kolo-2 Re: leksja / logos olga k. turnus terapeutyczny 09.08.09, 20:45 przepraszam za tyle błędów , aż mnie wstyd Odpowiedz Link
ani-lka Re: Turnusy rehabilitacyjne 04.01.10, 23:43 Czy ktoś jedzie do Stobna w lutym ? Odpowiedz Link
aplich8 Re: Turnusy rehabilitacyjne 05.01.10, 11:14 Hej :-) my jak nie załapiemy sie do zabajki , pojedziemy do satobna 4-17 luty. pozdrawiam, Agnieszka i Martysia Odpowiedz Link
ani-lka Re: Turnusy rehabilitacyjne 05.01.10, 16:50 My też się wybieramy więc miło będzie kogoś już znać. :) Agnieszka i Dominika Odpowiedz Link
sarmangroup Re: Turnusy rehabilitacyjne 01.02.13, 11:07 a jeżeli komuś nie potrzebne turnusy to polecam rehabilitację z dojazdem do domu www.rehabilitacja-lodz.com Odpowiedz Link
evital01 Re: Turnusy rehabilitacyjne 01.02.13, 15:19 Szanowni Państwo, Zapraszamy na intensywne turnusy rehabilitacyjne dla dzieci i młodzieży w Centrum Rehabilitacji EVITAL! Zajmujemy się intensywną terapią dzieci i młodzieży, szczególnie z zespołami neurologicznymi: mózgowym porażeniem dziecięcym, stanach po urazach czaszkowo-mózgowych, chorobami nerwowo-mięśniowymi, zespołami genetycznymi (np. zespół Downa), zespołami ortopedycznymi (wady postawy, stany po amputacji i wady rozwojowe kończyn) oraz z przepukliną oponowo-rdzeniową. Wykorzystujemy Metodę TheraSuith Koszt turnusu wynosi 3000zł. Terminy turnusów znajdą Państwo na naszej stronie internetowej: www.evital.com.pl/ Informacji udzielamy telefonicznie bądź mailowo. tel.: +48 880 127 473 e-mail: biuro@evital.com.pl Odpowiedz Link
michaszka-3 Re: Turnusy rehabilitacyjne 23.01.10, 13:54 moja propozycja w szczegolnosci dla dzieci z mpd.............zabajka 2 zabajka 2 zabajka 2 zabajka 2.super rehabilitacja wspaniali rehabilitanci piekne polozenie super wyzywienie i fajne pokoje tylko drogo i dlugo sie czeka ale jak sie raz dostaniesz to pozniej jest latwiej.pozdrawiam Odpowiedz Link
5ortos555 Re: Turnusy rehabilitacyjne 02.04.13, 18:53 Już od maja 2013 roku zapraszamy i znanych nam pacjentów i zupełnie nowych na turnusy rehabilitacyjno-terapeutyczne, stacjonarne w Centrum Ortosensis koło Warszawy z zamieszkaniem na miejscu. Do tej pory można było mieszkać w Bursie Honoratka nieopodal i dochodzić na zajęcia do ośrodka , teraz nigdzie nie trzeba wędrować. Pokoje na parterze, blisko sal do rehabilitacji, w każdym tv, dostęp do internetu, aneks kuchenny. Łazienka dostosowana dla potrzeb niepełnosprawnych. 1. Pokój dla opiekuna z dzieckiem: pobyt 2 tygodnie-400 zł 2. Pokój podwójny: pobyt 2 tygodnie -250 zł. Obiady dwudaniowe dla 2 osób przez 2 tygodnie : ok 300 zł ( codzienny wybór menu). Śniadania we własnym zakresie( wyposażony aneks kuchenny). U nas dziecko codziennie ma 2,5 godz intensywnej rehabilitacji w Kombinezonach Therasuit + 2,5 godz lub więcej terapii wspierających typu: terapia ręki, funkcji wzrokowych, pedagogiczna, psychologiczna, neurologopeda, rehabilitacja z SI, muzykoterapia, terapia taktylna, masaże, diagnoza i terapia słuchowa Johansena i inne według potrzeb pacjentów. My stawiamy na intensywną terapię, nie na wypoczynek. Odpowiedz Link
omb22 Re: Turnusy rehabilitacyjne 26.01.10, 15:31 polecam turnusy rehabilitacyjne, które organizuje firma abros. Za niewielkie pieniądze ( 183 zł/14 dni ) wysyłają ludzi po wypadkach komunikacyjnych do ośrodków rehabilitacyjnych nad morze. W tamtym roku były turnusy w sofrze w mielnie w tym roku w dżwirzynie. pojechałam razem z opiekunem w tamtym roku do mielna , zapłaciłąm 366 zł za nas oboje i 14 dni nie dość że świetnie wypoczełam to bardzo dobra miałam rehabilitację. Jeśli ktoś z panstwa chciałby się dowiedzieć czegos o tych turnusach proszę pisać do mnei na e-mail . Jesli będę mogła pomóc to czemu mam się nei podzielić informacjami. o_m_b_22@o2.pl Odpowiedz Link
aga.as1 Re: Wa-wa Wesoła - bardzo intensywna rehabilitacja 16.02.10, 19:12 Od tego roku rozpoczęły się turnusy rehabilitacyjne organizowane przez Activ-Reh w Warszawie Wesołej. Jeżeli ktoś chce sobie wypocząć to niech się tam NIE wybiera. Rehabilitacja jest 2 razy dziennie przez 7 dni, opiera sie głównie na kinezyterapii, dzieci i rodzice, którzy byli już na turnusach zgodnie twierdzą, że tak intensywnej rehabilitacji nie mieli jeszcze w żadnym ośrodku a przejechali większość tj. np Zabajka, Neuron, Busko itp itd. Rehabilitacja jest bardzo intensywna, ale i przynosi widoczne efekty, a o to chyba powinno w tym wszystkim chodzić. Trzeba się jednak pogodzić z tym, że nie jest to wyjazd rozrywkowy dla rodziców, ponieważ na to najzwyczajnie nie ma tam czasu. Tak więc te turnusy są świetne dla kogoś, kto chce podjąć bardzo intensywną rehabilitację dziecka a nie rezerwować sobie po pięć turnusów w znanych ośrodkach bardziej wypoczynkowych niż rehabilitacyjnych;-) Bezpośredni tel. do organizatora i jednocześnie rehabilitanta prowadzącego tam zajęcia 0667-954-723. Odpowiedz Link
agann77 Re: Turnusy rehabilitacyjne 17.03.11, 15:57 Obóz terapeutyczno rehabilitacyjny dla dzieci z ADHD, ZA, Autyzmem wysokofunkcjonującym z opiekunami. Warsztaty dla rodziców na temat pracy z dziećmi z zaburzeniami neurorozwojowymi prowadzone przez psychologów i pedagogów Psychologiem głównym będzie Pani Justyna Sarzyńska wykładowca na SWPS w Warszawie, doktorantka IP PAN w Warszawie Na warsztaty dla rodziców przewidujemy ok 20 godzin. Dla dzieci zajęcia grupowe - kształtowanie umiejętności społecznych, arteterapia, drama, behawioralna modyfikacja zachowań. - 20 godzin Zajęcia wspólne dzieci z rodzicami - 10 godzin Zajęcia zindywidualizowane dla dzieci - praca z zaburzonymi funkcjami poznawczymi, grafomotoryka, zajęcia ruchowe. - 10 godzin Konsultacja psychologiczno pedagogiczna, na początku i na końcu obozu Obóz tam będzie kosztował 2000 od dziecka i 1500 od opiekuna Podczas turnusu jest możliwość uczestnictwa w I etapie treningu słuchowego metodą Tomatisa. Na turnusie I etap treningu TYLKO 500 zł Z uwagi na potrzebę jak najwcześniejszego przesłania zaliczki do ośrodka, proszę o jak najszybsze zgłoszenia. Warunkiem wyjazdu będzie wpłata zaliczki w wysokości 20 % od osoby do 10 marca 2011, później 20 % do 20 kwietnia, następnie 20 % do30 maja, reszta przed wyjazdem do 25 lipca 2011 Zgłoszenia na maila: niezwykledzieci@gmail.com Odpowiedz Link
luzneszelki Re: Turnusy rehabilitacyjne 13.04.11, 20:33 Na północy polski polecam ośrodek Wodnik w Świnoujściu. Kameralna atmosfera, blisko do morza, miła obsługa ale trochę za mała jadalnia. Na południu polecam w Wiśle ośrodek Jubilat, mają tam basen, przemiłą obsługę no i niedaleko mieszka nasz Adaś! Niedaleko są ścieżki spacerowe, wiec dla amatorów kijków to jest radocha. Krysia Odpowiedz Link
kellydan Re: Turnusy rehabilitacyjne 07.03.10, 09:53 Bardzo proszę o informacje na temat turnusów w Dziekanowie Leśnym.Jaka rehabilitacja i jakie warunki dla matki z dzieckiem, byłam dwa lata temu w Zagórzu i warunki w hotelu dla matki z dzieckiem opłakane.Rehabilitacja rehabilitacją, ale ciężko wytrzymać jak w pokoju zimno, łazienka 1,5x1,5m i nie ma jak dobrze umyć dziecka, a z kaloryfera w pokoju cieknie woda. Będę wdzięczna za informacje jak jest w Dziekanowie. Odpowiedz Link
mam-aoli Re: Turnusy rehabilitacyjne 20.03.10, 14:24 hej ja bylam tam dwa razy z malym dzieckiem takze mialam boks teraz jest przepelnienie ja dwa dni temu sie zapisalam termin mam na listopad\grudzien tego roku takze maskra.polecam rusinowice choc z terminami jeszcze gorzej powodzenia (gadu 1847156) Odpowiedz Link
mam-aoli Re: Turnusy rehabilitacyjne 20.03.10, 14:21 ja z moja coreczka jezdzilysmy do dziekanowa lesnego super ludzie chetnie porozmawiam podziele sie doswiadczeniem 1847156 Odpowiedz Link
kellydan Re: Turnusy rehabilitacyjne 20.03.10, 20:40 Byłam w Rusinowicach na rehabilitacji ze starszą córką, a teraz rehabilitujemy młodszą córkę. Zadzwoniłam do Rusinowic, ale narazie niestety nas nie przyjmą, bo mała ma 15 miesięcy a tam przyjmują po skończeniu 2 roku życia.Dlatego szukam dalej gdzie pojechać. Dzięki za informacje i pozdrawiam Odpowiedz Link
patapi Re: Turnusy rehabilitacyjne 06.04.10, 12:57 witam. może ktoś mi doradzi jakiś turnus rehabilitacyjny dla dziecka alergika - astmatyka ? pozd Odpowiedz Link
aga.n.f Re: Turnusy rehabilitacyjne 26.07.10, 23:40 kellydan napisała: > Byłam w Rusinowicach na rehabilitacji ze starszą córką, a teraz > rehabilitujemy młodszą córkę. Zadzwoniłam do Rusinowic, ale narazie > niestety nas nie przyjmą, bo mała ma 15 miesięcy a tam przyjmują po > skończeniu 2 roku życia.Dlatego szukam dalej gdzie pojechać. Dzięki > za informacje i pozdrawiam Ja byłam już 2 razy z moim synkiem w Zaździerzu. Mały za 2 tygodnie kończy rok. Niżej piszę o swoich wrażeniach. Polecam ośrodek:) Odpowiedz Link
mapsik Re: Turnusy rehabilitacyjne 01.08.10, 13:34 mam-aoli napisała: > ja z moja coreczka jezdzilysmy do dziekanowa lesnego super ludzie > chetnie porozmawiam podziele sie doswiadczeniem 184715 napisałam na gg Odpowiedz Link
zazdzierz Re: Turnusy rehabilitacyjne 08.04.10, 18:26 Witam, chciałabym polecić Ośrodek Rekreacji, Rehabilitacji i Wypoczynku „12 DĘBÓW” w Zaździerzu, który proponuje turnusy rehabilitacyjne dla dzieci i młodzieży niepełnosprawnej ze schorzeniami neurologicznymi, a zwłaszcza MPD Ośrodek wyposażony jest w nowy specjalistyczny sprzęt i utworzony został pod kierunkiem rodziców dzieci niepełnosprawnych, którzy zgłaszali wszelkie potrzeby i doradzali w zakupie sprzętu oraz w zatrudnieniu personelu. Ośrodek posiada nowoczesny sprzęt rehabilitacyjny (Terapii Master z łodzią przygód, tor do nauki chodu, urządzenia do czynnej pionizacji, Hippo Trainer-symulator jazdy konnej, kabiny UGUL, „SŁONECZKO”, gabinet NDT Bobath i kompletnie wyposażony gabinet do integracji sensorycznej, ponadto codzienne zajęcia terapii zajęciowej, pedagogiczne i logopedyczne. Indywidualne zajęcia kinezyterapii trwają 1 godzinę dziennie, oprócz tego terapia ręki, zajęcia na basenie. Tel.24 264 13 29 Mail: zazdzierz@wp.pl Strona internetowa: www.zazdzierz.pl Posiadają wolne miejsca od 19 kwietnia w promocyjnej cenie ponieważ Ośrodek dopiero rozpoczyna swoją działalność. Odpowiedz Link
zazdzierz Re: Turnusy rehabilitacyjne 28.04.10, 10:36 Zostało jeszcze kilka wolnych miejsc na turnus od 16 maja w Ośrodku w Zaździerzu. Jedyna okazja skorzystania z promocyjnej ceny 3000 zł za dziecko z opiekunem !!! Jesteśmy elastyczni w układaniu zajęć dla dzieci. Istnieje możliwość negocjowania ceny, jeśli ktoś z Państwa znajomych zarezerwuje turnus w Ośrodku. Serdecznie zapraszamy !!!! Bliższe informacje pod nr telefonu: 24 264 13 29 24 264 13 29 lub e-mail: zazdzierz@wp.pl Można też zajrzeć na naszą stronkę: www.zazdzierz.pl Odpowiedz Link
aga.n.f Zaździerz 30.06.10, 10:22 Wróciłam właśnie z synkiem z Zaździerza. O turnusie mogę pisać jedynie w samych superlatywach: świetni rehabilitanci i terapeuci (są plany aby zatrudnić neurologopedę i to będzie strzał w 10 bo teraz tego b brakuje), przesympatyczna obsługa, bdb kuchnia. Ja jestem zachwycona, zarezerwowałam dla smyka kolejne turnusy:) Odpowiedz Link
zawsze.aneczka26 Re: Turnusy rehabilitacyjne 29.07.10, 18:25 Hej!Niespełna tydzień temu ja i mój 4-letni synek i jego młodszy brat wróciliśmy z turnusu rehabilitacyjnego z ośrodka TRATWA położonego w Steklinku.I muszę przyznać,że jestem bardzo zadowolona.Rehabilitacja,jedzenie,atmosfera po prostu SUPER.Polecam gorąco ten ośrodek Odpowiedz Link
mapsik Re: Turnusy rehabilitacyjne 01.08.10, 13:25 zawsze.aneczka26 napisała: > Hej!Niespełna tydzień temu ja i mój 4-letni synek i jego młodszy brat > wróciliśmy z turnusu rehabilitacyjnego z ośrodka TRATWA położonego w > Steklinku.I muszę przyznać,że jestem bardzo > zadowolona.Rehabilitacja,jedzenie,atmosfera po prostu SUPER.Polecam > gorąco ten ośrodek Ile w tej chwili kosztuje tam turnus? Odpowiedz Link
truskol75 Re: Turnusy rehabilitacyjne 19.08.10, 16:32 Ostrzegam przed turnusem rehabilitacyjnym w Niedzicy "Pod Trzema Koronami " W ośrodku smród i brud obok jadalni otwarta obora z której śmierdzi na cały ośrodek i lata stado wypasionych much .aż trudno w to uwierzyć. Rehabilitacja marna nawet niema gdzie pospacerować a szczególnie z dziećmi. Na placu zabaw dla dzieci porozwalane deski i piła stołowa przykryta plandeką.(Cud że nic się nie stało ) Zwróciłem uwagę na ten fakt pani gospodarz to mi odpowiedziała że trzeba sobie dzieci pilnować chamstwo . Ośrodek w ogóle nie przystosowany dla osób niepełnosprawnych a na stronie wymienione czego to oni nie leczą . www.a1polska.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=30&Itemid=34 Turnus organizowała A1 Polska Nikomu nie polecam stracone pieniądze i nerwy . Pozdrawiam Sławek Odpowiedz Link
mamuska123321 Re: Turnusy rehabilitacyjne 31.10.10, 18:24 turnusy ? jak dla mnie to NEURON Male Gacno!!! Polecam goraco, duza mozliwosc wyboru zabiegow, 3 kombinacje turnusow (lokomat, thera-suit i standardowy). My mamy zawsze standardowy, cwiczymy z panem Danielem - polecam goraco. Osrodek super wyposazony, pieknie polozony, jedyny minus ze bardzo oblegany i ok 30 dzieci naraz. Ale to may minus w porownaniu z jakoscia rehabilitacji, ktora jest rewelacyjna. Mloda ale doswiadczona, ciagle doksztalcajaca sie kadra. Co przyjezdzam to zaskakuja mnie nowymi trafnymi pomyslami. I nowymi certyfikatami :) Polecam procz pana Daniela rowniez pania Beate i pania Ole do cwiczen. POLECAM GORACO NEURON MALE GACNO Odpowiedz Link
kasianier Re: Turnusy rehabilitacyjne 30.01.11, 08:12 Witam!Jeśli turnus to REH-MED+ w Puszczykowie .Byłam tam drugi raz ,jest cisza spokój dobre jedzonko, fajna atmosfera no i przede wszystkim dużo rehabilitacji a mianowicie 10 dziennie.Są konie pieski,świetni rehabilitanci, masażyści,logopeda no i hipoterapeutka.Bardzo polecam. Odpowiedz Link
marta.krasnik ZAŹDZIERZ 27.11.10, 17:41 Jestem właśnie na turnusie w Zaździerzu z moją 11msc córką, Hania jest dzieckiem po wielu przejsciach, m.in. wylewy dokomorowe IVstopnia, bardzo rozległa porencefalia, zanik móżdżgu, tkanka szara na obrazie tomografu widoczna jedynie w okolicy skroniowej- reszta to jedna wielka czarna dziura. Lekarze nie dawali jej szans na nawet najmniejsze postępy. Po pierwszym tygodniu na turnusie Hania pięknie trzyma główkę, potrafi utrzymać zabawkę w rączce przez pare minut- jeszcze tydzien temu nie bylo o tym mowy, zaczyna przekrecac sie na brzuszek, ciągle się uśmiecha, łapie kontakt wzrokowy, zrobiła się rozgadana:) nasze Zajecia w ośrodku: kineza (akurat my metoda Vojty i Masgutowej)6x w tygodniu po 2xdziennie po 1 godz. logopeda 3x w tygodniu po 30min neurologopeda 2x w tygodniu po 30min zajecia z pedagogiem 5x w tygodniu po 30min basen met. Halwicka 5x w tygodniu po 45min sala doświadczania świata 2x w tygodniu po 30min terapia zajęciowa 5x w tygodniu po 30min terapia ręki 3x w tygodniu po 30min. z basenu mozna korzystac po zajeciach do woli,czesto atrakcje dla rodziców i dzieci (np.wycieczki do ZOO) my dzisiaj mamy bal andrzejkowy a do dzieci przychodzą wolontariusze. ok kwietnia 2011 wprowadzona zostanie dogo i hipoterapia. co chwile dyrekcja ma nowe pomysly na udoskonalenie ośrodka. Warunki zakwaterowania rewelacyjne, jedzenie świetne, wszyscy w ośrodku przemili Terapeuci rewelacyjni (o czym świadczą postępy córy) swoja pracę traktują b.poważnie i widac ze zależy im na jak najlepszych efektach rozwojowych. Ośrodek istnieje od kwietnia tego roku a już bardzo pomógł wielu dzieciaczkom. Niektórzy rodzice są tu po raz 6choc ośrodek istnieje od 8miesiecy, ludzie tu wracają bo widzą efekty. Zapisałam juz córe na kolejne turnusy i juz nie moge doczekac sie kolejnego!!! Gorąco pozdrawiam z Zaździerza:) Odpowiedz Link
agapati11 Turnus z dzieckiem niedosłyszącym 27.12.10, 15:02 Witam .Przeczytałam wszystkie wypowiedzi i nic nie znalazłam dla mojego dziecka .Mój synek ma głęboki niedosłuch i chciałabym pojechać z nim na turnus w maju . Czy ktoś może mi poradzić gdzie szukać takiego turnusu. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link
anetaklara Re: Turnus z dzieckiem niedosłyszącym 03.01.11, 16:39 witam, z tego co kojarzę to warto się wybrać do Wisły ośrodek Jubilat www.jubilat.net.pl są tam turnusy na ten rok bodajże dla dzieci i chyba też niedosłyszące. Bardzo miła obsługa i świetna lokalizacja. Byłam tam kilka razy i jestem bardzo zadowolona. Ludzie wracają tam i jeżdżą tam od kilku lat. Odpowiedz Link
stiopa_78 Re: Turnus z dzieckiem niedosłyszącym 24.02.11, 12:51 Pod tym adresem [url=http://www.turnusy.rehabilitacyjne.pl/profil-leczniczy,z-dysfunkcja-narzadu-sluchu.html]www.turnusy.rehabilitacyjne.pl/profil-leczniczy,z-dysfunkcja-narzadu-sluchu.html[/url] znajdziesz ośrodki które mogą przyjmować pacjentów z dysfunkcją narządu słuchu. Niestety nie mogę Ci polecić żadnego z nich, bo jeździłem z innym schorzeniem. Może ktoś inny się wypowie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
agaszk Re: ZAŹDZIERZ 05.01.11, 11:48 Witam! Mam pytanie, jak nazywa się ten ośrodek z Zaździerzu? Dziękuję, pozdrawiam. Odpowiedz Link
aga.as1 Re: ZAŹDZIERZ 25.02.11, 19:10 "12 DĘBÓW" a tu ich strona www.zazdzierz.pl/index.php?strona=onas Odpowiedz Link
kiniek_34 Re: Turnusy rehabilitacyjne/Jarosławiec 17.03.11, 11:10 polecam turnusy w Sanatorium Panorama Morska. Jeździmy tam kilka lat. Młody jest zachwycony, podoba mu się tutaj wszystko. Od rehabilitacji po zabawy. Bardzo dobry wpływ na somopoczucie wszystkich ma obecnośc innych dzieciaczków. Młody czuje się jak ryba w wodzie wśród innych dzieci. Szaleją na placu zabaw czy w świecie dziecka. Taże na basenie czuje się bezpieczny. Ogólnie nie ma czasu na nude. polecam Odpowiedz Link
tomek09876 Re: Turnusy rehabilitacyjne 04.05.11, 08:46 Polecam Olimpijskie Centrum Zdrowia w Spale. Ich ofertę można zobaczyć na www.ocz.cos.pl Odpowiedz Link
kropkaaga Re: Turnusy rehabilitacyjne 06.06.11, 12:06 Niestety wszystkie turnusy są bardzo drogie.W życiu nie będzie mnie stać na turnus rehabilitacyjny specjalistyczny dla mojego dziecka.Kwota od 3-5tys za matkę z dzieckiem to dla mnie abstrakcja.Niestety.Nawet jeśli mam dofinansowanie z PFRON-u.Dofinansowanie to w najlepszym przypadku 1500zł dla mamy i dziecka łącznie.Ostatni miesiąc pilnie wertowałam oferty takich turnusów.I znalazłam jeden,jedyny na który mnie stać.To jest turnus rehabilitacyjny w Dąbkach.W ośrodku Hutmen.Reszta to ogromna kasa.Wszystkie tu polecane są ogromnie drogie.Niestety nie dla nas:( Odpowiedz Link
agata_1981 Re: Turnusy rehabilitacyjne 25.08.11, 21:43 Jeśli nie masz pieniędzy na drogie turnusy to sprawdz oferte "fundacja nadzieja" w Słupsku. Ja tam własnie jestem na turnusie ale nie stacjonarnym tylko dochodzącym.to troche inaczej wyglada i jest za darmo,ale maja i stacjonarne koszt kolo 500 zl za 2 tygodnie.może bedzie warto. Odpowiedz Link
kropkaaga Re: Turnusy rehabilitacyjne 31.08.11, 22:18 Dzięki za info.Poczytam. Ale w tym roku jedziemy jednak do Ośrodka Hutmen.Już niedługo z resztą.Napiszę jak tam jest po powrocie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
kropkaaga Re: Turnus rehabilitacyjny w Hutmenie 26.09.11, 23:24 Porażka!!!Tam nie ma żadnej rehabilitacji.A już na pewno nie dla małych dzieci(jak z resztą mnie zapewniano).Odradzam. Poza tym syf straszny.My mieszkaliśmy w budynku B.Czyli tym nie po remoncie,co nie oznacza jednak,że tam powinno być brudno.A było i to bardzo.Lepiące szafki,podłoga w piasku a wieczorem różne dziwne insekty.Brrr Rehabilitacją dla mojego niepełnosprawnego dziecka była inhalacja solankowa oraz kąpiel solankowa(!!!)Na prawdę bardzo Go to usprawniło...:/ Odpowiedz Link
bambino78 Turnusy rehabilitacyjne - AUTUMO Rogoźno Wlkp. 02.09.11, 18:37 Polecam NOWY (działający od lipca br) ośrodek rehabilitacyjny dla dzieci i młodzieży w Rogoźnie Wlkp. (ok 50 km od Poznania). Byłam na turnusie z 5 letnią córeczką - rehabilitacja bardzo dobra, atmosfera cudowna, warunki doskonałe. Polecam szczerze - My jesteśmy bardzo zadowoleni i będziemy tam wracać !!!! Więcej szczcegółów na stronie www.autumo.pl. Odpowiedz Link
woj.jar Osrodek "Marzenia" - Gołdap. 20.09.11, 12:00 Ktos tam byl? Jakie doswiadczenia? Odpowiedz Link
marzena123marzena Rehmedplus 04.10.11, 15:27 Co do ośrodka Rehmedplus w Wałczu i ćwiczeń przez Pana Przemka to ostrożnie z małymi, słabymi dziećmi. Rehabilitacja bardzo intensywna, niekoniecznie dla słabiutkich dzieci. Moje dziecko po turnusie nabawiło się przepukliny brzusznej obustronnej i musiało być operowane. Dziecko miało słabe powłoki brzuszne, turnus zrobił swoje.Dla starszych dzieci może być ok. Odpowiedz Link
motylk-kk Re: Rehmedplus 09.10.11, 12:40 w przyszłym roku chcemy jechać z dzieciakami na turnus rehabilitacyjny odpocząć (bez zabiegów) podpowiedzcie mi gdzie jest najlepiej. Warunki sanitarne, jedzenie i blisko do morza, może się orientujecie co polecacie? Ile teraz wynosi dofinansowanie z pcpr-u na dziecko (wcześniak z orzeczeniem) i na opiekuna. Odpowiedz Link
gaja2006 Pytania na temat Zabajki w Stawnicy-prosba 08.12.11, 19:52 Witam wszystkie Mamy na forum, mam na imie Dorota i jestem mama 5 letniej Gai z Mpdz. 2/01 rozpoczynamy nasz pierwszy w zyciu turnus w Zabajce w Stawnicy i mam do starych "wyjadaczek" kilka praktycznych pytan bo jestem calkowicie zielona w tym temacie. Bede Wam bardzo wdzieczna za odpowiedzi. - czy jest tam pralka czy trzeba wziac odpowiednia ilosc ciuchow zeby wystarczylo na 2 tyg? - jak z ogrzewaniem budynku tzn sal do cwiczen i pokoi ?Czy jest wystarczajaco cieplo czy warto wziac ze soba np.farelke ? - czy dzieci na koniach jezdza w toczkach lub kaskach ?(Chodzi mi o wzgledy bezpieczenstwa, oczywiscie) - czy sa czajniki w pokojach ? - czy jest lodowka i mikrofalowka ? - czy jest internet i dostep do komputera ? - jak z jedzeniem ?Gaja ma problemy z gryzieniem i mam stracha czy dam rade jakos skomponowac jej np.obiad ??? - czy przychodzi Wam cos waznego do glowy o czym powinnam wiedziec lub zrobic przed turnusem aby byc do niego dobrze przygotowanym ? Jeszcze raz dziekuje tym ktore ewentualnie odpowiedza na moj post. Pozdrawiam Odpowiedz Link
aneczka.35 C. Reh.Dzieci i Młodzieży" Marzenia" Gołdap 19.01.12, 12:08 Wspaniałe miejsce na turnus rehabilitacyjny jak i na wypoczynek całej rodziny. Ośrodek z dobrze wykwalifikowanym personelem, dobrze wyposażony, posiadają miedzy innymi lokomat i armeo- jako nieliczni w Polsce. Atmosfera fantastyczna a dzieciaczki i rodzice- bardzo zadowoleni z postępów:) www.rehabilitacja-marzenia.pl/ prosanatio.pl/ Odpowiedz Link
aneczka.35 Re: C. Reh.Dzieci i Młodzieży" Marzenia" Gołdap 19.01.12, 12:18 Dodam jeszcze, że ośrodek dysponuje basenem z kolorowym sprzętem, co czyni rehabilitację ciekawszą i bardziej atrakcyjną dla dzieci,sale i gabinety do ćwiczeń indywidualnych,prowadzi tez hipoterapię, hydroterapię, muzykoterapię, art-terapie itp. Odpowiedz Link
kachje Turnus rehabilitacyjny Open Medical w Krakowie 24.06.12, 18:07 Witamy Centrum Terapii i Rozwoju Open Medical zaprasza na 13-to dniowy turnus rehabilitacyjny dla dzieci w sierpniu 2012. W programie konsultacje lekarskie, rehabilitacja w gabinecie, rehabilitacja w wodzie, masaż, biofeedback, metoda Warnkego, muzykoterapia, dogoterapia, zwiedzanie Krakowa. Nasz ośrodek znajduje się w centrum miasta nad Wisłą. Istnieje możliwość wykupienia turnusu z zakwaterowaniem (cena 4950 zł) lub z samym wyżywieniem (3550 zł). Więcej informacji na naszej stronie internetowej. Zapraszamy:) Zespół Open Medical Odpowiedz Link
kachje Re: Turnus rehabilitacyjny Open Medical w Krakowie 02.07.12, 20:48 Dzień dobry raz jeszcze :) Dla zainteresowanych podajemy czas trwania poszczególnych zajęć na naszym turnusie: rehabilitacja w gabinecie 50 min rehabilitacja w wodzie 50 min masaż 30 min zabiegi fizykoterapeutyczne 20-45 min Metoda Warnkego 60 min Biofeedback 45 min Dla mieszkańców Krakowa planujemy utworzyć stacjonarne "półturnusy" w bardzo dobrych cenach. Na półturnusach intensywne zajęcia będą zajmować codziennie około połowy dnia. Osoby zainteresowane prosimy o kontakt: www.openmedical.pl/dane_teleadresowe.php Z pozdrowieniami, Zespół Open Medical Odpowiedz Link
kachje Re: Turnusy rehabilitacyjne 13.09.12, 10:13 SERDECZNIE ZAPRASZAMY NA TURNUSY REHABILITACYJNE w czasie ferii zimowych Terminy : 13-25.01.2013 oraz 10-22.02.2013 Centrum terapii i rozwoju Open Medical zaprasza na 13-dniowy turnus rehabilitacyjno-usprawniający, dostępny w dwóch terminach. W oparciu o doświadczony zespół, specjalistyczny sprzęt, zaplecze hotelowo-gastronomiczne i konferencyjne oraz basen, stawiamy na najwyższą jakość usług. W czasie turnusu proponujemy opiekę medyczną, psychologiczną i rehabilitacyjną dostosowaną do potrzeb pacjenta. Cena obejmuje: - zakwaterowanie w Hotelu Galaxy**** w centrum Krakowa (12 noclegów) - opcjonalnie - pełne wyżywienie - opcjonalnie - dwie indywidualne konsultacje lekarskie - indywidualną rehabilitację 50min x10 - indywidualną terapię w basenie x10 - masaż x10 - zabiegi fizykoterapeutyczne x20 - terapię biofeedback x5 - terapię Metodą Warnkego x5 PROGRAM TURNUSU DZIEŃ PRZYJAZDU 7.00 – 13.00 Przyjazd. Rozlokowanie w pokojach 13.00-14.00Obiad 14.30-15.00Spotkanie z kadrą terapeutów 15.00-19.00Indywidualne badanie lekarskie 19.00-20.00Kolacja DZIEŃ ZABIEGOWY 8.00-9.00 Śniadanie 9.00-14.00 Rehabilitacja indywidualna: - zajęcia indywidualne z rehabilitantem 50 min - zabiegi fizykoterapeutyczne - masaż 30 min - trening biofeedback lub trening Metodą Warnkego -rehabilitacja w wodzie 50 min 14.00-15.00 Obiad 18.00-19.00 Kolacja DZIEŃ WYJAZDU 8.00-9.00 Śniadanie 9.00-13.00 Indywidualne badanie lekarskie, odebranie kart informacyjnych. CENNIK Turnus rehabilitacyjny z noclegami i wyżywieniem [b]4750 zł[/b] (cena obejmuje usługę terapeutyczną dla pacjenta oraz nocleg z wyżywieniem dla pacjenta i opiekuna). Turnus rehabilitacyjny bez noclegów [b]2350 zł[/b] (istnieje możliwość wykupienia posiłku w cenie 30 zł, serwowanego w czasie przerwy w zabiegach. Cena obejmuje posiłek dla pacjenta i opiekuna). W CELU UZYSKANIA DALSZYCH INFORMACJI LUB ZAPISU PROSIMY O KONTAKT POD NUMEREM TELEFONU 12 342 81 80 Zespół Open Medical Odpowiedz Link
1klinika Re: Turnusy rehabilitacyjne TheraSuit 01.10.12, 19:58 Zapraszamy do nowego ośrodka rehabilitacyjnego dla dzieci i dorosłych. więcej informacji na: www.centrumfiszer.pl do zobaczenia Odpowiedz Link
jolla2402 Re: Turnusy rehabilitacyjne 23.10.12, 14:28 Polecam każdemu Wojewódzki Szpital Rehabilitacyjny dla dzieci w Ameryce na mazurach. Cena 21 dni to około 700-900 złotych zależy od pokoju. Jest tam porządna rehabilitacja, porządny logopeda i porządny psycholog. Lekarze i pielęgniarki przesympatyczni, po każdym turnusie moje dziecko jest w lepszym stanie. Przemek ma 5 lat i jest po operacji guza mózgu, miał niedowład 4-kończynowy, zespół opuszkowy i wiele innych efektów specjalnych. Szukam czegoś nad morzem, jeśli znacie, to dajcie mi jakieś namiary. Jola - skype joluta4, mail mijo2402@wp.pl. Pozdrawiam wszystkich gorąco. Odpowiedz Link
kellydan Re: Turnusy rehabilitacyjne 25.10.12, 23:32 Również polecam Amerykę, byliśmy tam dwa razy i za każdym razem zadowoleni z rehabilitacji. Nad morzem niestety nigdy nie udało mi się nic ciekawego znaleźć. Osobiście nie uznaję Panoramy Morskiej w Jarosławcu. Byliśmy tam i mając porównanie z innymi Ośrodkami uważam, że rehabilitacja tam jest żenadą i picem na wodę. Za bardzo duże pieniądze. Wiem, że w Łebie jest jakiś Ośrodek (chyba Mazowsze, ale nie jestem pewna), gdzie można pojechać z dzieckiem na rehabilitację, ale nie byłam tam, więc nie mogę nic na jego temat napisać. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kellydan Re: Turnusy rehabilitacyjne 25.10.12, 23:19 Witam, wiem, że to forum dla rehabilitowanych dzieci, ale może ktoś wie gdzie można pojechać najlepiej na nfz z 4 letnim dzieckiem z niedoczynnością tarczycy. Na forum dla tarczycy nie znalazłam nic na temat wyjazdów z dzieckiem do sanatorium. A to forum znam ponieważ obie córki od urodzenia rehabilitowaliśmy. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link
ani-lka Świętokrzyskie Centrum Rehabilitacji Czarnicka Gór 14.11.12, 22:47 Chciałabym się coś dowiedzieć o tym miejscu. Odpowiedz Link