izabela1976 08.06.06, 12:13 Czy któraś z Mam uczęszcza tam na zajęcia ze swoim maluszkiem? Jestem ciekawa jak tam jest, co oferują, jak podchodzą do dzieci itd. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monawk Re: OWI Pilicka W-wa 17.06.06, 22:00 To chyba ośrodek z największym doświadczeniem w Polsce w zakresie rehabilitacji. Na razie chodziliśmy tam tylko na konsultacje co 1,5 miesiąca, teraz po operacji serduszka, pewnie zaczniemy właściwe działania. Każda wizyta to trochę maraton. Dla mojego amlucha, objetego opieką od 2. miesiąca życia, odwiedzenie w ciągu jednego dnia pięciu specjalistów to trochę dużo. Ale z drugiej strony, nie muszę pokonywać całej Warszawy, aby tylko zobaczył małego np. psycholog. Każda z Pań, która pracuje z małym, otwarta, dzieląca się spostrzeżeniami. Odpowiedz Link
izabela1976 Re: OWI Pilicka W-wa 17.06.06, 22:25 A my maratonu nie mamy :) W środę byliśmy u logopedy i neurologa a w przyszłą sobotę będziemy u rehabilitanta i psychologa. Ciekawa jestem jak długo czeka się na ew. zajęcia. Na konsultacje udało nam się załapać w tempie ekspresowym. Pierwszy telefon wykonałam tydzień temu a już w środę pierwsze konsultacje. Mieliśmy z Michałkiem szczęście - załapaliśmy się na dodatkowe dyżury lekarzy. Odpowiedz Link
gofer73 Re: OWI Pilicka W-wa 19.06.06, 08:06 My bylismy na konsultacjach na przełome maja i czerwca i powiedziano nam że na miejsce w ośrodku bedziemy musieli poczekać. Teraz są podobno przyjmowane dzieci zgloszone jesienią 2005. Odpowiedz Link
izabela1976 Re: OWI Pilicka W-wa 19.06.06, 08:55 To fajnie. A podali Wam jakieś terminy co do zajęć? Czy powiedzieli, że odezwą się do Was jak coś się zwolni? Jak rozmawiałam z panią, u której się zapisywaliśmy to powiedziała nam, że zajęcia najwcześniej dostaniemy po wakacjach. Może zależy to od stanu dziecka... A Twojemu dziecku co jest? Odpowiedz Link
gofer73 Re: OWI Pilicka W-wa 19.06.06, 22:25 Dla nas każdy dzień się liczy bo Szymek ma zanik mięśni..ale...też powiedzieli że zadzwonią, jak coś się zwolni. Narazie następna wizytę mamy 18 wrzesnia ;(. Teraz rehabilitujemy prywatnie. Odpowiedz Link
izabela1976 Re: OWI Pilicka W-wa 20.06.06, 11:14 Tego najbardziej nie lubię. Proszę czekać na telefon. Już wolę odleglejszy termin niż czekanie na niewiadomo co. Nie wiesz czasem, czy na zajęcia z psychologiem czeka się równie długo jak na rehabilitację ruchową? Mnie obecnie bardziej teraz zależy na rozwoju intelektulanym Michasia. Chodzić to on kiedyś będzie na pewno chodził, ale martwimy się o jego umysł. Teraz Michaś ma 2 latka i 4 m-ce a psycholog ocenia go na 10 m-cy. Odpowiedz Link
gofer73 Re: OWI Pilicka W-wa 20.06.06, 13:41 Nie mam pojęcia. Myślę ze powinnas zapytać w osrodku Odpowiedz Link