Dodaj do ulubionych

Wychowawcy SOSW

02.11.06, 21:57
Może tu znajdę "kogoś po fachu"?:). Od dłuższego czasu próbuje znaleźć
informacje dotyczące konstruowania indywidualnych programów pracy dla
wychowanków w internacie i nic!!! Może ktoś zagląda na to forum???
Pozdrawiam, dzięki za fajne linki.
Obserwuj wątek
    • wwiolka4 Re: Wychowawcy SOSW 02.11.06, 22:04
      Ojejku, chyba Radezzbrodą jest "kolegą po fachu", oj się cieszę. Radku odezwij
      się, jesli możesz to podziel sie ze mną informacją, w jaki sposób piszecie
      indywidualne programy dla wychowanków, czy piszecie? , jak dokładnie je
      nazywacie i co zawierają (chyba też pracujesz w inernacie). Pozdrawiam.
    • rita78 Re: Wychowawcy SOSW 03.11.06, 09:06
      po fachu jest radek i kasia026:)
    • kasia026 wwiolka 03.11.06, 14:59
      wywiedziałam się
      szczegóły wieczorem :)
      • wwiolka4 Re: wwiolka 03.11.06, 22:49
        Jejku, jak się cieszę. Czekam!:)
    • radekzbroda Re: Wychowawcy SOSW 09.11.06, 16:32
      Oj trochę tu nei zaglądałem :) U nas ogólnie pisze się programy wychowawcze dla
      grupy, ale od zeszłego roku wprowadzono tzw. teczki wychowanka, gdzie mają byc
      zamieszczone indywidualne wskazówki do pracy z wychowankami. Jak chcecie to
      podajcie adresy prześle. Ogólnie wygląda to tak, ze po prsotu pisze co z
      dzieckiem chciałbym robic na co i w jaki sposób oddziaływać,a le...
      najdziwniejsze jest to, ze akżda pisać nawet o dzieciach które pierwszy raz na
      oczy widze :)
      • wwiolka4 Re: Wychowawcy SOSW 09.11.06, 18:13
        Nareszcie:) zajrzałeś. Dzięki za odpowiedź, czyli z tego co zrozumiałam każda
        grupa ma swój program wychowawczy i dodatkowo, każdy wychowanek grupy ma
        osobista teczkę ze wskazówkami do pracy? Generalnie u nas jest teczka grupowa,
        z dokumentacją wychowanka tj. kartami odzieżowtmi, obserwacjami, ogólną m-na
        ocena funkcjonowania. Mnie szczególnie interesował indywidualny prgram pracy na
        każdą osobę z diagnozą na początku i programem pracy, bo "podobno" mamy
        obowiązek to pisać. Chciałam więc zorientowac sie jak to wygląda w innych
        placówkach. Dzięki Radek za odpowiedź. Napiszę Ci swój e-meil na Twoj gazetowy.
        Dzięki pozdrawiam:)
        • gemini095 Re: Wychowawcy SOSW 10.11.06, 21:28
          Cześc. Jestem wychowawcą w SOSW. U nas pisze się co roku dla każdego ucznia
          indywidualny program. jeśli chcesz mogę ci przesłac jeden. Podaj adres
          • wwiolka4 Re: Wychowawcy SOSW 10.11.06, 21:52
            Witaj Gemini, cieszę się, że się do nas odezwałeś/aś. Byłabym bardzo wdzięczna
            za ten program, właśnie jestem w trakcie "tworzenia". Na pewno byłby mi
            pomocny, w końcu to ta sama "branża", ciężko jest znaleźć coś przykładowego,
            prawda?. Podaję adres: wiolcia438@wp.pl pozdrawiam i z góry WIELKIE DZIEKI

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka