28.01.05, 16:17
Czy jest na tym forum może ktoś z Olsztyna (Ewę juz znam i pozdrawiam :))?
Odezwijcie sie :)
Obserwuj wątek
    • agaolsztyn Re: Olsztyn 29.01.05, 10:55
      cześć jestem mamą 10 miesięcznego krzysia. mieszkamy w olsztynie na jarotach.
      • grzalka Re: Olsztyn 29.01.05, 17:34
        Cześć, Aga, my tez z Jarot. I co, też się rehabilitujecie?
        • agaolsztyn Re: Olsztyn 02.02.05, 10:56
          tak rehabilitujemy się u roberta ambrozewicza, ale do domu przychodzi danusia
          kwiatkowska. krzyś jutro skończy 10 miesięcy. ćwiczymy od 2 miesiąca życia
          małego. mój synuś urodził się z 1 Abgarem w zamartwicy. teraz wszystko jest ok,
          ale lekarze wolą dmuchać na zimne. Na początku miał problemy z obniżonym na
          przemian ze wzmożonym napięciem mięśniowym, zaś psychicznie rozwija się bdb. co
          prawda jeszcze nie raczkuje ale jest na najlepszej drodze bo pewnie pełza do
          przodu a przy tym podnosi już pupcię i wtedy wygląda jak mała foka. aga z
          olsztyna.
          ps. chętnie nawiązała bym jakiś kontakt. obecnie jestem na wychowawczym więc
          mam dużo czasu
          • grzalka Re: Olsztyn 02.02.05, 14:31
            My chodzimy do Tomka Makowskiego, Alek z obnizonym, a Antek ze wzmozonym
            napięciem, za to obaj z asymetrią. Właśnie sie zastanawiam nad wzięciem kogoś
            do domu, bo nie wyrabiam czasowo. A ile to kosztuje?
            Gdzie mieszkasz? Ja na Jarotach, a od kwietnia na Nagórkach.
            • agaolsztyn Re: Olsztyn 04.02.05, 08:51
              Mieszkam na jarotach, na Kanta. Rehabilitantka bierze 50 zł za godzinę,
              naprawdę dużo pomogła. krzyś też miał asytetrię wyginałsię w literę C, teraz
              jest już prawie nie widoczna, teraz wygina się sporadycznie zazwyczaj jak
              siedzi. wiem bo sprawdziłam że dobry jest jeszcze tomasz nowakowski, teraz będę
              prosiła lekarza by skierował mnie do niego na reh. bo z ambrozewiczem nie mogę
              się dogadać, a tamten jest super (wszystko tłumaczy, daje ćwiczenia które
              rzeczywiście nie są dla dzieci nudne, a bawią np. żeby krzyś zaczął raczkować
              kazał go prowadzać na ręcznik (wygląda śmiesznie jak piesek na smyczy).aga
              • agaolsztyn Re: Olsztyn 04.02.05, 08:59
                przepraszam pomyliłam się nie nowakowski tylko makowski (sprawdziłam w ntesie).
                To chyba ten twój nie masz najlepszego zdania o nim????? nie widzisz poprawy.
                ile mają twoje dzieciaczki??? może na niektóre rzeczy jeszcze za wcześnie. ja
                przestałam by krzyś książkowo wykonywał wszystko w określonym czasie,i tak robi
                wszystko tyle że z 1-2 miesięcznym poślizgiem. doszłam do wniosku że na
                wszystko przyjdzie czas! muszę ci się przyznać że teraz co raz rzadziej
                ćwiczymy z małym on ciągle się czymś interesuje jest zajęty i "nie ma dla mnie
                czasu" (co prawda muszę być blisko, bo jak nie to płacze, nie mogę wyjść nawet
                do łazienki), a postępy i tak są. pozdrawiam aga
                • grzalka Re: Olsztyn 18.03.05, 14:51
                  Aga, cieszę się, że z Krzysiem wszystko już ok ! :))
                  Tomek Makowski jest bardzo dobry, mam o nim jak najlepsze zdanie. Moi chłopcy
                  też robią postępy, powoli, ale do przodu. Teraz mają 5 miesięcy, no oko sa
                  mniej więcej 1,5- 2 miesiace do tylu.

Jak na Kanta to bliziutko, ja mieszkam na Janowicza ;)
                  • agaolsztyn Re: Olsztyn 21.03.05, 14:34
                    nie martw sie tym lekkim oponieniem odkad pamietam krzys tez mial ok. 1-1,5
                    miesiaca opoznienia ruchowego. u nas napiecie sie zmienialo raz wzmozone a
                    pozniej obnizone. naszczescie teraz wszystko wrocilo do normy. uff
                    rzeczywiscie mieszkamy bardzo blisko siebie, moze kiedys wybiezemy sie razem na
                    spacer, jak bedzie troche cieplej
                    pozdrawiam aga
          • janka19 Re: Olsztyn 14.10.05, 19:20
            Podnioszę wątek.
            Koleżanak szuka jakiegos dobego rehabilitanta, ktory mógłby dojeżdżać do nich
            (okolice Olsztyna).
            Podajnie jakies namiary. Sprawa pilna.
    • ewaniew Re: Olsztyn 01.02.05, 09:10
      No to tez pozdrawiam :))
      Ewa
    • goga76 Re: Olsztyn 16.10.05, 18:44
      A piszecie jeszcze ze sobą?
      Bo ja też jestem z Olsztyna, z Nagórek. I też chodzę do p. Makowskiego, chociaż ja akurat dobrego zdania o nim nie mam... Prywatnie chodzę do Pediatrycznego Centrum Rechabilitacji do p. Asi Kałużyńskiej. Fajna Babka i widać, że zan się na rzeczy. Dajcie znać, czy jeszcze tu bywacie, bo ja bardzo chętnie pogadałabym z kimś, kto też ma problemy z rozwojem dzieci, czasami jak patrzę na to moje szczęście jak się męczy na brzuchu to chce mi się płakać...
      Pozdrawiam
      • badrak Re: Olsztyn 16.10.05, 18:59
        My tez z Olsztyna. Chodzimy do pani Biskupiak. Dajcie namiary na to prywatne
        centrum, gdzie ono jest i jakieś telefony. Moja córcia ma prawie 8 miesięcy i
        onm, rehabilitujemy się metodą NDT od 3 miesiąca życia.

Pozdrawiam
    • janka19 Re: Olsztyn 16.10.05, 18:46
      Podajcie mi namiary na swoich rehabilitantów ! Plisss...
      • goga76 Re: Olsztyn 16.10.05, 20:30
        Pediatryczne Centrum Rehabilitacji mieści się na wyszyńskiego 5b, pokoje 201, 201. Pracują tam babki, które wcześniej pracowały w poradni rehabilitacyjnej przy szpitalu dziecięcym. P. Asia i p. Danusia zajmują się terapią takich maluchów. My chodzimy do p. Asi i jesteśmy bardzo zadowoleni. Wizyta kosztuje ok. godziny i trwa tak koło godziny, czasem dłużej. Polecam!
        • janka19 Re: Olsztyn 17.10.05, 09:38
          A czy one dojeżdżają do pacjentów ?
    • mirmar99 fizjoterapia dziecięca w WSD Olsztyn 28.08.15, 11:51
      Witam,
      szukam namiary na fizjoterapeutów-mężczyzn w Wojewódzkim Szpitalu Dziecięcym (Ośrodek rehabilitacji dziennej- dziecięcej)- pracownia kinezyterapii. Proszę o informację, tj. imiona i nazwiska oraz bezpośredni telefon.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka