Dodaj do ulubionych

Czy wiosna przyjdzie

21.02.10, 20:18
Patrze przez okno i mam watwiwosci, wyglada jakby tak mialo zostac na
zawsze{o
Obserwuj wątek
    • immanuela Re: Czy wiosna przyjdzie 21.02.10, 20:28
      Przyjdzie, Olu, przyjdzie, ja od paru dni słyszę ptaszka :-)
      • modliszka61 Re: Czy wiosna przyjdzie 22.02.10, 09:04
        Co się dzieje,Immo? Pamiętam dobrze,że rok temu nazad w i d z i a ł a ś
        ptaszka,a obecnie znasz go tylko z opowiadań ?
        • drzejms-buond Re: Czy wiosna przyjdzie 22.02.10, 10:05
          wiosnę w tym roku odwołano
          ALE
          odrass w marcu ma przyjść PRZEDLECIE.
          Póki co, chłopi widzieli, nad Zawichostem, zawracające bociany.
          • brezly Re: Czy wiosna przyjdzie 22.02.10, 10:13
            Wczoraj w parku miejskim ranniki wiosenne. Te i owe krzewinki juz puszczaja
            paki. Pingiwny kopuluja na potege.
            • millefiori Re: Czy wiosna przyjdzie 22.02.10, 10:57
              Hihi, pingwiny jako mierniki wiosennosci;),im, dzień dobry, temperatura + czy -
              chyba w niczym istotnym nie przeszkadza, że zauważe na marginesie.
              Wczoraj w nocy zasypało, rano odkopywalam chałupe od frontu, a sasiedztwo
              skutecznie odsniezyło boki (czyli dojazdy do garazy) lepiac kolejne balwanie
              monumenty.
              Dzis roztop nadszedl wraz z deszczem, a nawet o, slonce sie przez chmury dobija.
              Sikorek przy karmnikach multum, żurawie sie jeszcze nie ruszyly z przelotem na
              polnoc, a w zeszlym roku o tej samej porze lecialy juz stada.
              • brezly Re: Czy wiosna przyjdzie 22.02.10, 11:16
                Ja mysle, wie pani, ze pingwiny to na swiatlo im to idzie. A poza tym sa rozne.
                Niektore to w Afryce, na poludniu juz som. Bo te co my je widzieli, to zbieraly
                drewno i trawe na gniazda, co na Antarktydzie rzadkoscia jest. Rowna jak wsrod
                Tatarow odmawianie Zdrowasiek, jak to pan Podbipieta za Tatara pod Zbarazem
                przebrany robil, dodatkowo wzrostem od Tatarow odmienny, gdyz Tatarzy jak
                wiadomo, kurduple (za Waligorskim).
                • immanuela Modliszko! 22.02.10, 23:05
                  słyszałam ja ci ptaszka, znaczy jak śpiewał, co jak mniemam wróży rychłą...
                  • modliszka61 Re: Modliszko! 23.02.10, 10:04
                    ..schadzkę..;-]
                    • modliszka61 Re:Przyszła wiosna ! Przyszła ! 24.02.10, 22:21
                      Powabiona stanem mojej istności.
                      Rady nie dała...;-}
                      img69.imageshack.us/img69/3651/img5233y.jpg
                      A może to kozak Miesiąca ?
                      Pewności już nie mam.
                      • millefiori Re:Przyszła wiosna ! Przyszła ! 25.02.10, 09:54
                        Ludzieee!!!! Przyszła!!! Pierwsze przebiśniegi - wczoraj. Dziś, własnie przed
                        chwilą, przeleciały z klangorem dwa pierwsze klucze żurawi, widać o świtaniu
                        ruszyły z zimowiska na nadmozelskich bagnach.
                      • drzejms-buond Re:Przyszła wiosna ! Przyszła ! 25.02.10, 13:41
                        modliszka61 napisała:

a to nie mrożonka , przypadkiem?
                        • modliszka61 Re:Przyszła wiosna ! Przyszła ! 25.02.10, 16:11
                          drzejms-buond napisał:
                          > a to nie mrożonka , przypadkiem?
                          Prędzej Paw Królowej - powalentynkowej zwrot potrawy.
                          Śluzówkę natrętnie drażnił...
                          • vaud Re:Przyszła wiosna ! Przyszła ! 25.02.10, 21:07
                            Meduje, ze 3 przebisniegi, dwa krokusy (jednego od razu napoczal moj
                            wyglodnialy pies), i pelno zonkili na 3cm z ziemi. Wiem, ze zonkile,
                            bo tymi rencami sadzialm. To samo hiacynty, bron Boze. -To u mnie na
                            poludniowym trawniczku. U sasiadow od polnocy jeszcze z 20cm sniegu.
                            No i dmucha, jak wsciekle. W Nowym Jorku sniezyca, dobrze im tak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka