kreatywni 24.09.10, 10:24 Pierwszą partię zamroziłam w niewielkich porcjach na poranne jajecznice. Co robić z resztą? Pierogi? Macie sprawdzone przepisy? Albo co innego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilekobietamalat Re: Co z kurek? 24.09.10, 10:33 pierogi!:) koniecznie;) jesli chodzi o przepis, to ja kurki po prostu podsmazam z cebulka. takie przesmazone z duza iloscia pieprzu traktuje odrobine blednerem, i ju. poza tym wszelkie sosy kurkowe, i same przesmazone kurki i makaron.. och. Odpowiedz Link Zgłoś
poecia1 Re: Co z kurek? 24.09.10, 11:09 Ja kurki duszę w smietanie z podsmazoną cebulką i zjadam z makaronem albo chlebem. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Co z kurek? 24.09.10, 22:29 Ja marynuję. Uważam, że marynowane są smaczniejsze niż prawdziwki;) Są bardzo aromatyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumis Re: Co z kurek? IP: *.centertel.pl 02.10.10, 21:09 "kreatywni 24.09.10, 10:24 Odpowiedz Pierwszą partię zamroziłam w niewielkich porcjach na poranne jajecznice." no i spotka Cię wielkie rozczarowanie - kurek się nie mrozi!!! po rozmrożeniu są łykowate i mają gorzki posmak. kurki udusić na maśle z cebulką, pod koniec duszenia dodać bardzo dużo śmietany, doprawić solą i pieprzem, można też łyżkę magi. podawać z ziemniakami lub chlebem. resztę kurek zamarynować. NIC NIE MROZIĆ! szkoda zmarnowanych kurek:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Co z kurek? IP: *.fbx.proxad.net 16.10.10, 16:59 Mozna mrozic kurki, ale KONIECZNIE trzeba je wczesniej zblanszowac lub krotko obgotowac. Jesli tego sie nie zrobi, to na bank beda gorzkie jak czysta zółć. Odpowiedz Link Zgłoś
editychy Re: Co z kurek? 15.10.10, 12:16 kreatywni napisała: > Pierwszą partię zamroziłam w niewielkich porcjach na poranne jajecznice. > Co robić z resztą? > Pierogi? Macie sprawdzone przepisy? > Albo co innego? Hmm... tak po prawdzie to kurka jest grzybem niezniszczalnym - w tym względzie iż ludzki organizm nie jest w stanie strawić kurki !!! Nie jednokrotnie sprawdzone iż można ją zjeść wy... opłukać i tak na okrągło ;))) Ale bez żartów najlepiej wysuszyć i zmielić na proszek ,jako dodatek do sosów - aromat i smak to w zasadzie wszystko, czego można od grzyba oczekiwać :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś