vaud 25.09.04, 00:46 Cd. piaskowej babki. No wiedzialam, ze sie wszystkim skojarzy z dziadkiem z DDRu. Moje dzieci tez znaja. A pamietaja Zwirka i Muchomorka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brezly Re: Dziadek piaskowy 25.09.04, 10:33 Donoszem oprzejmie ze Dziadek Piskowy, a właściwie Sandmann przeżył zjednoczenie i ergolgrajchnie usypia dzieci w publicznej TV miejscowej. Nie postarzał się nic, a współpracy ze Stasi mu nie wykazano. Natomiast chyba zweryfikowanao negatywnie te wszystkie lisy, puchacze i co tam jeszcze, bo ma całkiem nowe multikulti towarzystwo. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Dziadek piaskowy 25.09.04, 10:46 Jerum, pajtasz, dziadek Reloaded??? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Dziadek piaskowy 25.09.04, 10:49 vaud napisała: > A pamietaja Zwirka i Muchomorka? No pewnie! I bajki z mchu i paproci, i Krtka, uooooj.... Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Dziadek piaskowy 25.09.04, 10:50 A kto pamieta: Gaske Balbinke Jacka i Agatke Pana Cerowanego? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Dziadek piaskowy 25.09.04, 20:28 millefiori napisała: > A kto pamieta: > Gaske Balbinke > Jacka i Agatke > Pana Cerowanego? Ich melde gehorsamst: ja! Nie cierpiałem wszystkich równo. Tak jest, Piaskowy D jest reloaded i ma sie dobrze. Trzepie kasiorę. Fiori, Vaud, a propos kontaktów emigrantów z Polishizna Wspułczesnom z czym wam się kojarzy pojęcie "dzika lustracja"? Wizualizujecie? Bo juz sa ofiary takowej. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Dziadek piaskowy 25.09.04, 21:38 Ptysia "Balbina wielkie nieba" z polipami w nosie nie lubiles? Mialam bombki choinkowe z Jackiem i Agatka. Z epoki. Ostatnia stlukla sie jakies 10 lat temu. Prawdziweokruchy dziecinstwa. Panowcerowanych zrobilam w zyciu sporo. Rowniez na nogi. Babcia wykazywala sie zelazna konsekwencja w edukacji szwacko-cerowalniczej. Tak zostalo. Co to jest dzika lustracja? Jeszcze dla scislosci: jestem bylym expatem. Tak bym okreslila status obecny, odkad wyemigrowalam z expatowania. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Dziadek piaskowy 26.09.04, 00:40 Mnie skompromitowal w ramach ogladania premiery filmu GOODBYE LENIN (polecam) w Oslo. Bardzo glosno sie smialam rozumiejac aluzje:-))) Publicznosc dzielila sie na te co znala Dziadka ( opcja germanska) i reszta... Zwirka i Muchomorka kocham....i Makowa Panienke :-))) K: Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Dziadek piaskowy 27.09.04, 08:22 Na Goodbye, Lenin w Budzie spiewalam cichutko pod nosem polska wersje piosenki. A Rumcajs? Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Dziadek piaskowy 27.09.04, 16:15 millefiori napisała: > A kto pamieta: > Gaske Balbinke > Jacka i Agatke > Pana Cerowanego? --------> ja ja! Odpowiedz Link Zgłoś