vaud 17.05.04, 23:47 Weszla jeszcze na chwileczke, a tu pusta hala produkcyjna. Dziewiarze rozeszli sie po domach, albo leza pokotem pod warsztatami, ale nie widac. No to przyjde jutro, jak sie zbudze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brezly Re: Pusta hala 08.06.04, 20:36 Tez se rykne w pustke: ohohoho.. Ladny list dostalem. Zaczynal sie od słow "Dear Herr". Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Pusta hala 09.06.04, 09:15 brezly napisał: > Ladny list dostalem. Zaczynal sie od słow "Dear Herr". podoba misie... mogę się tak do Ciebie zwracać??? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Pusta hala 09.06.04, 09:28 CzeBY a to czeba być z Bułgarii żeby po esperancku mówić??? (bo na językach to ja sie wprawdzie nie znam, ale to sformułowanie to mi na esperancki wygląda) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Pusta hala 09.06.04, 09:34 Nie nie. List byl z Bulgarii po angielsku. Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: Pusta hala 09.06.04, 09:42 etam, nawet z Turcos and Caicos moze byc, Dear Herr jest supcio! Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Pusta hala 09.06.04, 09:46 Supcio, a jak sie go jeszcze da frankfonowi do przeczytania... Prawie ze The Earth wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Pusta hala 09.06.04, 09:47 a to mi tak trochę moją dyrektorkę z LO przypomina,m która kiedys do jakiś ludzi z Niemiec rzuciłą tekstem: ich weiss something... jak widać polski niemiecki jest trochę podobny do bułgarskiego angielskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Pusta hala 09.06.04, 09:53 Osobiscie cenie pewna odmiane finskiego angielskego: sow me the sorthest way to the sore. Sal I see there the fiss spesees? (Czyt. Sou mi thy sortest uej to thi sor. Sel aj si ther thi fis spisjys?) Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: Pusta hala 09.06.04, 10:35 I vill ... (Aj wil) But vhy? (Bat waj?) to bracia słowianie, co lubia sielanki, tak muwio Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Pusta hala 09.06.04, 11:35 A Germanin starszego (moje inkl.) pokolenia tak sie przejal w szkole ze sie w ingliszu 'w' nie jak 'w' czyta ze potrafi powiedziec przez ł 'very violent volcano' (łeri łajolent łolkeno) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Pusta hala 09.06.04, 11:39 Z rozkosznosci fonetycznych: Wegier mowiacy po francusku. Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: Pusta hala 09.06.04, 11:39 wrecz odwrotnie znaczy sie no i epopeja na temat tego co mozna zrobic z 'th' Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Pusta hala 09.06.04, 12:26 a opowiadałam już gdzieś tu dowcip, o francuzie uczącym się angielskiego co t miał opowiedzieć o swoim dniu powszednim z użyciem słów green, pink i yellow i mówi: I wake up in the morning. The telepfone: green, green, greeen. I pink up the phone and I say: yellow. Ja nie słyszałam jak francuzi mówią po angielsku, ale znajoma, która słyszała, twierdzi, że dokładnie tak wymawiają... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Pusta hala 09.06.04, 12:34 Ja chyba zaczen zbierac przyklady konwencji francuskich jako przeciwienstwa amerykanskich. Przy czym zawsze ta francuska jest sprzeczna z intuicja. Dzis wysluchalem czegos takiego o (dajmy pokoj o czym), i konwencja francuska byla taka: ...C(3), C(2), C(1), C(0), C(-1), C(-2), C(-3)... No dajcie spokoj, nawet os liczbowa nie moze lezec jak pan Bog przykazal:-) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Pusta hala 09.06.04, 13:08 Aaaaaa... w to mi graj... Juz myslalam ze to tylko ja tak marudze, przedawkowana francuzczyzna.... A tu jeszcze olda, bada gooda: www.infolanka.com/jokes/messages/588.html Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Pusta hala 09.06.04, 13:23 Znajomi podrzucili pare lat temu; po lekturze przez strumienie lez przez kilka dni parskalam smiechem w zupelnie niestosownych okolicznosciach. Najlepsze bylo to, ze krotko potem pojechalismy na narty do Wloch i tam zaczelo dzialac na rodzine z opoznionym zaplonem. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Pusta hala 09.06.04, 13:27 A to pewnie znasz: www.fortunecity.com/roswell/seance/134/jokes/newpriest.html Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Pusta hala 09.06.04, 13:32 Neverheard. Cos jakby brzeczalo ale zasadniczo nowe. To widzialas: polityka.onet.pl/galeria.asp?PGNUM=6&M=ML Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Pusta hala 09.06.04, 13:34 :D, a i nastepne mnie rozczulilo: polityka.onet.pl/galeria.asp?PGNUM=7&M=ML Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: Pusta hala 09.06.04, 13:30 co mi przypomina analogiczna sytuacje moich znajomych jadacych na narty na Czechy. Nakreceni zartami n/t czeskiego sprzed kilku dni, stali pare lat temu samochodem w kolejce do odprawy na granicy, w koncu podchodzi do nich czeski celnik i suzbowo cos ich pyta, a oni (4 sztuki) po sekundzie milczenia i gapienia sie nan jak ciele na malowane wrota, rykli nie pochamowanym smiechem - drgawy, lzy, brak tchu. celnik sie polapal, o co chodzi i postraszyl ich grzywna, oni - spazmy i jw celnik sie wsiekl i wlepil im te grzywne, a oni - zenit niemocy i charczenie celnik chcial im dolepic dalsza kare, ale uciekli. Normalnie uciekli! powiedzieli, ze smiech ten wart byl zaplaconych pieniedzy (kare skrupulatnie zaplacili nastepnego dnia) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Pusta hala 09.06.04, 19:01 Siedze z krosnem w pustej hali A nuz warsztat mi nawali? A nuz watek sie poplacze? Jeden Bog wie, kiedy skoncze. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Pusta hala 21.06.04, 14:17 millefiori napisała: > Siedze z krosnem w pustej hali > A nuz warsztat mi nawali? > A nuz watek sie poplacze? > Jeden Bog wie, kiedy skoncze. Siedze z krosnem, hala pusta Lyk herbaty, parze usta Siedze z krosnem tkam powoli Reka steka, jezyk boli Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Pusta hala 21.06.04, 14:56 vaud napisała: > millefiori napisała: > > > Siedze z krosnem w pustej hali > > A nuz warsztat mi nawali? > > A nuz watek sie poplacze? > > Jeden Bog wie, kiedy skoncze. > > Siedze z krosnem, hala pusta > Lyk herbaty, parze usta > Siedze z krosnem tkam powoli > Reka steka, jezyk boli > > Z krosnem sama, hala pusta, Gdzies przypala sie kapusta... I co bedzie z moim posilkiem regeneracyjnym??? Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: Opustoszala sala 22.06.04, 10:27 sugerujesz, że dziejemy niewłaściwym narzeczem i dlatego nas tu nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś