Dodaj do ulubionych

POMYSŁ NA COŚ NOWEGO

IP: 217.98.81.* 06.11.04, 13:35
Kolejny pub, bar?

A może ma ktoś pomysł na miejsce innego rodzaju, takie w którym spędzanie
wolnego czasu stałoby się wydarzeniem na skalę np. jazzu nad sanem (to
strzał, ale akurat w dziesiątkę)

Może jakieś przykłady w podróży po świecie?
Obserwuj wątek
    • Gość: kojak Re: POMYSŁ NA COŚ NOWEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 18:55
      Klub snookerowy.
      • juchoo03 Re: POMYSŁ NA COŚ NOWEGO 08.11.04, 19:49
        Kręgielnia?
    • Gość: ap Re: POMYSŁ NA COŚ NOWEGO IP: 80.51.255.* 08.11.04, 22:55
      A mnie się marzy prawdziwy kompleks sportowo rekreacyjny w rejonie dzisiejszej
      Polonii (nie jakaś tam zjeżdżalnia?!) ale np.profesjonalnie zbudowane i
      prowadzone pole golfowe. Może to i snobizm ale chętnie bym w tym miejscu
      widział taką inwestycję. Pozdrawiam!!
      • piwo_nuklearne Re: POMYSŁ NA COŚ NOWEGO 09.11.04, 08:49
        A widziałeś Ty kiedyś pole golfowe???? CAŁE pole golfowe???
        • Gość: voyto Re: POMYSŁ NA COŚ NOWEGO IP: 212.160.138.* 09.11.04, 10:33
          a to jest jakaś nieformalna lista marzeń? Mi np. się marzy:
          1) Aquqpqrk z prawdziwego zdarzenia z potrójną (rury: 80,60,40-metrowa)
          zjeżdżalnią, 5-6 basenami, saunami, 3-ma 8-osobowymi jaccuzi,
          2) Tor gokardowy górski
          3) Prawdziwy klub muzyczny z koncertami(coś jak rzeszowska Akademia, Hala
          widowiskowa na Podpromiu lub choćby jasielski KDK, czy krośnieński KDK
          4) z 2-3 nowe lokalne stacje radiowe (rzeszów ma takich 8)...itd
          • Gość: jaco Re: POMYSŁ NA COŚ NOWEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 13:25
            > 4) z 2-3 nowe lokalne stacje radiowe (rzeszów ma takich 8)...itd

No mogłoby być już dziś dwie: "Radio HOT" i "Radio 13". Ale niestety to
            ostatnie nie było legalne, chyba nawet koncesji gość nie dostał. Pamiętam, że
            miećciło się w jednym z mieszkań na Wieniawskiego. Ale to było bardzo dawno.
            A kto pamięta oprócz mnie "Radio 13"?
        • Gość: ap Re: POMYSŁ NA COŚ NOWEGO IP: 80.51.255.* 09.11.04, 14:50
          Tak się składa drogie piwo nuklearne że pole golfowe widziałem i to niejedno.
          Jeżeli pochodzisz z Przemyśla to sam musisz przyznać iż teren w rejonie
          stadionu Polonii jest najlepszym na takie inwestycje jak np. pole golfowe
          (oprócz snobistycznej rozrywki - świetny sport - polecam!!!)Pozdrawiam!!
      • Gość: kojak Re: POMYSŁ NA COŚ NOWEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 10:52
        Z tym polem golfowym to fajny pomysł. A jak by się zwiększyła od razu
        powierzchnia miasta ;).
        Może Pijanowskiego tutaj ściągnąć on gra w golfa i może by coś zdziałał?
        • Gość: Zbychu z Przemyśla Re: POMYSŁ NA COŚ NOWEGO IP: 80.51.255.* 09.11.04, 17:46
          Przestronne,pełnowymiarowe,dobrze wyposażone sale sportowe przy szkołach.
          Dobrze utrzymane,czyste bez wyszynku kluby dla młodzieży z osiedli.
          Przyzwoita plaża nad Sanem.
          No co?Pomarzyć nie można.Oj,mili goście,pomysłów Wam nie brak,ale..............
          Szkoda słów.Pozdrawiam.
          • Gość: Imac Re: POMYSŁ NA COŚ NOWEGO IP: *.chello.pl 09.11.04, 18:06
            Chcialbym aby zabudowano Plac Niepodleglosci (dawny plac K. Swierczewskiego).
            Mogloby tam powstac muzeum, albo jakies centrum kultury, plus teatr, kawiarnie,
            sklepy. Chodzi mi o cos maksymalnie awangardowego, zaprojektowanego bez
            ogranicznen przez jakiegos swiatowej slawy architekta, jak np muzeum Gugenheima
            w Bilbao, cos co z miejsca trafi do przewodnikow turystycznych na calym swiecie,
            oraz podrecznikow architektury :))))) i rozslawi nasze miasto w Polsce, Europie
            i na Swiecie. Zaroi sie w nim od zamoznych turystow z calego swiata. Oni beda
            chcieli jesc, pic, spac i ciekawie spedzac czas. Wszyscy bedziemy zyc zamoznie,
            dlugo i szczesliwie :))))))
            Poza tym zadowolilby mnie kompleksowy remont twierdzy, z adaptacja na rozmaite
            funkcje i podswietleniem wszystkich fortow (ciekawe wrazenie dla nocnych
            wycieczek helikopterem, nieprawdaz?)
            Coz, troche mnie ponioslo... :)
            Mam jeszcze kilka innych pomyslow :)))))))
            • Gość: zaciura Re: POMYSŁ NA COŚ NOWEGO IP: 217.98.81.* 09.11.04, 20:34
              A o sławnej (pod Rynkiem i nie tylko) trasie podziemnej zapomnieliście?
              Niby jest, słyszałem jednak od w t a j e m n i c z o n e g o, że coś się
              zawaliło albo ma zamiar...

Ale serio - pomysł nie jest bez szans. Na palcach jednej ręki mogę policzyć
              miasta posiadające czynną tego typu atrakcję.
              • Gość: ap Re: POMYSŁ NA COŚ NOWEGO IP: 80.51.255.* 10.11.04, 23:12
                Można jeszcze uruchomić niewielkim nakładem środków (a raczej chęci!)rezerwat
                archeologiczny pod katedrą (wspaniała sprawa - unikat na skalę europejską!)a
                docelowo również (bardziej komercyjnie)punkt widokowy na wieży katedralnej. To
                kwestia tylko, powtarzam - tylko chęci oraz pewnej wizji (gdzieś to słyszałem?)
                Przemyśla - ośrodka turystyki. Pozdrawiam!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka