cordonec_y_mulina 12.01.12, 14:12 ... se tu siędę półgębkiem i podzieję to i owo. Dziędobry w Jeszcze Całkiem Nowym Roku. Miziacos a Todos CyM Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cordonec_y_mulina Re: Ścichapęk ... 12.01.12, 14:27 Aha, żeby nie było, że włażę z pustymy ręcamy, to skromny gościniec przyniosłem. Voila : www.widelec.pl/widelec/1,111648,10945066,42_absurdy_zycia_codziennego_made_in_Poland.html Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Ścichapęk ... 12.01.12, 14:53 O zesz ty w morde jeza, blizniaku!! Ale numer... sie ciesze no. Panstwo pozwola: Ojciec Zalozyciel we Wlasnej Osobie. Odpowiedz Link Zgłoś
cordonec_y_mulina Re: Ścichapęk ... 12.01.12, 14:56 Enoweś, bo się cały spłoniłem ;-) Miło, że miło. Kłaniam nisko Bliźniakowi oraz wszystkim znajomym i nieznajomym dziewiarzom. (anonimowym dziewiarzom ?). Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Ścichapęk ... 12.01.12, 15:03 Tam nieznanym, pani Fiorcia jest i pani Kurzowa. Odpowiedz Link Zgłoś
cordonec_y_mulina Re: Ścichapęk ... 12.01.12, 15:09 Toteż właśnie na ich okoliczność wspomniałem o znanych ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Ścichapęk ... 12.01.12, 15:12 Nawet Jagutka bywala, ale zrobilo sie jej wiecej i teraz nie bywa :-9 Odpowiedz Link Zgłoś
cordonec_y_mulina Re: Ścichapęk ... 12.01.12, 15:17 Ano widzisz, spuści się takie z oka i już dokazujo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Ścichapęk ... 12.01.12, 15:26 Za maz nawet wychodza. Zachodza i wychodza. Odpowiedz Link Zgłoś
cordonec_y_mulina Re: Ścichapęk ... 12.01.12, 15:27 Ano. Ruch, paniedziejaszku, jak na Marszałkoskiej. Hej. Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Ścichapęk ... 12.01.12, 18:25 Nienochyba! Panie Brezliczku, jest jeszcze to pol litra na Specjalne Okazje? Az sie rece czeusou, Ociec Krzestny Zalozyciel! Zaraz chleba i soli naniesiem, a zensko-zensko po kolacji, albowiem dzis wyskoczylo ze krzynki. Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: Ścichapęk ... 12.01.12, 21:29 sczensonsymy rencyma nie ma sie co za te półlitra brać. Dygam powitalnie, już tu trochu dziergam, tak z pare lat, no i miele fasole z przemytu co to jom potem parzymy jak kawy braknie na Hali. I jeszcze czasamy pogrywamy smentnie z Akordeonem. To sie przedstawiła. Dzięudobry znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
cordonec_y_mulina Re: Ścichapęk ... 13.01.12, 09:15 Kłaniutki. Znaczy , tak z rana od pułlitry zaczynać ? aniechtam... raz sie żyje ;-) Zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
zbyfauch Re: Ścichapęk ... 12.01.12, 21:39 brezly napisał: > Panstwo pozwola: Ojciec Zalozyciel we Wlasnej Osobie. Pozwalamy. Pozdrawiamy Ojca. Przy okazji zapytam, kto jest autorem ostrzeżenia "wróg pruje", dzięki któremu tu zajrzałem. (Rozumiem, że Ojciec jest Twórcą Dziewiarstwa, jako takiego.) Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Ścichapęk ... 12.01.12, 22:18 zbyfauch napisał: > > Pozwalamy. > Pozdrawiamy Ojca. > > Przy okazji zapytam, kto jest autorem ostrzeżenia "wróg pruje", dzięki któremu > tu zajrzałem. (Rozumiem, że Ojciec jest Twórcą Dziewiarstwa, jako takiego.) "Dziewiarzu! Badz czujny! Wrog pruje", jak tez "Make glowe not war" sa haslami Anchan, dziewiarki tak przedniej, ze za nia kilometrami nikogo a nikogo :) Odpowiedz Link Zgłoś
cordonec_y_mulina Re: Ścichapęk ... 13.01.12, 09:14 Aha. Stymże, moim skromnym, make glove not war było Ciotki Pieransowej, ale mogę sie mylic, z powodu że Stary Niemiec działa. Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Ścichapęk ... 13.01.12, 09:17 cordonec_y_mulina napisał: > Aha. Stymże, moim skromnym, make glove not war było Ciotki Pieransowej, ale mog > ę sie mylic, z powodu że Stary Niemiec działa. Moze calkiem byc, ze Ciotki, bo u mnie tez dziala, a ty wiesz bardziej. Ino moj, to Italianiec, niejaki Al Cajmero. Odpowiedz Link Zgłoś
cordonec_y_mulina Re: Ścichapęk ... 13.01.12, 09:30 Z tego , co wiem, to Niemiec z Włochem spokrewnieni są dość blisko. Dwa brathanki, rzec by można. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Ścichapęk ... 13.01.12, 11:19 Mnie sie zda ze calosc jest Matki Zalozycielki Odpowiedz Link Zgłoś
cordonec_y_mulina Re: Ścichapęk ... 13.01.12, 11:44 Bardzo to jest możliwe, yako że Matka Założycielka była wtedy Łódzką Prządką. Odpowiedz Link Zgłoś
cordonec_y_mulina Re: Ścichapęk ... 13.01.12, 12:09 Ale nie powiesz mi chyba , że się tu pojawia bynajmniej ? ;-) albo mi się łódzkie prządki pokićkały ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Ścichapęk ... 13.01.12, 12:46 Nie, bynajmniej. Jest ojcowsko nieobecna, nasza Matka Zalozycielka. P.S. Raz na pol roku musze jakiej wirtualnej duszy tlumaczyc ze to nie jest moje forum, nie jestem Lodzka Przadka, ze jedyne co moge to posty jakies duren usuwac. I jeszcze mi niektorzy nie do konca wierza. Odpowiedz Link Zgłoś
cordonec_y_mulina Re: Ścichapęk ... 13.01.12, 12:58 Hm. to suabo... sciągnać by ją tu gwałtem, ale jak tu łódzka prządkę gwałcić ? Ani nie narodowo, ani nie klasowo poprawne ... Wiem. Zawołam głośno ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Ścichapęk ... 13.01.12, 13:01 Obawiam sie ze ona jest mocno zdecydowana oszczedzac czas. Odpowiedz Link Zgłoś
cordonec_y_mulina Re: Ścichapęk ... 13.01.12, 13:51 Myślisz, że tak ciurkiem ciurka, jak nie przymierzając Niewolnica Izałra albo inna menedżerka ? Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: Ścichapęk ... 13.01.12, 08:44 brezly napisał: > O zesz ty w morde jeza, blizniaku!! > > Ale numer... sie ciesze no. > > Panstwo pozwola: Ojciec Zalozyciel we Wlasnej Osobie. > Panie Majster, to zakrawa na telenowelę tasiemcową. Nagle, nie wiadomo skąd pojawia się Pana brat bliźniak, a którego to istnienie było utrzymywane w wielkiej tajemnicy. Nawet Prakolektyw nie puścił pary z klawiatury. A teraz okazuje się, że to wszystko takie naturalne. Podwójny układ pulsarów mi się zagiął. Jak dziać w tej schizmie ? Jak dziać ? Witam się grzecznie. Jak zawsze , zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
cordonec_y_mulina Re: Ścichapęk ... 13.01.12, 09:19 Pary nie puścili, bo Maszyny Dziewiarskie u nasz już od dawna nie parowe są, ino na prund. Szurnę grzecznie nóżką CyM Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: Ścichapęk ... 13.01.12, 09:26 cordonec_y_mulina napisał: > Pary nie puścili, bo Maszyny Dziewiarskie u nasz już od dawna nie parowe są, in > o na prund. Jak to na prund ? Odkąd tu nastałam, moim zadaniem jest smarownictwo towotem zamków. Żeby się nie zacinały. To ja w tych smarach bezużytecznie już trzy lata ? Świat mi się zaczyna walić..;-{ Odpowiedz Link Zgłoś
cordonec_y_mulina Re: Ścichapęk ... 13.01.12, 09:33 Otusz nie, towotowanie zamków, zembatek i innych zapadek jest niezbędne jak najbardziej. To częśc mechaniczna. Ale rusza się toto na prund. Tak mie w szkole uczyli bynajmniej, i tak to stawialim z Bliźniakiem i Ciotko Pieransowo. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Ścichapęk ... 13.01.12, 11:20 Pani Modliszko, opera mydlana byla wczesniej, jakesmy sie tu z Bratem Blizniakiem odnalezli, przed laty osmiu. Odpowiedz Link Zgłoś
cordonec_y_mulina Re: Ścichapęk ... 13.01.12, 11:43 Aha. Na potęgę mydliliśmy ludziom oczy, nadając temu pitolnikowi takąanieinną nazwę oraz zakładając wątki maskująco-kamuflujące ;-) Sie działo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: Ścichapęk ... 13.01.12, 12:18 No tak, Majstrze, o tym trza mi było nadmienić, gdym dekalog układała. I jak teraz Pan widzi :"Nie będziesz miał cudzych Majstrów przede mną" ? Hegemon jeden, no. Ale wie Pan, mój umysł religijny mówi mi "Zmień usposobienie swojego umysłu". Więc tak to sobie przeramowałam i w nowe krosna idę, że to wczorajsze szokujące wydarzenie jest potwierdzeniem, że te urwisy kwanty jednak robią na wiele światów równoległych. I takiej wersji się będę trzymać, bo wyjścia już nie mam. ;-} Odpowiedz Link Zgłoś
cordonec_y_mulina Re: Ścichapęk ... 13.01.12, 12:40 Brezly, Zajrzyjno, Bliźniaku, do fabrycznego gołębnika. Odpowiedz Link Zgłoś
cordonec_y_mulina Re: Ścichapęk ... 12.01.12, 15:00 Znaczy otworzyłem, ale jakoś niejuzerfrendli mi sie wydaje. Komunikejszyn dizajn nic mi nie mówi... Odpowiedz Link Zgłoś
cordonec_y_mulina Re: Ścichapęk ... 12.01.12, 15:01 Rozumiem, że te jutuby trzeba otworzyć i obejrzeć... Zara, tylko se pogadam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cordonec_y_mulina Re: Ścichapęk ... 12.01.12, 15:16 Dużo tego , zarówno na Cukrowej Górze, jak i na TyRurze. Ale kilka znam. Fajoskie, ano ano Odpowiedz Link Zgłoś
cordonec_y_mulina Re: Ścichapęk ... 12.01.12, 15:27 Na chwilę zmyknę pociurkać. Nara. Odpowiedz Link Zgłoś
cordonec_y_mulina Re: Ścichapęk ... 12.01.12, 16:09 Znaczy do jutra. Jutro też będę się migał od podnoszenia PKB. Odpowiedz Link Zgłoś
cordonec_y_mulina Re: Ścichapęk ... 12.01.12, 16:08 Znowu on (znaczy ja). Po wykonaniu paru działań pozornych i nieniezbędnych. Odpowiedz Link Zgłoś
cordonec_y_mulina Re: Ścichapęk ... 13.01.12, 11:46 Etam. Tylko okolicznościowo-kamuflażowy. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly CyM! 13.01.12, 12:48 To powspominajmy... Nie wiesz czy obywatel "Milady.Ma-Tak, Milordzie" jeszcze funkcjonuje? To se ne vrati.... Odpowiedz Link Zgłoś
cordonec_y_mulina Re: CyM! 13.01.12, 13:02 E-e. Z archiwum wynika, że po wlanym przyczynieniu się do upadku Plaży, grasował na "Romantice" (no bo gdzieżby?) do końca 2007. A potem znika. Albo zmienia nicka. Taka jego owaka. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: CyM! 13.01.12, 13:21 Zawsze byl na "Romantice". Moze sie ozenil, albo choc znalazl jaka Milady w realu? Odpowiedz Link Zgłoś
cordonec_y_mulina Re: CyM! 13.01.12, 13:52 Niech mu sie tam darzy , byle z dala odmnie. A za plażowe zaśmiecanie - żeby zczezł w bólach. Odpowiedz Link Zgłoś
cordonec_y_mulina Re: CyM! 13.01.12, 13:53 Ale ale, wracając do kombatanckich wspomnień, nie mogę się dokopać do wątków maskujących. takie to były terminy, że ni rusz ni chu chu nie mogę ich sobie przypomnieć ;-) Gremplowanie tylko znalazłem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: CyM! 13.01.12, 13:57 forum.gazeta.pl/forum/w,12233,21822413,21822413,Formowarka_prasowarka_obwodu_stopy.html Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: CyM! 13.01.12, 14:06 forum.gazeta.pl/forum/w,12233,10066628,10066628,Maszyny_dziewiarskie_Falowarki_plaskie_.html Odpowiedz Link Zgłoś
cordonec_y_mulina Re: CyM! 13.01.12, 14:41 Hehe, że sie tak wyrażę. To byli czasy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cordonec_y_mulina Re: CyM! 13.01.12, 15:23 Tez kilka znalazłem : forum.gazeta.pl/forum/w,12233,10066591,,Maszyny_dziewiarskie_Szydelkarki_plaskie_.html?v=2 forum.gazeta.pl/forum/w,12233,10066547,,Aparaty_rozciagowe_maszyn_przedzalniczych_.html?v=2 forum.gazeta.pl/forum/s,12233,132313199,132347865.html?rep=1 forum.gazeta.pl/forum/w,12233,10066507,,Maszyny_wlokiennicze_i_ich_wyposazenie_Cewiarki_.html?v=2 To ci dopiero było pełne maskowanie i kamuflaż ;-) Całkowita dezorientacja potencjalnych i niepotencjalnych wrogów Ech. CyM Odpowiedz Link Zgłoś