06.08.04, 16:15
czy ja moge umieścić na forum kuchennym przepis na dżem bananowo-limonkowy,
czy Ty, lub NO mielibyście coś naprzeciwko?
Obserwuj wątek
    • brezly Re: B-Y 06.08.04, 18:29
      Umieszczaj. Nawet bez acknowledgmentow :-)))
      • brezly Re: B-Y 13.08.04, 08:42
        Aha, Jagutka, NO pyta czy tam gdzie to poszlo nie daja innych receptur na dzemy,
        bo jest dzemoholiczka. Prosi o przeslanie na mnie jak by byly jakies ciekawe.
        Mowilem ze pojde sam i poszukam na Kuchennym ale mnie powstrzymala mowiac ze
        zaraz narozrabiam o szpinak, i chyba ma racje.
        • czarnajagoda Re: B-Y 13.08.04, 08:57
          ma racje :))
          a jak tylko co inspirującego znajdę, to dam znać... ale jak przeglądałam ten
          wątek o przetworach z bananów, to właściwie żaden przepis nie wydawał się być
          porównywalny z przepisem NO...
          mogem linki tu zamieszczać??? będzie mi wygodniej (bo sam przepis to trochę
          mało, tam się ludzie dzielą wrażeniami kto to już robił jak mu wyszło i o
          ewentualnie pozmieniał, to lepiej mieć tu punkt zaczepienia i śledizć rozwój
          akcji niż mieć sam przepis...
          • brezly Re: B-Y 13.08.04, 10:07
            Linkuj, a ja tam nie bede wchodzil z rozwazaniem o szpinaku:-) Swoja droga to
            mysle ze taki fundamentalista antyszpinakowy, jeszcze uzbrojony w teorie
            spiskowa, grasujacy na forum kuchennym jest niezlym odpowiednikiem antysemity
            patologicznego na jakies Polityce czy Aktualnoscia. Co jeden balwan z mania
            potrafi narobic jak ma dostep do Netu, to szkoda gadac.

PS: Z tym ze ze szpinakiem to ja mam racje.
            • karmilla Re: B-Y 13.08.04, 10:46
              no to lecim:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=14719715
              to ten wątek, na którym wkleiłam przepis NO, ale kilka inszych też jest

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=14774238
              trochę to egzotyczne, ale może się skusiecie

a tego to nawet nie czytałam ale nie bardzo mam czas czytać wszystkiewątki ;))
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=14626415&a=14645263
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=13854211&a=13854211
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=13669128&a=13703103
              to wszystko co mi pokazała wyszukiwarka pod hasłem dżem. być może w innych
              wątkach tez są przepisy na dżemy, ale nic mi na ten temat niewiadomo. Jak
              jeszcze co znajdę to wkleję
              • karmilla espeszyly for NO 13.08.04, 15:37
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=14887880
                • czarnajagoda Re: espeszyly for NO 17.08.04, 19:40
                  i jeszcze jeden
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=14972705
                  • brezly NO dziękuje 17.08.04, 20:03
                    I mówi że będzie próbować. Kiwa głową nad melonem i pyta jaki typ melona.

Yagootkah, cos sie miesza. Co ty internecisz o tej porze? Poszłaś w gości i
                    urwałaś sie do komputra. Bo reszta towarzystwa sie rozbiegła, chlip chlip.
                    • czarnajagoda Re: NO dziękuje 17.08.04, 20:27
                      wracam z czytelni przez k@fejkę, bo się ostatnio trochę związałam z jednym
                      serwisem internetowym i lubię wiedzieć co się tam dzieje... i muszę odreagować
                      szkołę... co do szczegółów ws. melona zapytam jutro, bo ja nawet nie
                      przejrzałam tego wątku... tylko wkleiłam od razu, bo na kuchennym sie czasem
                      tyle dzieje, że jutro mogłabym go nie znaleźć...
                      • brezly Re: NO dziękuje 17.08.04, 20:31
                        Cenzura (na kuchennym?). Wycinaja przeciwników szpinaku? :-(
                        • czarnajagoda Re: NO dziękuje 17.08.04, 20:44
                          znaczy próbowałes tam walczyć z zielonym spiskiem i ktoś Cię wykasował, czy
                          tylko wnosisz że tam cenzura po tym, że nikt szpinaku nie krytykuje (bo i jak
                          dla kogos pasją jest kuchnia to złego słowa na szpinak raczej nie powie)???
                          • brezly Re: NO dziękuje 18.08.04, 07:30
                            czarnajagoda napisała:

> znaczy próbowałes tam walczyć z zielonym spiskiem i ktoś Cię wykasował, czy
                            > tylko wnosisz że tam cenzura po tym, że nikt szpinaku nie krytykuje (bo i jak
                            > dla kogos pasją jest kuchnia to złego słowa na szpinak raczej nie powie)???

Anene, z tego twojego zdania to wnosze:

----tylko wkleiłam od razu, bo na kuchennym sie czasem
                            -----tyle dzieje, że jutro mogłabym go nie znaleźć...

Nie powie, czy nie odwazy sie powiedziec? :-)
                            • brezly Aha, dziewczyny NO was pyta... 18.08.04, 07:43
                              czy tez was tak urzeka fryzura odwolanego prezesa Rafinerii w Plocku,
                              bi.gazeta.pl/im/2203/z2203806N.jpg
                              ,ktora ma wg NO symbolizowac ostateczne zerwanie ze visagem PRLowskiego
                              dzialacza gospodarczego?
                              • czarnajagoda Re: Aha, dziewczyny NO was pyta... 18.08.04, 08:35
                                on się farbuje pod kolor krawata, czy dobiera krawat do koafiury???
                                a co do kuchennego - tam posty nie ubywają, ale potrafią przybywać w takim
                                tempie, że mam problem ze znalezieniem czegoś co 2 dni wcześniej było na
                                wierzchu, a z wyszukiwarki korzystać nie lubię...
                                • brezly Re: Aha, dziewczyny NO was pyta... 18.08.04, 08:58
                                  Ten gosciu, wlasnei go wywalili na pysk, byl szefem pare tygodni (2-3?) wiec
                                  odprawe bedzie mial tylko cos kolo 700 tys. PLN. Tez bym mial wyekspandowane (no
                                  co?) ego i grzywe pod kolor krawata w takiej sytuacji:-))
                                  • czarnajagoda Re: Aha, dziewczyny NO was pyta... 18.08.04, 09:45
                                    o, na okazję takiej odprawy to ja bym się mogła nawet na kolano ogolić... a i
                                    krawat przestałabym nosić...
                                    • brezly BreslYopopulizm 18.08.04, 09:54
                                      Mysle ze i tak mu smutno, bo jego poprzednik (znaczy gosc, ktorego wy...o, zeby
                                      Grzywacz mogl przyjsc) dostal odprawy 6 milionow. No, ze dwa szpitale moznaby
                                      oddluzyc, hihi. Ale byl dluzej.
                                      • czarnajagoda Re: BreslYopopulizm 18.08.04, 11:37
                                        a pewnie i tak juz ma pracę, z której jak wyleci, to taką samą odprawę
                                        dostanie, albo i wyższą...
                                        • brezly Re: BreslYopopulizm 18.08.04, 11:43
                                          A ja go wizualizuje w posredniaku, np. I babke co mu tlumaczy ze dwa tygodnie
                                          pracy go nie uprawniaja do zasilku. I nie pomaga zabojcze zarzucanie grzywa. No
                                          normalnie choliucka komedia sie nam kroi.
                                          • czarnajagoda Re: BreslYopopulizm 18.08.04, 12:38
                                            a wiesz, że ja dopiero teraz zauważyłam związek między tą fotką, a tym, o czym
                                            wczęsniej było w wątku??? znaczy nie wiem, czy doszedłeś do tego zdjęcia
                                            tropiąc przejawy szpinaku w życiu społecznogospodarczym kraju przywiślańskiego,
                                            ale tak mi się dopiero teraz skojarzyło...
                                            • brezly Re: BreslYopopulizm 18.08.04, 13:52
                                              Eee... chiba nie. A jest jakis zwiazek?
                                              Co do tropienia przejawow szpinaku... Slabo go widac spod buraczkow:-9
                                              • karmilla Re: BreslYopopulizm 18.08.04, 15:11
                                                no, ale Tobie się udało znaleźć buraka o włosach koloru szpinaku...
                                                • brezly Re: BreslYopopulizm 18.08.04, 15:21
                                                  Hmm, to taki bardzie przesuszony szpinaczek. Ale kolor krawata zdradza
                                                  powiazania buraka, wszak.

PS. Yagoothka, czy zauwazylas ze sie nam taki tete-a-tete zrobil?:-) Zaraz piwo
                                                  przyniose!
                                                  • czarnajagoda Re: BreslYopopulizm 18.08.04, 16:16
                                                    brezly napisał:

> Hmm, to taki bardzie przesuszony szpinaczek. Ale kolor krawata zdradza
                                                    > powiazania buraka, wszak.
                                                    aha, tylo buraki jakoś tak rosną głowa do dołu, a zielonym do góry - moze by
                                                    tego pana tez tak???

> PS. Yagoothka, czy zauwazylas ze sie nam taki tete-a-tete zrobil?:-)
                                                    zauważyłam... pozostali tkacze-dziewierze zdewirtualizowali się dość dawno
                                                    temu, a prządki przędą na inną zmianę...

> Zaraz piwo przyniose!
                                                    byłoby miło, ale i na mnie czas się zdewirtualizować... gódbaj :))
                                                  • brezly Re: BreslYopopulizm 18.08.04, 16:21
                                                    czarnajagoda napisała:

> byłoby miło, ale i na mnie czas się zdewirtualizować... gódbaj :))

gódbaj, Ruby Tuesday

• czarnajagoda najświeższa linka 14.09.04, 16:11
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=15653091
              • piechot93 Re: najświeższa linka 14.09.04, 20:14
                Dziekuję. Spróbuje w tym tygodniu zrobic. Jak spróbuje to napisze. Brzmi bardzo.
                Pozdrowienia
                NO od B/Y
                • czarnajagoda Re: najświeższa linka 15.09.04, 10:50
                  najstumitju :))
                  z niecierpliwością i wypiekami na twarzy będę czekać na relacje, co z przepisu
                  wychodzi, bo sama chwilowo nie mam czasu na takie przyjemności... ale jak tylko
                  znajdę czas, też spróbuję...
                  • brezly Jaguta 19.10.04, 09:02
                    NO wypichcila nowy konfitur i pyta czy kcesz linke? Ze z musu jabczanego a cytryn.
                    • czarnajagoda Re: Jaguta 19.10.04, 10:09
                      mnie o takie rzeczy nie trza pytać, tylko odo razu zapodawać
                      thks from the mountain
                      • czarnajagoda Re: Jaguta 16.11.04, 11:30
                        dzięki, dziś mogłam te przepisy odebrać, bo mam nową skrzynkę fyrmową i do niej
                        przekierowanie ze starej ale dopiero dziś mi ją porządnie uruchomili...
                        ale uprasza się o wysyłanie wsszystkeigo na maile prywatne, z fyrmowej skrzynki
                        wolę korzystać w fyrmie only...
                        będę mieć natchnienie, to wypróbuję... bo ostatnimi czasy miałam natchnienie na
                        gotowanie, ale nie miałam natchnienia co zrobić ;))
              • karmilla nie wiem, czy coś się z tego wykluje... 12.01.05, 11:15
                ale wkleję na wszelki wypadek, bo mi się nie zachce potem śledzić tego na
                kuchennym, a może być ciekawe
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=19366085
    • czarnajagoda Re: B-Y 07.03.05, 17:06
      nie wiem, czy ten przepis już był z innej linki i nie chce mi się sprawdzać
      więc wkleję:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24121&w=18342926
      • brezly Re: B-Y 07.03.05, 17:22
        OK, przekaze odpowiednim osobom ten link. Dzieki.
        • vaud Re: B-Y 08.03.05, 14:17
          a jest potem rozsylka sloikow po Dziewiarzach? ( no przeciez zartuuuuuje!)
          • brezly Re: B-Y 08.03.05, 14:26
            Jeszcze tego nie ma, ale jak tak dalej pojdzie...
            • vaud Re: B-Y 08.03.05, 15:28
              taaaak? bo ja mam maslo orzechowe i przydalby sie dzem...
              • millefiori Re: B-Y 08.03.05, 15:30
                A concord grape jelly juz nie pakuja razem z maslem orzechowym do jednego
                sloika, takie ladne paski wychodzily?
                • millefiori Re: B-Y 08.03.05, 15:30
                  To moze choc probki tworczosci na portiernie?
                  • vaud Re: B-Y 08.03.05, 15:39
                    czyjej tworczosci?
                    • millefiori Re: B-Y 09.03.05, 06:28
                      NO i Brezlego, w ramach przetworstwa ow.-warz.
                • vaud Re: B-Y 08.03.05, 15:38
                  to moze w innym sklepie. My tu do Gianta chodzim.
                  • millefiori Re: B-Y 08.03.05, 15:41
                    To sie nazywa Peanutbutter jelly. Zapytaj, powinno byc w okolicach masla
                    orzechowego i dzemow. Najlepsze robil Smuckers. Danie podstawowe w formie
                    sandwicza dla dzieci w USA.
                    • vaud Re: B-Y 08.03.05, 15:51
                      wiem, ale nie ma. Bo jestem stalou bywalcou tych polek.(czyt. puuek)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka