olgaz1 02.07.06, 23:56 jak w tytule,ciekawa jestem jak oceniacie skuteczność w/w i po jakim czasie widać efekty(jakie)? pozdr Olga Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abmb1 Re: cerebrum compositum-czy ktoś stosuje u dzieck 06.07.06, 13:32 Witaj, ja mam synka 21 miesięcy z MPD (wcześniak z wylewami III/IV stopnia) i od czasu do czasu stosuję ten lek. Co do efektów sama nie wiem co tak dokońca pomaga bo jednocześnie dużo ćwiczymy i stosujemy wiele innych rzeczy ale ja wierzę, że i on ma swoje dobre strony. A Ty co o tym leku sądzisz?? Pozdrawiam Odpowiedz Link
mamaronja Re: cerebrum compositum-czy ktoś stosuje u dzieck 07.07.06, 11:03 A co to jest ??? Odpowiedz Link
olgaz1 do abmb1 08.07.06, 20:39 podaję małemu od 9 dni,więc jeszcze nie zauważyłam efektów.możesz napisać w jakiej ilości,od kiedy i jak często to stosujesz?mnie homeopata zalecił podawanie na stałe ( mam mix 4 preparatów-w ciągu dnia 1ml,więc cerebrum daję małemu 0,25 ml dziennie)-doustnie z niewielką ilością wody. Mój synek (18 m-cy)też ma mpd. Możesz opisać stan zdrowia dziecka? Mój Piotruś ma obniżone napięcie,jest wiotki,chociaż prawą rączkę ma spastyczną.Też bardzo dużo ćwiczę(vojta,bobath),oprócz tego:konie,terapia taktylna,sala doświadczania świata.Mały ma problemy z oczami i nikt do końca nie wie,czy jego opóźnienie wynika z tego problemu,czy wina jest w psychice...Stąd szukanie wspomagacza na rozwój umysłowy. Odpowiedz Link