Dodaj do ulubionych

Coś nowego-języki

13.12.15, 20:32
Witam! Ostatnimi czasy poszukuje jakiegoś hobby i tak trafiłam na program nauki języka chińskiego hanzilla. Czy ktoś już uczestniczy w nim i jak z efektami. Mam zamiar spróbowac na początek wwersję demo. Albo może macie jakieś inne języki, których uczycie się z przyjemnościa i są przyszłościowe ?? ( nie licząc angielskiego i niemieckiego ) :)
Obserwuj wątek
    • iza206 Re: Coś nowego-języki 14.12.15, 20:19
      Oczywiście, że warto jak nie spróbujesz to nigdy się nie dowiesz. Ja jestem w drugim miesiącu. Hanzilla kładzie duzy nacisk na aktywną naukę oraz spaced repetition algorithm, który optymalizuje czas nauki co powoduje, że uczysz się mniej i pamiętasz więcej znaków :)
    • ewelkon23 Re: Coś nowego-języki 16.12.15, 20:07
      Widzę, że jest to program stworzony z dotacją na innowacje. A to oznacza, że nie ma tam byle jakości. Myślałam, że mozna tam nauczyć się jedynie pisowni, a tu widzę że również jest nauka wymowy chińskich znaków oraz słów. Cena również bardzo obiecująca. Po demo chyba się skuszę
    • r.emik Re: Coś nowego-języki 18.12.15, 09:55
      Próbuj dziewczyno, mnie te krzaczki przeraziły, ale jak masz talent do języków i/albo zacięcie to tylko powodzenia Ci życzyć :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka