nowa27 30.08.06, 21:31 Doradzcie prosze czy sie oplaca wybrac taki internet?Chce na stale lącze?Co polecacie?Jak to cenowo wyglada?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jap_1 Re: iPLUS??? 01.09.06, 10:49 Opłaca się może tylko jeśli pracujesz w standardzie EDGE albo, jeszcze lepiej, UMTS. Czyli modem musi to umożliwiać i musisz być w zasięgu. O pracy w GPRS lepiej zapomnieć - działa koszmarnie wolno, EDGE 2-3 razy szybciej. Cena abonamentu jest tu: www.iplus.pl/cennik_indywidualni.html Musisz kupić modem: www.iplus.pl/jakkorzystac.html albo można podłączać telefon, jeśli ma wbudowany modem. Z kompem łączy się kabelkiem albo Bluetoothem. Modemy UMTS są bardzo drogie, bo ponad 1000 zł. a te tańsze niestety wolne. Jest jeszcze możliwość podłączenia danych z satelity, ale to też dodatkowy koszt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa27 Re: iPLUS??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 14:20 Jop_1 bardzo dziekuje za konkretna odpowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: iPLUS??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 18:23 W iPlus płaci się za transfer danych, więc opłaca się w przypadku jeśli Internet służy do przeglądania prostych stron i obsługi e-maila bez załączników. Jeśli ściągasz dane to przestaje sie to opłacać (w finansowym aspekcie oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
jap_1 Re: iPLUS??? 04.09.06, 22:55 Gość portalu: maro napisał(a): > W iPlus płaci się za transfer danych ... Jest abonament za 60 zł i nie płaci się za transfer. Teoretycznie jest limit 1 GB miesięcznie, ale jak się pracuje na GPRS, nie ma takiej możliwości, żeby to wyrobić - za wolno chodzi. Może na EDGE albo UMTS ... Przez kilka miesięcy używałem iPlusa w abonamencie. Mam telefon z modemem GPRS + Bluetoth jako podłączenie do kompa, nie kupowałem oddzielnego modemu, bo szkoda mi było pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alinka_ Re: iPLUS??? IP: 217.11.141.* 05.09.06, 08:55 Nie kupuj iplusa, za zadne skarby. mam to cos od dwoch tygodni, moze za godzine w sumie przez ten caly czas podzialal. mam modem gprs, taki za zlotowke. czasem dziala, ale zazwyczaj nie dziala. jak juz dziala to po 20 minutach zaczyna wariowac i nic juz nie mozna zrobic. to nie jest wolny internet, to jest po prostu zenada. dopoki dziala, to dziala wolno, ale da sie cos zrobic, ale potem to juz tragedia, nie mozna ogladac stron, nie mozna sie rozlaczyc, a jak juz sie rozlacze, to nie moge sie z powrotem polaczyc. oddalam modem do salonu sprzedazy, maja go wyslac do serwisu. rozmowa z panem z salonu sprzedazy (marszalkowska, niedaleko placu konstytucji): -czyli tak, przez powiedzmy miesiac modem bedzie w serwisie, panstwo nie beda w tym czasie ponosic zadnych kosztow, ale ja mam placic abonament? -no tak, ale co ja pani moge pomoc? jednym slowem chamstwo i totalna olewka. po prostu zlodziejstwo. jestem naprawde rozczarowana. plus jest jeszcze gorszy od tpsa! (kto by pomyslal, ze cos takiego jest mozliwe?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: iPLUS??? IP: *.eranet.pl 07.09.06, 21:52 trzeba było zażądać sprzętu zastępczego, nalezy ci się jak psu buda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alinka____ Re: iPLUS??? IP: 217.11.141.* 08.09.06, 16:46 Też uważam, że należy mi się sprzęt zastępczy, ale pan z salonu powiedział, że nie mają modemów zastępczych (i zapewne dodał w duchu, że mogę go pocałować w 4 litery i że tam właśnie mnie ma)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula555 Re: iPLUS??? IP: 217.11.141.* 06.09.06, 15:52 Być może Orange jest lepszy. Ja mam plusa i bardzo żałuję (podobnie jak wyżej opisano - po prostu do niczego). Słyszałam, że Era też sobie z tym tematem nie radzi. Jedno powiem: iPlus to katastrofa! Odpowiedz Link Zgłoś
el_viento Re: iPLUS??? 08.09.06, 21:26 Ja wlasnie w tej sprawie. Nie mam aplikacji iPLUS ale od kwietnia korzystam z tego 60zlotowego pakietu Plusa korzystajac z komorki z modemem i z bluetootha. Mieszkam tak niefortunnie, ze odrzucono moje wszystkie podania o SDI nie mowiac o Neostradzie, nie mam dostepu do kablowki ani nawet internetu radiowego. Nawet na Ere i Orange sie nie lapie, ale mieszkam kilkaset metrow od stacji bazowej Plusa. Do dzis bylo wszystko w miare OK; internet faktycznie wolny ale i tak o wiele szybszy od dychawicznego tepsianego modemu. No i swiadomosc, ze za 6 dych nie musze sie ograniczac. Nie zgodze sie z jednym z przedmowcow, ze na GPRS nie mozna wykorzystac limitu - mnie sie juz to ze 2x zdarzylo przed koncem okresu rozliczeniowego. Chodzil internet i tak, tylko ze jeszcze wolniej no i przedtem dostawalam jakies ostrzezenia i propozycje wykupienia dodatkowych MB :) Ale dzis spotkala mnie przykra niespodzianka, mianowicie nie laduja mi sie prawie zadne strony, w zasadzie tylko podstrony gazety.pl :) - dlatego tu szukam porady. Poczta schodzi godzinami albo wcale - i to takie malutkie mailiki tekstowe. Z wysylaniem nie mam problemow, tez udalo sie sciagnac jakies pliki "zaparkowane" w programie get right. Myslalam, ze to jakis problem z komputerem, ale gdy polaczylam sie z tepsianym 0202122, problemy ustapily. Znajomy mowi, ze prawdopodobnie "DNS sie zapchal", ale jak go odetkac? Nie wiem co robic, nie moge wejsc nawet na strone Plusa, zeby zapytac w czym rzecz, no a wyprawa do salonu to strata czasu, bo siedzace tam panny umieja tylko sprzedawac telefony i doladowania - chyba nikt w mojej okolicy nie ciagnie netu przez komorke. Ktos z Was moze cos doradzic? Moze to zle miejsce na takie pytanie, ale nie moge wlezc nigdzie indziej, nawet na google :( I ciekawe czemu akurat gazeta chodzi bez problemu? No i jeszcze komunikatory dzialaja tez. Na swinskie strony nie wchodzilam, wiec to chyba nie wirus, a gdy kiedys polaczylam sie niechcacy z Microsoftem, to Bill zablokowal mi wyjscie na caly internet, a nie na wybrane strony. Pomocy :( Odpowiedz Link Zgłoś
djo4 Re: iPLUS??? 09.09.06, 13:26 mam iPlusa od wczoraj, dzialal ok, fakt czasami nie dalo si polaczyc. Ale ogolnie dzialal ok. Moze pomyslcie o konektorze antenowym, ja juz zaczolem i zadalem takie pyatnie na forum:) mam jeszcze czas aby rozwiazac uowe, wiec bede przygladal sie pracy aplikacji uwazniej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: djo4 Re: iPLUS??? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 09.09.06, 17:20 teraz pisze z moje iPlusa, faktycznie jak ktos tu pisal zdazrylo mi sie ze nie moglem polaczyc sie z netem, moje kolejne proby nic nie daly. Ale w koncu wykombinowalem:) Z paska startowego wybierzcie uruchom ponownie, i laczy sie za pierwszym razem:))) Jesli narzekacie ze jest wolny ( GPRS), Ci co maja umowe na rok-moden tylko dla GPRS, to polecam wykorzystac komorke, ktora obsloguje EDGE np. najtansza nokia 6020. Ja wybralem ta oferte bo jest na rok, a ceny na pewno spadna. Szczerze mowiac to liczylen na P4, nowego operatora. Zapowiadal on agresywne wejscie w UMTS, jednak jego obecne plany to start w polowie 2007 r:( pocztkowo mial to byc koniec 2006r. a co do limitu, to urzytkowie pokarze:)) pozdrawiam licze ze jeszcze ktos sie odezwie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hortika Re: iPLUS??? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 09.09.06, 21:50 ja też pisze z mojego iplusa-i jestem zadowolona, uważam, że działa bardzo dobrze, a dosyć sceptycznie podchodziłam do tego typu usług. Ale fakt-modem kupiłam jeden z droższych, na GPRS nie mam cierpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alinka_ Re: iPLUS??? IP: 217.11.141.* 11.09.06, 08:34 Gratuluję tym, którzy piszą ze swoich iplusów. Ja piszę z pracy. Chyba rozejrzę się za tą nokią. Jeśli chodzi o "uruchom ponownie", to u mnie to nie działa. Poza tym zupełnie nie rozumiem, jak ktoś może dobrze oceniać dostęp do netu, jeśli "czasem" nie można się połączyć?! No wiecie, internet miał być wszędzie i o każdej porze, a nie w niedziele w porze obiadowej albo w środku nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: djo4 Re: iPLUS??? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 12.09.06, 12:30 widze, ze mala aktywnosc iplusowiczow:) czyzby iplus sie popsul? mi dziala ok, gosciu w vobisie mowil mi ze na radio przez GPRS nie ma na co liczyc. Uwiezylem, ale cos mnie podkusilo i sprawdzilem czy trojka dzial i dziala swietnie! Czy ci ludzie znaja sie na tym co sprzedaja!! Chyba nie!! ciekawe czy skype pojdzie na GPRS? BRAK PROFESJONALIZMU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gekko Re: iPLUS??? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 09.09.06, 23:24 Ja też mam problem z ipusem. Mogę wejśc jedynie na gazeta.pl co to vdo cholery ma znaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
el_viento Re: iPLUS??? 09.09.06, 23:58 o to to, wlasnie! ja od piatku rano moge wejsc tylko na serwis gazety.pl - juz myslalam, ze mam wirusa albo cos modemowi sie stalo, badz bluetooth sie przegrzal. bylam dzis w dwoch salonach plusa - oczywiscie odsylaja od sasa do lasa, mowia ze prawdopodobnie awaria i najlepiej samemu dzwonic pod 601.101.101 ale jeszcze nie probowalam - czekam az mi troche wnerwienie przejdzie :>. tymczasem zaraz bedzie niedziela a ja juz calosc serwisu przeczytalam :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: djo4 Re: iPLUS??? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 10.09.06, 10:50 mi wszystkie strony wchodza bez problemu. na ifolinie dzwonilem raz i nawet szybko sie polaczylem. moje pytanie dotyczylo sterownikow. Co do Twojich problemów el_viento nie mam pojecia:( nie znam sie na tym. pozdrawiam i zycze powodzenia. Oby takich problemow jak naj mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: djo4 pytanie IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 10.09.06, 12:39 mam do Was pytanie. Jak sprwdzic ile limitu wykorzystalem? Odpowiedz Link Zgłoś
kicia_slodka Re: iPLUS??? 10.09.06, 17:23 jak mam orange i wydałam na karte GPRS/EDGE aż 300pln mam nokie 6020 -podobno modem EDGE chodzi w niej lepiej (szybciej i stabilniej) od tej karty SE Gd85 ale tylko ja korzystam z laptopa i w zasadzie 300 poszło w kałuże w Orange sieci nawet modem gprs kosztuje 99pln a ile kosztuje GPRS/EDGE w iPluse bo ceny modemów UMTS są kosmiczne za 550pln można na allegro kupić komórkę umts z bluetooth a bluetooth do laptopa za 20pln czyje że zrobiłam kiepski interes spróbujcie wyłudzić komórke umts od operatora to sie najbardziej opłaca Odpowiedz Link Zgłoś
sylwester_cz Re: iPLUS??? 12.09.06, 20:22 Około 2 tygodnie temu kupiłem na allegro modem GPRS/UMTS Merlin za ok 560zł. Mieszkam w Wawie i nonstop mam 4/5 kresek zasięgu UMTS. Internet działa szybko i bez problemów. Narazie korzystam z Simdaty, moze przesiąde się na iPlusa, nie mam dużych potrzeb odnośnie netu, bo w pracy sie napatrze :) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dareczek666 Re: iPLUS??? IP: 217.11.141.* 13.09.06, 08:46 Hej, ja zaluje, ze kupilem iplusa. Mieszkam we Wroclawiu (ktory uwazam za duze miasto:) i czesto mam problemy z polaczeniem. Moze iplus lepiej dzial w szczerym polu? Jak na reklamie: w chatynce posrodku niczego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: djo4 Re: iPLUS??? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 13.09.06, 18:31 ja mam na wsi:) i dziala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dareczek288 Re: iPLUS??? IP: 217.11.141.* 14.09.06, 08:43 Zastanawiam sie nad zaprzestaniem korzystania z modemu gprs plusa i kupnem tej nokii 6020 o ktorej wszyscy pisza. Rozumiem, ze nie musza w celu korzystania z niej jako modemu zmieniac nic w umowie z plusem? Czy jak to jest? niestety jestem malo zorientowany w nowinkach technicznych (moze dla was to juz nie sa w ogole nowinki?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dareczek288 Re: iPLUS??? IP: 217.11.141.* 14.09.06, 08:45 A, i jeszcze jedno pytanie: jak sie w ogole laczy przez taka komorke? czy potrzebny jest jakis numer dostepowy plusa? Odpowiedz Link Zgłoś
medianews Re: iPLUS??? 15.09.06, 16:20 Ja tez posiadam staly internet w iPlusie przez modem GPRS w laptopie i musze przyznac iz nie jest tak najgorzej ;) Gdziekolwiek jestem, w miescie lub na dzialce, to wszedzie mam zasieg. W domu mam tez lacze 2 MB/s ale to oczywiscie nie porownanie do iPlusa, ale nieraz sciagam przez iPlusa plik 10 MB i transfer jest okolo 8 kb/s, to nie jest tak zle. Co do problemu z ponownym zalogowaniem do internetu to polecam restart komputera (lub laptopa) u mnie zawsze pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dareczek___ Re: iPLUS??? IP: 217.11.141.* 18.09.06, 11:23 A czy to normalne, że nie mogę się przez iplusa zalogować na swoją pocztę? Albo to, że strony tak długo się otwierają, że gubią po drodze obrazki i zostają tylko czerwone krzyżyki? Odpowiedz Link Zgłoś
medianews Re: iPLUS??? 19.09.06, 11:32 A jaki masz poziom sygnalu na tym panelu sterowania od iPlusa, bo zauwazylem jak sa 3 kreski to kiepsko wszystko dziala, jak sa 4 to juz normalnie mozna pracowac, a jak mam 6-7 w miescie to wszystko dziala idealnie. Ja na wsi mam poziom 4-5 i dziala calkiem fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dareczek______ Re: iPLUS??? IP: 217.11.141.* 19.09.06, 16:33 4-5 kresek???? niezly dowcip, u mnie zazwyczaj sa dwie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alinka7979 Re: iPLUS??? IP: 217.11.141.* 21.09.06, 08:18 Złożyłam reklamację w plusie, ale mi jej nie uwzględniono. Serwis stwierdził, że modem jest sprawny. Po powrocie do domu nie mogłam nawet maila sprawdzić na moim sprawnym modemie. Szukam rzeczoznawcy, skąd go wziąć???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: djo4 konektor antenowy IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 21.09.06, 10:59 jesli macie slaby zasieg, polecam konektor antenowy i antene. Podlacza sie z boku do karty przewod i laczy sie z antena. Antene mozna wystawic na dach. Koszt ok 200 zł poszukajcie w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
djo4 i jak dziala iPlus? 22.11.06, 10:14 widze ze nikt nie ciagnie tego watku, chyba sie wyczerpal. Jak po tych 2 miesiacach sie sprawuje Wasz iPlus? Odpowiedz Link Zgłoś