Dodaj do ulubionych

Nazwy podróbek markowych firm

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.02, 21:40
Kto podrzuci jakieś nazwy udające wyroby markowych firm - np. sprzętu audio-
video, kaset itd. Daję na
początek "Panasonix", "Lasonic", "International", "Shrap"(!). Aha i były
jeszcze takie kasety wideo udające graficznie Panasonic tylko z
napisem "Shivaki".

Johan
Obserwuj wątek
    • maax Re: Nazwy podróbek markowych firm 03.03.02, 21:45
      Mialem kiedys dawno temu skarpetki 'Adadis'.
      • Gość: ZABES Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: *.zeto.opole.pl / 192.168.111.* 06.05.02, 13:14
        a ja widzialem kiedys pod palacem w warszwce bluzy i koszulki wspanialego teamu
        z nba CHICAGO BLUES!!!!
        • Gość: Wiktoria Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: *.lublin.pl / *.umcs.lublin.pl 07.05.02, 09:00
          Widziałam telewizor marki "Panasonix".
      • Gość: A Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: *.toya.net.pl / 10.0.225.* 06.05.02, 21:36
        a kto słyszał o sprzęcie grającym marki Naiwa(chyba tylko naiwni, którzy taki
        bubel zakupili?)
    • Gość: Marta Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: *.astercity.net / 10.128.131.* 04.03.02, 22:28
      Widziałam na Krecie perfumy "Entity" zamiast "Eternity".A w
      supermarkecie "Leclerc" - "Jador" zamiast "J'adore"
      • lastka Re: Nazwy podróbek markowych firm 05.03.02, 10:09
        Mama kiedyś mi kupiła buty które nazywały się "badidas"
        • Gość: mm Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 06.05.02, 15:03
          miałem adidasy o nazwie reelax pisane czcionką reebok
          • Gość: Piotr Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: 193.178.143.* 08.05.02, 16:01
            redbook = reebok, nice = nike, odidos = adidas

• Gość: podroby Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: *.digest.com.pl / 161.230.86.* 02.05.02, 14:45
        piwo Pilsener
        albo sprzęt Panascanic
    • Gość: Zorro Jasne, ze twarozek IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.02, 11:54
      Najwieksza znana mi podroba jest twarozek wanilinowy, o ktorym wszyscy mysla,
      ze jest waniliowy. Pycha.
      • remislanc Re: Jasne, ze twarozek 05.03.02, 14:48
        A piwo Grosz!
        • Gość: Tomek Re: Jasne, ze twarozek IP: 213.76.149.* 06.03.02, 08:27
          Wciąż jest tego masa... Ale ja najbardziej pamietam, że w I poł. lat 90-tych
          można było kupić jeansy znanej firmy Live's (również Live's Struass)
      • Gość: malwa Re: Jasne, ze twarozek IP: *.chello.pl 17.03.02, 17:02
        Wanilia to roślina, a własciwie strąk wanilii to owoc drzewa.
        Wanilina to substancja chemiczna o woni wanilii, stąd tez często służy do
        aromatyzowania potraw, nadając zapach wanilii.
        Ale to nie podróba,
        • Gość: prezes Re: Jasne, ze twarozek IP: *.ces.clemson.edu 03.05.02, 18:06
          Gość portalu: malwa napisał(a):

> Wanilia to roślina, a własciwie strąk wanilii to owoc drzewa.
          > Wanilina to substancja chemiczna o woni wanilii, stąd tez często służy do
          > aromatyzowania potraw, nadając zapach wanilii.
          > Ale to nie podróba,

dokladnie tak.
          zreszta owoc wanilii zawiera wlasnie waniline i dlatego pachnie tak jak pachnie :-)

• Gość: Doki wanilia: sprostowanie! IP: 195.13.24.* 11.05.02, 17:48
            Osmiele sie wtracic i sprostowac. te czarne laski wanilii to nie owoce tylko
            preciki, czyli czesc kwiatu pewnej odmiany storczyka, musza byc przedtem przez
            pare miesiecy fermentowane, dlatego wanilia jest druga najdrozsza przyprawa
            swiata.
      • Gość: Piotr Re: Jasne, ze twarozek IP: 193.178.143.* 08.05.02, 16:27
        ale wanilina to sztuczna wanilia, wiec nie wiem, czy mozna zaklasyfikowac
        to do podrobek. a co powiesz na temat cukier = slodzik?
    • Gość: guilty płyty muzyczne... IP: 212.160.147.* 06.03.02, 12:07
      ... z nazwiskiem znanego wykonawcy, a malutkimi literkami dopisane, że te
      piosenki wykonuje ktoś inny. Ale to stary numer i już nikt sie chyba nie nabiera
      • maax Re: płyty muzyczne... 06.03.02, 22:20
        Mozna sie tego domyslic po cenie.
      • Gość: martynka Re: płyty muzyczne... IP: *.lukowa7.waw.pl 08.05.02, 20:07
        tzw. performed by...
    • Gość: Arek Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: *.in-addr.btopenworld.com 15.03.02, 09:53
      Widzialem kiedys buty marki PLIMR - wygladalo jak PUMA
      • Gość: Trotula Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: *.dabrowa.sdi.tpnet.pl 17.03.02, 16:08
        Walkman "Panascanic".
        • Gość: malwa Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: *.chello.pl 17.03.02, 17:05
          A śledzie ala lisner?
          Albo buty "reebox" ale nie "reebok".
          • Gość: Kuba Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.02, 18:54
            buty:
            -ADADIS, AIRMAX, ADIDOIS, ABIBAS,AIR POWER(obok 4 paski),ADONIS, RECBACK,
            REEBEX,PUMKA,NIKI,EIFA(FILS) itd........

sprzęt: PANASCANIX, SUNNY (zamiast SANYO), SONAI(zamiast SONY) PHILIP(z.
            PHILIPS), NOKIO itd.......
        • Gość: Polly Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: *.INTELINK.pl 06.05.02, 10:19
          W Lieder Szajsie sa Zic Zaci zamiast Tic Tac
      • Gość: Max7760 Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: 63.217.57.* 29.04.02, 20:58
        Gość portalu: Arek napisał(a):

> Widzialem kiedys buty marki PLIMR - wygladalo jak PUMA

Ja widzialem PLUMA. W tym samym sklepie (Stany) podroba jeansow Calvin Klein
        firmy Members Mark, ale grafika loga MM do zludzenia przypominala CK. Spodnie
        wygladaly identycznie.

• Gość: Butik Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 06.05.02, 17:48
        W Holandii udalo mi się kupić buty "Pnma" z czcionką i wzornictwem znanej
        powszechnie firmy.
    • Gość: Ania Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.02, 20:17
      i tak najbardziej sugestywne jest gino rossi, zaloze sie ze wiekszosc
      powiedzialaby ze to renomowana wloska firma...buahahahaha
      • Gość: gAndzia Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: *.se.com.pl / 10.0.101.* 02.04.02, 15:06
        Gino Rossi to tylko nazwa sklepu, w srodku kupisz włoskie buty, także
        renomowane:) (ale Sergio Rossi raczej nie:P)
        • Gość: Fore Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.04.02, 12:01
          Gino Rossi to polska firma:)
          A więc najprawdopodobniej buty tez rodzime:)
          • Gość: Aga Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: *.future-net.pl 19.04.02, 18:34
            Gino Rossi to polska firma, która sprowadza bardzo fajne włoskie buty:)
            • Gość: Kuba Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: 217.97.129.* 06.05.02, 15:02
              Gino Rossi to polska firma ze slupska i buty tez sa polskie bo u nas szyte...
              nikt zreszta tego nie ukrywa...wlasciciele sie nawet szczyca tym ze wymyslili
              taka ladna nazwe i udalo im sie wejsc na rynek podczas gdy wiele firm
              sygnujacych swoje wyroby Kowalski sprzedaje dzis po bazarach....
      • Gość: bbp Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 19.04.02, 15:04
        Gość portalu: Ania napisał(a):

> i tak najbardziej sugestywne jest gino rossi, zaloze sie ze wiekszosc
        > powiedzialaby ze to renomowana wloska firma...buahahahaha

Firma gino rossi mieści się w Słupsku i produkuje dobre buty na włoskiej licencji
        • Gość: bystry Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: *.verona01.nj.comcast.net 02.05.02, 23:52
          Napatoczyly mi sie w USA markowe buty Mike! :)))
          • Gość: MarLez Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 04.05.02, 14:43
            Gość portalu: bystry napisał(a):

> Napatoczyly mi sie w USA markowe buty Mike! :)))

Ja widzialem Hike ;)))
    • agnesp76 Re: Nazwy podróbek markowych firm 04.04.02, 10:24
      Nike - Nice
    • agnesp76 Re: Nazwy podróbek markowych firm 04.04.02, 10:25
      Polartec - Polartek
    • Gość: LadyBlue Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.04.02, 21:58
      mnie do dziś rozwala wspomnienie baterii o wdzięcznej nazwie "panashiba" :)
      • laser_ Re: Nazwy podróbek markowych firm 17.04.02, 15:08
        Na puszcze rybnej: "karp a'la ŁOSOŚ" - napisane tak, że "karp a'la" mało
        widoczne, ale ŁOSOŚ dużymi literami. Kupiłem jako łososia w sosie pomidorowym.
        • Gość: Pradera Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: *.acn.waw.pl 18.04.02, 20:07
          NAiwa. Swoja droga, robia calkiem porzadne rzeczy. Radio sluzy mi juz ktorys
          rok. Poza tym baterie Duvvacell. Sam się niedawno nabrałem na Hoop Ice-Tea, bo
          mi się pić chciało. Straszne paskudztwo, a wyglądało dokładnie jak Lipton.
          Sporo tego jest w ostatniej "Polityce".
        • Gość: babula Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: *.junisoftex.pl / *.kopnet.silesianet.pl 07.05.02, 22:52
          Jak w piosence Młynarskiego:"...na kolację węgorz z drobiu w opakowaniu
          zastępczym..."
      • Gość: marek Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: *.cvx.algx.net 02.05.02, 15:58
        Tego jeszcze nie widzialem. "Panashiba" buhahahahaha.
    • Gość: Anka Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: 62.181.190.* 26.04.02, 13:52
      buty Szlazinger
      • Gość: okęciak Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.04.02, 20:09
        garnitury BOSZ
    • Gość: Gizmo Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: *.dhs.org 30.04.02, 20:19
      Widzialem kiedys no juz z 8 lat temu moj koles mial klapki, hehe firmy DIDASA.
      Inny motyw to raz malo nie spadlem z siedzenia w autobusie, jak na przeciwko
      mnie usiadl dziadek i mial zajebista czapke taka z pomponem a z przodu napis
      ehehe ADIDOS no i znak graficzny taki prawie jak adidasa eheheh. Qlll nie jest
      zle...
    • Gość: next Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: *.lubin.dialog.net.pl 02.05.02, 14:29
      Mam w samochodzie radio, które nazywa się po prostu "Pionier". Wszyscy się
      dizwią, że kosztowało tylko 180 zł...
    • Gość: kasia Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 02.05.02, 14:35
      adiads, mike..
      • Gość: krakuska jaki z tego moral ??? IP: 80.48.253.* 02.05.02, 14:41
        co tanie to drogie wiec nie kupuj podrobek
    • Gość: bibi Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 02.05.02, 15:17
      Kiedys widzialem wspaniala nazwe na przenosnym radyjku "AKAIWA"
      bedaca kompilacja "AKAI" i "AIWA". dla mnie przeboj!!!
    • Gość: bmaj Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: *.adsl.xs4all.nl 02.05.02, 16:43

Najwiecej widzialem podrobek Panasonic'a;

Panasonix
      Pansoanic
      Powasonic
      Panascanics

i bylo jeszcze troche :)
    • Gość: m-p Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: *.netzsch.com 02.05.02, 17:53
      Mach III Gilette'a - w polsce firma ta podrabia samą siebie. Wystarczy porównać
      jakość kupionych w Polsce ostrzami kupionymi w Niemczech. Cena identyczna.
    • Gość: Seszena Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.05.02, 18:43
      Widziałam ostanio w Auchan serek Darek w opakowaniu identycznym jak Danio. :)
      • Gość: simmer Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: *.chello.pl 02.05.02, 19:39
        W polsce jest tego co niemiara...od żarcia do ubran i obuwia...np. buty PILA
        zamiast FILA,MIKE lub NICE zamiast NIKE,ABIDAS.Kiedys w szkole nauczycielka
        miala radio PANASONIX.Duzo by tu jeszcze wmieniac. Pozdrawiam chcacych kupowac
        taniej,ktorzy w koncu placa i tak dwa razy wicej:)
    • Gość: aga Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: 193.0.110.* 03.05.02, 00:34
      adldas, to l bylo bardzo malo elowate, chyba najlepsza podobka
      LGG, LGE, LEG zamiast LEE
      Pavasonic
      Thomsonic
      Tomson
    • topten podróba XX w. 03.05.02, 02:38
      wszyscy zapomnieli o podróbie samochodu - o wdzięcznej nazwie 126p
      • topten Re: podróba XX w. 03.05.02, 02:44
        na marginesie ,nie wszystko co markowe to dobre
        jestem posiadaczem telewizora PHILIPS 32" za który zapłaciłem ponad 10000 zł i
        dziwnym trafem tuż po zakończeniu gwarancji okazało się, że kineskop jet do
        WYMIANY. Najkrócej działający telewizor w domu (z siedmiu) WSTYD i ostrzegam
        przed tą firmą.
        • Gość: dzidek Re: podróba XX w. IP: *.lkt.uni-erlangen.de 03.05.02, 12:39
          witaj w klubie takiej tandety jak produkuje philips i sony i w kompach HP to naprawde ze swieca
          szukac.
          radio philipsa szlag trafil chwile po gwarancji, sony moje wideo nie odtwarza tak jak powinno a
          polowie mojego roku HP drukarki odmawiaja posluszenstwa. mysle ze powinni mi przysylac sprzet
          do testowania po prostu jestem rewelacyjny w tych klockach.
          a do podrob to widzialem kiedys kasety JBC i tlumaczyli ludzie ze jest to JVC tylko wyprodukowane do
          ruskich super pomysl
          • Gość: nube Re: podróba XX w. IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 09:58
            Ja używałam magnetowidu Philipsa przez siedem / osiem lat i dopiero w ostatnim
            roku użytkowania okazało się, że głowice są totalnie zjechane i nie opłaca się
            ich wymieniać. Kupiłam Panasonica, ale cały czas żałuję tamtego magnetowidu.
            Pozdrowienia
            nube
    • Gość: polsz7 Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: *.rivrw2.nsw.optusnet.com.au 03.05.02, 08:28
      mialem kiedys walkmena "Thompsonic" i slyszalem o "Palsonic"

oraz "Elicje" (w czekoladzie)

• Gość: dd Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.02, 09:04
      zegarek "CITIZAN"
    • Gość: luis Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: *.proxy.aol.com 03.05.02, 13:49
      peerelli- pirelli opony sprzedawane w usa
    • Gość: dc20 Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.05.02, 14:46
      Widziałem podróbkę Gazety Wyborczej - Gazeta Wybiórcza
    • Gość: patataj Re: Nazwy podróbek markowych firm IP: *.chello.pl / *.chello.pl 03.05.02, 17:27
      widzialem kiedys w telewizorze podrobke premiera.
      nazywala sie jerzy buzek ;P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka