nauki. Potem niestety urlopy. Także w tym roku już nie skorzystamy - ten tydzień się kończy, potem mamy dziecko- gościa, więc sami będziemy sobie organizować czas w mieście i nie tylko, a potem starszak wraca do Otwocka na przepakowanie co jakiś czas i tak aż do 20 sierpnia. I wtedy myślałam, żeby skorzystał z czegoś, no ale wtedy nie ma. Może w przyszłym roku zaplanujemy inaczej. Odpowiedz Link
amigo9 Re: Wakacje w Otwocku 27.06.07, 14:38 Ale relację (również tę dziewczyńską - mój jest antyfanem piłki nożnej, za to plastyczne sprawy owszem lubi) chętnie przeczytam:) Odpowiedz Link
patsik Re: Wakacje w Otwocku 28.06.07, 13:40 amigo - z MDKu będę miała szczątkowe relacje - nie wiem, czy chłopię wydobrzeje do przyszłego tygodnia.....W każdym razie chyba bardziej tu nastawiają sięna zabawy ruchowe - mają boiska. W Smoku "jest fajnie" - mówi Małe. Ja bym się nudziła ;) Byli już na basenie w Józefowie, dziś są w kinie w Promenadzie. Spacerują, grają w ping - ponga, śpiewają (karaoke). O rysunkach nic nie słyszałam, więc chyba nie ma...Obiady jedzą w restauracji STYLOWA (podobno przepyszne) - sama w życiu tam nie byłam! Małe wstaje rano przed 8 bez marudzenia, więc myslę, że jest rszeczywiście ok. Odpowiedz Link
amigo9 Re: Wakacje w Otwocku 28.06.07, 14:55 Życzę szybkiego wyzdrowienia synowi, nie miał kiedy chorować, tylko w wakacje? I udanej zabawy córce:) Odpowiedz Link
patsik Re: Wakacje w Otwocku 28.06.07, 16:00 ja tam się cieszę, że zachorował TERAZ a nie za dwa tygodnie, na sam obóz harcerski.....on jest mistrzem świata w chorowaniu podczas świąt i tuż przed wyjazdami - niejedna wyprawa nam przepadła, dzięki jego zdolnościom..... Odpowiedz Link
doomi Re: Wakacje w Otwocku 28.06.07, 17:43 Patsik, a gdzie się na ten obóz "wybieracie"? Do Czernicy może? Odpowiedz Link
michaelandro Re: Wakacje w Otwocku 02.07.07, 22:52 Ja polecam zajęcia tenisowe. W Otwocku grupy dziecięce prowadzi Przemek- rewelacyjnie sobie radzi z dzieciakami- 505142492 Odpowiedz Link
patsik Re: Wakacje w Otwocku 03.07.07, 11:05 dzięki, michael :) może skorzystam pod koniec sierpnia :) Co do obozu - Duży jedzie do Przerwanek ( jak ja mu zazdroszczę...), Mała jedzie do Rozewia :) Odpowiedz Link
doomi Chiste! 24.07.07, 12:27 Dopominam się wycieczki :) Strasznie mało wiem o Otwocku, w wielu miejscach jeszcze nie byłam (choćby na cmentarzu żydowskim) i marzę o takim przewodniku jak Ty! Bym się z małżem wybrała cobyś się nie bał molestowania, O! I Patsik by się pewnie wybrała i na pewno ktoś jeszcze... to jak? Odpowiedz Link
chiste Re: Chiste! 24.07.07, 12:36 w związku z nieoczekiwanymi okolicznościami przyrody (wpis do Palestry), odkładam ostatnio sprawy hobbystyczne na dalszy plan. Wstępnie możemy się umówić na najblizszą niedzielę (29.07.07) na 10:00 przy moście kolejki waskotorowej, ul. Turystyczna, ale... Czy ja tam się stawię na 100%, to będę wiedział dopiero w najbliższy piątek. Pzdr. Odpowiedz Link
lamelka007 Re: Chiste! 24.07.07, 12:56 winszuję wpisu:) a termin wycieczki proponuję dla pewności ustalić na 5 sierpnia ;)? cały czas coś mi zżera moje posty wiec nie wiem czy sie nie zdubluje :( Odpowiedz Link
patsik Re: Chiste! 24.07.07, 13:48 może być 29, może być 5, mogą być dwie wycieczki :)) Odpowiedz Link
doomi Re: Chiste! 24.07.07, 21:04 OK :) rezerwuję czas w niedzielę, zajrzę tu w piątek! I też gratuluję! Odpowiedz Link
chiste Przepraszam, najbliższa niedziela jednak odpada 27.07.07, 08:53 29.07.07 - ten termin jest jednak nieaktualny. Szkoda, bo zapowiada sie fajna pogoda :( Odpowiedz Link
lamelka007 Re: Przepraszam, najbliższa niedziela jednak odpa 27.07.07, 09:24 no to w kolejną niedzielę?:) Odpowiedz Link
doomi Re: Przepraszam, najbliższa niedziela jednak odpa 27.07.07, 11:46 Nic nie szkodzi, co się odwlecze, to nie uciecze ;) Odpowiedz Link
chiste To co, są chętni? 31.07.07, 16:41 Zapowiadana wycieczka po Otwocku. Konieczne wyposażenie to rower, woda w bidonie i nakrycie głowy. Zbiorka w niedzielę 5 sierpnia na moście kolejki wąskototorowej w Świdrze, ul. Turystyczna. Trasa jest kręta i miejscami wyboista. Ma 15 km i może mieć więcej, jeżeli nie będziecie mieli dosyć częstego zatrzymywania (będzie około 15. przystanków) i mojego peplania. Zapraszam. Odpowiedz Link
doomi Re: To co, są chętni? 31.07.07, 17:07 Ja jestem oczywiście :) + trzy ogony! o której zbiórka? Odpowiedz Link
chiste O 10:00 31.07.07, 17:16 Ale jak komuś nie odpowiada ta pora, to może być deko później. Odpowiedz Link
przewoz_pw Re: O 10:00 01.08.07, 08:48 No proszę.. Może i ja bym się skusił, troszkę się jeździ czasem po Otwocku, ale z reguły przelotem. Mińsk - Wawa ;) Zobaczymy, jak z czasem będzie. Odpowiedz Link
kalina_p Re: O 10:00 01.08.07, 21:12 ja bardzo chętnie, bez męża, bo pracuje i tylko jeśli uda mi sie komuś sprzedać córę na pół dnia. Chciałabym..! Odpowiedz Link
patsik Re: Oczywiście jak nie będzie lało... 03.08.07, 16:25 jak nie zaśpimy, to się meldujemy - w komplecie sztuk 4: dwie duże, dwie małe Odpowiedz Link
patsik Re: Wycieczka w niedzielę 04.08.07, 22:20 no dobra - jutro 10.00 pod mostem ;) na ile czasu jest planowana wyprawa? brać prowiant? byle tylko nie zaspać....... ;) pozda mi ktoś swój tel. na maila? żebym mogła gonić, w razie czego ;) Odpowiedz Link
patsik Re: Wycieczka w niedzielę 05.08.07, 10:02 wstałam.......właśnie....:( zbieram potomstwo i będziemy Was gonić :) Odpowiedz Link
patsik Re: Wycieczka w niedzielę 05.08.07, 15:17 ależ było fajowo :) czekam na powtórkę :) Odpowiedz Link
lamelka007 Re: Wycieczka w niedzielę 06.08.07, 09:07 wielkie dzięki chiste! czekamy na kolejny spacer po historii otwocka. :) Odpowiedz Link
doomi Re: Wycieczka w niedzielę 06.08.07, 11:35 I ja też dziękuję :) Chiste fiu fiu, ależ Ty masz wiedzę! Reszcie dziękuję za przemiłe towarzystwo. Fajni jesteście :) Odpowiedz Link
chiste Re: Wycieczka w niedzielę 06.08.07, 11:46 Dziękuję wszystkim uczestnikom za udział w wycieczce i miłe słowa. Szkoda tylko, że nie było nikogo ze swieżo upieczonych otwoccczaków, ale chyba stawili się wszyscy, którzy się zapowiadali. Pzdr. Odpowiedz Link
lamelka007 Re: Wycieczka w niedzielę 06.08.07, 15:28 doomi już parę wrzuciła na józkowym fotoforum:) Odpowiedz Link
chiste Gra uliczna na rowerach, śladami Żydów otwockich 06.08.07, 11:53 25 sierpnia zapraszam na godz. 15:00 do parku w Otwocku chętnych do wzięcia udziału w piątym otwockim alejkacie, czyli podchodach na rowerach. Tym razem motywem gry bedzie podróż po miejscach związanych z przedwojennym Otwockiem żydowskim. Zainteresowanych tematem odsyłam do: www.otwock.org.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=1876 Odpowiedz Link
lamelka007 Re: Gra uliczna na rowerach, śladami Żydów otwock 06.08.07, 13:22 napisz coś więcej plis. czy są jakieś ograniczenia czsowe, co trzeba mieć, wiedzieć, umieć? może to prozaiczne pytania ale mam kogoś kto chciałby dołączyć ale zadaje duuuużo pytań, na które ja z racji braku doświadczenia w tej dziedzinie nie potrafię odpowiedzieć:) Odpowiedz Link
chiste Re: Gra uliczna na rowerach, śladami Żydów otwock 06.08.07, 13:32 Ograniczeń czasowych raczej nie będzie, choć byłoby miło, gdyby zakończyc akcję po 2 godzinach. Trzeba mieć: 1) rower; 2) długopis; 3) coś do picia; 4) dobry humor; 5) być może 5 zł w kieszeni, ale sprawa opłaty nie jest jeszcze przesądzona. Mapkę i manifest dostaje każdy z uczestników na miejscu zbiórki. Po alejkacie będa pewnie nagrody dla zwycięzców i piknik nad Świdrem. Odpowiedz Link
patsik Re: Gra uliczna na rowerach, śladami Żydów otwock 06.08.07, 17:26 suuper pomysł :) ale mnie chyba nie będzie w mieście wtedy...szkoda.... Odpowiedz Link
marta_i_koty Re: Gra uliczna na rowerach, śladami Żydów otwock 06.08.07, 18:46 Mnie też się podoba ten pomysł, postaram się przybyć:) Tym bardziej, że wczorajsza wycieczka była bardzo udana, z pewnością dzięki Panu Przewodnikowi;) Odpowiedz Link
doomi Re: Gra uliczna na rowerach, śladami Żydów otwock 07.08.07, 11:53 Chciałam wczoraj kupić książkę Perechodnika polecaną przez Ciebie Chiste i tu zonk :( w józkowej księgarni nie ma, w falenickiej też :( Jutro ruszam do Otwocka, mam nadzieję że tam dostanę... Odpowiedz Link