mirelak 23.08.04, 10:06 jak zaczęłam chodzić z małym do neurologa to zalecił mi podawanie Kubusiowi, witaminy b1 i b6 dwa razy dziennie po pół tabletki. Podobno bardzo dobrze wpływa na układ nerwowy. Czy wy też miałyście takie zalecenie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fajka7 Re: witamina b1 i b6 23.08.04, 12:03 ja tez podawalam bo cos kojarze jak rozgniatalam te tabletki i ta sliska zawsze wyskakiwala mi spod noza, gdy probowalam ja przekroic na pol :)) podawalas moze jakas hometopatie neurologiczna typu cerebrum compositum? Odpowiedz Link
gabi11 Re: witamina b1 i b6 23.08.04, 13:20 Też mam podawać wit. B6 po pół tabletki 2X dziennie. I kwas foliowy ( już odstawiony) po pół tabletki dziennie. Oprócz tego wit. C i D, ale te nie ze względu na układ nerwowy. W jaki sposób podajesz tabletki? Z herbatką, mlekiem? czy wodą? Przez smoczek czy z łyżeczki? Ja mam problem bo mały nie chce jesc B6- jest gorzka w smaku, nawet po rozpuszczeniu. Odpowiedz Link
iza_luiza Re: witamina b1 i b6 23.08.04, 13:41 Mój Maciuś dostaje wit B1 raz dziennie pół tabletki. Może to za mało ?? Daję mu z wodą ale jej nie cierpi. Neurolog zalecała podawać z mlekiem, ale to masakra ściągnąć te parę kropel na lekarstwo, łapałam łyżeczką z drugiej piersi podczas karmienia ale dałam spokój. Teraz jak zacznie dostawać jakieś inne pokarmy to mu będę dawać np. z jabłuszkiem. Homeopatię też mamy, ale to cała kuracja, musiałabym sprawdzić co dostawał i dostaje... Odpowiedz Link